Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jan Peter Balkenende is benoemd tot minister van Staat

  •  
14-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3926 keer bekeken
  •  
ANP-357818865

Oud-premier Jan Peter Balkenende (CDA) is door het kabinet benoemd tot minister van Staat, een eretitel die zelden wordt gegeven. 

Balkenende was de minister-president van Nederland tussen 2002 en 2010 en gaf leiding aan vier kabinetten. Sindsdien is hij hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkt hij voor accountancy- en adviesbureau EY. 

De eretitel wordt voornamelijk gegeven aan oud-bewindslieden en oud-vicevoorzitters van de Raad van State. Met de benoeming van Balkenende telt Nederland acht ministers van de Staat. Zij kunnen de koning adviseren bij ingewikkelde staatskundige vraagstukken en het kabinet vertegenwoordigen in het binnen- en buitenland. Eerder kregen onder meer Herman Tjeen Willink en Jaap de Hoop Scheffer de titel.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (63)

Zandb
Zandb16 okt. 2022 - 7:02

Deze reactie is verwijderd

Minoes&tuin
Minoes&tuin16 okt. 2022 - 5:05

Hij was de eerste die zei dat hij 'ergens' geen actieve herinnering aan had. Leermeester van Rutte.

Nicotientje
Nicotientje15 okt. 2022 - 15:30

Het kabinet staat voor het lobbyen naar de beste baantjes waar dan ook. Liefst die met de hoogste salarissen. En in de tussentijd vermaken zij zich met onderzoekscommissie na onderzoekscommissie tot 4 jaar verstreken zijn en nog steeds niets is gebeurt. Waarop de tweede kamer een onderzoekscommissie instelt om uit te zoeken waarom er niets gebeurt is.

Nicotientje
Nicotientje15 okt. 2022 - 15:16

Je kunt moeilijk een droogpruim vergelijken met Mister Bean. De laatste laat ons in ieder geval nog glimlachen.

1 Reactie
Volrin
Volrin16 okt. 2022 - 15:00

Ik denk dat de vergelijking vooral qua uiterlijk bedoeld is. Niet qua inhoud of karakter.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert15 okt. 2022 - 13:23

Jan Peter Balkenende en zijn hulpsinterklaas Jack de Vries, twee colporteurs van de JSF - verder was er die totaal onwettige invasie en bezetting van Irak. Teksten die dit ondersteunen: "The War in Iraq and International Law" van Gerry Simpson (Melbourne Journal of International Law, 22 p.). De conclusies zijn ondubbelzinnig en dit betoog is open toegankelijk via: https://law.unimelb.edu.au/__data/assets/pdf_file/0003/1681149/Simpson.pdf en het boek: Lorenzo, Ronald (2014): The Puritan Culture of America's Military: U.S. Army War Crimes in Iraq and Afghanistan (Ashgate-Routledge, 239 p.) Het is een ziekte van deze vreemde tijd: mannen in de politiek die wegkomen met liegen, bedriegen, vergeten, en het bevorderen van onrechtvaardigheid en andere grote sociale misstanden. Ze komen ermee weg, maar ze lijken zelf nooit meer weg te gaan. Waar hebben wij dit aan verdiend?

9 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout15 okt. 2022 - 13:49

Zul je zien dat hij nog een riddermedalje krijgt ook, als hij die al niet heeft.

Bouwman2
Bouwman215 okt. 2022 - 14:09

Nooit die vraag stellen, Tollaert want het is een retorische exclamatie. En doet u niet alsof liegen en bedriegen uitsluitend en bij voorkeur in de politiek voorkomt. Het is een verschijnsel. dat overal voorkomt. U schildert zichzelf als een dusdanig heilige boon dat ik twijfel.

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 okt. 2022 - 15:24

drs. H.C. Queyncken Tollaert "Waar hebben wij dit aan verdiend?" Wij? Voor het koningshuis zijn zij meer dan 'verdienstelijk' geweest (misschien nog wel!)

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa15 okt. 2022 - 15:37

Waar hebben wij dit aan verdiend? Stemrecht?

