Joop

Jeff Bezos is een voorbeeld voor iedereen die met zijn foto's wordt gechanteerd

  •  
11-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
488116596_6de83f101f_z

© Cc-foto: Tomi Knuutila

'Eén ding is wel duidelijk: je bent een lul of een tuthola als je het niet onmiddellijk en publiek opneemt voor de slachtoffers van exposed sextings'
Jeff Bezos, de grote baas van Amazon en de Washington Post , laat zich niet chanteren door een vriendje van Trump, die dreigt pikante foto’s van hem en zijn nieuwe vriendin, de tv-presentatrice Lauren Sanchez te publiceren. Zoals we allemaal op Joop konden lezen, dreigde de uitgever van het sensatieblad National Enquirer, David Pecker, via zijn bedrijf American Media (AMI), met publicatie van de foto’s, tenzij Bezos bepaalde politieke uitspraken terugnam. In plaats daarvan maakte Bezos de dreigmails openbaar.
Publieke opinie Nu zitten de chanteur en zijn vriend de president van de Verenigde Staten in een lastig parket. De publieke opinie neemt het op voor Bezos. De advocaat van AMI, Elkan Abramovitz, ontkent dat er van chantage sprake was maar daar wordt weinig geloof aan gehecht. Alle pogingen om Bezos en Sanchez te beschamen mislukken. Integendeel, dankzij Jeff Bezos zijn ook andere bekende Amerikanen naar buiten gekomen met verhalen over chantage door AMI en de National Enquirer.
Dit is groot nieuws voor mensen die door ex-vriendjes of hackers worden bedreigd met verspreiding op internet van hun intieme foto’s. Vertel ze dat ze het doen met hun verschrompelde lulletjes. Leg ze uit dat ze net zulke onderkruipsels zijn als dat mannetje Pecker met zijn leugenblaadje.
Steun in de rug In de New York Times roept Dan Savage, in Amerika wereldberoemd om zijn adviescolumn Savage Love , Bezos op om zélf zijn pikante foto’s met Laueren Sanchez op het internet te zetten. Dat zou, schrijft hij een enorme steun zijn in de rug van de gewone mannen, vrouwen, jongens en meiden die bedreigd worden met pikante foto’s.
Nu heeft Dan Savage makkelijk praten. Hij is financieel onafhankelijk en heeft zijn eigen bedrijf. Hij kan niet geraakt worden door kleingeestige ouders of een of andere rukker van een werkgever. Of door de brede veroordeling van een preutse, hypocriete en laffe omgeving. Toch heeft hij eigenlijk gelijk.
Eén ding is wel duidelijk: je bent een lul of een tuthola als je het niet onmiddellijk en publiek opneemt voor de slachtoffers van exposed sextings. Waar dan ook. Hoe dan ook. Wanneer dan ook. Wie meehuilt met de wolven in het bos (excuus aan de wolven) is niet beter dan de daders zelf.
Bekijk hier een overzicht van de affaire Bezos van PBS, de Amerikaanse publieke oproep, met aandacht voor de bijrol van Trump en… het Saoedische regime.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

Daarom
Daarom12 feb. 2019 - 11:35

Han, waarom begin je in de eerste zin meteen met praten over Donald Trump, terwijl David Pecker hier het onderwerp is? Er 0,0 bewijs dat Trump hier iets mee te maken heeft.

3 Reacties
Hans Zuyderveld
Hans Zuyderveld12 feb. 2019 - 15:35

Trump heeft er 100% zeker mee te maken. Wat niet zegt dat Trump zelf hierin een actieve rol heeft gespeeld, dat is iets anders. Bezos is al sinds de kandidatuur van Trump een tegenstander en vice versa. Bezos publiceert regelmatig in zijn Washington Post nieuws over de corruptie van Trump. Een van de publicaties van Washington Post liet zien hoe National Enqirer een pornoster betaalde voor de exclusieve rechten op het verhaal van een relatie met Trump, om dat vervolgens niet te publiceren. (dat was de reden om de deal exclusief te maken) Bezos wordt gechanteerd, of misschien alleen maar gevraagd dingen te doen, door National Enquirer. In ruil voor het niet publiceren van dick-pics van Bezos. Ontkennen dat dit met Trump te maken heeft is waanzin. Vermoeden dat Trump hierin geen rol had is misschien helderziend, maar waarschijnlijker buitengewoon naief.

