Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jasper Schuringa, de held van Northwest Airlines Flight 253

  •  
26-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1612 keer bekeken
  •  
jasper-schuringa-cnn.jpg
Live-interview met Nederlander op CNN
De Nederlander Jasper Schuringa overmeesterde de Nigeriaanse terrorist die vlucht 253 van Northwest Airlines vlak voor de landing in Detroit wilde laten exploderen. Dezelfde avond zat hij live in de uitzending van CNN.
Wouter Bos heeft zaterdagavond telefonisch contact gehad met Schuringa. Als waarnemend premier heeft de PvdA-leider namens het kabinet zijn waardering uitgesproken voor de heldenrol die Schuringa heeft gespeeld, zo meldde een RVD-woordvoerder.
Tegelijkertijd is er een run op internet op de naam Jasper Schuringa. Examiner.com meldt dat de Facebook-pagina van de Nederlander “is becoming very, very popular”. Er is zelfs een Twitter-account opgedoken, al is het de vraag of die echt van Schuringa is.
Update 28-01: Inmiddels duiken verhalen op dat Schuringa geld zou vragen voor interviews. Gawker onthult dat hij zo’n 18.000 dollar zou hebben verdiend door een of twee foto’s van de overmeesterde Nigeriaan, gemaakt met zijn mobieltje, te verkopen aan CNN en de New York Post. In reactie daarop verwijst een anonieme vriend van Schuringa in Het Parool berichten als zou de 32-jarige Amsterdammer geld vragen voor het te woord staan van de Nederlandse pers naar het rijk der fabelen. Een citaat van deze vriend:
De wereldpers zit achter hem aan. Hij kan gewoon niet iedereen te woord staan. (…) Jasper heeft hier allemaal niet om gevraagd en wil vanaf nu eigenlijk het liefst vakantie vieren. Dat was ook het doel van zijn reis.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.