Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Je mag het niet zeggen, maar er is in Nederland een groep die het verpest voor de rest’

  •  
11-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
49200 keer bekeken
  •  
cesar

Druktemaker Cesar Majorana snijdt bij De Nieuws BV een groot taboe aan. “Niemand wil dit graag zeggen. Maar als je gewoon heel eerlijk bent, dan weet je: we hebben in Nederland last van een groep mensen. Er is een groep die het verpest voor de rest, en ze zijn hier al sinds de vorige eeuw in ons land om geld te verdienen. Ze zijn gekomen om het hier leeg te roven. Ze krijgen kinderen die hetzelfde gaan doen en je mag het bijna niet zeggen tegenwoordig, maar wat mij betreft mogen ze terug naar waar ze vandaan komen. We hebben te veel managers.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (39)

Gerygrr
Gerygrr12 mei 2023 - 11:52

Vervolg: De laatste klappen werden uitgedeeld tegen de tijd, dat de VUT werd afgeschaft. Al die ouderen werd vriendelijk gewezen op de mogelijkheid vervroegd uit te treden. De grijze plaag werden we genoemd. Oude ervaring kon weg. Nieuwe mensen beschikten over de laatste kennis, toch? Die ervaring hoefde niet meer worden overgedragen. We hadden de digiborden en de ipad! Sociale vaardigheden hadden we, diploma’s kregen leerlingen steeds gemakkelijker en leren werken zou wel in de praktijk geschieden. Er is een olossing. Minder mensen die anderen aansturen en beoordelen. De rijinstructeur heeft toch ook eerst zelf zijn rijbewijs moeten halen? De manager zonder praktijkervaring kan gewoon terug naar het begin. Jaartje in de praktijk werken! Lost ook veel personeelstekorten op.

Gerygrr
Gerygrr12 mei 2023 - 11:45

Als managers door de mand vallen dan valt het op. Kijk naar de nieuwe inzichten over de teloorgang van het onderwijs. Beter en duidelijker is het niet uit te leggen. Situatie onderwijs: rond 1975 geen managers, scholen autonoom. Dan de instelling verplicht van scholenkoepels en schoolbesturen. Wat de politiek wilde werd aan de besturen opgedragen. Bezuinigingen en tegelijkertijd steeds hogere doelen stellen. De salarissen werd3n aan de onderkant bevroren, dus de idealisten bleven en nieuwe collega’s waren (nog) niet in staat goed onderwijs tegeven. Veelinstroom van anderstaligen vroegen om oplossingen. De lage salariëring betekende, dat men door bestuur werd gezien als potentieel manager. Wie bleef? Tja die snapte het niet. Schooldirecties uit de praktijk sputterden op grond van hun eigen praktijkervaring nog wel eens tegen. Maar dan geef je toch de niet ervaren manager de job? Men wil geloven, dat je gewoon wat specialisten kunt sturen of beleidsnota’ kunt sturen hoe men de problemen dient op te lossen. Tegelijkertijd komen openbare scholen steeds meer in het nauw. De maatschappelijke druk op scholen om kinderen op te voeden en met burgerschapsonderwijs tot goede burgers om te toveren bleek een illusie. School en ouders moeten het samen doen. De ouders gingen juist school steeds meer wantrouwen.. Het was toch bewezen, dat school discrimineerde….. Het was toch school die ieder kind gelijke kansen moest bieden?

2 Reacties
Peterrr3
Peterrr312 mei 2023 - 12:43

Helder verhaal. Altijd grappig als ik zie dat mensen als DaanOuwens denken het beter te weten als het over het onderwijs gaat en je met 'managerstaal' de mond probeert te snoeren. Hij die aan de zijlijn staat weet het altijd beter ;-)

Gerygrr
Gerygrr12 mei 2023 - 14:50

Peterrr, Sorry voor de tikfouten trouwens. En inderdaad, wij uit de praktijk kregen te vaak op ons kop. Men wil bewezen feiten, rapporten en internationale lijstjes…. Die gaan komen, zeker weten.. Maar het kind en het badwater!

Dina-Perla
Dina-Perla12 mei 2023 - 10:38

Amen. Managers die onderdeel van vele problemen zijn als het gaat om integriteit, of de oorzaak.