Daarom
Daarom14 feb. 2019 - 9:11

Dit is jouw veroordeling die je baseert op een eerdere aanvaring die ze hebben gehad. Er is geen bewijs voor een rol - actief dan wel passief - in deze zaak. In de meeste westerse rechtstaten is het nog steeds zo dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is en dat lijkt men te willen vergeten in deze. Mijn frustratie met dit opinie-stuk, is dat Han meteen van wal steekt door Trump te benamen,.. terwijl daar dus geen greintje bewijs voor is!

Hans Zuyderveld
Hans Zuyderveld15 feb. 2019 - 20:48

Het is geen veroordeling, het is een beoordeling. En hij klopt. Je kunt simpelweg niet ontkennen dat dit met Trump te maken heeft. Zelfs als Trump niets in deze zaak heeft gedaan, en zelfs als hij het niet wil, hij IS betrokken. Lees vooral mijn uitleg nog een keer.

Bouwman2
Bouwman212 feb. 2019 - 8:02

Onder een incident ligt een idee. Het idee is hier dat je niet sereen blijft, maar woedend wordt, actie actie moet roepen op straffe van te worden uitgescholden. Maak iemand een beetje bang en dan reageert ie wel, zo iets. Dat noemen ze ,,,,,,chantage.

msj_meijerink
msj_meijerink11 feb. 2019 - 14:34

Een staand applaus voor Bezos

Ch0k3r
Ch0k3r11 feb. 2019 - 11:58

Kan die Bezos toch nog een keer een positief voorbeeld voor anderen zijn. De rest van die gast is om te kotsen

4 Reacties
ton14024
ton1402411 feb. 2019 - 15:08

Een insider. Hoe/wat/waar heb je die foto´s gezien?

dordtenaar2
dordtenaar212 feb. 2019 - 8:21

Het gaat er niet alleen om wat er op die foto's te zien is, het gaat er ook om dat die foto's gemaakt zijn tijdens zijn huwelijk met een andere vrouw. Een vreemdganger dus die vooral kwaad is omdat zijn scheiding nu extra veel geld kost. Wanneer er zulke foto's van Trump zouden bestaan, zouden de mensen die nu roepen om de privacy van Bazos te respecteren dat ook doen?

Molly Veenstra
Molly Veenstra12 feb. 2019 - 9:43

'Wanneer er zulke foto’s van Trump zouden bestaan....' Het lijkt me vrijwel uitgesloten dat zulke foto's van Trump niet zouden bestaan. Het verschil is dat Trump chantage heel gewoon vindt. Hij chanteert er zelf lustig op los en wordt hij gechanteerd dan betaald hij zijn afperser zonder te mopperen.

Hans Zuyderveld
Hans Zuyderveld12 feb. 2019 - 16:05

[Een vreemdganger dus die vooral kwaad is omdat zijn scheiding nu extra veel geld kost.] Dat is natuurlijk een stelling van onbegrip. Bezos heeft zo ontieglijk veel geld dat hij er echt helemaal niet van KAN merken dat ie de helft moet afstaan.

hanzeboog2012
hanzeboog201211 feb. 2019 - 11:56

Citaat: Nu zitten de chanteur en zijn vriend de president van de Verenigde Staten in een lastig parket. De publieke opinie neemt het op voor Bezos. Tsja. Bij een aantal mensen werkt het. Maar die Jeff Bezos is niet alleen de rijkste man van de wereld. Maar blijkbaar ook slim. Daar had die rouwdouwer van een Trump en zijn vriendje niet op gerekend. Nee natuurlijk niet. Immers ze zijn toch veel slimmer. Maar zoals wel vaker is gebleken heeft Trump meer ego dan verstand. En handelt weer eens impulsief door Jeff Bezos proberen te kleineren. Trump wat ben je toch ook een e......