Satya
Satya15 okt. 2022 - 15:52

"Waar hebben wij dit aan verdiend?" Aan ons mens zijn. Waar we ook die lieve dame aan te danken die liefdevol voor kinderen zorgt die niet de hare zijn en die man die vrijwillig inzet voor dakloze verslaafden. Mijn simpele advies, misschien niet op zijn plek want doe je het al maar leer genieten van de vogel die zingt. Macht en status daar doen mensen hele rare dingen voor. Hopelijk vind je mijn tekst een positieve aanvulling op de nare realiteit die jouw reactie weergeeft.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans315 okt. 2022 - 16:11

@Drs. Interessante link Tollaert. Ik ging eens wat dingen na maar uw rancuneuze stemming vindt bij Simpson geen steun. Ik citeer: "So, the war was unlawful. None of the arguments in favour of the war provide the level of justification necessary. Before I broaden out this discussion, I want to make one thing clear: a finding of illegality does not lead to the conclusion that somehow President Bush or Prime Ministers Howard and Blair will, or ought to, be brought before an international war crimes tribunal. It is not through lack of precedents for Presidents. Milošević, Kambanda and Dönitz were each heads of state who ended up on trial before international war crimes tribunals.58 Rather, the most likely forum, the International Criminal Court (‘ICC’), lacks a clear jurisdictional basis for trying Western leaders. In particular, the ICC does not, as the Rome Statute of the International Criminal Court presently stands,59 have material jurisdiction over the crime of aggression. In any case, in calling for the trial of world leaders, the opposition to the war seems to be mimicking the very thinking that led us into the war — based as it was on the belief that deep structural and systemic deformities that result in aggression or tyranny, can somehow be blamed on one person".

LaBou
LaBou 15 okt. 2022 - 16:20

H.C., het hangt er natuurlijk wel vanaf wiens oorlogsmjsdadigers het betreft. Die van ons bliiven inderdaad ongegeneerd hangen maar dat komt omdat ze op het moment van het plegen van die oorlogsmisdaden niet beter wisten. En die van de andere kant moeten zo snel mogelijk opgepakt en berecht worden want die weten exact wat ze doen én ze doen dat willens en weten uit volle overtuiging.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert16 okt. 2022 - 7:28

@ Frans Akkermans - U citeert deftig maar selectief. Ik heb niet de indruk dat U de hele tekst las. Zelfs dan echter gaat het gedeelte dat U hier aanhaalt niet in tegen mijn bericht.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans316 okt. 2022 - 15:05

@Drs. U vindt dat Balkenende onterecht niet vervolgd is. En komt met Simpson op de proppen, maar die vindt dat dus niet. En dat onderbouw ik met dat citaat. (Wat heb ik dan overgeslagen dat uw gelijk staaft?Lijkt me een fluitje van een cent om dat aan te tonen. En ja, als ik ongelijk heb geef ik dat toe).

a.doorgeest
a.doorgeest15 okt. 2022 - 10:49

@ pahan - De zogeheten puinhopen van Pim bestonden uit wat chaotische brokstukjes van de LPF die bij gebrek aan kwaliteit en management roemloos ten onder is gegaan. De zogeheten puinhopen van Paars hebben nauwelijks bestaan en waren nauwelijks meer dan een handig frame. Balkenende zelf is met name een ijdele baantjesjager geweest, die indertijd de kans heeft waargenomen MP te worden toen de LPF zwaar zieltogend was. Balkenende was een relatief onervaren politicus, met als voornaamste wapenfeit de zogeheten Krokettenmotie die hij als gemeenteraadslid in Amstelveen had ingediend. De man was visieloos, heeft als een benepen middenstander slechts 8 jaar lang op het winkeltje van de Staat der Nederlanden gepast. Internationaal tenenkrommend onervaren, ijdel. Zijn toegevoegde waarde is buitengewoon gering geweest. IJdele kwast zonder veel inhoud die de langst zittende premier van ons land wou worden, en zelfs dat is niet gelukt...

1 Reactie
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout15 okt. 2022 - 13:47

Inderdaad, Balkenende is de personificatie van de obscurantistische, zûnige gristenburger. Een kleinkerkse ouderling en diaken tegelijkertijd, naar smalzeeuwsche gesneden. `Hij kijkt vaak schichtig over zijn schouder', schreef de Volkskrant eens in een column.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout15 okt. 2022 - 10:28

Ha. Mr.Bean is terug ...

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin15 okt. 2022 - 15:27

En nog wel in hoogst eigen persoon!

