Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Jacques Monasch kiest tóch voor beroepspoliticus Jacques Monasch

  •  
15-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-02-15 om 20.56.17
Jacques Monasch is per direct de nieuwe lijsttrekker van Nieuwe Wegen, de partij die hij oprichtte na zijn vertrek uit de PvdA. De vorige lijsttrekker Alfred Oosenbrug is door het partijbestuur bij nader inzien te licht bevonden.
Na de oprichting zei Monasch geen ‘beroepspoliticus’ op de koppositie te willen plaatsen, de partij wilde zich immers onderscheiden van de Haagse kliek, en dus werd verzekerings- en pensioendeskundige Oosenbrug geïnstalleerd. Daar komt de partij nu toch op terug. Volgens het persbericht van de partij die het in de peilingen nog zonder zetels moet doen, is de ervaring van beroepspoliticus Monasch hard nodig om ‘het geluid van Nieuwe Wegen zo goed mogelijk te laten doorklinken’.
Oosenbrug zal zich wel blijven inzetten voor de partij. In plaats van de lijst aanvoeren, mag hij zich nu bezighouden met financiële en fiscale kwesties.
Bron: NOS / beeld: screenshot Pauw

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Dubbeldenker
Dubbeldenker16 feb. 2017 - 13:54

In plaats van een niet beroepspoliticus komt er nu een ex beroepspoliticus op de onverkiesbare plek. Who cares?

rbakels
rbakels16 feb. 2017 - 11:29

Na 15 maart hebben we in dit land een paar dozijn lijsttrekkers die het niet hebben gehaald. Zouden ze al nagedacht hebben over een andere baan? Die Monasch redt het natuurlijk ook niet. Ik denk dat alleen DENK een serieuze kans maakt, want die partij slaagt erin voortdurend de publiciteit te halen, Kuzu komt sympathiek over, en er is natuurlijk een groot misnoegen onder allochtonen uit Marokko en Turkije in ons land. het schrijnt dat de hogere criminaliteit onder Marokkanen waar Wilders c.s. altijd hun draconisch maatregelen mee verdedigen puur voortkomt uit het feit dat de politie de pik heeft op Marokkanen. Met andere woorden: die criminaliteit is helemaal niet hoger, dat lijkt maar zo door de veel hogere pakkans. Die Sylvana is mooi, slim, welbespraakt en ze heeft nu ook politieke ervaring. Die krijgt een mooi programma op TV, met een salaris dat een veelvoud zal bedragen van de "schadeloosstelling" van een Kamerlid. Maar die Monasch? Die is midden vijftig. Voor hem wacht de WW. Misschien kan hij nog portier of beveiliger worden, daar heeft hij ook wel een hoofd voor.Of buschauffeur. Enfin, in Duistalnd is het nog erger vanwege de kiesdrempel. De Duitse liberalen (de FDP, niet te vergelijken met de VVD) zakte regelmatig onder de 5% drempel en dan moest de hele partij uit Bundestag of Bundesrat.

2 Reacties
Don Quichote
Don Quichote16 feb. 2017 - 13:30

Quote: "het schrijnt dat de hogere criminaliteit onder Marokkanen waar Wilders c.s. altijd hun draconisch maatregelen mee verdedigen puur voortkomt uit het feit dat de politie de pik heeft op Marokkanen. Met andere woorden: die criminaliteit is helemaal niet hoger, dat lijkt maar zo door de veel hogere pakkans." zelden zo'n onzin mogen lezen. Quote : "Maar die Monasch? Die is midden vijftig. Voor hem wacht de WW. " Per 1 september 2012 is de maximumduur voor de wachtgeldregeling i voor politici gelijk aan de maximumduur van een 'gewone' werkloosheidsuitkering: drie jaar en twee maanden. De wachtgelduitkering bedraagt 80% van de schadeloosstelling in het eerste jaar. Vanaf het tweede jaar is het 70%. Er zijn twee uitzonderingen: - Tweede Kamerleden die minder dan drie maanden Kamerlid zijn geweest, hebben recht op wachtgeld voor de duur van zes maanden. - Als een Kamerlid bij zijn vertrek 58 jaar of ouder is en in de 12 jaar daarvoor minstens 10 jaar Kamerlid is geweest, dan loopt de wachtgelduitkering door tot de 65-jarige leeftijd. De uitkering komt te vervallen zodra het ex-Kamerlid in een andere functie voldoende verdient. Inkomsten worden in mindering gebracht op de wachtgelduitkering. Oud-Kamerleden kunnen aanspraak maken op een procedure die Kamerleden helpt om een nieuwe baan te vinden. Voor de wachtgelduitkering maakt het niet uit wat de reden van het aftreden was.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen17 feb. 2017 - 21:00

