Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jihad tegen islamisme, 'titslamism'

  •  
31-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
freeamina.jpg
FEMEN roept 4 april uit tot dag van internationaal meedogenloos topless verzet
De 18-jarige Amina Taylor, de eerste Tunesische FEMEN-activiste, is al geruime tijd vermist. Eerst werd gemeld dat haar ouders haar hadden laten opnemen in een kliniek voor de psychiatrie, vervolgens verklaarde een advocate, die zei Amina te representeren, dat het meisje gewoon thuis is en binnenkort weer naar school zal gaan. Wat hiervan waar is, blijft onduidelijk. De vrouwen van FEMEN lukt het niet om met haar in contact te komen. Daarom roepen ze 4 april uit tot de dag van internationaal meedogenloos topless verzet. ‘Titslamisme, een jihad tegen islamisme.’
Amina plaatste op haar website en op haar Facebook-pagina een naaktfoto van zichzelf. Op haar lichaam stond geschreven: “Mijn lichaam is van mij, ik vereer er niemand mee.” Haar website werd gehackt door een islamitische groepering. In plaats van haar video’s en foto’s kregen bezoekers koranverzen te horen met het bijschrift: “Dankzij God hebben we deze immorele pagina gehackt, het beste moet nog komen.”
Gevreesd wordt nu voor haar leven.
De afgelopen dagen is het ‘Free Amina’-protest uitgegroeid. De FEMEN-activisten worden uit alle hoeken gesteund. Op hun Facebookpagina staan talloze foto’s van topless vrouwen die oproepen tot de vrijlating van Amina, weliswaar gekuist, want Facebook tolereert geen vrouwentepels. Maar ook Luz, de omstreden Mohammed cartoonist van de Franse krant Hebdo, stuurde een foto in. Omdat hij niet met zijn borsten kan protesteren, doet hij dat met zijn snor, aldus Luz.
RTEmagicC_Luz.jpg
De activisten hebben 4 april uitgeroepen tot dag van internationaal meedogenloos topless verzet tegen islamisme. Op hun website schrijven ze:
Deze dag zal het begin zijn van een nieuwe, echte Arabische lente, waarna de ware vrijheid, vrijheid zonder mullah’s en kaliefen, zijn weg zal vinden naar Tunesië! Lang leve de topless jihad tegen de ongelovigen! Onze tieten zijn dodelijker dan jullie stenen!
Bekijk hier de oproep voor de topless jihad

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Michiel Online
Michiel Online31 mrt. 2013 - 10:44

Ik ben alvast begonnen :)

Rootman
Rootman31 mrt. 2013 - 10:44

Het is tragisch, maar ik vrees dat de femen acties hier alleen een reactionare, gewelddadige tegenreactie zullen uitlokken. Als voorbeeld in een andere discussie over vreemdelingenbeleid: Zulke activisten zouden dus directe kandidaten voor asielbeleid moeten zijn, mochten ze erom vragen. Dit zijn de beste mensen uit het land, maar veel te liberal (niet NL 'liberaal') in die maatschappij!

Meta Foor
Meta Foor31 mrt. 2013 - 10:44

die lui pakken nou alles aan als excuus om uit der burkaas te stappen ; ik zou het exhalisme noemen

Rechterhand
Rechterhand31 mrt. 2013 - 10:44

Is mina een kleindochter van dolle mina?

Michiel Online
Michiel Online31 mrt. 2013 - 10:44

Het komt vanzelf als men internet het werk laat doen.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger31 mrt. 2013 - 10:44

Tja...dat dacht men in Syria ook.

Qizilbash
Qizilbash31 mrt. 2013 - 10:44

Gaan vrouwen nou ook echt topless de straat op? Dat wil ik dan wel zien. Liefst een studentenprotest op de Dam.

1 Reactie
GingerTed
GingerTed31 mrt. 2013 - 10:44

Je kunt het bijna niet geloven hé? Kan de verschrikkelijke aanleiding je ook nog iets schelen?

robheus2
robheus231 mrt. 2013 - 10:44

Beweging zonder inhoud. Alsof men daar zit te wachten opontblote bovenlijven, men heeft wel andere problemen het hoofd te bieden dacht ik. Zowiezo is de hele arabische lente fake (wer is geen echte democratie uit voorgekomen), want de echte politiek gaat over geostrategische belangen en grondstoffen voorraden. Valt nou niemand op dat al dit soort ontwikkelingen plaatsvinden - van Griekenland tot Tunesië) rond een stukje middellandse zee waar enorme gasvoorraden zijn gevonden? De oorlog in Syrie en de crisis in Griekenland/Cyrprus, die draaien daar om namelijk, en niets anders.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos31 mrt. 2013 - 10:44

[De oorlog in Syrie en de crisis in Griekenland/Cyrprus, die draaien daar om namelijk, en niets anders. ] Het zou daar draaien om grondstoffen? Huh? Er is geen enkele, maar dan ook geen enkele gegronde aanwijzing dat het in Syrie zou gaan om grondstoffen. Dat slaat echt helemaal nergens op. Je kunt zelfs niet beweren dat de VS er achter zit. Is dat even jammer. Leuk geprobeerd.