Beisser
Beisser15 okt. 2022 - 10:01

Zijn we (*** als ik hier opschrijf wat ik zou willen komt deze reactie er niet door) nog niet van die gereformeerde bakellende af.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman215 okt. 2022 - 12:10

Schrijft u rustig wat u wilt zeggen, Beisser . Laat u niet weerhouden. Want doet u dat niet, dan komt u nooit van uw frustratie af. Joop is dan ook een zeer door mij gewaardeerde therapeut.

Frederikus2
Frederikus215 okt. 2022 - 9:30

De hoge inflatie in ons land is ook overgeslagen naar de waarde van de titel "Minister Van Staat".

Bouwman2
Bouwman215 okt. 2022 - 9:08

Blijkens de reacties roept Jan Peter Balkenende afkeer op. Dat zegt dus minder over hem, maar meer over de emotionele reacties. JOOP legt de bal op de stip en vervolgens wordt er loeihard en schier in den blinde tegen aangetrapt. Maar voetbal is gewoon een spel. Als Ajax verliest tegen Napoli is ligt dat niet aan Ajax, maar aan Napoli. Verdriet duurt nooit langer dan honderd jaar.

2 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier16 okt. 2022 - 11:19

Nee Bouman, De man is een oorlogsmisdadiger.

Volrin
Volrin16 okt. 2022 - 15:04

"Dat zegt dus minder over hem, maar meer over de emotionele reacties. " Wat is waarschijnlijker: A. Balkenende heeft het bij meerdere mensen verbruid. Of B. Iedereen heeft een verkeerd beeld van Balkenende?

Bouwman2
Bouwman215 okt. 2022 - 9:08

Deze reactie is verwijderd

Poeh, poeh
Poeh, poeh15 okt. 2022 - 8:39

Kijk, wil je iemand de ruimte geven om op zatermorgen eens lekker ongegeneerd los te gaan, dan plaats je zo'n bericht. Heerlijk oefenen om vanmiddag de scheids ook zo'n beurt te geven.

Gio Servas
Gio Servas15 okt. 2022 - 7:29

Zo zie je maar dat als je in Nederland echt nergens goed voor bent, dat je daar wel voor beloont wordt.

Peace ....
Peace ....15 okt. 2022 - 6:51

Gefeliciteerd. (wie heeft er gelobbyed?)

Eric Minnens
Eric Minnens15 okt. 2022 - 6:02

Terzijde. Drie keer verkeerd vermeld in het artikel, verdient een correctie. Het is niet minister van 'de' staat maar minister van staat.

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens15 okt. 2022 - 6:16

Om toch nog even inhoudelijk te reageren... Wat is het verschil tussen Balkende en Balkenende? Een balkende ezel zegt met weinig woorden alles. Een balkenende ezel zegt met veel woorden niets.

Jean-Baptiste L Allemand
Jean-Baptiste L Allemand15 okt. 2022 - 7:08

Links en rechts pure armoe.

pahan
pahan15 okt. 2022 - 5:38

Goed om in de reacties te lezen dat er verder niet naar de persoon gekeken wordt als iemand neergesabeld kan worden. Een vreemde eend in een illuster rijtje: van Agt, Lubbers, Kok, Balkenende. Ontstellend kundig, maar ook altijd wat onbeholpen. Maar wie zou het beter hebben kunnen doen op de puinhopen van Pim?

1 Reactie
Volrin
Volrin16 okt. 2022 - 15:05

Er wordt inderdaad om inhoudelijke redenen kritiek gegeven op Balkenende. Wat is daar precies mis mee?

EricDonkaew
EricDonkaew15 okt. 2022 - 4:17

Balkenende riep in 2008 de Nederlander op om de hand op de knip te houden. Want er kwamen zware tijden aan. Echter was deze oproep juist de reden dat de crisis in Nederland zo heftig werd: mensen gaven niets meer uit (terwijl ze geld genoeg hadden), waardoor de economie een zware slag kreeg. In Nederland was er nauwelijks sprake van een euro- of kredietcrisis, maar van een oppotcrisis. Typisch Nederlands overigens, in andere landen zag je wél de gevolgen van de kredietcrisis. Mensen moeten, als ze geld hebben, dat geld gewoon blijven uitgeven. Balkenende heeft met zijn oppotcrisis veel mensen in de ellende gestort. Rutte probeerde het daarna te herstellen door mensen juist te bewegen meer geld uit geven. "Koop nou toch die wasmachine, koop die auto." klonk het wanhopig. Erg veel hielp het niet, want mensen bleven toch hangen in de woorden van Balkenende. Rutte werd toen al niet méér vertrouwd dan een handelaar in tweedehands auto's. Maar economisch gezien had hij hier wel gelijk. Een slechte benoeming dus van Balkenende tot Minister van Staat (zonder 'de' overigens).

