Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jerusalem Post bekritiseert vreedzaam Noorwegen

  •  
25-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
noorwegen_300.jpg
Israëlische krant roept op tot afbraak Noorse multiculuturele samenleving
In het debat rond de massamoord in Noorwegen gaat het voortdurend over de vraag of de gruwelijke misdaad in verband mag worden gebracht met de opkomst van rechts-populisme. De gezaghebbende Israëlische krant wijst opmerkelijk genoeg naar een andere ‘schuldige’: de Noorse multiculturele samenleving.
De conservatieve krant opent het hoofdredactioneel commentaar met:
De marginale rechts-extremisten van Europa vormen een echt gevaar voor de maatschappij. Maar Oslo’s verpletterende tragedie mag niet gebruikt gaan worden door hen die de weerzinwekkende mislukking van het multiculturalisme willen toedekken.
Let wel, de slachtoffers waren lid van een partij die voor een vreedzame en tolerante multiculturele samenleving staat. Het is interessant de gedachtengang in het commentaar te volgen omdat die vermoedelijk gretig gehoor vindt bij dat deel van het publiek dat geen verband wil leggen tussen de daad en rabiate populistische taal. In Nederland wordt de conservatieve Israëlische kijk op de maatschappij vaak bijna letterlijk overgenomen door de PVV. De rode lijn in het commentaar: de schuld leggen bij de slachtoffers.
Zo schrijft de krant: “Bij gebrek aan wapens waarmee Breivik tegengehouden kon worden, kon het eiland aan via het water ontvlucht worden.”
Die opmerking kan gelezen worden als kritiek op het vreedzame karakter van de Noorse samenleving waar zelfs de politie niet standaard bewapend is. ‘Naïef’ wordt dat streven genoemd. De krant wijst er ook fijntjes op dat Oslo de naamgever is van de ‘misleidende’  Oslo-akkoorden waarmee gepoogd werd vrede te bewerkstelligen tussen Israël en de Palestijnen. Nu moeten de Noren die volgens de krant ‘hardnekkig op zoek zijn naar vrede’ erkennen dat ze het Kwaad in hun midden hebben.
Vervolgens wijst de krant er op dat er een verband gelegd moet worden tussen de daad en het afwijzen van multiculturalisme. Die afwijzing mag volgens het commentaar nu niet gedelegitimeerd worden.
De Jerusalem Post wijst op de toename van het aantal moslims (van 3,5 procent nu naar 6 procent over 20 jaar)
Het koesteren van een open maatschappij die niet bevlekt wordt door racisme of xenofobie moet hand in hand gaan met de bescherming van de unieke Europese cultuur en en waarden.
Geen woord over de breed uitgemeten bewondering van massamoordenaar Breivik voor Israël. Ontkennen doe je zo.
cc-foto: Mediactivista

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (92)

kraai21
kraai2125 jul. 2011 - 10:48

Internationale polarisatie komt op gang.

Jerry3
Jerry325 jul. 2011 - 10:48

Ach ja, men ziet bij de Jerusalem Post liever een houding van oog om oog, want dat maakt toch niet zoveel uit wanneer iedereen al verblind is door haat.

Sonia2
Sonia225 jul. 2011 - 10:48

Hebben ze toch nog lang over gedaan. Misschien moesten ze even wachten op een persbericht van het Israëlische Staatspropagandaministerie. Lunatic State.

flipse2
flipse225 jul. 2011 - 10:48

Het voornaamste antwoord van muliticulturalisten op (moslim)terrorisme was toch het "wegnemen van de oorzaken van dat terrorisme"? Waarom nu dan opeens niet?

Ruimteaapje
Ruimteaapje25 jul. 2011 - 10:48

Ik zie helaas weinig verschil tussen de reactie van de Jerusalem Post en een overvloed aan onderbuikreacties die de afgelopen 24 uur op de Telegraaf-site werden gepost onder een artikel over het "manifest" van Breivik. Een flink deel van rechts Nederland keurt de moorden af maar applaudisseert voor het manifest, vindt dat Breivik "politiek gezien gelijk heeft" en stelt dat de sociaaldemocratie in Noorwegen, Nederland en de rest van West-Europa dit over zichzelf heeft afgeroepen. Walgelijk.

Sonia2
Sonia225 jul. 2011 - 10:48

Op het Wilder-fans forum lezen we: "Vakman Baruch Goldstein wist de weg naar de moskee wèl te vinden destijds in 1994. En raakte geen één van zijn eigen landgenoten." http://www.forum-voor-de-vrijheid.nl/showpost.php?p=146562&postcount=33 Deze "vakman", de joodse terrorist Baruch Goldstein, een Amerikaans-Israëlische kolonist en reservist in het Israëlische leger, schoot in 1994 29 mensen dood, en verwondde er 125, hij leegde een automatisch geweer op een menigte moslims in gebed in een moskee in Hebron. Een menigte die overigens beschermd had moeten worden door Israëlische soldaten die bij de deur de wacht hielden, maar die Goldstein ongemoeid zijn gang lieten gaan tot zijn wapen leeg was. Van zijn graf in Israël is een bedevaartplaats gemaakt dat jaarlijks duizenden mensen trekt. Er worden ook martelaarsposters van hem verkocht. Kijk, zulke sicko's lopen er rond in Nederland. Een schurkenstaat steunen, assisteren en verheerlijken is al erg genoeg, maar goed, die zitten op het Binnenhof, dus wat kun je doen? Toch heeft deze persoon vrij spel om op te juinen en haat te zaaien.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort25 jul. 2011 - 10:48

Dit doet me denken aan Rushdie destijds. Alle geloofsleiders in gristelijk/joodse kringen spraken schande, maar hadden wel heel veel begrip voor de fatwa van Khomeini, want tja, het is en blijft godslastering toch. M.a.w.: meneer Rushdie had het over zichzelf afgeroepen. Nare meuk van deze krant.

flipse2
flipse225 jul. 2011 - 10:48

----Na de rouw en aandacht voor het leed komt het moment om voor vrede, openheid van bestuur, de-escalatie, tolerantie en acceptatie te pleiten. Gevolgd door keihard en ongenadig op te treden tegen het geluid van diegene die onze westerse blanke christelijke hetero cultuur plaatsen boven andere invalshoeken en waardensystemen----- Dat klinkt behoorlijk schizofreen en eng. Ik hoop dat je geen wapenvergunning hebt.

meijerlahn
meijerlahn25 jul. 2011 - 10:48

Niet de islam vormt een gevaar voor Europa, maar rechtse en extreem rechtse krachten zijn heel druk bezig om Europa te ontwrichten.