[zelden zo’n onzin mogen lezen.] De quote is geen onzin, maar de quote is onbewijsbaar. Het is 100% zeker dat ethnisch profileren de criminaliteitscijfers van de geprofileerde groep verhoogt ten opzichte van niet geprofileerden. Zou dat niet zo zijn dan zou ethnisch profileren geen doel hebben. De mate waarin dit zo is is onbekend, en dat maakt de stelling onbewijsbaar, ent zo goed als dat de tegenovergestelde stelling onbewijsbaar is. Daarnaast maakt het bestaan van profileren statistieken over de mate waarin ethnische groepen crimineel zijn onbruikbaar, en dat is eenvoudig bewijsbaar.

Hek de Goot
Hek de Goot16 feb. 2017 - 9:07

Hij krijgt geen enkele zetel maar iedere stem minder op de PvdA is winst voor het land. Vrees trouwens wel met diepe vrees dat de AK-partij opnieuw vertegenwoordigd wordt in ons parlement. #rottekies

Django3
Django316 feb. 2017 - 8:49

Nieuwe Wegen mag wel aanschuiven in het NOS smurfendebat. Misschien dat 'ie daar door verrassende invalshoekjes nog wat electorale winst weet te pakken. Monasch is een prachtvoorbeeld van iemand die de macht rook en deze zelfs al in handen meende te hebben, hij hoefde alleen nog verkozen te worden en toen, patsboem, op zijn hebberige snufferd ging. Tja en daar zit je dan met je opgepompte ego en je opgepoetste trots, dan kan je niet meer stilletjes via een zijdeurtje het Haagse verlaten. Nee, schande. Dan ga je met de moed der wanhoop zelf maar verder, net als die andere weggelopen/weggestuurde leeglopers. Dus, met veel aplomb en bombarie klop je jezelf nog eens op de borst, schopt nog wat naar de PvdA en vervolgens zak je, langzaam maar zeker, in het zwarte gat der anonimiteit. Sneue deconfiture..

Hjs2
Hjs216 feb. 2017 - 8:23

Tja 0 zetels natuurlijk.. Om het even met welke lijsttrekker

msj_meijerink
msj_meijerink16 feb. 2017 - 7:36

Heeft geen zin, wordt toch niets!

Fons Wijers
Fons Wijers15 feb. 2017 - 23:33

Verschil van mening, nieuwe partij. Het doet me denken aan de protestantse denominaties, van de oud gereformeerde gemeenten tot de hersteld hervormde kerk, met een versplintering van splinters als resultaat. Halleluja.

Hek de Goot
Hek de Goot15 feb. 2017 - 22:27

Naar ampel beraad gok ik voor deze partij op 0,2 zetels...

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot16 feb. 2017 - 6:55

'Naar ampel beraad gok ik voor deze partij op 0,2 zetels… ' Ik kan me niet voorstellen dat Monasch zoveel familie en vrienden heeft.

Ver Bazing
Ver Bazing15 feb. 2017 - 22:10

Waarom ben ik helemaal niet verbaasd over deze ontwikkeling?? Niet de partij, maar de oprichter ervan is immers de enige reele stemmentrekker!!