1 Reactie
TheBigLebowski
TheBigLebowski15 okt. 2022 - 9:33

Te veel verwende mensen in dit gave landje.

EricDonkaew
EricDonkaew15 okt. 2022 - 4:17

Balkenende riep in 2008 de Nederlander op om de hand op de knip te houden. Want er kwamen zware tijden aan. Echter was deze oproep juist de reden dat de crisis in Nederland zo heftig werd: mensen gaven niets meer uit (terwijl ze geld genoeg hadden), waardoor de economie een zware slag kreeg. In Nederland was er nauwelijks sprake van een euro- of kredietcrisis, maar van een oppotcrisis. Typisch Nederlands overigens, in andere landen zag je wél de gevolgen van de kredietcrisis. Mensen moeten, als ze geld hebben, dat geld gewoon blijven uitgeven. Balkenende heeft met zijn oppotcrisis veel mensen in de ellende gestort. Rutte probeerde het daarna te herstellen door mensen juist te bewegen meer geld uit geven. "Koop nou toch die wasmachine, koop die auto." klonk het wanhopig. Erg veel hielp het niet, want mensen bleven toch hangen in de woorden van Balkenende. Rutte werd toen al niet méér vertrouwd dan een handelaar in tweedehands auto's. Maar economisch gezien had hij hier wel gelijk. Een slechte benoeming dus van Balkenende tot Minister van Staat (zonder 'de' overigens).

1 Reactie
Gaai2
Gaai216 okt. 2022 - 7:56

''Balkenende riep in 2008 de Nederlander op om de hand op de knip te houden. Want er kwamen zware tijden aan. Echter was deze oproep juist de reden dat de crisis in Nederland zo heftig werd: mensen gaven niets meer uit (terwijl ze geld genoeg hadden), waardoor de economie een zware slag kreeg.'' Laat ik nu altijd gedacht hebben dat de villahypotheekcrisis de oorzaak was van alle malheur vanaf 2008. Onverantwoordelijke wappies nemen meer hypotheek op villa's met subsidie dan ze kunnen dragen als er ook maar een klein beetje tegenslag op hun pad komt. Dat kunnen ze ook doen want als het fout gaat worden de rijken steeds uit de brand geholpen door de rijksoverheid. Nu gaat Rutte4 weer ''progressief'' de NHG verhogen. Kunnen rijke wappies weer meer lenen zonder het risico te lopen met schulden te blijven zitten als het fout gaat. Met extra lage NHG rente (subsidie) erbij ook nog want de overheid garandeert dat de hypotheek betaald gaat worden. En wie betaalt de rekening als het weer fout gaat? De belastingbetaler waaronder de arme helft van Nederland die helemaal geen hypotheek heeft. https://www.homefinance.nl/nieuws-blog/laatste-nieuws/101441/nhg-grens-flink-omhoog-in-2023/

Thuiszitter
Thuiszitter14 okt. 2022 - 22:29

Wat was ik die vent zat als MP van ons land , nooit gedacht dat onze huidige MP hem wat dat betreft zou overtreffen . Het kan niet erger dacht ik toen , wel dus …..

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens15 okt. 2022 - 8:17

@Thuiszitter Balkenende: erg. Rutte: erger... Dus het ergste moet nog komen... 😫

oproerkraaier
oproerkraaier14 okt. 2022 - 21:28

Bakellende wordt geconfronteerd met zijn smeerlapperij: https://twitter.com/iamlewisbrodie/status/1580959924892622849

TeeJee2
TeeJee214 okt. 2022 - 21:10

Politiek blijkt wederom een vrij incestueus wereldje.

