Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Jesse Klaver wil met links blok Nederland gaan verbouwen

Een heldere linkse agenda moet de kiezer overtuigen van een betere toekomst
Joop

J'accuzzi! Klimaatactivisten vernielen luxe buitenbaden en golfbanen vanwege waterverspilling

  •  
14-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
11573 keer bekeken
  •  

Frankrijk zucht als nooit tevoren onder de klimaatcrisis. Zo zitten door de historische droogte meer dan honderd dorpen zonder drinkwater en zijn afhankelijk van flessen water. Burgers wordt op het hart gedrukt toch vooral zuinig te zijn met het water. Voor tuinen geldt een sproeiverbod en zwembaden mogen niet meer bijgevuld worden. Maar tot verbijstering van bezorgde burgers mogen golfterreinen wel doorgaan met het besproeien van de enorme greens. Dat leidde eerder al tot een boze reactie van de burgemeester van Grenoble die constateerde dat de rijken gewoon doorgaan met hun verspillende praktijken terwijl de rest van de bevolking zucht onder de ergste hitte uit de statistieken.

Activisten in Toulouse besloten zelf een einde te maken aan de waterverspilling ten bate van het luxe tijdverdrijf. Ze goten de holes op twee golfbanen vol met cement en vernielden de velden zodat ze onbruikbaar zijn geworden.

"De actie heeft als doel om te voorkomen dat de golfbanen nog gebruikt kunnen worden, zodat ze niet meer besproeid hoeven te worden", lieten de klimaatactivisten onder meer aan de nieuwssite Le Journal Toulousain weten. "Het is een reactie op de onophoudelijke praten van politici die nooit beslissingen durven te nemen." De Franse Golffederatie reageerde ontstemd op de actie. "Een golfbaan zonder green, is als een ijsbaan zonder ijs", zei Gérard Rougier tegen de nieuwswebsite France Info. Een green zonder water zou binnen drie dagen dood zijn, vertelde hij. Daarnaast stelde hij vast dat golfbanen ook voor veel werkgelegenheid zorgen: zo'n 15.000 mensen zouden bij golfbanen in het hele land werken.

Ook in andere delen wordt met vandalisme getracht het waterverbruik terug te dringen. In de Vogezen zijn uit protest op een aantal plekken luxe jacuzzi's in de tuinen van vakantiehuizen onklaar gemaakt door er gaten in te boren. "Water is om te drinken. Jullie vernietigen de Vogezen,"  staat op een boodschap die een gemaskerde dader heeft achtergelaten. De burgemeester begrijpt de frustratie. Gérardmer, dat 8000 inwoners telt, groeit in het vakantieseizoen tot 30.000 mensen. De toeristen vullen de jacuzzi's voortdurend terwijl de lokale bewoners lijden onder watertekort.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (78)

Phantom3
Phantom318 aug. 2022 - 8:32

Wat een koekenbakkers. Met afgunst is het niet prettig leven. Maak zelf wat van je leven in plaats van dat van anderen te vernaggelen.

Willem_Oltmans
Willem_Oltmans18 aug. 2022 - 0:16

Vernielen leidt tot meer uitstoot tijdens en na herstel. Kan het geen verstandige actie noemen.

Nicolay2
Nicolay216 aug. 2022 - 17:12

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

spelregeltoerist2
spelregeltoerist215 aug. 2022 - 10:52

Je kunt omwille van het klimaat ook brandstof-slurpende auto’s in de hens steken. Hoop dat de daders trots op zichzelf zijn…

1 Reactie
Nicolay2
Nicolay216 aug. 2022 - 17:13

Je zou deze activisten op een idee kunnen brengen met je reactie!.

omaoeverloos
omaoeverloos15 aug. 2022 - 7:44

Meer dan 5 liter drinkwater per dag heeft een mens niet nodig. Dat hele volksstammen het gebruiken om hun stront weg te spoelen is dan ook onzinnig, net zo onzinnig als een bubbelbad vullen of een golfbaan sproeien. Bij tekorten dus gewoon distributie, 5 liter pppd.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe15 aug. 2022 - 9:47

Bij tekorten dus gewoon distributie, ook bij gas. Denk aan de veiligheid van de Groningers.

