Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jean-Marie Le Pen weigert 320.000 euro terug te betalen, EP legt beslag op salaris

  •  
23-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
LePen
Het Europees Parlement heeft beslag gelegd op het salaris van Jean-Marie Le Pen. De ex-voorman van het rechts-extremistische Front National moet 320.000 euro terugbetalen die hij aan een zogenaamde fractiemedewerker uitbetaald heeft, die niet bewezen in dienst was. Le Pen weigert dat te doen.
Le Pen ontvangt nu 3100 euro in plaats van 6200 en niets van de 4300 euro aan maandelijks bestedingsgeld. De uitbetaalde fractiemedewerker fungeerde als parlementaire assistent van 2009 tot 2014 en heeft in die periode het bedrag ontvangen. Een ander oud-parlementslid Bruno Gollnisch moet ook een fors bedrag van 380.000 euro terugbetalen. Een woordvoerder van het Europees Parlement vertelt dat het hele beleid van FN onderzocht wordt.
"Er zijn maatregelen genomen tegen de heer Le Pen, als onderdeel van een onderzoek naar het inhuren van het beleid van de parlementaire medewerkers van de FN’s, maar we kunnen niet in details treden. "
Het blijkt dat meer dan twintig medewerkers onder valse voorwendselen als fractiemedewerkers of assistenten aangemeld zijn in Straatsburg maar elders andere onbekende werkzaamheden verrichten.
De advocaat van Le Pen liet weten dat hij in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.