Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jesuisboef

  •  
17-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
203 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-09-17-om-20.59.05
Er geldt in Nederland een wet voor autochtonen en een andere voor allochtonen
Zou het kunnen dat de treiterbloggers het hoogtepunt van de Nederlandse allochtonenhysterie blijken te zijn? Zou dit eindelijk het gemaakte relletje zijn waarna mensen zeggen: nu is het te gek geworden? Het lijkt er wel op.
De hypocrisie ligt er namelijk nu zo dik op, dat niemand er meer omheen kan. Het is inmiddels niet heel orgineel meer om dit te zeggen, maar: wat die jongens doen, is precies waar de hele Powned-stal groot mee geworden is. Trappen tegen het gezag en vervolgens stoer doen als je er mee weg komt is in beide gevallen het recept. Zelfs het NRC heeft het inmiddels opgemerkt.
Het Openbaar Ministerie wist het nog een beetje gekker te maken door vandaag via een ‘ gedragsaanwijzing ‘ (wut?) te bevelen dat Boef geen treitervlogs meer maakt, hoewel Boef vindt dat hij zelf geen treitervlogger is. De quote van het OM is pijnlijk dom: “We zeggen niet letterlijk: gij zult geen treitervlogs maken. Maar de aanwijzingen zijn er wel op gericht dat hij die niet meer maakt”. Met andere woorden: we zeggen niet dat we hem z’n vrijheid van meningsuiting afpakken, maar dat doen we wel.
Moet je je eens voorstellen dat dát bij een Geenstijl-journalist gebeurd was: het land zou te klein geweest zijn. Er zou eindeloos gejankebald worden over persbreidel, de hashtag #jesuisboef zou snel geboren zijn.
Er geldt in Nederland een wet voor autochtonen en een andere voor allochtonen. Ben je wit, dan mag je met stokken op elkaar slaan en zegt iedereen ‘ach’. Ben je allochtoon, dan moet je in de pas lopen. Er kan ieder moment een loyaliteitsverklaring van je gevraagd worden, en als je iets zegt wat de goegemeente niet bevalt, dan laten we je via administratieve middelen gewoon je bek houden. Hopelijk heeft het OM het nu zo gek gemaakt, dat daar wat aan gaat veranderen.
Dit artikel verscheen eerder op de Publieke Tribune

Meer over:

vloggers, opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.