Backtobasics
Backtobasics15 aug. 2022 - 6:29

Sommige rijken zitten zo in hun eigen bubble, dat ze het contact met de normale bevolking totaal verloren zijn. In crisis situaties gaat dat natuurlijk niet goed.

1 Reactie
Jozias2
Jozias215 aug. 2022 - 10:33

@back to basics Volgens mij is dan de weg dat de 'normale bevolking' dan via democratische wijze wetten en regels opstelt waar de 'rijken' zich dan aan dienen te houden. Dit is volgens mij gewoon een gevalletje eigenrichting en dat is sowieso fout of je nu boer of klimaat activist bent. En ben je al rijk wanneer je een opblaas zwembadje in je tuin zet a 20 euro? Jacuzzi's heb je overigens al vanaf 350 euro.

pahan
pahan15 aug. 2022 - 5:24

De toeristen vullen de jacuzzi's voortdurend terwijl de lokale bewoners lijden onder watertekort. Dat is raar. Er is dus wel water. Het gaat er blijkbaar alleen maar om dat niet iedereen de adviezen op dezelfde manier opvolgt, en daar vinden bepaalde types de legitimatie om tot dit soort dommigheden over te gaan? Alle wegen naar het strand stonden weer vol en vast met auto's dit weekend. We moesten toch zuinig zijn met energie? Mogen we nu ook alle banden daar lek prikken?

Gio Servas
Gio Servas15 aug. 2022 - 5:04

Typisch een linkse actie. Ze denken dat ze iets goed doen, ondertussen gebruiken ze cement, wat een enorme klimaat afdruk geeft. Ongeveer 6% van het totale menselijke uitstoot. Hiermee staat dit op nr 2 van de industriele sector. Niet alleen dat, om cement te maken heb je water nodig

DAS13
DAS1315 aug. 2022 - 4:58

Is het echt terrorisme? Een beetje beton in een golfbaan hole storten of wat graatjes boren in een jacuzzi? Zodra ze met een bomgordel de country club binnenlopen of in de Jacuzzis erbij gaan zitten, ja dan is het terrorisme. EU-definitie van terrorisme. Volgens het EU-recht zijn terroristische misdrijven daden die worden gepleegd met als doel: een bevolking ernstig angst aan te jagen. de overheid of een internationale organisatie op onrechtmatige wijze te dwingen een handeling te verrichten of na te laten. Is het echt terrorisme? Denk het nml van niet. Zodra er lichaamsdelen bij elkaar geraapt moeten worden omdat er een autobom ontploft is op de parking van de country club, ja dan zeker wel. Zijn er levens in gevaar door deze acties? Nee totaal niet. Is het asociaal? Nee eigenijk ook niet. Vind het is best sociaal als je doel is drinkwater of water voor het opkweken van voedsel veilig te stellen. Vandalisme is het meer niet. We moeten eens ophouden met woorden te misbruiken. Stelletje woord terroristen. Zie je dat klopt ook niet. Woord vandalen komt dichter in de buurt. Is er een water tekort dan zou een ieder, een ieder, daar verantwoordelijker mee om moeten gaan. Dan maar een de green op de golfbaan hernoemen naar Brown. Wellicht is het een extra handicap om in de zinderende hitte op een verdorde golfbaan je balletje te slaan. Ben nu in Parijs. Gisteren begon het te regenen. Ben er lekker in gaan lopen onder weg naar de bistro.

HenryHansen
HenryHansen15 aug. 2022 - 0:21

Dus in tijden van waterschaarste ga je jacuzzi's lekprikken, over verspilling van water gesproken: dat water hadden ze beter per emmertje naar droge plekken kunnen brengen, of waren ze daar te lui voor? En iemand al de moeite genomen om een satteliet beeld van Gerdardmer te bekijken? Het aantal zwembaden en jacuzzi's is zeer gering. Het probleem is daar het aantal toeristen, niet het aantal plonsbaden.

