Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Je hoeft niet geslagen te worden om mishandeld te zijn

  •  
11-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
233 keer bekeken
  •  
verbal
Bij mishandeling en misbruik in relaties wordt er vaak aan het fysieke aspect gedaan maar het geestelijke, dat weinig besproken wordt, is en kan net zo beschadigend zijn. De Dominicaans-Amerikaanse schrijver  Zahira Kelly  begon de hashtag #mayhedoesnthityou om hier aandacht voor te vragen en het leverde meer dan 55.000 tweets op.
De schrijver lichtte haar actie toe aan tijdens een interview met BBC Trending.
"Mishandeling wordt vaak gezien als iets fysieks. Ik praat al langere tijd online over de verschillende vormen van geweld en hoe die zich manifesteren. De hashtag heb ik in het leven geroepen om dergelijke situaties te kunnen herkennen."
In de tweets bespreken veel vrouwen en enkele mannen de manieren waarop geestelijke mishandeling herkend kan worden. Een van de terugkerende kenmerken is dat mensen die emotioneel misbruiken vaak bezorgd zijn over hun publiek imago. Tegen de buitenwereld zijn ze extreem charmant, zodat elke beschuldiging die je mogelijk kan uiten daardoor ondermijnd wordt. Hieronder enkele reacties.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.