Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Van jihadisme verdachte Laura H. komt voorlopig vrij

  •  
26-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Aquarel van jihadverdachte Laura H.

© 2016-11-02 00:00:00 AMSTERDAM - Aquarel van jihadverdachte Laura H. (21) uit Zoetermeer. Laura blijft voorlopig in hechtenis wegens de ernst van de feiten in haar strafdossier. Dat bepaalde d

Jihadiste Laura H. die sinds haar terugkeer vorige zomer uit IS-gebied in de gevangenis zit, komt per 1 augustus vrij. Dat heeft de Rechtbank in Rotterdam woensdagmiddag beslist. Ze heeft dan een jaar vast gezeten op de terroristenafdeling in Vught.
Sinds vorige week verzette het Openbaar Ministerie zich niet langer tegen haar vrijlating. Eerder maakte het OM wel bezwaar omdat werd gedacht dat Laura was teruggekomen om in Nederland een terreurdaad te plegen. Vorige week meldde het OM dat voor dit scenario geen aanwijzingen meer zijn.
Laura H. wordt wel verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en voorbereidingshandelingen hiertoe. Onder dwang van haar echtgenoot zou ze met haar twee kleine kinderen naar het Kalifaat (Raqqa) zijn afgereisd. Het OM denkt echter dat Laura zich onschuldiger voordoet dan ze in werkelijkheid is.
Aan de vrijlating zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. H. mag niet in de buurt komen van de grens of vliegtuigen. Omdat te controleren krijgt ze een enkelband om. Ze mag geen contact hebben met haar man en moet zich regelmatig melden bij de reclassering.
Wanneer het strafproces begint, is nog niet duidelijk.
Bron: ANP, NOS

Meer over:

rechtbank, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (58)

OlavM
OlavM31 jul. 2017 - 16:03

Wat weten veel reageerders hier toch al bij voorbaat veel over wat Laura H. bewogen heeft, wat haar omstandigheden waren, welke keuzes ze al dan niet gedwongen heeft gemaakt, wat ze precies heeft gedaan en/of nagelaten, enz.! Het lijkt me zinniger eerst het proces af te wachten en zo veel mogelijk kennis te nemen van de feiten, alvorens al die oordelen te geven. Dat haar voorlopige hechtenis -onder voorwaarden- wordt geschorst is niet meer dan logisch na zo lange tijd. Ze dreigt anders een langere vrijheidsstraf te ondergaan dan haar mogelijk wordt opgelegd, als dat al gebeurt. (En dan heeft ze recht op een forse schadevergoeding).

benu
benu30 jul. 2017 - 12:26

Laura heeft niets verkeert gedaan, ze heeft haar roeping gevolgd naar het heilige land. Dat ze voor het volgen van de Islam vast zit is discriminatie. Ze moet meteen vrijgelaten worden en een schade vergoeding krijgen voor de dagen die ze vast zat.

1 Reactie
Wappie Kappie
Wappie Kappie30 jul. 2017 - 14:01

Dat IS-supporters hier de ruimte krijgen en PVV aanhangers niet, is best tekenent voor Joop.nl.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai28 jul. 2017 - 17:26

Laura H moet aan het ouderlijk gezag ontheven of ontzet worden en direct teruggestuurd worden naar Syrië voor berechting aldaar. De gruwelen zijn van een zo’n ongelofelijke perverse waanzin, en waren duidelijk te zien in de media vanaf dag een. Mevrouw heeft zich als Syrie-ganger aangemeld bij deze zieke religieuze moordenaars bende en dient berecht te worden in het land waar de misdaden hebben plaatsgevonden. Gewoon uitleveren dus.

Beppy2
Beppy228 jul. 2017 - 7:24

Nu maar hopen dat het OM geen gelijk krijgt.

Moca
Moca27 jul. 2017 - 13:31

Nederlanders die in de Spaanse burgeroorlog gingen vechten tegen de Nazi's verloren hun Nederlandse nationaliteit. (Toch was het een nobel doel wat ze na streefde) Nederlanders die in het Franse vreemdelingen legioen gaan, verliezen hun nationaliteit. Zo zou Laura H. ook haar nationaliteit kwijt moeten raken en of de Syriesche nationaliteit moeten krijgen. en aldaar bestraft worden. Dit geld voor alle syrie gangers.