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 aug. 2022 - 22:08

De burgemeester van Grenoble heeft natuurlijk gelijk.

Janssenh131
Janssenh13114 aug. 2022 - 20:59

Water is een primaire levensbehoefte waar ieder op aarde recht op heeft. Vaststellen wat een persoon werkelijk nodig heeft om te drinken, koken, douchen, wassen voor een klein basisbedrag en een eerste limiet instellen. Ga je over die eerste limiet ga je inkomensafhankelijk fors meer betalen. Dan nog een maximale limiet instellen waar je niet overheen kan. Dat beperkt verspilling door de rijke snobs die denken dat ze kunnen doorgaan met onverdeeldheid van basis behoeften. De Fransen zijn inderdaad wat radicaler dan wij want praatjes vullen geen gaatjes. Eind 1700 hebben ze goed huisgehouden tegen het elitair tuig !

1 Reactie
Wadman
Wadman15 aug. 2022 - 20:19

Vind ik een erg goed plan, vooral dat inkomensafhankelijke. Dat zouden ze ook met (verkeers-) boetes moeten doen😊

Bert van der Neut
Bert van der Neut14 aug. 2022 - 19:44

Het blijft apart hoe vernieling hier anders gewogen wordt als het doel beter bevalt.

4 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier14 aug. 2022 - 20:49

ja heel raar /s

oproerkraaier
oproerkraaier14 aug. 2022 - 23:36

de gebruikte middelen zijn heel anders, dus waarom snap jij het niet?

Zandb
Zandb15 aug. 2022 - 6:16

Bert Het blijft apart, zo'n losse flodder opmerking. Want de context (het doel) doet er enorm toe, in het oordeel over wat mensen doen. Welk bezwaar kunt u daar in vredesnaam 'zo in het algemeen' tegen hebben?

Wie o Wie
Wie o Wie15 aug. 2022 - 15:34

Oproerkraaier, even vloeibaar cement storten is wel even wat anders dan losse spullen zoals stro. Het eerste heb je minder lief op je tegels.

Stephan17
Stephan1714 aug. 2022 - 19:13

Het is hartstikke fout, maar om dat te reageren met vandalisme en vernielingen is nog fouter. Dit soort gedrag moet bestraft worden omdat anders iedereen het recht in eigen hand neemt.

Piet Helmons
Piet Helmons14 aug. 2022 - 19:07

Worden in Frankrijk alle gemeentelijke zwembaden ook volgestort met cement? Die gebruiken ook water waar een enorm tekort aan is. Tevens kan je tegenwoordig op social media samenvattingen bekijken van veel sportwedstrijden. Ook Franse voetbalwedstrijden. Het valt me op dat de velden er perfect bijliggen. Daar zal toch niet gesproeid worden met water?

2 Reacties
TheBigLebowski
TheBigLebowski14 aug. 2022 - 21:10

Dat water wordt gedeeld door honderden mensen. Deze snobs zitten er in hun eentje in.

Piet Helmons
Piet Helmons15 aug. 2022 - 12:06

Er ziin ook weinig mensen die een golfbaan voor zich zelf hebben. De meeste golfbanen zijn gewoon commerciële bedrijven. Ook is golf al lang geen elite sport meer.

Peterrr3
Peterrr314 aug. 2022 - 19:06

Normaal gesproken ben ik tegen het vernielen van andermans spullen. Maar in dit geval vind ik het wel een goede actie. Als iedereen zuinig moet doen met drinkwater, dan kan het niet dat er uitzonderingen gemaakt worden voor dit soort zaken. Dit hadden die mensen zelf ook moeten begrijpen.

1 Reactie
Olav Meijer
Olav Meijer15 aug. 2022 - 9:17

Zo is dat!

