Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Je moet minstens één keer per week tegen een vrouwelijk raadslid roepen dat er een piemel in moet'

  •  
19-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2503 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-07-19 om 13.05.42

Nederland heeft te maken met een ongekend hoog tekort aan arbeidskrachten. Van de horeca tot aan Schiphol waar je als je geluk hebt je vlucht haalt en als je nog meer geluk hebt ooit je koffer nog terugziet. Maar waar zijn al die mensen dan gebleven? Lisa Loeb denkt het antwoord op die vraag te hebben gevonden. Ze zijn allemaal beroepsdemonstrant geworden, zo legt ze uit in haar Druktemakers-column in De Nieuws BV:

‘Maandag met de trekker richting Den Haag en dan door naar het distributiecentrum van de Jumbo. Op dinsdag Schiphol blokkeren, ’s middags even opzoeken waarom zonnebrand ook alweer kankerverwekkend is voor je naar een Moederhart-bijeenkomst trekt. Woensdagochtend de kinderen van minister Van der Wal gedag zeggen en je ’s middags aansluiten bij de anti-abortusdemonstratie van de enige vrouwelijke leden van de SGP die wel buiten mogen komen. Op donderdag nog even “vragen stellen” over de agressie van de NAVO/demonstreren tegen de coronamaatregelen, die dingen horen kennelijk bij elkaar. En op vrijdag naar een raadsvergadering over de uitbreiding van een azc, want je moet minstens één keer per week tegen een vrouwelijk raadslid roepen dat er een piemel in moet.’

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (17)

Nicolay2
Nicolay221 jul. 2022 - 11:33

Er is geen ongekend hoog tekort aan arbeidskrachten, maar een ongekend hoog aantal buitenlandse bedrijven die ook nog eens vaak geen belasting betalen. In de zestiger jaren hadden deze bedrijven al niet toegelaten moeten worden in ons mooie te kleine landje, dan hadden we nu ongeveer 14 miljoen inwoners gehad en was het nog een land geweest waar het prettig was om in te leven en wonen.

TeeJee2
TeeJee219 jul. 2022 - 16:34

Satire met een licht zuur randje. Best vermakelijk.

Ewout Pool
Ewout Pool19 jul. 2022 - 16:07

Dit is inderdaad een typisch populistisch verschijnsel. Het is niet alsof er in de kraakbeweging al decennia beroepsactivisten rondlopen als Joke Kaviaar en Peter Storms, vaak van overheidswege voorzien van een inkomen. Bovendien is dit wel heel makkelijk: Dat je kritisch bent op het overheidsbeleid op. een aantal zaken betekent niet dat je blind achter de complotmarmotten aanloopt.

∆
19 jul. 2022 - 16:03

Spot on. Extreemrechts ziet zijn kans schoon, om allerlei ongenoegen te kapen ter bevordering van haar eigen agenda.

2 Reacties
spelregeltoerist2
spelregeltoerist219 jul. 2022 - 16:57

Klopt volledig, alleen rechts roept dit soort dingen…

∆
19 jul. 2022 - 20:10

@Spelregel Types die de in de hollen kruipen van Poetin en Orbán.

Jopie666
Jopie66619 jul. 2022 - 14:22

Er zitten in Nederland ruim 1 miljoen mensen in uitkeringen. Ouderen in de bijstand lees 45 jaar en ouder in de bijstand neemt qua aantal nog altijd toe. Verder wordt er in Nederland niets gedaan om mensen uit uitkeringen aan het werk te helpen. Zelfs nu hoor ik nog voorbeelden van 55 jarigen die worden geweigerd. Dus ik heb met de sectoren die schreeuwen om mensen nul medelijden. Ik maak ze zelfs belachelijk op sociale media.

Woeki Hypo
Woeki Hypo19 jul. 2022 - 12:42

Je moet minstens één keer per week tegen een vrouwelijk raadslid roepen dat er een piemel in moet Elitair rechts of populistisch rechts? Hoogopgeleid links of een midden begrijpt niet meer, dat het tegenwoordig dominante globaal neoliberalisme, met de EU en het Atlantische Imperium, onze democratie, soevereiniteit, rechtsstaat en (sociale) mensenrechten bedreigt ofwel maximaal uitholt. Heeft de PvdA niet onlangs voor CETA gestemd en voor het Atlantische Imperium (volgens de betreffende verklaring), dat o.a. Julian Assange gevangen houdt. De PvdA lag hiermee weer met elitair of economisch rechts in bed, en er ging weer ergens een piemel in, ofwel de gewone mensen en onze democratie werden weer genaaid. Woeki Hypo is gematigd liberaal.