Joop  den Uil
Joop den Uil12 mei 2023 - 8:50

Indien managers vervangen worden door vrouwegers zou de wereld er precies eender uitzien.

2 Reacties
PGS
PGS12 mei 2023 - 14:49

Ze dragen over het algemeen niets bij tot verbetering. Of het nu een man of vrouw is. Vind het trouwens een achterhaald concept dat een bepaald geslacht beter of slechter zou functioneren.

Jozias2
Jozias213 mei 2023 - 6:42

@pgs In het bericht over het college voor de rechten van de mens lees ik alleen over vrouwen.

EricDonkaew
EricDonkaew12 mei 2023 - 5:39

Je mag het niet zeggen, maar zo'n beetje de eerste die zich hierover opwond, was wijlen Pim Fortuijn. Zo vond hij dat er tijdens de twee paarse kabinetten veel te veel managementlagen in het onderwijs waren gekomen. Je mag het niet zeggen, maar hij had hier natuurlijk volkomen gelijk in. Pim Fortuijn was vooral bekend (of berucht) om zijn standpunten over de drie 'i's: het cluster rond immigratie, integratie en islam. Maar hij had op veel andere terreinen (ook?) goede standpunten. Maar je mag het niet zeggen.

3 Reacties
Sonic2
Sonic212 mei 2023 - 7:52

Het is een erg mooi verhaal, maar er klopt niets van. Al in jaren 80 waren CDA en VVD hier mee bezig. In de jaren 90 de SP. Fortuyn was absoluut niet de eerste die er tegen ageerde. Net als de SP al jaren tegen schaalvergroting was. Ook immigratie werd al ver voor Fortuyn benoemd. Zelfs door Drees. Ook een fabeltje dat Fortuyn daar vernieuwend in was. Net als die hele euroscepsis. Frits Bolkestein was hem daar in voor. Fortuyn was overigens zeker in de jaren voor zijn dood een fervent neoliberaal. Ik vind het altijd zo grappig dat veel mensen hier tegen VVD, CDA en D66 ageren omdat ze zo neoliberaal zijn. Maar ondertussen dwepen met Fortuyn. En voor de rest mag je prima zeggen dat Fortuyn ook goede dingen deed. Het is meer een taboe geworden om ook hardop te erkennen dat zeker Paars 1 een succesvol kabinet was. Ook in de peilingen en ook door duiders werd er zo op gekeken. En dat Paars ook tot ver in 2001 hoog in de peilingen stond en het lang een strijd tussen Melkert en Dijkstal leek wordt ook doodgezwegen. Juist dat is meer een taboe. En het is ook een taboe om Fortuyn te relativeren. Alles wat je hier trouwens formuleert was ook het CDA verhaal destijds. Fortuyn was in retoriek een buitenstaander, maar zijn programma had een zeer grote overlap met VVD en CDA. Ze waren het zo snel eens dat de formateurs om een uur of 3 of 4 de Whiskey op tafel zette omdat de partijleiders niet te vroeg naar buiten wilden komen.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa12 mei 2023 - 10:26

Van mij mag je alles zeggen

EricDonkaew
EricDonkaew13 mei 2023 - 0:14

@Sonic2: Al in jaren 80 waren CDA en VVD hier mee bezig. ---------------------------- Waar mee bezig? Ja, met schaalvergroting en meer managementlagen in het onderwijs. Niet met het optreden tegen die schaalvergroting. Waar komt die schaalvergroting anders vandaan? Toch echt van de regerende partijen. Overigens ben ik niet idolaat van wijlen Fortuijn. Hij was inderdaad een neoliberaal mannetje en iemand die de islam een achterlijke cultuur noemt, moet geen ministerpresident worden. Een mooie side-kick was hij echter wel.

RaymondenJoop
RaymondenJoop12 mei 2023 - 5:23

Is dit net zoiets als praten over Finnen?