2 Reacties
rumuxo
rumuxo28 jul. 2017 - 8:46

Hulde, Laura H heeft er voor gekozen om zich aan te sluiten bij een te terroristische organisatie. Nederland moet haar nationaliteit afpakken en naar Syrië sturen voor berechting.

Klaas Punt
Klaas Punt28 jul. 2017 - 10:14

Landgenoten die voor het Israelisch leger vechten zijn nooit een strobreed in de weg gelegd.

Anne Dijkstra2
Anne Dijkstra227 jul. 2017 - 11:01

Voor iedereen die er een beetje laconiek over doet: Harald Doornbos en Jenan Moussa zijn net weer terug uit Raqqa http://www.ad.nl/buitenland/is-ers-uit-syrieneuml-zijn-de-ss-ers-van-nu~a9cb0b1e/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web Dan nog een column van Erdal Balci. https://www.volkskrant.nl/opinie/erdal-balci-terugkerende-is-ers-als-bewakers-van-de-islamitische-leefwijze-in-nederland~a4506789/? Ik weet niet, maar deze mensen schrijven toch wel belangrijke zaken op. Vooral vanuit eigen ervaringen natuurlijk, maar ik hecht er ietwat meer waarde aan dan de gemiddelde reaguurder vanuit zijn bureaustoel.

4 Reacties
JohnVKR
JohnVKR28 jul. 2017 - 8:09

Ik heb het interview met Harald Doornbos gelezen, maar daarom hoef ik het nog niet met hem eens te zijn. Daar komt bij dat we vaak zien dat mensen die zelf een achtergrond hebben in Syrië of het Midden-Oosten - zoals de vrouw van Harald Doornbos - geregeld iets rechtlijniger denken over de groep mensen die zich heeft aangesloten bij een foute organisatie dan wij in Nederland gewoon zijn te doen. In Nederland zijn we gelukkig toch wat vaker gewoon om mensen individueel te beoordelen. We weten dat er Syrië-gangers zijn die heel goed wisten waar ze aan begonnen. Tegelijkertijd weten we ook dat er Syrië-gangers zijn die uit naïviteit handelden, of anderszins makkelijk beïnvloedbaar waren zonder dat ze persoonlijk veel kwaads in de zin hadden. Harald Doornbos generaliseert en ridiculiseert: 'In grote delen van de moslimwereld worden IS-strijders of gedood of krijgen ze 25 jaar gevangenisstraf. In West-Europa denken veel mensen dat we IS'ers weer op het goede pad krijgen met een cursus, wat huursubsidie en een buurthuis.' Gelukkig proberen we in Nederland nog te beoordelen of iemand daadwerkelijk een IS-strijder was of niet. En natuurlijk is dat lastig, want hoe kom je aan bewijzen? Maar Laura H. zomaar doodschieten of zomaar tot 25 jaar gevangenisstraf veroordelen - wat Harald Doornbos lijkt te suggereren - past gelukkig niet bij onze rechtspraak. Welke straf Laura H. moet krijgen? Ik weet het niet. Maar wanneer bewezen mocht kunnen worden dat ze onschuldig is, dan moet het ook gewoon mogelijk zijn dat ze wordt vrijgelaten. We hebben het dan niet over slappe rechtspraak, pamperen, of welke kwalificatie je er ook aan wilt even. We hebben het in dat geval over rechtvaardigheid.

Anne Dijkstra2
Anne Dijkstra228 jul. 2017 - 15:14

John, nee mensen gaan op vakantie naar het Kalifaat. Lekker kamperen. Heel logisch. Iedereen heeft toegang gehad tot alle filmpjes wat er afspeelde in Syrië. Iedereen die dus naar het kalifaat vertrok heeft de zaak ondersteund dan wel met geweld, dan wel zonder geweld. Naïef? Ja, daar kan ik wel wat mee inderdaad. Het is zeker naïef om te denken dat vertrekken naar het kalifaat anderen niet schaadt. De gruwelijkheden werden breed uitgemeten door IS voor propaganda doeleinden. Als je naar het zien van zo`n film denkt, goh leuk ik ga ook naar Syrië dan is er echt wat mis in je bovenkamer. Linkjes ga ik niet delen, maar moet je zelf maar opzoeken. Jij denkt nog steeds in termen van onze rechtsstaat. Ondanks dat de misdaden van ISIS op zeer grote schaal zijn vastgelegd is veelal toch anoniem. Jij denkt dat er een gerechtelijk onderzoek kan plaatsvinden in Syrië, dat lijkt me vrij naïef van je. Een rechtsstaat werkt alleen als er ook gerechtelijk onderzoek kan plaatsvinden. Daarnaast hebben Syriëgangers al niets met onze rechtsstaat, die willen liever in een Sharia staat leven. Waarom zouden we hun dan nog langer volgens onze rechtsstaat berechten? Ik ben groot voorstander van uitlevering.