4 Reacties
Karingin
Karingin19 jul. 2022 - 17:00

Je vertelt er niet bij dat die stemming is beslist door een paar mastodonten terwijl de 2e Kamer-fractie - en ik vermoed ook de meeste leden - tegen waren. Het is echt bull shit dat "elitair" links vóór neoliberalisme is, tenzij je D66 links noemt misschien

Ejoth
Ejoth20 jul. 2022 - 8:05

Nee joh, Dijsselbloem zocht nog een baantje.

Mark Huysman
Mark Huysman20 jul. 2022 - 8:51

@Karingin Ik denk dat je wat naïef bent over het stemgedrag van de PvdA. De Tweede Kamerfractie stemde tegen CETA omdat dat geen consequenties had. Er was sowieso een meerderheid voor. Daardoor kon de PvdA de schijn van linksheid overeind houden die de partij nodig heeft in de oppositie en in het licht van samenwerking met GL. In de Eerste Kamer kon dat trucje niet herhaald worden omdat het verdrag dan daadwerkelijk tegen gehouden zou worden. Koole bouwde er nog wel een heel verhaal omheen dat juist CETA mogelijkheden biedt om het neoliberalisme in te perken maar geen enkele klimaatactivist ,vakbondsactivist of (hopelijk) GroenLinkser zal daar intrappen. De PvdA heeft opnieuw laten zien waar ze werkelijk staat: aan de kant van de multinationals en het grote geld.

Woeki Hypo
Woeki Hypo20 jul. 2022 - 12:35

@Karingin, 19 jul. 2022 - 19:00, Het politieke landschap van partijen van hoogopgeleiden is tegenwoordig per saldo hypocriet. Als jij gelijk hebt, dan laten niet neoliberale leden van klassiek niet neoliberale partijen zich domineren door hoogopgeleide neoliberalen. Deze onderdanige houding ontwricht onze democratie totaal. Als deze niet neoliberalen politiek iets willen, dan moeten ze nieuwe partijen oprichten, en de neoliberalen buiten de deur houden. Mark Huysman @) heeft op Joop een mogelijke verklaring voor die verschillende stemmingen gegeven, in mijn eigen woorden: sommigen mogen eventueel tegenstemmen, voor het (valse) beeld en de kiezers, als het per saldo maar doorgaat, voor de PvdA bestuurders. Een vorm van machtspolitiek en een tactiek, die ik ook elders gezien heb. De sociaal democratie (van hoogopgeleiden) is niet alleen in Nederland per saldo hypocriet, maar ook in andere (Europese) landen. Daar kiezen ze ook (per saldo) voor het Atlantische Imperium. Woeki Hypo. P.S.: @) Mark, Ik zie na mijn concept jouw reactie staan. Bedankt voor de zeer goede uitleg.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout19 jul. 2022 - 11:58

Het masculien-misogyn machismo van mannelijk domrechts verdient geen podium om op te kunnen pronken.

Jonkheer
Jonkheer 19 jul. 2022 - 11:32

Die beroepsdemonstranten werden heel integer geportretteerd door Sahar Meradji. Ik Woke van Jou. NPO3. Ongemakkelijke journalistiek. https://www.npo3.nl/ik-woke-van-jou/09-06-2022/POW_05384050

4 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman19 jul. 2022 - 16:20

Integer? Grapje zeker. Hier een analyse van de serie: https://socialisme.nu/hoe-ik-woke-van-jou-extreemrechts-complottheorieen-aannemelijk-probeert-te-maken/ Onder het kopje ‘Leugenachtige praktijken’ staan een aantal links naar verklaringen van mensen die op leugenachtige wijze benaderd waren om aan de serie deel te nemen. Ook dit voorbeeld spreekt boekdelen: “Zo filmde Meradji’s crew jonge trans personen die geen openheid over hun genderidentiteit hadden gegeven aan naasten. Gemaakte beloftes aan activisten om bepaalde mensen onherkenbaar te maken, loste PowNed niet in of werden domweg ontkend.” Een zeer smerige manier om de veiligheid van mensen in gevaar te brengen.

Karingin
Karingin19 jul. 2022 - 16:57

Een van de problemen van dit land is dat mensen niet meer weten wat journalistiek is

Jonkheer
Jonkheer 19 jul. 2022 - 17:50

Thanks Mark, voor dat linkje. Voor mij is die website door zijn signatuur echter niet zo objectief als 'ie voor jou is. Dat laat onverlet dat de kritische noten niet over het hoofd mogen worden gezien.

Mark Huysman
Mark Huysman20 jul. 2022 - 8:41

Graag gedaan, Jonkheer. Zelf denk ik ook niet dat de website objectief is, geen enkele politieke website of krant is dat. Neemt niet weg dat de analyse correct kan zijn en de genoemde feiten over misleiding en het in gevaar brengen van deelnemers kloppen. En dat kun je toch moeilijk ‘integer’ noemen.