Wie o Wie
Wie o Wie14 aug. 2022 - 18:53

De terreurboer moest hoofdelijk alle schade betalen van het dumpen van de stro op weg. Prima. Ben benieuwd of de terreur jacuzzi’s nu ook de schade moeten betalen.

4 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier14 aug. 2022 - 23:37

welke schade hebben deze mensen precies aangericht dan?

Zandb
Zandb15 aug. 2022 - 6:10

Wie o Wie Waarom denkt u dat in gelijke gevallen anders recht gesproken wordt en/of zal worden?

Wie o Wie
Wie o Wie15 aug. 2022 - 8:52

Oproerkraaier, er staat in het artikel “ Ze goten de holes op twee golfbanen vol met cement en vernielden de velden zodat ze onbruikbaar zijn geworden.” Wie moet de kosten van herstel betalen?

Wadman
Wadman15 aug. 2022 - 20:28

Er is nog wel wat verschil. Ten eerste hebben de terreurboeren met hun acties niet alleen schade veroorzaakt aan algemene eigendommen, maar ook economisch erg veel schade veroorzaakt. Ten tweede is de reden waarom eea is vernield, bij de boeren om hun eigen hachie te redden (ook al kunnen ze blijkbaar royaal uitgekocht worden en krijgen de groten ook mega subsidies van europa, net als overigens de golfbanen, omdat deze worden aangemerkt als natuurgebied), bij de activisten is dat om het voortbestaan van alle komende generaties proberen veilig te stellen. Dit is nogal een groot verschil, lijkt me!

oproerkraaier
oproerkraaier14 aug. 2022 - 18:36

haha die zure reacties van rechtse hufter's die dit vergelijken met de terreurboeren. Er wordt helemaal niemand bedreigd, er is geen enkel gevaar voor onschuldige burgers. Je vraagt je af waarom die mensen geen nieuwe NSB oprichten.

5 Reacties
Hoofdschuddend
Hoofdschuddend14 aug. 2022 - 23:50

Niks zuur, gewoon precies hetzelfde behandelen. Uurtje of 80 werkstraf, plus voorwaardelijke gevangenisstraf van pak weg een maand. Ohja, en natuurlijk de schade verhalen plus boete.

Hoofdschuddend
Hoofdschuddend14 aug. 2022 - 23:52

Oeps, sorry.. schade betalen zit er bij deze linkse criminelen niet in. Hebben natuurlijk geen geld want ze werken waarschijnlijk niet.

Olav Meijer
Olav Meijer15 aug. 2022 - 9:15

Hoofdschuddend bedient Oproerkraaier op zijn wenken. 😀

Paul250371
Paul25037115 aug. 2022 - 9:23

Hoofdschuddend Dat in tegenstelling tot die niet werkende terreurboer die zwaar gesubsidieerd worden en door de miljonairs van de asoagro's gespekt wordt om zijn boete te betalen, vermoed ik zo.

oproerkraaier
oproerkraaier15 aug. 2022 - 15:23

Olaf, ik denk dat je rustig kunt stellen dat de meeste rechtse mensen een stuk dommer zijn dan linkse mensen. Dat blijkt ook uit het feit dat ze gewoon stemmen op de partijen die hun alleen maar verder in de ellende zullen storten.

Karingin
Karingin14 aug. 2022 - 17:31

Ja dat ga je krijgen nou. Dat jouw zorgvuldig onderhouden moestuintje staat te verpieteren is al kut genoeg. Maar als aan de overkant de grasvelden met tanks vol water besproeid worden, dan word je wel pissig. Vooral ook omdat dat tuintje in een 1e levensbehoefte voorziet. Kun je van een golfbaan nou niet direct zeggen

3 Reacties
Halas
Halas14 aug. 2022 - 18:16

Helemaal eens met je!

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen14 aug. 2022 - 18:43

Dan wordt je pissig inderdaad, voeg daarbij nog de Franse mentaliteit die toch wat meer 'actiebereid' is en je bent er wel. Ik moest meteen aan Frits Bolkestein denken die ooit met zijn richtlijn voor een geliberaliseerde energiemarkt kwam. Toen knipten actievoerders van de vakbond CGT bij zijn buitenhuisje in Hauts-de-France de elektriciteitsdraden door.

