Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jager slaat haas met negen stokslagen dood, provincie Overijssel vindt dat prima

  •  
23-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2782 keer bekeken
  •  
jagerhaasstok

© Beeld: Animal Rights

Volgens de provincie Overijssel is het prima als jagers dieren doodknuppelen. Dat valt op te maken uit de reactie die de provincie heeft gegeven op een zogeheten handhavingsverzoek van Animal Rights. De dierenrechtenorganisatie had Overijssel gevraagd om op te treden tegen een jager die een haas met negen stokslagen doodsloeg.

Een slagwapen om dieren te doden is officieel verboden tijdens de jacht, maar de provincie meent dat het gebruik ervan in dit geval toch was toegestaan, schrijft RTV Oost. De jager gebruikte het wapen namelijk ná de jacht en niet tijdens de jacht, zo luidt de redenering. “Een jager is wettelijk verplicht om een dier dat nog leeft nadat het geschoten is, uit zijn lijden te verlossen. Volgens de provincie was dat in dit geval niet mogelijk met het geweer, omdat het dier dan van te dichtbij doodgeschoten zou moeten worden.

Animal Rights meent dat het dier ook uit zijn lijden verlost had kunnen worden met een geweer. Volgens de dierenrechtenorganisatie wordt degene die beelden maakte van het doodknuppelen van de haas, inmiddels geïntimideerd.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.