Gaai2
Gaai214 okt. 2022 - 20:54

Balkenende, waar is die goeie ouwe tijd gebleven? Als je kijkt waar we nu zitten, drama. Het zoveelste rechtse Ruttekabinet van CU/D66/CDA/VVD dat niemand met gezond verstand ziet zitten. De ene crisis na de andere, te beginnen met de reactie op de villahypotheekcrisis die was komen overwaaien uit de VS van Obama/Biden Dat vreselijke Kunduzakkoord van GL/CU/D66/CDA/VVD in 2012 waar werkelijk alles wat sociaal was zo ver mogelijk is afgebroken. Nog eens in beton gegoten door de PvdA in Rutte2. En de Rutte3/4 kabinetten zijn helemaal hopeloos. Met veel subsidie smijten naar de bedrijven/villa's/Tesla's etc. van de rijken, coronabeleid is een drama en nu met veel enthousiasme oorlog voeren met de Russen. Kijk alleen al eens die triomfantelijk oogjes van D66 Ollengren die ineens een nieuw D66 kroonjuweel heeft ontdekt. Of D66 Kaag die de rijtjes ''hoe voer ik financieel beleid'' van haar ambtenaren uit het hoofd heeft geleerd. Drama, daar gaan we echt de oorlog niet mee winnen. Laat staan dat ze een diplomatieke oplossing kunnen/willen vinden.

Aldtsjerk
Aldtsjerk14 okt. 2022 - 20:21

Bij Putin is het gewetenloos narcisme, bij Balkenende naïeve domheid. Bij beide heeft dat tot veel slachtoffers geleid. Kan de Raad van State nu niet meer serieus nemen.

1 Reactie
EUpiet
EUpiet15 okt. 2022 - 0:01

Denk je dat nu echt naïeve domheid? Balkenende is alhoewel natuurlijk niet te vergelijken met een misdadiger als Putin wel degelijk iemand die verdomd goed wist en weet wat hij deed. Hij bediende en bediend zijn broodheren en plukt daar de vruchten van. Zo rechts als de neten met een slijmerig verhaal over normen en waarden. Niet aan te raden voor een maaltijd.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout14 okt. 2022 - 19:54

Dries van Agt had me een betere kandidaat toegeleken.

2 Reacties
EUpiet
EUpiet15 okt. 2022 - 0:03

Daar zeg je zo wat. Alhoewel er genoeg op van Agt aan te merken valt is het voor mij een raadsel waarom hij niet minister van staat geworden is. Ik heb wel een vermoeden waarom, maar misschien weet iemand het echt?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout15 okt. 2022 - 13:53

Deze reactie is verwijderd

oproerkraaier
oproerkraaier14 okt. 2022 - 19:46

Met de kennis van nu had dit niet mogen gebeuren.

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens15 okt. 2022 - 8:06

@oproerkraaier 🙂

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 okt. 2022 - 15:30

Er loopt geen grotere hielenlikker rond!

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 okt. 2022 - 19:29

gadverdamme

Joop  den Uil
Joop den Uil14 okt. 2022 - 19:04

.... en zo krijgt iedereen binnen dat kleine klubje politici zijn beloning ... dan wel CEO (KLM schiphol ns enz enz), dan wel vreemdgaanbaan in Brussel, dan wel in de NAVO of EU top. Want ''wij'' zijn zo geniaal .. die politiek is toch wel een 2e maffia ... HagoMob

Greendutch
Greendutch14 okt. 2022 - 18:54

had gehoopt dat we voorgoed van deze man af waren, nooit vertrouwen in gehad hoe goed betaald zo’n bijbaantje eigenlijk?

Satya
Satya14 okt. 2022 - 18:49

Ik had eerder verwacht dat het internationaal strafhof hem zou aanklagen. Doodzonde dat het neoliberalisme het recht helemaal om zeep helpt.

6 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier14 okt. 2022 - 21:02

de man is een oorlogsmisdadiger inderdaad.

HenryHansen
HenryHansen15 okt. 2022 - 6:23

Nou Satys, doe je best en dien een aanklacht in. Voor welke volkerenmoord werd Balkenende ook al weer verdacht?

Satya
Satya15 okt. 2022 - 8:41

"Voor welke volkerenmoord werd Balkenende ook al weer verdacht?" Bekijk de taakomschrijving van het internationaal strafhof. Opvallend weer van de tegen vrouwenonderdrukking strijdende westerling. De rechten van Iraakse en Afghaanse vrouwen hoeven alleen verdedigd te worden als moslims ze schenden. Westerse mannen mogen ongestraft hun gang gaan. Hypocriet.