Armoedegrens
Armoedegrens14 aug. 2022 - 19:13

Je hebt er alleen niets aan, rechtse mensen gaan er alleen maar meer van schuimbekken en hun hek met prikkeldraad afrasteren. Maar zonder begrip voor die j'accuzzi-actie te hebben, is het heel begrijpelijk dat sommige mensen doorslaan, van wie de bossen rond hun dorp en hun huis in vlammen opgaan, dan wel een redelijke kans hebben dat in de nabije toekomst te zullen doen, omdat het rechtse deel der natie het allemaal geen fck interesseert. Die willen dat hun kinderen weten, dat zij later niet de schuld krijgen van hun kinderen, en een verzetsdaad hebben gepleegd.

Halas
Halas14 aug. 2022 - 14:17

Jacuzzi terroristen, zullen we ze hier zo gaan noemen in navolging van terreurboeren? Of wordt er nu ineens gejuigd omdat terrorisme voor 'de goede zaak' wel oke is?

17 Reacties
Sonic2
Sonic214 aug. 2022 - 15:41

En als dat zo zal zijn he. Als dit gewoon klimaatactivisten zijn en we noemen dat zo. Wat is er mis mee? En wie bent u om er wat van te vinden? Ik weet geen enkele reactie van u die subjectief is of afgewogen is. Of waar u ook de zwakke plekken van "rechts" aanstipt. En er wordt sowieso niet om gejuigd, maar om gejuicht. Zou u als nationalist moeten weten.

Halas
Halas14 aug. 2022 - 16:00

Nou gelukkig, want ik was al bang dat ik subjectief was. En dank voor de taaltip. En vwb 'rechts' bekritiseren; dat gebeurt in overgrote mate hier, dus een beetje balans is welkom denk ik, en als je omdat je niet kneiterlinks bent, dan maar nationalist genoemd wordt, sois.

Hannes van  Achterhout
Hannes van Achterhout14 aug. 2022 - 17:02

Halas, voorheen Norm of Eid, wat een dómme kortzichtige reactie! Leer eens spellen overigens! Dat platpopulistisch laagrechts neemt hier de boel over? Spijtig! Het rechtsrabiate smaldeel kan trouwens, zoals alle tokkies, niet omgaan met warm weer, dat valt me elke zomer weer op. Dan reageren ze zich af op de beschaving met een rood waas voor ogen en zweet op hun geborneerde schedeldak.

Karingin
Karingin14 aug. 2022 - 17:10

Aaaaahhh....Halasje doet ook een plasje

michellekepen
michellekepen14 aug. 2022 - 18:03

Karingin, Hannes Achterhout en Sonic2, Jullie reageren op Halas' "Jacuzzi terroristen, zullen we ze hier zo gaan noemen in navolging van terreurboeren?" Maar behalve gescheld, gekleineer, op de man spelen en er omheen praten, lijkt niemand van jullie te beschikken over enig inhoudelijke argument. Of houden jullie die soms angstvallig achter? Een en ander doet in ieder geval sterk vermoeden dat Halas een pijnlijk punt aangesneden heeft.....

Fabian4
Fabian414 aug. 2022 - 18:16

Geen idee waarom mensen zo fel op Halas reageren… ze heeft gelijk? Deze actie is, net als die van boeren die eigendommen van anderen slopen, erg dom en verwerpelijk. Dat golfbanen en privé zwembaden gewoon doorgaan met water verspillen is natuurlijk belachelijk. Maar andermans eigendom bewust vernielen is misdadig, welk motief je ook hebt. En als we toestaan dat het wel mag voor de ene zaak en niet voor een andere zaak dan is onze rechtstaat echt verleden tijd!