Deugkeizer
Deugkeizer11 mei 2023 - 20:35

Ach ja gaat toch eigenlijk veel makkelijker met managers die alles op elkaar afstemmen, voorheen moesten medewerkers dat allemaal maar zelf regelen en ging het allemaal langs elkaar heen. Weet zeker dat je toen de helft van de tijd voor niks deed.

zeeman aan wal
zeeman aan wal11 mei 2023 - 19:59

Beetje achterhaald hoor. In de zorg valt het aantal managers inmiddels erg mee. Veel management is wegbezuinigd. Probleem is wel dat ze vaak nog te veel te vertellen hebben terwijl ze weinig verstand van de zorg zelf hebben.

Satya
Satya11 mei 2023 - 19:39

Ik heb een goed salaris voor een goede manager, net als student een woord waarbij de waarde gedaald is.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans311 mei 2023 - 18:19

Volksverlakkerij. Het Nederlandse woord voor manager is' baas'. Een medewerker is een 'knecht '. Zaken of personen veranderen niet door er een andere naam aan te geven. Laat je niet voor de gek houden.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout11 mei 2023 - 17:36

De muziekindustrie is van oudsher vergeven van managers; elke band wou er een. Omroepen en reclame trokken daar profijt uit. Er doemt thans zelfs een lobby op voor mentaal management; geschoeid op managing cursusleest, op ritme van vlees uit het onderste schap.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier11 mei 2023 - 18:48

lol, je hebt gelijk.

Berend22
Berend2211 mei 2023 - 14:57

Hoezo je mag het niet zeggen. Het is al 20 jaar bon ton om de manager af te kraken. Er zijn zelfs legio bedrijven die erom bekend staan dat ze de managers eruit hebben gewerkt.

Ijsbrand Wolkewietje
Ijsbrand Wolkewietje11 mei 2023 - 14:57

Deze reactie is verwijderd

5 Reacties
Satya
Satya11 mei 2023 - 20:02

"De associatie met de "groepen" die overlast beorgen in Nederland vind ik dan weer niet zo sterk, je bevestigd hierbij de associatie die vele onderbuikmensen hebben." Vanwaar zo mild? Ben je van je geloof gevallen? Ik neem tenminste aan dat jij en ik elkaar kennen gezien je naam en muziek opmerking een poosje terug. Een goede manager is een aanwinst. Er zijn er teveel en de term wordt teveel gebruikt maar een goede manager is belangrijk.

Ijsbrand Wolkewietje
Ijsbrand Wolkewietje12 mei 2023 - 11:40

Ik heb niet het idee dat ik nu milder ben dan in het topic waar Lead Belly ter sprake kwam, maar wellicht bedoel je iets anders wat ik even niet zie. Het leek mij vrij duidelijk dat de columnist refereerde naar groepen die de boel verpesten hier en waarbij huidskleur de aanleiding is voor andere zogenaamde autochtone groepen is om daar over te roeptoeteren. Mijn associatie met manager is gewoon niet zo hoog, teveel luchtkastelen en overbodige baantjes. Managers zullen ook vast relevant zijn maar ik heb het idee dat ze vaak ook gebruikt worden door hun bazen om de vuile klusjes te doen zoals ontslagrondes en zoveel mogelijk winst genereren voor een bedrijf. Uiteraard wil ik benadrukken dat dit een mening is en ook een beetje voor eigen entertainment. Ps; ik begrijp uit je positieve bijdrage voor managers dat je er zelf een bent? Mooi, hoe reflecteer jezelf naar het beroep in combinatie naar wat het volk ervan vindt?

Satya
Satya12 mei 2023 - 13:59

In vergelijking tot reacties van een ijsbrand op dds ben je milder, met die Ijsbrand had ik het weleens over muziek. Wat ik aan die Ijsbrand wel kon waarderen was dat hij direct was. Geen mooie woorden. Ik ben geen manager, ik zou graag een goede vinden. Een goede manager beschikt over het vermogen kleine problemen in een proces te zien aankomen en daar een groep mensen op aansturen. Je zou ze ook chef kunnen noemen. Weinig mensen hebben dat vermogen om iets in helicopter view te zien en het is niet te leren.