Dunya2
Dunya228 jul. 2017 - 16:32

@AnneDijkstra Erdal Balci heeft een punt. Daarom ook beter geen buitenlandse imams in Nederland toelaten.

Anne Dijkstra2
Anne Dijkstra228 jul. 2017 - 20:05

@Dunya, Gelukkig, dan vinden we elkaar daarin. Mensen zoals Erdal zijn onschuldigen die straks uitgeleverd worden aan religieus extremisten. Waarom? Omdat een heleboel naïeve mensen zo graag willen deugen met hun Christelijke reflex. Verloren zonen? Ammehoela, geharde strijders. Al kleeft er bij sommige mensen geen bloed aan de handen, ze zijn er wel heen gegaan om het kalifaat te ondersteunen.

poeslief
poeslief27 jul. 2017 - 10:34

Laura H.? Sodemieter toch op O.M., stop met onkruid wieden en pak de boswachters nu eens keihard aan. 's Lands grootste oorlogsmisdadiger loopt nog immer op vrije voeten. J.P. Balkenende. Honderdduizenden slachtoffers in Irak, een heel land naar de gallemiezen voor minimaal de 1e 40 jaar, biljoenen schade en dit allemaal op basis van valse voorspiegeling van zaken door mede onze voormalige gekozen voorzitter van de ministerraad.

5 Reacties
Anne Dijkstra2
Anne Dijkstra227 jul. 2017 - 12:20

Niets weerhoudt je ervan om Balkenende te dagen hoor, en waarom zouden we het alleen bij Balkenende houden, Woutertje Bos zat ook in de regering. Of moet de PvdA uit de wind worden gehouden? Blair kan ook nog steeds niet van zijn oude dag genieten want er is toch weer een nieuw onderzoek gestart om te kijken of Blair vervolgd kan worden. Niets, maar dan ook niets weerhoudt je ervan. Nouja, wellicht omdat het makkelijker is om langs de zijlijn te schreeuwen. Mensen die uitreizen hebben overigens ook hun verantwoordelijkheid, die verantwoordelijkheid afschuiven richting Balkenende is krom.

poeslief
poeslief27 jul. 2017 - 13:02

Je bent nogal vooringenomen en kort door de bocht, Anne. De belangen van Woutertje B. en de PvdA zijn niet de mijne. En inderdaad is er qua aangifte doen betreffende oorlogsmisdaden bij de politie.nl en zonder gelieerd te zijn aan een NGO en/of jurist vrijwel enkel de zijlijn. Probeer zelf maar een poging Anne, puur als testje. En dat jihadisten of andere radicalen die oorlog gaan voeren, aanslagen plegen, ronselen etc. zelf volledig verantwoordelijk gesteld dienen te worden, in alle opzichten, joh! Maar krom om eerst een misdadige oorlogshitser bestraft te willen zien, een lafaard die zelf niet strijd en vanuit NL heel veraf aan de oorlogszijlijn staand, en rete medeplichtig is aan het leed van honderdduizenden, nee, juist rechtsstatelijk.

Anne Dijkstra2
Anne Dijkstra227 jul. 2017 - 15:06

Destijds zijn er heel veel mensen die op de PvdA en het CDA hebben gestemd, en daarmee hun mandaat hebben gegeven. Moeten we alle stemmers dan ook meteen maar vervolgen? Ik bedoel, als we toch bezig zijn. Ik zou niet weten waarom ik aangifte moet doen, ik heb daar geen belang bij. Daarnaast, dat is hoe het in een democratie gaat. Mensen geven hun mandaat aan politieke leiders. En als politieke leiders falen worden ze afgestraft in de verkiezingen. Een deel van de Iraki zijn overigens wel blij dat Saddam weg is, moeten we die maar weer terugplaatsen onder een dictatuur? Omdat poeslief tegen elk militair ingrijpen is. Die zien Balkenende dus helemaal niet als oorlogsmisdadiger. Die zien de opstandelingen en de rebellen liever vertrekken zodat ze echt vrij en veilig kunnen leven. Die vinden dat de coalitie heeft gefaald in het echt veilig maken van Irak. Wellicht moet jij gewoon je eigen mening eens inslikken en vragen wat mensen er nu zelf van vinden ter plaatse.