Halas
Halas14 aug. 2022 - 18:21

Tijd voor de borrelnootjes, Hannes, die slaapverwekkende platitudes uit dat ouderwetse woordenboek.

vdbemt
vdbemt14 aug. 2022 - 18:56

Ja, een te verwachten reactie. Inkoppertje. Ik zie een klein, edoch wezenlijk verschilletje, tussen dit ' terrorisme' en de goed te keuren acties door de boeren. De acties van de boeren bestond uit intimidaties plus belemmeringen en vernielingen, die nergens goed voor waren en een flinke maatschappelijke impact hadden/hebben. Hier is die impact nul. Alleen de rijke lui kunnen hun spelletje niet daar doen. Verder niet. In het kader van het watergebruik is het zelfs beter.

oproerkraaier
oproerkraaier14 aug. 2022 - 19:39

Halas, jij noemt de VVD zelfs links. Of niet?

Hannes van  Achterhout
Hannes van Achterhout14 aug. 2022 - 21:24

Halas, spasmodisch monkelend: `Tijd voor de borrelnootjes, Hannes... etc.' Spijtig dat voor zulke sneue domrechtse banaliteiten alhier een spreekgestoelte wordt gegund aan lieden die nog nooit met één steekhoudend argument op deze plek het dispuut hebben opgesierd! Zulks doet toch in ernstige mate af aan het gewenste ethisch gehalte op een platform als Joop, dat een fair debat gestalte tracht te geven. Uiteraard is dergelijk onkies gedragsvertoon karakteristiek voor het frenetiek oprukkende nationalistisch-populistisch rassemblement, dat zelfs hiér geen andere meningen duldt dan die van de meest onsmakelijke rechterflanken van onze maatschappij.

oproerkraaier
oproerkraaier14 aug. 2022 - 22:01

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Sonic2
Sonic215 aug. 2022 - 8:08

@ Halas Ik zie hier vooral veel links critici trouwens. Waar ik ook trouwens toe behoor. Naar mijn idee verschuif ik juist de balans naar het neutrale. Even voor uw informatie. Ik heb in 2010 CDA gestemd. Voor de GR en op de buurman. In 2017 heb ik VVD gestemd om de ultra rechtse ziekte buiten de deur te houden. Onverstandige stemmen, maar ik kneiterlinks? Het bewijst vooral hoe erg "rechts" is opgeschoven. Ik weet na een jaar of 15 echt wel hoe een gemiddelde nationalist praat. Je ziet ze van kilometers afstand. Als je niet als een eend gezien wilt worden, kwaak dan ook niet zo als een eend. U praat LETTERLIJK als een FVD aanhanger. Die voelen ook altijd de nadruk om te wijzen naar het "terroristische" Greenpeace. En de vermeende hypocrisie van links. Praat gewoon niet als een FVD"er als je niet gezien wilt worden. @ MichelleKnepen Dat heeft er niets mee te maken. Ik wil alleen aantonen hoe hypocriet en selectief Halas zelf is. Die behandeld PVV/Forum echt niet hetzelfde als GL en D66. Wie is hij/zij om er wat van te vinden en andere de les te moeten lezen? En voor de rest loop ik hier al wat jaartjes mee en zou u als u eens voor de verandering goed geïnformeerd wel moeten weten waar ik inhoudelijk sta. Ik zie mezelf als oorspronkelijk centrum rechts en in de loop van de tijd opgeschoven naar links. Al het normale, inhoudelijke en rationele is uit "rechts". Met hun neoliberalisme, seksisme en ultra rechts wangedrag. En dan zet Halas mij neer als kneiterlinks. Hahaha

Karl Proudhon
Karl Proudhon15 aug. 2022 - 8:12

Halas: ` Of wordt er nu ineens gejuigd omdat.....' Tja, de primaire woordkeus zegt al genoeg.

