Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Satiricus Jan Böhmermann stopt voorlopig met televisie

  •  
16-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-04-06-om-18.18.04
De Duitse tv-presentator en satiricus Jan Böhmermann heeft besloten voorlopig niet meer op televisie te verschijnen. Dat kondigt hij aan in een bericht op Facebook. Böhmermann schrijft dat hij zich terugtrekt ‘zodat de maatschappij en internet zich weer op belangrijke dingen kunnen concentreren, zoals de vluchtelingencrisis, kattenvideo’s en het liefdesleven van Sophia Thomalla’.
Het is voor het eerst dat Böhmermann van zich laat horen sinds de rel ontstond om zijn gedicht over de Turkse president Erdogan. Daarin beschuldigde hij Erdogan onder meer van terrorisme en een speciale liefhebberij voor geiten. Böhmermann zei er direct bij dat hij voor die uitspraken vervolgd kond worden en dat is precies wat nu lijkt te gebeuren. De Turkse regering heeft een officieel verzoek ingediend voor een Duits strafrechtelijk onderzoek naar de uitspraken en daar wordt nu gehoor aan gegeven.
Böhmermanns werkgever, de omroep ZDF, heeft laten weten volledig achter de satiricus te staan. Zowel moreel, als ook bij het verlenen van juridische bijstand. ‘We zullen hem bijstaan tot aan de hoogste rechter,’ aldus directeur Thomas Bellut tegen Der Spiegel.
Bron: NOS

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

robvaniren
robvaniren19 apr. 2016 - 17:29

Dus jij vindt mij een naar mannetje, een racist en een trol? Wat naar voor je. Ik zou zeggen: doe er wat aan.

Wesley Nielsen
Wesley Nielsen17 apr. 2016 - 13:33

@ Peterrr.. Het is toch juist leuk om iemand die totaal niet tegen beledigingen kan juist wél te beledigen? Dat vinden ik en de meeste mensen in ieder geval.. Men mag mij ook uitmaken voor alles.... Leuk vind ik het niet, ik word ook wel eens zomaar uitgescholden... Maar je moet geen beperkingen opleggen en dingen verbieden.

rbakels
rbakels17 apr. 2016 - 12:26

Slecht nieuws dat hij maar tijdelijk stopt. Want de man is noch satirisch, noch kritisch, noch informatief. Hij bevestigt de ergste clichés over het gebrek aan humor dat Duitsers wordt verweten. Een stout klein kind dat heel hard "poep" en "pies" roept is ook geen "satiricus". De man wilde louter testen hoe ver hij kon gaan. En Merkel is hem ter wille en laat dat precies uitzoeken door de rechter. Een bedankje van Böhmermann voor Merkel zou er wel af kunnen. Dat zou pas echt satire zijn. Maar Böhmermann ontbeert blijkbaar elk gevoel voor satire. Wat wederom bewijst wat een zielige prutser het is,

1 Reactie
Common Sense
Common Sense18 apr. 2016 - 7:54

Buk jij even lekker voor de lange arm van Erdogan! Laf links heet dat.

Ulltrafox
Ulltrafox17 apr. 2016 - 9:49

Zullen we Maxima ook maar even voor de rechter slepen wegens het dragen van haar hakenkruis mantelpakje? Ik dacht warempel dat ze die had gevonden nog in een oude kist van haar vader of van prins Bernard. In Duitsland hebben er zich genoeg mensen aan geërgerd.

1 Reactie
Flipje Tiel
Flipje Tiel17 apr. 2016 - 20:05

Diplomatieke tact is ongeveer de enige kunst die je voor haar functie machtig hoeft te zijn. Dit zou bij een bedrijf reden voor ontslag kunnen zijn. Maar misschien was het een verjaardagscadeautje van tio Jorge, en zou die beledigd zijn als ze het niet ten minste een maal in het openbaar droeg?

rbakels
rbakels16 apr. 2016 - 20:51

Heeft hij zijn slechte "gedicht" gedeclameerd om een poosje vrij te krijgen? Om lekker naar buiten te kunnen in het voorjaar

Opinius
Opinius16 apr. 2016 - 19:58

Ik wens politieke bestuurders-despoten als Erdogan een pijnlijke obstipatie toe, die hem rondom de klok in tonische krampen vrolijk vast houdt op zijn vergulde pleedeksel. uit de gevolgen waar, een satirische Duitse kunstenaar onder moet duiken in zijn vrij EU land. kortom : van mij mag Erdogan pas van zijn vergulde pot wanneer ie flink aan de race is gekomen..

Meta Foor
Meta Foor16 apr. 2016 - 16:43

dus geen grappen meer over Mohammed en Erdohan ; verder is alles toegestaan in de westerse democratie

2 Reacties
Opinius
Opinius16 apr. 2016 - 18:00

mens maak je niet druk,. natuurlijk wel. anders staat de hele democratische bevolking van de EU op zijn kop. Media laat U nu al alom hier over horen!! anders zult uw straks achter uw reportage- microfoon en schrijvende laptop in dienst zijn - uw brood verdienen onder de sikkel -censuur van een chanterend Turks despootje.(die geeneens tot uw EU behoort,maar schijnbaar niks anders heeft te doen als zich de hele dag bezig te houden met media en wat daartoe naar zijn wet de bak in moet. Vent ga besturen, en je werk doen voor de vluchtelingen ,jij hebt een deal Erdogan , een volk te besturen hou je daar maar mee bezig ,want daar wordt je voor betaald! simpel zat. op de pedalen zou ik zeggen EU media! Leg het bloot en voor zijn dagelijks gewassen voeten . en wel zo frequent dat Erdogan nog geen tijd meer krijgt om rustig te kunnen poepen, omdat hij dan alle journalisten etc in de hele EU om de klok daarna moet achtervolgen.