poeslief
poeslief28 jul. 2017 - 8:36

"Destijds zijn er heel veel mensen die op de PvdA en het CDA hebben gestemd, en daarmee hun mandaat hebben gegeven. Moeten we alle stemmers dan ook meteen maar vervolgen?" Dat is een verbazingwekkend goed idee van u. Hulde! "Daarnaast, dat is hoe het in een democratie gaat. Mensen geven hun mandaat aan politieke leiders" In zo'n situatie ben je als burger medeverantwoordelijk, per se, ondanks jouw afschuiven. Onder het knoet van een dictator levend niet. "Een deel van de Iraki zijn overigens wel blij dat Saddam weg is, moeten we die maar weer terugplaatsen onder een dictatuur? Omdat poeslief tegen elk militair ingrijpen is." a: Een deel van NL was extatisch toen Adolf H. en trawanten hier de macht greep. b: Welk deel van Irak? c: Heb jij weet van een breed onder de Iraakse bevolking gedaan onderzoek dat duidelijk maakt of de prijs van het afzetten van Saddam het hen waard is? d: Ik pacifist? Hahaha. e: U schiet door in uw aannames. "Wellicht moet jij gewoon je eigen mening eens inslikken en vragen wat mensen er nu zelf van vinden ter plaatse." Alleen als we samen gaan. Geef een paar voor jouw geschikte periodes door dan trek ik ook mijn agenda.

Anne Dijkstra2
Anne Dijkstra228 jul. 2017 - 15:50

Mijn moeder krijgt elke maand een beetje hulp in het huishouden van een Iraaks-Koerdisch christelijk vrouwtje. Die zijn tijdens de eerste Golf-oorlog weggevlucht. Die hadden de hoop om terug te keren nadat Sadam Hoessein verslagen was. Familie die nog wel in Mosul achterbleef zijn pas weggevlucht toen ISIS in opmars was. Ja, er zijn dus mensen blij dat Saddam weg is. Ondanks dit maar 1 voorbeeld is, kan ik me goed indenken dat meerderen er zo over denken. Maar goed, laat je vooral niet beperken door je eigen mening. Doordat de coalitie zich eigenlijk heel snel terugtrok ontstond er een machtsvacuüm. In Bosnië rijden nog steeds blauwhelmen rond. Daar was de oorlog officieel in 1995 afgelopen, 22 jaar na dato zijn er nog steeds militairen die vooral als waarnemer fungeren om eventuele strijdende partijen in de gaten te houden. Irak was de oorlog officieel in 2003 voorbij, na 8 jaar werd er volledig teruggetrokken en moesten ze het zelf maar zien te redden. Terwijl een transitie van een stammencultuur naar een democratie toch echt meerdere generatie`s duurt. Dus feitelijk kan je het zo bekijken, de eerste fout was de inval. De tweede fout was de snelle terugtrekking. Maar goed, we dwalen wat af. Het onderwerp was Laura H. Mensen in het Midden-Oosten vragen zich af wat ze misdaan hebben dat mensen zoals Laura H. naar het kalifaat afreizen. Die mensen willen genoegdoening. Maar goed, dat ontzeg jij die mensen weer liever door liever over een ander onderwerp te beginnen. Het is nogal ontwijkend gedrag. Ja maar,... argumenten. Wellicht omdat het de vraag oproept, wat moeten we met mensen zoals Laura H.? En dat zijn lastige vragen.

Marcus C
Marcus C27 jul. 2017 - 10:02

Dit past geheel in het relaas van reporter Harald Doornbos in het AD. Links wil IS strijders massaal terughalen en doodknuffelen. Deze types zijn verantwoordelijk voor de aanslagen die gaan komen. Dezelfde types zouden SS'ers een aai over de bol gegeven hebben.....