JanJansen17
JanJansen1725 jul. 2011 - 10:48

Het artikel in de Jeruzalem Post nadert de beschermende houding van dhr. Wilders tegenover de Islam wel heel dicht.... Citaat Interview dhr. Wilders uit de Israëlische krant Yedioth, gepubliceerd op 19 november 2010 : De strijd tegen Israël is de strijd tegen ons. Wij zijn Israël. Dat Nederlandse ouders een ongestoorde nachtrust kunnen hebben zonder zich zorgen te hoeven maken over hun kinderen, is omdat ouders in Israël slapeloze nachten hebben omdat hun kinderen in het leger dienen. Dit betekent niet dat Israël niet kan worden bekritiseerd, maar ik schaam mij er niet voor om voor Israël in de bres te staan.” http://www.libertiesalliance.org/2010/11/23/interview-geert-wilders-israel-vecht-onze-oorlog/

Sonia2
Sonia225 jul. 2011 - 10:48

Israël is zelf een multiculturele samenleving avant la lettre. Dus onderstrepen ze hiermee dat ze (het etstabishment) volkomen krankjorem zijn. Waarom ze menen Europa de les te moeten leren is ingegeven door angst. Europa en de VS maken immers de bezetting mogelijk. Zelf kunnen ze die niet betalen. Nee, Israël houdt zo veel van Europa dat de bekende Israëlische militaire strateeg (van Nederlandse afkomst) In Elsevier meldde: Q: Denkt u dat de wereld zo’n etnische schoonmaak zal tolereren? [over het plan van Sharon om alle Palestijnen uit Israël te schoppen] Creveld: ‘Dat ligt eraan wie het doet en hoe snel het gebeurt. We hebben enkele honderden kernkoppen en raketten om ze overal op te gooien, misschien zelfs op Rome. Met vliegtuigen zijn de meeste Europese hoofdsteden zelfs een doelwit.’ Q: Dan wordt Israël dus een schurkenstaat? Creveld: ‘Ik zal generaal Moshe Dayan citeren: “Israël moet als een dolle hond zijn, te gevaarlijk om aan te raken.” Ik heb het over een wanhopige situatie. We zullen het uiteraard proberen te vermijden als het ook maar even kan. Maar ons leger is niet nummer 30 in de wereld, het is nummer 2 of 3. Wij hebben de mogelijkheid de wereld mee te slepen als we ten onder gaan. En ik kan u beloven dat voordat Israël wordt vernietigd, we dat ook zullen doen.’ Lunatic State.

Bernie2
Bernie225 jul. 2011 - 10:48

Ineens wordt me weer duidelijk waar ook alweer het woordje 'smiecht' vandaan komt. Wat een smeerlappen..!

Bouwman2
Bouwman225 jul. 2011 - 10:48

Voor ge looft dat The Jerusalem Post de stem is van Israel het volgende: De regering van Israel streeft naar monocultuur, maar faalt daarin uiteraard en gelukkig volledig. Israelis zijn niet allemaal Joods en Joden zijn er in allerlei soorten en maten. Ook de pers is gelukkig pluriform, lang niet alle kranten lopen zo aan de leiband van Bibi Netanjahu als de Jerusalem Post. Lang niet alle Israeli"s kopen deze variant op Volk en Vaderland, integendeel.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa25 jul. 2011 - 10:48

Wist Israel wel wat die ''brave'' moordenaar ging doen??????

christiaane
christiaane25 jul. 2011 - 10:48

Natuurlijk, die schoften van een Noren hebben deze moordpartij volgens sommige Israëliërs kennelijk dik verdiend. De Noren hebben zich immers schandelijk gedragen omdat ze Vrede wilden bewerkstelligen in Israël. Hoe haal je het ook in je hoofd: Vrede in Israël!

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman25 jul. 2011 - 10:48

"Breiviks daad was de daad van een fanaticus. Maar zijn gedachtengoed – dreigende kolonisatie van Europa door de islam, een complot van ‘culturele marxisten’, de onbetrouwbaarheid van moslims (taqiyya) – is niet alleen de koortsige fantasie van een geïsoleerde eenling. Het is een anti-islamitische ideologie die wordt uitgedragen door een internationaal netwerk, vooral op internet, en die breed ingang heeft gevonden in Europa – ook in Nederland." En zo is het... De mensen die dat soort uitspraken doen, moeten bij zichzelf te rade gaan. Degenen die dit soort uitspraken in het openbaar doen, moeten openbaar bij zich zelf te raden gaan. Onder die mensen is Geert Wilders uiteraard de eerste die dat zal moeten doen.

ErnsTT2
ErnsTT225 jul. 2011 - 10:48

Ze laten nu wel heel mooi zien dat zei de opdrachtgever zion... Dit bericht geeft gelijk ook weer een beter beeld van de moord op Olaf Palme :-(

leeuwenvanj
leeuwenvanj25 jul. 2011 - 10:48

http://www.haaretz.com/news/international/peres-to-norway-s-king-massacre-broke-our-hearts-in-israel-1.374996 Prime Minister Benjamin Netanyahu also commented on the Norway massacre on Sunday, saying Israel "completely identifies" with the disaster. "[We] declare our deepest shock over this crime," Netanyahu said during a cabinet meeting on Sunday. "We have experienced it from other directions and we know the families' and the nation's agony. Therefore, I again send the condolences of the state, government and people of Israel to the Norwegian people, state and government." Wat zou hij hier mee bedoelen, de tweede wereldoorlog of....?

Patrick Faas
Patrick Faas25 jul. 2011 - 10:48

The Jerusalem Post eindigt met een diclaimer, om te voorkomen dat de lezer de indruk zou krijgen dat zij geweld tegen onschuldige burgers aanmoedigen. Maar ook zonder direct applaus voor Breivik blijft het artikel van schokkende agressie getuigen. Iedere poging tot vredig samenleven wordt 'onrealistisch' genoemd. Verder komt het artikel in toon overeen met de publicaties van Breivik, met termen als 'abject failure of multiculturalism.' De redactie van The Jerusalem Post vindt blijkbaar dat Europa zijn multiculturalisme moet beeïndigen. Los van dat dit sowieso niet kan, omdat we geen grenzen hebben die ook duidelijke cultuurscheidingen zijn, zou zo'n einde ook een bedreiging vormen voor alle joden in Europa. Wil de Jerusalem Post dat we zoveel mogelijk joden uit Europa verjagen in de hoop dat ze allemaal naar Jerusalem verhuizen ofzo? Dan zal The Jerusalem Post wel heel enthousiast zijn over het Nederlands verbod op kosjer vlees. Even zoeken. "Jewish Congress calls bill “blatantly discriminatory” and a violation of human rights against the Netherlands Jewish community..." http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=227147 Moeten we de joden nou verjagen of niet? Wat willen ze bij The Jerusalem Post?

jan2b
jan2b25 jul. 2011 - 10:48

Tsjah......... als je als Israel je blijkbaar niet meer in kunt leven in wat er in Noorwegen gebeurt! Dan is het einde zoek!!!!