Hannes van  Achterhout
Hannes van Achterhout15 aug. 2022 - 9:18

Michelleke Pen: `Maar behalve gescheld, gekleineer, op de man spelen.... etc.' Ja, sorry hoor, maar de rechterflankfiguur Halas doet niet anders dan dát, onder verschillende pseudo's. Dat verschijnsel begint met een Tr... en zulke reaguurders gedragen zich als catatonische kobolden. Ranzig, guur, omwille van het effectbejag. Me dunkt dat dezulken zich al genoeg hebben gediskwalificeerd om hun sneue zegje te doen, ondanks correcties van genoeg mensen met het hart op de juiste plaats.

michellekepen
michellekepen15 aug. 2022 - 11:02

Hannes Achterhout, Sonic2, Voor mij had het niet gehoeven, maar jullie wederom volstrekt inhoudsloze reactie, bevestigen hetgeen ik eerder opmerkte! Halas: "Jacuzzi terroristen, zullen we ze hier zo gaan noemen in navolging van terreurboeren?" Maar behalve gescheld, gekleineer, op de man spelen en er omheen praten, beschikt niemand van jullie kennelijk over enig inhoudelijke argument. Dank voor de onbedoelde (her)bevestiging....

Sonic2
Sonic215 aug. 2022 - 15:48

@ MichelleKepen Ik wacht al een jaar of vijf geduldig dat al die inhoud schreeuwers hier met inhoud komen. U heeft ook 0 inhoud. Mij en Hannes neer sabelen. Dat is de inhoud. Al die mensen die het over inhoud hebben, zijn in feite inhoudsloos. En hebben 0,0 kennis. Dus weerleg maar eens wat ik zeg. Dat doet Halas ook niet. Klimaatactivisten overleven het wat langer als de gemiddelde foute ultra rechtse partij die een belangrijk deel van de comment sectie hier aanhangt. @ Halas Ik bedoelde natuurlijk objectief. Samen met een handvol anderen heeft u niets beters te doen mensen zoals mij neer te sabelen.

Hannes van  Achterhout
Hannes van Achterhout15 aug. 2022 - 19:19

Michelleke: `Hannes Achterhout, Sonic2, Voor mij had het niet gehoeven, maar jullie wederom volstrekt inhoudsloze reactie etc....' Michelleke zet de wereld op z'n kóp, zoals alleen extreemrechtse elementen dat doen, namelijk zelf met haar geestesgenoten bruine lucht uitwasemen op een frisse meningenlocatie als Joop en dan slachtofferig gaan klagen dat ze een `inhoudsloze' reactie krijgen. Laat me niet lachen.

Bouwman2
Bouwman214 aug. 2022 - 13:32

Toulouse bezit een fraaie (binnen)stad, met een top orkest. Dus geciviliseerd, maar dit is vandalisme en gaat lokaalvredebreuk. Het nobele doel heiligt de middelen niet.

Jopie666
Jopie66614 aug. 2022 - 13:25

Keep up the good work. Hou vol en jaag de rijken naar hun afgeschermde wijken op den duur. Maar ook daar kunnen we er voor zorgen dat ze niet veilig zijn. Ook de rijken moeten maar eens wat gaan inleveren en anders gaan ze het maar voelen via vernielingen. Helaas is dit het enige wat ze voelen en boeren in Nederland mogen het ook doen.

2 Reacties
Halas
Halas14 aug. 2022 - 16:03

Ach wat 'grappig': Als boeren t doen, krokodillentranen huilen, maar als t van links komt: Thums up. Echte gelijkwaardigheid.

Hoofdschuddend
Hoofdschuddend14 aug. 2022 - 17:32

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Herr Vorragend
Herr Vorragend14 aug. 2022 - 13:14

Graan-, gas-, watertekorten. etc.etc. Het wordt één grote gezellige knokpartij.

Mokker
Mokker14 aug. 2022 - 12:43

Net als bij de boeren helpt vernielzucht niet om sympathie voor je standpunt te krijgen, hoe terecht het punt op zich ook mag zijn.

9 Reacties
Doomsdayshaman
Doomsdayshaman14 aug. 2022 - 15:43

Het lucht wel op.