1 Reactie
Buzzer
Buzzer27 jul. 2017 - 15:51

Van Groen links kan je dat zachtjesaan wel verwachten, die denken nog steeds dat iedereen is zoals zijzelf zijn: rijk, wonend in de veilige buurten en zeer begripvol voor vluchtelingen zolang die maar in andere buurten komen te wonen.

korheiden2
korheiden227 jul. 2017 - 9:36

Beter zou de rechter het relaas van oorlogsverslaggever Harald Doornbos uit het AD van vandaag lezen : 'Tegenwoordig is het populair in West-Europa om overal begrip voor te hebben, om iedereen duizend kansen te geven'. En : ' Maar kijk dan ook niet vreemd op als er binnenkort iemand honderd mensen doodrijdt in de Kalverstraat. Veel moslims in het Midden-Oosten snappen totaal niet waarom Europa zo laconiek doet over die extremisten. In grote delen van de moslimwereld worden IS-strijders of gedood of krijgen ze 25 jaar gevangenisstraf. In West-Europa denken veel mensen dat we IS'ers weer op het goede pad krijgen met een cursus, wat huursubsidie en een buurthuis. ' Lees hier : http://www.ad.nl/buitenland/is-ers-uit-syrieneuml-zijn-de-ss-ers-van-nu~a9cb0b1e/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

1 Reactie
Amarena
Amarena27 jul. 2017 - 13:33

Dat begrip gaat ons de kop kosten.

korheiden2
korheiden227 jul. 2017 - 9:31

Wij springen in ons naïeve landje veel te soepel met IS-gangers om. Na WO II werden heel wat handlangers van de SS in ons land tot lange gevangenisstraffen (en zelfs de doodstraf!) veroordeeld. We kunnen niet precies nagaan wat Laura heeft uitgespookt in IS-gebied, maar wat mij betreft krijgt ze het nadeel van de twijfel. Ze blijft beter opgesloten, en haar kinderen moeten worden ontzegd uit de ouderlijke macht.

1 Reactie
Molly Veenstra
Molly Veenstra27 jul. 2017 - 18:33

'We kunnen niet precies nagaan wat Laura heeft uitgespookt in IS-gebied' Dan heeft het OM dus geen bewijs. Voorlopig is Nederland een rechtstaat en kun je zonder bewijs iemand niet opsluiten en ontzeggen uit de ouderlijke macht. Of houdt u een pleidooi voor het opheffen van de rechtstaat? Dat zou een klinkende overwinning zijn voor de jihadisten, die we ze niet moeten gunnen.

Jan Vries2
Jan Vries227 jul. 2017 - 8:51

Als je als autochtone meid ervoor kiest om een vent te volgen in al zijn bloeddorst en zijn bloeddorstige variant van een religie, en bereid bent om je kinderen met dit soort waanzin op te hersenspoelen en op te voeden, dan mag je nog je handen dichtknijpen dat je voor de rest van je leven vrij mag zijn met een enkelband. Ik vrees dat er nog meer tikkende tijdbommen onderweg terug zijn.

1 Reactie
korheiden2
korheiden228 jul. 2017 - 8:19

@Molly : We weten niet precies wat Laura heeft uitgespookt in IS-gebied. Toch ben ik van mening dat het feit, dat ze met een jihadstrijder is vertrokken naar een gebied waar afgrijselijke dingen gebeuren, samen met haar twee kleine kinderen, voldoende reden is voor vervolging. Te vrezen valt dat zeer vele misdaden, gepleegd door jihadi's, niet te bewijzen zijn omdat hun slachtoffers onthoofd, levend verbrand, opgehangen zijn. Wie zich aansluit bij IS is een gevaar voor de rechtsstaat en dient opgesloten te worden. Voor lange tijd.

Okke2
Okke227 jul. 2017 - 7:47

Uitleveren aan Syrie,laat ze daar fijn hun oorlogsmisdadigers berechten, in NL krijgt ze een enkelband en een goed gesprek op tv, daar hebben ze andere ideeen wat te doen met lui die speciaal naar Syrie zijn gekomen om zoveel mogelijk doden te maken vanwege hun extremistische islamitische fascinaties.

1 Reactie
Moca
Moca27 jul. 2017 - 9:45

Ze moet idd in Syrie berecht worde. De vraag is alleen aan welke party gaan we haar uitleveren. Asad? Kurden? Of is ze op Iraq grond gebied gevangen genomen in dat geval moet ze naar Iraq.