Ijsbrand Wolkewietje
Ijsbrand Wolkewietje12 mei 2023 - 15:37

Mild zijn vind ik een compliment. Je mag ook best mild zijn als de situatie dat toelaat. Sommige andere situaties vragen dat niet, ook goed. Mooi zegt mij niet zoveel, het doodt gelijk alle creativiteit en eigen inbreng. Mooi. Punt. Verder dan maar. Mooimakers die vind ik vele malen erger dan managers. Je zou zeggen met de overvloed van managers dat dat zou moeten lukken;). Muziek, misschien we van alle kunstvormen degene die je het meest kan meenemen. Zelfs na 1000x gehoord te hebben. Luister je nu nog nwa, dk of the cocks? Die meen ik mij te herrineren uit het topic over woke. Vooral omdat het zo speficiek tijdsgericht is.

Satya
Satya12 mei 2023 - 20:58

Het zijn voor mij bands die ik niet uit mijn jeugd ken, ik was niet geboren toen. Bad Brains luister ik wel echt. Maar luister veel naar Zulu, Grade 2, Amyl and the Sniffers en Show me the body. Zulu https://youtu.be/clcVD3uLmKE

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk11 mei 2023 - 14:32

Ik moest gelijk denken aan het nummer van Joop Visser "Onze man is manager geworden" https://www.youtube.com/watch?v=J9Da8XJXJu8

2 Reacties
Satya
Satya11 mei 2023 - 20:11

Je vergeet Jessica van Noord. Heb nog nooit van dit duo gehoord. Waar moet ik dit soort entertainment eigenlijk onder plaatsen? Valt dat onder cabaret of is het een aparte categorie of zo?

Satya
Satya11 mei 2023 - 20:20

Vond dit en dat is geen cabaret, lijkt me ook geen levenslied. Het is niet mijn smaak maar het geeft ook geen gevoel van afzetten, geen Freek en Susan. https://youtu.be/MTmZZBYdPUo

Markzelluf
Markzelluf11 mei 2023 - 14:16

Dat er erg veel managers zijn, heeft verschillende oorzaken. Ten eerste is er inflatie omtrent de terminologie. Een administrateur heet tegenwoordig Finance manager. Het salaris is niet gestegen, maar hij of zij heeft nu wel de statusverhogende functietitel ‘manager ‘. Maar zelfs als we daar rekening mee houden, is het aantal flink toegenomen. Dat komt volgens mij door het feit dat we organisaties steeds complexer maken. Dan moeten er dingen geregeld worden, knopen doorgehakt en dat leidt tot de behoefte aan extra managers. En die zijn enthousiast, gaan dingen bedenken en extra complex maken, zodat er behoefte komt aan extra managers. Niet bewust misschien, maar toch. Het mooie is dat je zo weer een extra managementlaag creëert, zodat je ook kunt doorstromen. En dat motiveert, dus ga je enthousiast aan de slag met zaken bedenken die het wel weer extra complexer maken. Maar goed, het geeft op den duur iedereen de kans om manager te worden!

Ewout Pool
Ewout Pool11 mei 2023 - 14:04

Er is ook een andere groep waar dit voor geldt: columnisten. Het lijkt tegenwoordig wel alsof iedereen die een klein beetje bekend is of grapjes maakt voor zijn beroep een column krijgt, liefst op publieke media.

Miss Piggy
Miss Piggy11 mei 2023 - 13:42

Hear hear. Zeker als je in een grote organisatie werkt, of dit nu corporate of overheid is, zijn veel managers eigenlijk totaal overbodig. Voor mij was het voornamelijk de bemoeizucht van middelmatig management die me deed beslissen voor mezelf te beginnen. En ik zie zeker het nut in van een inspirerende leidinggevende die een project in goede banen kan leiden. Maar de meeste managers kunnen echt wat anders/nuttiger gaan doen.

4 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa11 mei 2023 - 14:19

Maar die managers bestaan alleen bij gratie van allerlei meelopers, die graag orders opvolgen en gedrild/opgefokt worden. Een dimensie die links vaak vergeet

Jozias2
Jozias211 mei 2023 - 15:36

@piggy Ben benieuwd hoe u uw bedrijf in de toekomst wil gaan leiden als u een paar honderd of duizenden medewerkers hebt.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa11 mei 2023 - 18:33

Een groot bedrijf moet leiding hebben. Alleen het hoeft niet teveel leiding te hebben En de leiding hoeft ook niet zeshonderd keer zoveel te verdienen als het personeel. Dat is wat mij betreft gewoon pervers. Maar goed, dat zal wel weer aan mij liggen Je zegt in dit gave land al snel iets verkeerd

Miss Piggy
Miss Piggy11 mei 2023 - 19:22

@Jozias2 Ik heb 0 ambitie om honderden of duizenden werknemers in dienst te nemen. Met wat ik doe verdien ik meer dan genoeg voor mezelf. En als ik wat ondersteuning nodig heb huur ik daar een andere freelancer voor in.