Frederikus2
Frederikus215 okt. 2022 - 10:30

HenryHansen, hij zou door het Internationaal Strafhof moeten worden aangeklaagd door het actief meedoen aan de illegale oorlog tegen Irak (Shock and Aw bombardementen onder andere, dat bent U toch niet vergeten?). Voorafgaande aan deze oorlog had een Zweedse onderzoeker (Bild was zijn naam als ik mij niet vergis) reeds gemeld, dat van massavernietigingswapens geen sprake was in het Irak van Saddam Hoessein. Balkenende, Bush, Blair en Rumsfeld wisten van de resultaten van dit onderzoek. Dus heeft Satya gelijk in zijn/haar stelling.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans315 okt. 2022 - 15:35

@Satya Het lijkt me sterk dat u dat verwacht. Geen poot om op te staan. Net als de commissie Davids zou geconstateerd worden dat het kabinet geen militaire maar politieke steun verleend heeft aan deze oorlog. En dat volkenrechtelijk er geen 'adequaat' mandaat was. Overigens ben ik van mening dat Saddam een tiran was en ik betreur zijn heengaan niet. Na de inval had er beter een voldoende bezetting kunnen plaats vinden om de door o.a. Balkenende gevreesde burgeroorlog te voorkomen.

Satya
Satya15 okt. 2022 - 19:14

Frans Het was sarcastisch inderdaad, dat verwachte ik niet. Zou het wel terecht vinden. Wanneer was het land beter af? Ik geloof dat de wetteloosheid nu groter is. Zeker voor vrouwen en kinderen. Als je zoiets doet weet je wat je daarna te doen staat, dat is niet gedaan. Dat Saddam erger was doet daar niets aan af, het blijft een misdaad. De economische belangen heersen. Een harde rechtvaardige hand doet wonderen een slappe hand brengt wetteloosheid. Daarom ben ik zo gek op Kagame, hij is in mijn beleving rechtvaardig en zie hem als een stap naar een westerse rechtsstaat. De omringende landen zijn slechter, onveiliger, corrupter en daardoor economisch beter verdeling over bevolking van welvaart. Is het autoritair, zeker maar dat brengt vrijheid. Beter dan wetteloosheid. Weet dat je enige intresse in het gebied hebt de grenzen Congo Burundi Rwanda zijn zorgwekkend. Veel anti Tutsi retoriek. Sorry voor de afdwaling maar dit wilde ik je nog zeggen.

a.doorgeest
a.doorgeest14 okt. 2022 - 18:40

Beste grap sinds tijden. 'k Had eerder gedacht dat onze gewezen MP alsnog een bijrolletje in de nieuwste Muppetshow zou zijn aangeboden. Als premier was het helemaal niets, het werd niets en het dreigde ook bij eindeloze verlenging nooit iets worden. Koning Blindemans in het rijk van de Eenogigen. Zegt wel wat over het niveau van de hedendaagse politiek trouwens als mensen als Remkes en Balkje tot de zogenaamde upper ten worden gerekend...

1 Reactie
a.doorgeest
a.doorgeest14 okt. 2022 - 19:12

Erratum: lees s.v.p. nooit iets te worden in plaats van het iets te haastig geschrevene.

EUpiet
EUpiet14 okt. 2022 - 18:30

Je komt ver in het leven met een VOC mentaliteit.

Dehnus
Dehnus14 okt. 2022 - 18:29

De zak die spindoctors heeft genormaliseerd, de zak die niet over een grapje over zijn skatebord gedrag kon. De zak die meegeholpen heeft de Melkert baan kapot te krijgen (Waardoor veel functies in gemeentes niet meer gebeuren en uitbesteed worden aan duurdere private partijen en bureautjes), de zak die eiste dat van te parodieën wou verbieden, de zak.... affijn we kunnen even door gaan... Die gaan we eren? God wat is Nederland een truttig kut land geworden zeg.

Flix
Flix14 okt. 2022 - 18:19

Wat heeft hij nou helemaal betekend voor het land dat ie er deze positie aan overhoud ?. Is Vier maal in acht jaar een kabinet niet tot een fatsoenlijk einde een prestatie?. Baantjes voor vrindjes. Wat een armoe.

oproerkraaier
oproerkraaier14 okt. 2022 - 18:15

Er waren geen massavernietigingswapens in Irak.

2 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 okt. 2022 - 19:30

Precies.

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 okt. 2022 - 15:32

Dat hoef je Balkenende niet te vertellen! Die wist dat al lang.