Alleen feiten
Alleen feiten17 apr. 2016 - 17:53

Schelden is helemaal niet grappig.

Opinius
Opinius16 apr. 2016 - 16:42

Duitsland leeft niet in de "luxe" om te vergeten....straks . en Europa en hun regeringsvertegenwoordigers evenmin ! https://www.youtube.com/watch?v=rAR6XKHfXY0

klaasie2
klaasie216 apr. 2016 - 15:19

We mogen Donald Trump in zijn blootje met een kleine piemel karikaturiseren, maar die Turkse dictator niet...? Ga nou even gauw... ! https://youtu.be/3Fs4bzNQg1A Yanis zegt het heel goed. Bravo voor deze man.

1 Reactie
Haastig
Haastig16 apr. 2016 - 19:04

Zeker !

Opinius
Opinius16 apr. 2016 - 15:00

--"Zowel moreel, als ook bij het verlenen van juridische bijstand. ‘We zullen hem bijstaan tot aan de hoogste rechter,’ aldus directeur Thomas Bellut tegen Der Spiegel. --" Merkel heeft op diplomatische wijze de bal afgegeven, zij- als onafhankelijke van het Justitieel apparaat waaronder ook zij dient . Hierdoor zal Erdogan een end moeten gaan argumenteren met de geldende wetten en rechten die in de BRD nu eenmaal van kracht zijn. Dat betekent : hele Duitse Justitiële jargon En dat gaat 'm niet worden .Dat begrijpt ieder van voren af aan . Mocht hij uit wraak daardoor zijn deal verbreken naar de EU m.b.t. de vluchtelingen aldaar, zet hij niet alleen zichzelf ten aanzien van de wereld nog verder als een despoot neer ,maar zullen verdere handelsverdragen ras een einde nemen (ook in het verschiet- de toelating tot de EU) . Zijn eigen bevolking zal daarover haar stem naar hem laten horen, reken daar gerust op .

2 Reacties
LodeHere
LodeHere16 apr. 2016 - 17:42

Het probleem is juist dat zoveel Turken Erdogan geweldig vinden, en hoe meer Europa hem bekritiseert, en hij zich daartegen op zijn dictatoriale manier verweerd, hoe geweldiger ze hem vinden, want ze denken net als hij. Uiteraard zal de oppositie er ook sterker door worden, maar die als hij des te sterker onderdrukken.

starter
starter16 apr. 2016 - 21:08

Merkel, is een schijtluis. De verantwoording afschuiven, lekker makkelijk. Ze had Erdogan duidelijk moeten maken dat hij er maar aan moet wennen, satire (ook slechte of misplaatste) hoort er in een vrij land gewoon bij.

Klazien2
Klazien216 apr. 2016 - 14:50

Hoe is het mogelijk dat een dictator een democratie zijn wil oplegt terwijl hijzelf alle journalisten laat oppakken. In het bedrijfsleven heb je voor zowel laag als hoog conjunctuur verschillende types leiders nodig. In het ene geval een crisismanager en in het andere geval een marketingtechnisch en innoverend leider nodig. Merkel is dus geen crisismanager vandaar.. Kan geen vuist maken en is bang en onzeker. Straalt de verkeerde lichaamstaal uit. Erdogan laat zich vanuit culturele achtergrond echt niet leiden door een vrouw.

2 Reacties
Opinius
Opinius16 apr. 2016 - 16:00

welnee Merkel is heel slim geweest. Erdogan zal zich net als Merkel moeten onderwerpen aan de uitspraak van die Duitse Rechters, en geloof maar niet dat die Rechters "vrijheid van satire en meninguiting daartoe op het spel zetten binnen hun democratie t.a.v. de hele Bevolking der Bundesrepubliek,die nog de "laars van die DDR in hun geheugen hebben. dus gaat'm niet worden. De pleuris zal uiteindelijk in zijn eigen land uitbreken ,omdat het despootje t.a.v . de wereld en zijn eigen volk vanuit het buitenland getrakteerd zal worden op een breuk op zijn arrogante neus . (vooral als ie het in zijn hoofd haalt zich te wreken over de hoofden en levens van vluchtelingen,zal dit voor hem politieke consequenties hebben.. Dit kon weleens einde oefening worden voor alle dit soort despoten. Uiteindelijk wordt de wereld steeds kleiner, en eten-handel moeten we allemaal.

Nick Ros
Nick Ros16 apr. 2016 - 16:17

Erdogan's probleem wordt toerisme. Die blijven nu al weg. Economische dreun voor Erdogan. Als de EU een negatief reisadvies geeft voor Turkije, dan wordt deze dreun op termijn nog groter. Hotels die wat jaren droogstaan en failliet gaan zijn niet meer toonbaar en te verhuren. Voorbeelden daarvan zijn er ook in Nederland.