Break on through
Break on through11 mei 2023 - 13:29

Manager zijn is ook aan inflatie onderhevig. Een bedrijfsleider is ook een manager en voor hetzelfde geld loopt die in een stofjas rond z'n groupies te managen. Terwijl hij of zij het net zo makkelijk en snel zelf had kunnen doen...

Sam V
Sam V11 mei 2023 - 13:21

Oude wijn in een nieuwe zak. De voetballer en zakenman zijn vervangen door de influencer en de manager. Wel inderdaad nog steeds actueel.

Mathijsco
Mathijsco11 mei 2023 - 13:19

Wat heet. We hebben de personeelsmanager van een pindakaasfabriek aan het hoofd stuur van dit land zitten. Dat 'in de maling nemen', dat heeft ie letterlijk genomen.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa11 mei 2023 - 12:56

Ik ben het met hiermee eens en hij heeft gelijk dat je dit in Nederland niet mag zeggen en/of denken. Maar voor veel mensen is deze stelling gewoon moeilijk te bevatten. Als ik een stropdasje draag en een zwart pak en mij autoritair opstel, gaan veel mensen voor mij kruipen. Management is vleesgeworden macht en veel mensen kruipen nou eenmaal voor macht. Als mensen niet kruipen voor management, zou het ook niet bestaan De meeste managers zijn sowieso overbodig. Een bedrijf heeft vast wat sturing nodig van bovenaf, als het geen coöperatie is. Maar een bedrijf heeft niet zevenentwintig managementlagen nodig en een manager hoeft niet zeshonderd keer zoveel te verdienen als de mensen die het daadwerkelijke werk doen. Hun privilege is geen economische noodzaak, maar cultuur. Managers, doen mij ook denken aan religieuze leiders. Religieuze leiders/lama's/bisschoppen staan niet symbool voor de religie, maar voor de manier waarop de religie zich positioneert. Ze staan symbool voor competitiedrang, niet voor religieuze praktijk. Managers staan symbool voor competitiedrang en geld, niet voor het daadwerkelijke product dat hun bedrijf levert. De neoliberale theorie, ging ervanuit dat managers de wereld verheffen. Als een manager vele miljoenen verdiend, zou er zogenaamd 'trickle down' plaatsvinden. Dit laatste gebeurt natuurlijk niet en daardoor ontstaan nu spanningen, fricties, protesten

2 Reacties
Sonic2
Sonic212 mei 2023 - 21:33

De meeste "ongehoorde" Nederlanders zijn in werkelijkheid de meeste gehoorde Nederlanders. De onderwerpen die zogenaamde taboe zijn worden al tientallen jaren tot het oneindige over gepraat Je mag in dit land van alles zeggen over managers. Over bureaucraten en ambtenaren. Allemaal allang vogelvrij verklaard. Het CPB moet elke verkiezing politici terugfluiten die het ambtenaren apparaat willen verkleinen. Uiteraard volledig onhaalbaar. Je kunt alle managers en ambtenaren er uit schoppen. Ik heb het nog nergens zien gebeuren en ik heb ook nog nergens keihard bewijs gezien dat de organisatie voering er op vooruit gaat.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa13 mei 2023 - 11:39

Je snapt niet helemaal wat ik bedoel Ik zeg dat veel ambtenaren en bestuurslagen overbodig zijn en dat ze slechts bestaan omdat ze bestaan. Ze maken het leven niet makkelijker en ze bevorderen ook niet productie. Een ambtenaar die een verslag over een verslag over een vergadering over een bijeenkomst van een vergadering schrijft, heeft een bullshit job. Ik heb het zelf ervaren allemaal, ik weet waarover ik het heb