Vincent914
Vincent91425 jul. 2011 - 10:48

Als je een tijdje in Israel bent geweest dan zie je de tweedeling, arme Palestijnen en rijke Joden. Ik heb wel een zwak voor het Joodse volk maar het houdt ook een keer op. Deze krant laat zien wat de rechtse koers is momenteel in Israel. Bijna 70 kinderen zijn vermoord. De dader daarvan is voor iedereen duidelijk dat hij gelijke gedachten als de PVV in extreme vorm heeft. De Socialisten zijn nu de schuldige dat er moslims in Europa wonen. Waarom is dat een issue voor mensen dat hier in Europa 6% van de bevolking moslims zijn die voor de vrijheid hebben gekozen, wat is er mis mee dat zij ook een stuk eigen cultuur hebben, alle immigranten in de wereld houden met recht een stuk van hun eigen cultuur, zelfs generaties Nederlanders in de VS, Nieuw Zeeland, Australie doen het. Waarom tolereren een groep Nederlanders deze mensen niet, waarom denkt men dat de multi culturele samenleving slecht is, wat is dit toch allemaal voor een vreemde manier van denken. Hoe halen die mensen het in hun hoofd om mede Nederlanders die zich even anders gedragen dan hun te bestempelen. Moeten zij hun hoofdoek af doen, moeten zijn hun geloof inleveren, moeten zij het onderling huwelijken opgeven, moeten moeders allemaal aan het werk en geen moeder meer zijn, moeten deze mensen alleen nog naar Nederlandse tv zenders en muziek kijken en luisteren. Waar willen die mensen van de PVV naar toe, hoever moeten de Moslims gaan om het u naar uw zin te maken ? Waar komt die obsessie vandaan om onze mede Nederlanders zou te beschimpen. Je kan het met dingen niet eens zijn maar alle betamelijkheid is weg. Losgeslagen mensen die denken dat zij alles mogen zeggen en vinden ten koste van anderen. Hebben deze mensen geen last van schaamte, ik zou mij echt doodschamen om zo over anderen te praten en te denken dat zij helemaal top zijn. Kijk op internet eens naar de film "The Wave", bij Sociologie tijdens mijn opleiding in Wageningen gezien en besproken. Het is mij altijd bij gebleven hoe gevaarlijk mensen zijn als Wilders. Ik zit nog steeds te wachten op het moment dat Wilders een boek uitgeeft waar hij aankondigt dat de gehele PVV beweging een experiment was om te laten zien hoe mensen domweg achter een leidier aan lopen, hem kopieren in zijn meningen, hoe makkelijk mensen stigmatiseren en dat het experiment vanaf heden voorbij is.

Sonia2
Sonia225 jul. 2011 - 10:48

Als je een indruk wilt krijgen hoe 'de Israeli's' erover denken moet je hier wat citaten van reacties op krantenwebsites lezen: http://blogs.forward.com/forward-thinking/140297/ Wel teiltje klaarzetten. Op de Engelstalige websites houden ze zich nog in, maar op de Hebreewse gaan ze helemaal los.

Timoo2
Timoo225 jul. 2011 - 10:48

Sorry. Als er één k(r)ant van de zaak nu éven zijn bek moet dichthouden, is het wel Jeruzalem Post. Nog een Betonnen Muurtje, jongens?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman25 jul. 2011 - 10:48

De Jeruzalem Post beweert in feite dat dit is wat je krijgt als je niet net als in Israel Apartheid invoert. Tsja...

Tomzwarts
Tomzwarts25 jul. 2011 - 10:48

En dit allemaal om een geschil tussen enkele regeltjes in een eeuwen oud boek....triest.

landauw
landauw25 jul. 2011 - 10:48

Veel reacties op dit forum zijn ronduit anti Israel of zelfs antisemetisch . Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat er altijd veel sympathie voor schrikbewinden,en dictators was en is vanuit de (s) linkse hoek. Harry van Bommel en Hamas, Harry Mullisch en Castro en Che Chevara Marijnissen bewonderde Mao ,Joop den Uyl had sympathie voor het Nationaal Socialisme , Jan Pronk voor MugabePaul Rosemuller voor Pol Pot en nog niet zolang geleden werd op het partij congres van DeE Partij nog De Internationale uit volle borst gezongen . Vergeleken met deze linkse helden is G wWilders een padvinder

TheoJ2
TheoJ225 jul. 2011 - 10:48

[een partij die voor een vreedzame en tolerante multiculturele samenleving staat] Het komt mij voor dat hier sprake is van een contradictie.

[verwijderd]
[verwijderd]25 jul. 2011 - 10:48

Ach, de politiestaat der lage landen ontneemt je botweg het recht (dat je allang had) om in alle talen te zwijgen én iedere terechte (re)actie tegen het 'recht' van het winstjagen. Krakers terecht in vreemdelingendetentie UTRECHT - Zes krakers die enkele weken geleden in Amsterdam werden aangehouden, zijn terecht in vreemdelingenbewaring geplaatst. De zes weigerden mee te werken aan het vaststellen van hun identiteit en nationaliteit. De rechtbank in Utrecht oordeelde maandag dat de gevolgen daarvan „voor hun rekening en risico” zijn. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10251905/__Krakers_terecht_in_detentie__.html?sn=binnenland,buitenland

4 Reacties
Ineses
Ineses25 jul. 2011 - 10:48

Wat heeft dat hier mee te maken? Het gaat hier om een bericht in de Jerusalem Post die hiermee eigenlijk zegt dat het de schuld van Noorwegen zelf is. En hieruit haalt Wilders zijn inspiratie om haat te zaaien tegen moslims en links en Anders Breivik zijn inspiratie om zijn terroristische daad uit te voeren. Wij zijn hier in Nederland en laat Wilders en de PVV zich bezig houden met Nederland in plaats van hun ideeën uit Israel te halen. Laten ze maar naar Israel gaan als die iedeeën hun zo goed bevallen.

BillDuin
BillDuin25 jul. 2011 - 10:48

" De rechtbank in Utrecht oordeelde maandag dat de gevolgen daarvan „voor hun rekening en risico” zijn." Kijken wie de langste adem heeft.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort25 jul. 2011 - 10:48

hehehehehehe. Mooi deze komische noot Evert, ik word bij deze fan van jou.

doeidoei
doeidoei25 jul. 2011 - 10:48

Nou, dan hebben die krakers in ieder geval een dak boven hun hoofd.