Ben Sanders
Ben Sanders26 jul. 2017 - 22:44

Hoogste tijd, eerst de levensgevaarlijke vlucht met twee kleine kinderen waarbij manlief wordt neergeschoten en achterblijft en dan denkt ze het gehaald te hebbem maar direct haar kinderen worden weggehaald en haar eigen onschuld moet aantonen, alleen maar omdat het OM zonidig wil scoren. Wat voor doorgedraait land is dat als mensen die niets hebben gedaan jarenlang preventief worden opgesloten.

6 Reacties
R A.W
R A.W27 jul. 2017 - 9:04

Als je moedwillig naar Syrie verkast met je kinderen en extremistische man, mag je van mij minimaal tot "vijand van de staat" bestempelt worden.

helvetiaan
helvetiaan27 jul. 2017 - 9:09

Alleen al dat ze met haar kinderen en echtgenoot is afgereisd naar het kalifaat is reden genoeg om de kinderen uit ouderlijk gezag te zetten..

Buzzer
Buzzer27 jul. 2017 - 10:59

Waarom was die zogenaamde levensgevaarlijke vlucht dan nodig? Misschien omdat ze eerst zichzelf als terrorist bij IS gemeld had en later teruggestuurd met een missie?

Johan Pruijs
Johan Pruijs27 jul. 2017 - 11:31

Een normaal mens sluit zich niet aan bij een groepering die genocide pleegt. Berechten in Syrie.

Anne Dijkstra2
Anne Dijkstra227 jul. 2017 - 13:00

"Wat voor doorgedraaid land is dat als mensen die niets hebben gedaan jarenlang preventief worden opgesloten." U bent er stellig van overtuigd dat ze niets gedaan heeft. Ik kan daar niet zo makkelijk over oordelen. De kans is groot inderdaad dat ze zelf de trekker niet heeft overgehaald, maar ze is wel degelijk naar het kalifaat gegaan. Ze heeft de andere kant opgekeken en niet ingegrepen toen de meest gruwelijke misdaden tegen de mensheid werden gepleegd door kalifaatgangers. Dermate acht ik haar medeplichtig. Toen het toch niet allemaal rozengeur en maneschijn was omdat het Kalifaat inmiddels weer instort lijkt dat huurhuisje in de schilderswijk toch niet zo erg. Paar jaar geleden zat er een jongen aan tafel bij Jinek, die had het kalifaat gezien, maar kwam al snel weer terug. Die jongen ontloopt zijn verantwoordelijkheid niet, en geef ik graag het voordeel van de twijfel. Maar terugkeren nadat het kalifaat instort bezie ik vooral als opportunistisch gedrag.

Amarena
Amarena27 jul. 2017 - 13:37

Gedrag is.

JasDon
JasDon26 jul. 2017 - 19:32

Wat ik hoor is dat ze zielig, nogal dom en vooral geen gevaar is. Op het moment dat ze ging wist ze echter al van de executies, onthoofdingen en alle andere misdaden die IS beging. Iemand die zulke keuzes maakt moet je niet loslaten op de samenleving en al helemaal niet op kleine kinderen. Wat dat betreft erger ik me wel aan de naïeve instelling van mensen puur omdat het een vrouw en moeder betreft.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon26 jul. 2017 - 17:44

Wellicht is het verstandiger alle terugkeerders preventief langdurig in een TBS-achtige setting te monitoren en behandelen voordat zij in onze maatschappij kunnen terugkeren. We worden door onze overheid blootgesteld aan een levensgevaarlijk experiment.

1 Reactie
Buzzer
Buzzer27 jul. 2017 - 11:00

Nee hoor gewoon zoals de Britten, Fransen en Amerikanen doen, zorgen dat geen enkele IS terrorist het IS gebied levend verlaat

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer26 jul. 2017 - 17:41

Dus iemand die verdacht wordt van deelname aan een terroristische organisatie mag gewoon met een enkelband vrij rondlopen?

1 Reactie
polygoonjournaal
polygoonjournaal27 jul. 2017 - 13:24

sommigen schijnen gewoon los te lopen, zonder enkelband of supervisie.

rbakels
rbakels26 jul. 2017 - 15:40

Twee mogelijkheden. Ofwel is Laura een onverbeterlijke jihadist die met een handige advocaat vrij wist te komen, maar nu elk ogenblik een verschrikkelijke aanslag kan plegen. Ofwel ze is het bewijs van een Hollandse massa-hysterie en ze vervolgt haar gewone leven in Nederland met haar lieve kindertjes. Hollandse nuchterheid? Dat lijkt een begrip uit lang vervlogen tijden.