2 Reacties
msj_meijerink
msj_meijerink11 feb. 2019 - 20:18

...... klein lulletje!

Hiltermann
Hiltermann11 feb. 2019 - 23:32

Wel wat optimistisch, jij vermoedt zelfs dat Trump verstand heeft?

Sam V
Sam V11 feb. 2019 - 11:04

Het zou mooi zijn als we met meer openheid over de dreigers en de foto's kunnen bereiken dat dit minder voorkomt en de dreigers hard geraakt worden. Wel oppassen voor "trail by media". Ik betwijfel echter of dit de jonge tieners gaat bereiken met al hun onzekerheden en groepsdruk, terwijl dat de kwetsbaarste groep is. Daar zou hun directe omgeving meer kunnen bereiken.

tempest
tempest11 feb. 2019 - 10:26

Vermoedelijke heeft Han hier in veel situaties een punt, maar dat is simpelweg logica, niet deze situatie als voorbeeld. Alles in de situatie van Bezos is uitzonderlijk, simpelweg omdat hij zo ontzettend rijk en machtig is. Denken dat je die situatie als "voorbeeld" kan nemen is waanzin. Overigens spelen er vaak ook andere dingen dan simpelweg pikante fotos of berichtjes. Misschien is er sprake van overspel of significante leeftijds-verschillen of familie die een relatie niet accepteert of een homoseksuele relatie (verboden in sommige landen) of interesse in BDSM zaken (zelfs sommige westerse landen hebben hier hele preutse regels over: UK) etc. Doet me ook denken aan Trump en het boek van Stormy Daniels. Ook niet bepaald netjes wat zij had gedaan en Trump die zich nog erger tegen haar gedraagt.

Bert de Vries
Bert de Vries11 feb. 2019 - 10:04

Het is inderdaad goed om je pikante foto's op internet te zetten als je wordt bedreigd met chantage. Maar als je een beetje een vent bent, ga je nu, onmiddelijk, je pikante foto's op internet zetten om Bezos en zijn lotgenoten te steunen en de chanteurs de wind uit de zeilen te nemen. Het zou me een eer en een genoegen zijn als ik mijn foto's onder die van Han kan plaatsen op de daartoe door Joop in het leven geroepen site MsMi, Men suppot Men international.

OlavM
OlavM11 feb. 2019 - 9:57

[Eén ding is wel duidelijk: je bent een lul of een tuthola als je het niet onmiddellijk en publiek opneemt voor de slachtoffers van exposed sextings. Waar dan ook. Hoe dan ook. Wanneer dan ook.] Precies wat ik ook vind, Han van der Horst. Ik was dan ook nogal onaangenaam verrast dat sommige reageerders hier meteen begonnen over de (veronderstelde) slechte kanten van Bezos, in plaats van het voor hem op te nemen tegen de maffiose praktijken van de entourage van president Trump. Met dit soort chanteurs (in spe) moet men korte metten maken, en daarvoor hebben we niet eens "hun verschrompelde lulletjes" nodig.

Bernie2
Bernie211 feb. 2019 - 9:48

Met je eens Han. Bezos komt met een meesterlijk en oh zo simpel antwoord op de trieste chantagepraktijken van de digipooiers en hij kan het zich veroorloven. Maar een verscheurd meisje van 14 uit Amsterdam Oost trekt dat niet vrees ik. Voor een kind staan levensbelangen als (zelf)respect, schaamte en beeldvorming op het spel.

ton14024
ton1402411 feb. 2019 - 9:26

Exposed in het land waar je doorgaans nog geen tepel mag laten zien? Overigens zou dan nog moeten blijken of en hoe onschuldig die naaktfoto´s zijn, maar ik verwacht, door de reactie van Jeff, niets schokkends. Derhalve hulde voor deze man.

2 Reacties
RensV2
RensV211 feb. 2019 - 16:22

Of het interesseert de man helemaal niks. Het zijn slechts wat foto's

DanielleDefoe
DanielleDefoe11 feb. 2019 - 17:45

Behalve als chantagemiddel zijn deze foto's van Bezos inderdaad volstrekt oninteressant voor derden neem ik aan.