[verwijderd]
[verwijderd]25 jul. 2011 - 10:48

Welja. Gaan ze zich daar ook nog eens bemoeien met wat hier gebeurt? Hebben ze het niet druk genoeg met hun eigen weerzinwekkende politiek?

4 Reacties
Phoenix van Milete
Phoenix van Milete25 jul. 2011 - 10:48

++++Gaan ze zich daar ook nog eens bemoeien met wat hier gebeurt?++++ Woon je in Noorwegen?

BillDuin
BillDuin25 jul. 2011 - 10:48

"Gaan ze zich daar ook nog eens bemoeien met wat hier gebeurt?" Wat is er "hier" gebeurd dan?

meeting
meeting25 jul. 2011 - 10:48

Natuurlijk heeft Israel het recht om op het Islamgevaar in West Europa te wijzen. Zij leven al 60 jaar met dat gevaar en hebben het god zij dank redelijk onder controle. Daar kunnen we wat van leren !

Pjotrs
Pjotrs25 jul. 2011 - 10:48

"Gaan ze zich daar ook nog eens bemoeien met wat hier gebeurt?" Terwijl wij ons natuurlijk never nooit niet met het buitenland bemoeien, laat staan met Israël.

[verwijderd]
[verwijderd]25 jul. 2011 - 10:48

Dus deze krant geeft de moordenaar gelijk. Frisse jongens.

1 Reactie
objectivist
objectivist25 jul. 2011 - 10:48

Stoomcursus vrij interpreteren gevolgd? Goed nieuws: je bent geslaagd!

mees.
mees.25 jul. 2011 - 10:48

"weerzinwekkende mislukking van het multiculturalisme" Hoe krijgen ze het hun strot uit

1 Reactie
AlbertHofmann
AlbertHofmann25 jul. 2011 - 10:48

Tja zolang religie een groot onderdeel van onze samenleving blijft uitmaken zal multicultureel wel niet mogelijk zijn en een politieke theoretische term blijven die zowel te pas en te onpas door zowel links als rechts wodt gebruikt om hun poltieke brei omheen te plakken. Thuis hebben we dagelijks te maken met 2 culturen, we houden het juist zo goed mogelijk gescheiden, gaat prima! Even los daarvan je moet alles in perspectief plaatsen (zeker bij de Jeruzalem Post...vrij conservatieve krant) alsof 'Europa in een gewelddadige spiraal zit van botsende culturen (lees religies)...we zijn Israel niet!

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete25 jul. 2011 - 10:48

Het is inderdaad nogal naïef om wapenvergunningen te geven voor oorlogswapens aan je burgers en vervolgens de politie onbewapend de straat op te sturen. De politici die dit hebben verzonnen zijn medeverantwoordelijk voor wat er is gebeurd en zijn meer ideologisch gedreven dan door de werkelijkheid van alledag. De ideologie is belangrijker dan het welzijn van de mens en maatschappij voor dit soort types. Het echt opzienbarende is de opmerking onder aan het artikeltje; "Geen woord over de breed uitgemeten bewondering van massamoordenaar Breivik voor Israël. Ontkennen doe je zo." Wat ontkent Israël hiermee? Dat ze medeverantwoordelijk zijn voor deze daad? Betekent dit dat Joop redactie vind dat alles wat deze man bewonderde of mee eens was medeverantwoordelijk is voor deze politieke massamoord? Dan blijven er niet veel onschuldige mensen over; waarschijnlijk blijven dan alleen de sociaal democraten over.......

1 Reactie
krid58
krid5825 jul. 2011 - 10:48

-Wat ontkent Israël hiermee? Dat ze medeverantwoordelijk zijn voor deze daad? Betekent dit dat Joop redactie vind dat alles wat deze man bewonderde of mee eens was medeverantwoordelijk is voor deze politieke massamoord? Dan blijven er niet veel onschuldige mensen over; waarschijnlijk blijven dan alleen de sociaal democraten over....... - Nee, dat beweert de Joop redactie volgens mij niet. Wat door de JP verzwegen wordt (ontkennen is naar mijn idee geen gelukkig gekozen term) is de opkomst van een nieuwe ideologie die sterk anti islam is, sterk pro Israël met een sterke mythe van "het volk". Dit laatste natuurlijk om de stichting van de staat Israël te rechtvaardigen, als "het volk" dat na eeuwen verstoten te zijn geweest weer terug keert naar de door god gegeven bodem bla bla... Nou de Europese geschiedenis is een grote volksverhuizing. En ik zal je vertellen, ik claim geen stukje land in Zwitserland omdat een paar Catholieke voorouders van mij daar zijn verdreven door intolerante (anti multikul-turele) protestanten... Maar de boodschap van de JP lijkt mij duidelijk: we mogen niet te tolerant worden want dan zouden de Noren/Europeanen zich wel eens kunnen verzetten tegen de onderdrukking van Palestijnen. Daarom moet volgens sommige Israëliërs (zionisten/colonisten) vooral het beeld gehandhaafd worden dat moslims het gevaar zijn.

rgeurtsen
rgeurtsen25 jul. 2011 - 10:48

Volstrekt abjecte houding van de Jerusalem Post. Helaas zullen we dit geluid ook in Nederland horen... Na de rouw en aandacht voor het leed komt het moment om voor vrede, openheid van bestuur, de-escalatie, tolerantie en acceptatie te pleiten. Gevolgd door keihard en ongenadig op te treden tegen het geluid van diegene die onze westerse blanke christelijke hetero cultuur plaatsen boven andere invalshoeken en waardensystemen - en daar ongeremde polarisatie voor over hebben.