3 Reacties
ratio2
ratio227 jul. 2017 - 6:48

Als ze die kinderen heeft meegenomen naar Raqqa moet ze wat mij betreft uit de ouderlijke macht ontzet worden. Ze heeft die kinderen in levensgevaar gebracht met haar stompzinnige kop.

weejee2
weejee227 jul. 2017 - 8:15

Hollandse massa hysterie, waar baseer je dat nu weer op ? Die paar artikeltjes in randstad media, sorry maar we zijn daar inderdaad te nuchter voor in de rest van NL.

Johan Pruijs
Johan Pruijs27 jul. 2017 - 11:28

Ze heeft een hoofddoek op en dan is de realiteit bij de hr. Jansen ver te zoeken. NIet om het een of ander hoor.. maar dit zijn mensen die zich vrijwillig aansloten bij genocide plegers. Ze wisten heel goed wat IS daar uitvrat.

Joop den Uil
Joop den Uil26 jul. 2017 - 15:36

een jaar in de gevangenis vanwege ''vermoedens'' en haar op die manier in de gaten kunnen houden ? schande ! in the meantime ..... ''politie ''denkt'' erover om de -aan hen bekende- plofkrakers iets beter in de gaten te gaan houden. over etnisch profileren gesproken...

4 Reacties
Zandb
Zandb27 jul. 2017 - 6:27

Joop Over etnisch profileren gesproken........ Bij u is er zelfs geen plank in de buurt!

Albert Bakker
Albert Bakker27 jul. 2017 - 6:47

Ik ben niet bekend met de cijfers maar zijn er onder die plofkrakers dan geen autochtonen?

Amarena
Amarena27 jul. 2017 - 9:53

Hier is je antwoord Albert, 0,005%

Albert Bakker
Albert Bakker28 jul. 2017 - 12:20

Ah, Amarena, duidelijk. De betekenis van 'etnisch' is dus veranderd in het tegendeel, terwijl ik even de andere kant op keek.

polygoonjournaal
polygoonjournaal26 jul. 2017 - 15:03

welja we treuren straks wel weer

ton14024
ton1402426 jul. 2017 - 12:31

Het OM zal dan met feiten van haar terroristische handelingen moeten komen, daar ze werd gedwongen en bevrijd.

3 Reacties
Anne Dijkstra2
Anne Dijkstra226 jul. 2017 - 16:28

Tja, Syrië is nu niet echt een gebied waar je vrolijk onderzoek gaat doen naar eventuele handelingen die een eventuele straf kunnen opleveren. Het hoogst haalbare gaat wellicht deelnemen aan een organisatie met een terroristisch oogmerk, verder natuurlijk helemaal niets. Daarom ben ik ook niet zo`n voorstander van berechting in NL van jihadisten. Oppakken en uitleveren wat mij betreft.

Zandb
Zandb27 jul. 2017 - 6:29

Anne Ook voor oppakken en uitleveren heb je voldoende bewijs nodig. Tenminste, in een werkelijke rechtsstaat.

polygoonjournaal
polygoonjournaal27 jul. 2017 - 13:28

Zandb daarom dus weigeren een eventueel paspoort afnemen. Als je illegaal daar bent geweest, dan gewoon vastzetten en berechten.

R A.W
R A.W26 jul. 2017 - 12:13

 “Ze wordt neergezet als ’s lands grootste terroristische dreiging, maar het is een meisje van 21 met twee kinderen die haar heel hard nodig hebben om hun trauma’s te verwerken.” aldus haar vader. Misschien verstandig om de kinderen even bij iemand anders te stallen.

2 Reacties
polygoonjournaal
polygoonjournaal26 jul. 2017 - 15:46

juist dit soort instabiele mensen dient een goede begeleiding te hebben. Echter dat is allemaal wegbezuinigd, terwijl ik denk dat als men deze instanties goed geleid zouden worden ze dit soort problemen hadden kunnen voorkomen. Nu worden dit soort ongeleide projectielen pas behandeld nadat er echt slachtoffers gevallen zijn, terwijl vaak de omgeving al in een vroeg stadium een probleem ziet aankomen.

JoWe62
JoWe6226 jul. 2017 - 17:03

Misschien moet haar vader eens bij zichzelf te raden gaan. Als je kind zoiets doet, is dan je opvoeding wel juist geweest? Misschien moet deze vader gewoon eens in de spiegel kijken.