2 Reacties
Sonia2
Sonia225 jul. 2011 - 10:48

"Na de rouw en aandacht voor het leed komt het moment om voor vrede, openheid van bestuur, de-escalatie, tolerantie en acceptatie te pleiten." Je bent te naief. Dat gaat helemaal niet gebeuren. In onze "kwaliteitskranten" lezen we over "de Noor" en niet over de christenterrorist of massamoordenaar. Dat is en teken aan de wand. Het is en blijft een 'incident' van een 'gek' en een 'eenling'. Net als die "unhappy taxpayer" die zich met een vliegtuig in het IRS-gebouw in Texas boorde. Geen terrorist, omdat hij er 'een van ons' was...

fjacobse
fjacobse25 jul. 2011 - 10:48

--- Gevolgd door keihard en ongenadig op te treden tegen het geluid van diegene die onze westerse blanke christelijke hetero cultuur plaatsen boven andere invalshoeken en waardensystemen - en daar ongeremde polarisatie voor over hebben.--- Er zijn ruwweg twee manieren om dat te doen : - via buitenparlementaire acties, - door het roer radicaal om te gooien bij de PvdA want het nettoresultaat van 7 jaar PVV-bashen, uitsluiten en demoniseren is een schamele 18 zetels. En dat nog wel in de oppositiebanken. Dat kan beter! De sleutel is dan ook niet om met nog meer agressie voor de zoveelste keer bij iedereen de multicul-samenleving er in te rammen, de sleutel is de wereld nemen zoals hij is en accepteren dat mensen er andere opvattingen op na houden als jij en dat dit ook altijd zo zal blijven. En als je denkt dat je het beter weet dan Wilders dan moet je lid worden van een politieke partij en Wilders alle hoeken van de Tweede Kamer laten zien. Ik wens je veel succes.

[verwijderd]
[verwijderd]25 jul. 2011 - 10:48

Hiermee is voor mij overduidelijk bewezen dat Israël absoluut en totaal van het pad aan het raken is. Het wordt de hoogste tijd dat fatsoenlijke staten zich definitief distantiëren van dat land. Liefst de VS als eerste, die hebben dat land altijd de hand boven het hoofd gehouden, het wordt tijd dat dat eindelijk eens stopt. Ja, KOM maar Likoedjes!! KOmkomkom. Waar halen jullie helden daar de gore rotmoed vandaan!!

3 Reacties
Pjotrs
Pjotrs25 jul. 2011 - 10:48

"Hiermee is voor mij overduidelijk bewezen dat Israël absoluut en totaal van het pad aan het raken is." Lees voor de lol Elsevier eens en trek dat dezelfde conclusie over Nederland. Of is het dan niet toegestaan om een heel land op een hoop te gooien? En als je toch aan het lezen bent, moet je voor de aardigheid ook eens kijken hoeveel woedende reacties er onder dat redactioneel van de JP staan.

Dragon2
Dragon225 jul. 2011 - 10:48

Precies. Op naar het samenlevingsideaal van Israel vijanden als Syrie en Iran; pareltjes van tolerantie en verdraagzaamheid.

Bakoe
Bakoe25 jul. 2011 - 10:48

Inderdaad, bij Elsevier en GS waren de commentaren ook van deze strekking. Werkelijk misselijk makend. Voorlopig ben ik even uitgereageerd, ben eigenlijk heel verdrietig en lam geslagen. Hoezeer mensen ook van mening verschillen, alleen het woord geschreven en gesproken mag daarin het gereedschap zijn om met de ander daarover gedachtes te delen. Waar we naar aan het afglijden zijn weet ik niet, maar ik wil daar geen deel van uitmaken. Voorlopig graaf ik me in met boeken, ik ben hier heel erg moe van.

fjacobse
fjacobse25 jul. 2011 - 10:48

--- Vervolgens wijst de krant er op dat er een verband gelegd moet worden tussen de daad en het afwijzen van multiculturalisme. Die afwijzing mag volgens het commentaar nu niet gedelegitimeerd worden.--- Daar ben ik het volkomen mee eens. Het is echt onzin om nu ineens de mislukte multiculturele samenleving met terugwerkende kracht heilig te verklaren of dat er geen kritiek meer mag worden geleverd op de multicul-samenleving "want we weten wat daar van komt". Kom nou toch.

1 Reactie
ErwinB2
ErwinB225 jul. 2011 - 10:48

Je hebt het weer over "mislukte multiculturele samenleving". Als deze samenleving mislukt is, wat wil je dan met al die mensen die niet Joods-Christelijk zijn of met al die mensen die het niet als mislukt zien? Dus de Islam en de socialistische landverraders zoals Breivik het benoemde? Moeten al die mensen maar weg? Moeten ze jou op een schild heffen en aanbidden omdat jij wel tot de "goede cultuur" hoort, om vervolgens ergens achteraf uit het zicht leven in schaamte omdat we niet Joods-Christelijk zijn? Mogen al deze mensen geen TV meer maken, geen radio, geen kunst, geen politiek, enzovoort? Als je een monoculturele samenleving wilt maken van Nederland zal je toch heel veel mensen moeten deporteren of heropvoeden voor je dat bereikt hebt. Je bent een klein jongetje die de zandbak wil innemen door de rest eruit te duwen.

Frissewind
Frissewind25 jul. 2011 - 10:48

Even voor de duidelijkheid: de multiculture samenleving is niet mislukt, het gaat zelfs heel goed, als je op de cijfers af gaat. http://www.hetkanwel.net/2010/01/27/we-mogen-trots-zijn-op-de-integratie-in-nederland/ Het gaat bijvoorbeeld veel beter dan met het nog altijd bewierookte liberalistische kapitalisme, als je op de cijfers af gaat.

1 Reactie
Phoenix van Milete
Phoenix van Milete25 jul. 2011 - 10:48

Blind staren op cijfertjes heet dat: Harvard professor of political science Robert D. Putnam conducted a nearly decade long study how multiculturalism affects social trust.[14] He surveyed 26,200 people in 40 American communities, finding that when the data were adjusted for class, income and other factors, the more racially diverse a community is, the greater the loss of trust. People in diverse communities "don’t trust the local mayor, they don’t trust the local paper, they don’t trust other people and they don’t trust institutions," writes Putnam.[15] In the presence of such ethnic diversity, Putnam maintains that [W]e hunker down. We act like turtles. The effect of diversity is worse than had been imagined. And it’s not just that we don’t trust people who are not like us. In diverse communities, we don’t trust people who do look like us.[14] Bron Wiki.

Tealc2
Tealc225 jul. 2011 - 10:48

Is this for real?? Nu weet het zeker..het zal nooit meer goed komen op deze aarde.. Want er zijn machtige mensen met wil,capaciteit,vermogen & zonder medeleven opkomst.. Ze zijn uit op om destabiliseren,verdelen,angst&haat zaaien..

1 Reactie
Philippe2
Philippe225 jul. 2011 - 10:48

Denk het ook, R Murdoch is er één van....

JoopSchouten
JoopSchouten25 jul. 2011 - 10:48

'...de weerzinwekkende mislukking van het multiculturalisme' Whuhh ? ... Ik zie alleen maar 'incidenten'. Als je dit percentage afzet tegenover het aantal medelanders die onze cultuur positief verrijken kun je stellen dat het opgeklopt angstretoriek is. ... Hoe meer medelanders hoe veelzijdiger de cultuur. Hoe gastvrijer we zijn, hoe gezelliger het wordt. ... IIsraël is niet te vergelijken met Nederland. Een meerderheid aan Israëli zijn macho et etnistisch.

3 Reacties
JanvdH2
JanvdH225 jul. 2011 - 10:48

Hear hear! Maar ja dan moet je wel een beetje de feiten willen accepteren en dat is moeilijk, makkelijk is om de multikul en linksch de schuld te geven van alle ellende

JoopSchouten
JoopSchouten25 jul. 2011 - 10:48

Corr.: De meeste (...) Israëli vind ik 'macho' en 'etnistisch'. (O.a.)

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman25 jul. 2011 - 10:48

Precies! En dan gaat het hier ook nog over Oslo, de meest plezierige stad om te wonen ter wereld! Mutliculturalisme betekent in Oslo dat de mensen daar eindelijk ook eens goedkoop en lekker buiten de deur kunnen eten.

Coropa
Coropa25 jul. 2011 - 10:48

Zelf ben ik een keer in Auschwitz geweest. Daar kom je tot inzicht wat de gevolgen zijn van waanideeën zoals fascisme en rassenhaat enz. Bij dezen wil ik de mensen van de Jerusalem Post dan ook adviseren: om daar ook eens naar toe te gaan.

2 Reacties
Meta Foor
Meta Foor25 jul. 2011 - 10:48

het is onverdragelijk te bedenken wat een ideologie kan doen tegen het Joodse Volk. Het gaat te ver om deze noorse individualist (die de ruimte kreeg vanwege een wapenvergunning) in verband te brengen met het Joodse lijden. Ook ik was in Auschwitz en het is hartverscheurend waar haat en afreageren tegen een bevolkingsgroep toe kan leiden. In tegenstelling tot andere (religieuse) volksgroepen, hadden de Joden geen thuishonk om naar terug te keren. iedere vergelijking tussen de Vervolging en de zgn islam-pesterijen is verkeerd en tendentieus.

Gerald2
Gerald225 jul. 2011 - 10:48

Kennelijk zijn bij de Israëliers de moordenaars van toen de leermeesters van nu geworden.

kraai21
kraai2125 jul. 2011 - 10:48

De multiculturele samenleving is niet gelukt, en ook niet mislukt. Ze is een feit. Er zijn zeker problemen, in Amerika noemen ze dat uitdagingen. Tja, die moeten dan aangepakt worden, er is geen keuze. De multiculturele samenleving is een feit, en zal niet meer verdwijnen, ten zij er een ramp gebeurt vergelijkbaar met WO2, ik denk dat de meesten van ons daarvoor terugschrikken. Behalve natuurlijk zo'n gek als in Noorwegen, dat soort mensen is ook van alle tijden. Hopelijk zien niet veel mensen zich geroepen om hem te volgen, want dan is WO3 een feit. Laten we er van uit gaan dat de meeste mensen dit niet willen, en dat we gewoon moeten doorgaan met de multiculturele samenleving zo prettig mogelijk te maken. Zelf zie ik veel voordelen in een multiculturele samenleving, alleen culinair al, maar op heel veel gebieden. Voor mij is de multiculturele samenleving geen straf, maar juist een verworvenheid.

3 Reacties
Sonia2
Sonia225 jul. 2011 - 10:48

Een keuze maken tussen nationalisme en multiculturalisme levert voor mij ook geen probleem op.

geejeehaa
geejeehaa25 jul. 2011 - 10:48

Ik ben het met je eens dat een samenleving moeilijk 'mislukt' kunt noemen - een samenleving is nou eenmaal altijd in beweging. Wat wél benoemd mag en moet worden, is dat sommige elementen uit bepaalde culturen bepaald niet bijdragen aan een succesvol met elkaar samenleven. Irreële angst voor (en afkeer van) 'het vreemde' is zoiets. Maar ook: discriminatie van vrouwen, geweld tegen homo's en joden, en oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in de criminaliteit. Dus: benoem zaken bij de naam, alleen dan kun je ze aanpakken. Feiten ontkennen / negeren omdat ze niet in je belevingswereldje passen is ontzettend funest om iets te maken van een succesvolle samenleving.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort25 jul. 2011 - 10:48

hear hear

Meta Foor
Meta Foor25 jul. 2011 - 10:48

gaat die teringleier nu toch zn doel bereiken en wordt de samenlevingsgeest verhard ?? ik maak me zorgen om deze gevolgen , zo snel al na het drama ...

1 Reactie
Dehnus
Dehnus25 jul. 2011 - 10:48

Ach man je word er toch ook boos om. De slachtoffers liggen nog niet eens op hun rustplaats en Extreem Rechts Israël denkt Links de schuld al te kunnen geven. En niet alleen hun, maar Elsevier haar collumnisten ook. Zowel hun Knuffel Iranier ( http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian.htm ) als hun andere bloggers.... je word gewoon de moord in de schoenen geschoven. Ik weet ik moet er niet boos om worden, ik ben onredelijk, ik ben niet netjes, ik moet tot tien tellen.... maar ze geven je de tijd niet eens om tot tien te tellen die zakken. Misschien even een tijdje het nieuws niet meer volgen wat dit is gewoon niet goed voor mijn wereldbeeld over Rechts Europa en de rest van de Wereld. Ik wil niet geloven dat ze dit soort dingen willen.

[verwijderd]
[verwijderd]25 jul. 2011 - 10:48

Het artikel van de Jerusalem Post wordt wel heel vreemd uitgelegd.

2 Reacties
hasp52
hasp5225 jul. 2011 - 10:48

Hier zie je dus hoe verwarrend geschreven taal kan zijn. Jij haalt het niet uit dit commentaar, anderen, waaronder ik, halen het er wel degelijk uit. Het diverse keren aanhalen dat de multiculturele samenleving volgens het commentaar mislukt is, waarbij o.a. de uitspraken van Angela Merkel worden aangehaald, wordt bovendien gebruikt om min of meer (de opkomst van) het rechts-extremisme te verklaren. En wederom volgens het commentaar reageren de regeringen van West-Europa daar naief op. Het is nog net niet een openlijk pleidooi voor het uitoefenen van repressie. Maar dat er "iets" gedaan moet worden aan dat naieve Europese gedrag valt er toch wel degelijk uit te destilleren. Gezien het feit hoe Israel, met niet aflatende steun van veelal "rechtse" Europese en Amerikaanse mensen en partijen, omgaat met zijn Palestijnse buren zou zij zich wat mij betreft van dit soort commentaar moeten onthouden.

Sonia2
Sonia225 jul. 2011 - 10:48

Met "heel vreemd" bedoel je neem ik aan: niet naar jouw zin.

EricWakker
EricWakker25 jul. 2011 - 10:48

Wat een waardeloos uitgewerkt artikel. Wat is nou werkelijk opmerkelijk aan het commentaar van de JP? En: > "De rode lijn in het commentaar: de schuld leggen bij de slachtoffers. Zo schrijft de krant: "Bij gebrek aan wapens waarmee Breivik tegengehouden kon worden, kon het eiland aan via het water ontvlucht worden." Die opmerking kan gelezen worden als kritiek op het vreedzame karakter van de Noorse samenleving waar zelfs de politie niet standaard bewapend is. < Met dit gewouwel gaat links het intiatief echt niet terugpakken.

1 Reactie
hnspjotr
hnspjotr25 jul. 2011 - 10:48

"...met dit gewauwel....." nee inderdaad, mensen die inmiddels gewend zijn dat er met vuurwerk gecommuniceerd wordt vanuit politiek zullen in de zin "Bij gebrek aan wapens waarmee Breivik tegengehouden kon worden, kon het eiland aleen via het water ontvlucht worden." niet de impliciete boodschap lezen dat het eigenlijk heel normaal was geweest als er op een sociaaldemocratisch jeugdkamp wel wapens aanwezig waren geweest. Misschien is dat dan het verschil. 'rechts' acteert vanuit angst, 'links' vanuit hoop en vertrouwen. Noem het naief, mijn keuze is helder.

Meta Foor
Meta Foor25 jul. 2011 - 10:48

het is onverdragelijk te bedenken wat een ideologie kan doen tegen het Joodse Volk. Het gaat te ver om deze noorse individualist (die de ruimte kreeg vanwege een wapenvergunning) in verband te brengen met het Joodse lijden. Ook ik was in Auschwitz en het is hartverscheurend waar haat en afreageren tegen een bevolkingsgroep toe kan leiden. In tegenstelling tot andere (religieuse) volksgroepen, hadden de Joden geen thuishonk om naar terug te keren. iedere vergelijking tussen de Vervolging en de zgn islam-pesterijen is verkeerd en tendentieus.

1 Reactie
landauw
landauw25 jul. 2011 - 10:48

Meta Floor, Mijn maag draait als ik veel commentaren lees op deze site. Het antisemitisme druipt er vanaf maar ja niet voor niets hadden bekende sociaalisten sympatien voor dictatores Mullish voor Castro en Che Chevara, Marijnissen had sympathie voor Mao bewonderde hem zelfs ,Den Uyl had sympathie voor Hitler, Pronk voor Mugabe, en Rosemuller dweepte een tijd lang met Pol Pot Groen linkser (dirty ) Harry ... voor Hamas

Jensson
Jensson25 jul. 2011 - 10:48

Wanneer bij U lezer, het kwartje nóg niet valt en U de oorzaak (veroorzaker) van deze terroristische ellende nu nóg niet herkend zullen er waarschijnlijk nog vele doden moeten vallen vóór we bereid zullen zijn het verschrikkelijke kwaad met wortel en tak uit te roeien...

1 Reactie
objectivist
objectivist25 jul. 2011 - 10:48

Kom kom al die bozigheid leidt alleen maat tot spelfouten. Herkent met een t. En ja, het nationalisme zal sterk groeien in Europa. Een logische reactie op de eenwording. Als mensen hun identiteit vrezen te verliezen krijg je dat. Het mooiste is een grote mondiale meltpot van rassen en religies. En die zal er ooit zijn. Maar op de weg ernaartoe mag je nooit voorbijgaan aan de angst die dat oproept. De weg der geleidelijkheid is bij eenwording daarom de enige juiste. Daar gaan generaties overheen. De versnelde Europese integratie is een grote denkfout en zal ernstige gevolgen krijgen. Ik raak daarvan steeds meer overtuigd. Het hangt in de lucht. Ongrijpbaar maar het is er: de geenwording van Europa. En er is niet heel veel meer voor nodig.

Mursili1
Mursili125 jul. 2011 - 10:48

Religie zit in onze aderen. Onze ideologie is niet ver weg. Iedereen gelooft, maar altijd iets anders. Humanisme als historisch begrip is best ver weg!

1 Reactie
AlbertHofmann
AlbertHofmann25 jul. 2011 - 10:48

Beste Lot, 'onze' hele cultuur is gebaseerd op religie...dat is de pest. We zijn nu in een periode om ons daar los van te maken, daar kunnen heel veel mensen heel slecht tegen. die raken in verwarring, gaan zich bijv. op een hele vervelende manier daartegen afzetten, voorbeelden hoef ik na vrijdag helemaal niet meer te geven...

[verwijderd]
[verwijderd]25 jul. 2011 - 10:48

Nationalisme is een natuurlijke behoefte en sociale noodzaak, terwijl multiculti gebaseerd is op dromen en maakbaarheid. Over verantwoord gesproken :-)

3 Reacties
Sonia2
Sonia225 jul. 2011 - 10:48

"Nationalisme is een natuurlijke behoefte en sociale noodzaak" Daar zijn ze in Noord-Korea ook zo blij mee.

maclofty
maclofty25 jul. 2011 - 10:48

Hi Wim, Ik stelde je een vraag en wil je die s.v.p. eens beantwoorden dan zijn we daar ook vanaf de vraag was deze: == BTW als je eens tijd hebt, wil je dan uitgebreid schrijven waardoor de schuld bij de sociaal democratie ligt ??? ben zo benieuwd !!! leer ik ook nog eens wat. == Dat beantwoorden moet toch simpel voor je zijn. Maar op al mijn vragen tot nu toe aan je, krijg ik nooit antwoord. Kom op man, vertel !!! Ik wacht met belangstelling.

Crunchy Frog
Crunchy Frog25 jul. 2011 - 10:48

"Nationalisme is een natuurlijke behoefte en sociale noodzaak..." ---------------------------------------------------------------------------------------- Als dat zo is, waarom bestaat het dan nog maar zo kort (i.e. sinds het eind van de 18e eeuw)?

[verwijderd]
[verwijderd]25 jul. 2011 - 10:48

Tja wat moet je hier nu van zeggen walgelijk. Waar bemoeien die haat keppeltjes zich eigenlijk mee. Over lijken gaan om hun gelijk te halen is hen kennelijk niet onbekend, fatsoen is dat volk kennelijk onbekend

1 Reactie
kraai21
kraai2125 jul. 2011 - 10:48

" haat keppeltjes " Door de Joden zo te noemen maak je dezelfde fout als sommige reageerders in de Jerusalem Post, die de Noren antisemitisch noemen. Misschien moeten we eens leren om te stoppen om in clichés te denken,

Alexander4
Alexander425 jul. 2011 - 10:48

Die lui van de 'Jerusalem Post' zijn gek. Als je dit soort redeneringen accepteert, dan moet je ook het volgende volmondig accepteren: De moord op Theo van Gogh was een teken dat we in Nederland toch echt een beetje waren doorgeslagen in het beledigen van de Islam. De moord valt niet goed te keuren, maar we moeten er wel lering uit trekken. Als we niets doen aan de constante belediging van de Islam, dan zullen er waarschijnlijk meer gekken opstaan... Het bovenstaande is natuurlijk abjecte onzin. En het commentaar van de Jerusalem Post valt in precies dezelfde categorie.

1 Reactie
TheoJ2
TheoJ225 jul. 2011 - 10:48

het beledigen van de Islam ? Wat is dat ? Ik weet alleen van het beledigen van mensen.

ELLuitsz
ELLuitsz25 jul. 2011 - 10:48

Gelukkig is Israel nog wel een democratie voor joden. Op het journalistencollectief 972mag.com haalt Yossi Gurvitz scherp uit naar het exceptionalisme dat welig tiert in religieuze/rechtse kringen daar, en waar de regering dankbaar gebruik van maakt. "The support of Breivik’s act after his identity was discovered, even though most of his victims were children, follows the same pattern: Israeli commentators support his ideology, and, having adopted him – who is merely an armed and ruthless version of Glenn Beck – they tend to forgive him for this minor indiscretion. The fact that many people could identify with a mass murderer of children spotlights another problem, one rarely mentioned: The de-humanizing effects of Jewish Orthodox education, which most Israeli Jews receive in one form or another. Being taught from an early age that you belong to a master race, and that other people are inherently inferior, that their lives aren’t worth as much as yours, will take its mark." Of je nu Palestijn bent of sociaal-democraat in een ver land, elke vorm van samenleving die niet gebaseerd is op white supremacy is kennelijk verdacht. Enkele jaren geleden verscheen het boek "De Tora van de koning" van de hand van rabbijn Yitzhak Shapiro. Haaretz: "Just weeks after the arrest of alleged Jewish terrorist, Yaakov Teitel, a West Bank rabbi on Monday released a book giving Jews permission to kill Gentiles who threaten Israel." Net als Breiviks boek kreeg ook dit boek bijval uit de bekende kringen. Israel als golfbreker tegen de moslimtsunami zoals Wilders het graag ziet, is gebaseerd op racisme en uitsluiting van het grootste deel van de mensheid. Vanmorgen hoorde ik de Noorse wijsheid in al haar grootse glorie: "De straf voor Breivik is meer vrijheid, meer democratie..." Daar kunnen zovelen nog iets van leren.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT225 jul. 2011 - 10:48

Alleen voor de Asjkenazi's, de Sefardische joden (de echteJoden van Semitische oorsprong) worden stelselmatig gediscrimineerd, en moeten zelfs naar aparte scholen :-( http://www.cjnews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=18595&Itemid=86 http://www.vosizneias.com/60955/2010/07/28/israel-new-discrimination-claims-now-at-modiin-illit-charedi-schools-against-sephardic/ http://www.haaretz.com/print-edition/news/haredi-school-network-fined-for-discriminating-against-sephardim-1.843 En hier stop[ ik maar, want je word er als betrokkene vreselijk droevig van, dat het zo bejubelde Beloofde Land overgenomen is door Oost-Europese rechtsextremisten.

[verwijderd]
[verwijderd]25 jul. 2011 - 10:48

..[ Geen woord over de breed uitgemeten bewondering van massamoordenaar Breivik voor Israël. Ontkennen doe je zo. ].. Misschien had Breivik ook wel bewondering voor Steve Jobs (mooie iPhones!!), of voor het Noorse winterweer. Is Apple of het klimaat dan verantwoordelijk voor deze aanval?

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT225 jul. 2011 - 10:48

Jullie hebben die non-sequitor nu wel erg vaak uitgemolken, hijstaat helemaal droog. De aanslag is een direct en onmiskenbaar gevolg van Wilders zijn oproepen ten strijde te trekken in de oorlog tegen de tsunami van de Islam. Dat heb ik Jobs nog niet over Windows liefhebbers zien roepen, maar mocht dat wel zo zijn is dat even afkeuringswaardig. Het valt me wel erg van je tegen dat je nu zo zielig en huilie huilie loopt te doen btw. Waar is nu opeens die rechte rug gebleven, waarom durf je de verantwoordelijkheid voor je eigen meeloperij in het leger van Wilders opeens niet meer te nemen? Zolang jullie voor jezelf het idee hadden aan de winnende hand te zijn, de grootste mond, en nu het geweer dat jullie te vol geladen hadden in jullie eigen gezicht uiteen is gespat gaan jullie huilen, kom op recht de rug en neem je verantwoordelijkheid voor de gevolgen van jullie eigen haatzaaierij... Rob Wijnbergen schreef er een prachtig stukje over, en het is inderdaad wel heel erg opvallend dat de terrorisme dreiging niet omhoog bijgesteld is, terwijl de re-incarnatie van Godfried Bouillon toch heel duidelijk aan heeft gegeven dat zijn pan-europese kruisridders ook een cel in nederland heeft, met een uitgebreide dodenlijst... http://www.nrcnext.nl/columnisten/2011/07/26/gekken/ [quote] Ik zeg: laten we nu dan ook consequent blijven. Hup, het dreigingsniveau omhoog naar code rood, bodyscanners bij alle ferry’s en veerponten, flesjes inleveren bij de ingang van de boot, een totaalverbod op vrijmetselaarskledij. Tjibbe Joustra die alle kerken in de gaten houdt, radicale priesters op het eerste vliegtuig het land uit, een Verwijsindex voor criminele Noren, geen Scandinavische studenten meer naar de TU, en natuurlijk een immigratiestop voor mensen uit het Hoge Noorden. Het werd eens tijd. En niet te vergeten: laten we, vanaf nu, minimaal tien jaar lang onafgebroken debatteren over de verrechtsing van de samenleving – in Nederland en Europa. Ik wil films zien over de tsunami van rechts-populisten, met vage beelden van prekende Berlusconi’s en Dewinters. Ik wil columns en boeken lezen over de Schijn-elite van de Vrije Markt. Ik wil debatten, congressen en Rondom Tiens over een verbod op de Bijbel en het verzamelde werk van John Stuart Mill. Ik wil lijvige rapporten over radicaliserende PVV’ers. Kosten-batenanalyses van rechtse stemmers. [/quote] Wat klinkt het opeens compleet absurd als een verstandig en weldenkend mens het schrijft, dat geeft toch te denken...