LaBou
LaBou 14 aug. 2022 - 16:19

Maar net als bij de boeren moet je er wel begrip voor hebben. Nu ben je gewoon inconsequent.

oproerkraaier
oproerkraaier14 aug. 2022 - 18:32

wat labou zegt.

Wie o Wie
Wie o Wie14 aug. 2022 - 19:11

Labou, er is geen enkel rapport dat stelt dat er eigenlijk genoeg water is. Er zijn wel rapporten dag je het stikstof probleem ook anders kan oplossen en de boeren zeeeer mogelijk een punt hebben. Jammer dat je dat Verschil niet Ziet en dan ook maar begrip van de jacuzzi Terroristen moet hebben.

oproerkraaier
oproerkraaier14 aug. 2022 - 23:42

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

LaBou
LaBou 15 aug. 2022 - 7:58

Geen wonder dat die vertaling die wie beloofde er nooit komt. Als je dit soort nederlands schrijft kan engels alleen maar slechter zijn.

Wie o Wie
Wie o Wie15 aug. 2022 - 8:54

Labou, met “zeeer” wilde ik de twijfelachtigheid aanduiden. Qua Engelse vertaling. Is het jou al duidelijk dat de Engelse dames uit London komen? Daar had ik inderdaad een link van gestuurd. zou jij nog kunnen aangeven waarom zij geen Diesel zouden ruiken?

LaBou
LaBou 15 aug. 2022 - 11:03

"Qua Engelse vertaling. Is het jou al duidelijk dat de Engelse dames uit London komen? Daar had ik inderdaad een link van gestuurd." En die tekst zou wie, hulpvaardig als hij zegt te zijn, vertalen. Maar leveren, ho maar. Wie zit liever op een terasje met een gekoelde rosé. Overigens is de hele reactie kwa nederlands abominabel, niet alleen het woord "zeeer" dat me niet interesseerde. Bijv. de stelling in de eerste zin. Hoe heeft dat te maken met het onderwerp? En wat hebben stikstofrapporten te maken met het watertekort in frankrijk. Allemaal zaken waarvan wie meent op de hoogte te zijn maar die hij niet met ons wil delen. En diesel schrijf je gewoon met een kleine letter, tenzij je de gebruiker bedoelt die zich rode diesel noemt (voor mij is lego met zijn gezwatel geen hoofdletter waard). En dan zul je toch moeten verklaren hoe jouw vrouwen die dan weer moeten ruiken. Kortom, veel geschreeuw van wie maar het raakt kant noch wal.

Wie o Wie
Wie o Wie15 aug. 2022 - 13:23

Hoi Labou, ik gaf aan dat ik dat beste wilde doen als je de Engelse vertaling niet begreep. Nu je het over leveren hebt, heb jij al een linkje met een tekst (maakt niet uit in welke taal) waaruit blijkt dat de dames geen diesel ruiken of dat de raleigh fietsen in de uk werden gemaakt? Vind je het erg om meerder draadjes te combineren? Laat het gerust weten als dat lastig is.

Ranonkel2
Ranonkel214 aug. 2022 - 12:32

Laten we dit allemaal gaan doen. zint het je niet wat je buurman doet verniel je zijn spullen gewoon! Noem jezelf activist en je hebt het meteen goed gepraat.

5 Reacties
LaBou
LaBou 14 aug. 2022 - 16:20

Alleen nog even een vlag op zijn kop en ranonkel staat er achter. Of nee: dat was bij de boeren.

Ranonkel2
Ranonkel214 aug. 2022 - 19:56

Mischien moeten de boeren ook gewoon stoppen met blokkeren en beginnen alles te vernielen wat se tegen komen. Krijgen ze iig de steun van Labou

Andreas4
Andreas414 aug. 2022 - 21:27

Nou.. niet dus, niet als het mijn buren zijn, want daar krijg je geheid gedonder mee. Maar rijke golfers zijn mijn (en hun) buren niet maar asociaal tuig van de richel in te grote auto's met teveel geld. En dus zijn het wat mij betreft gewetensvolle (maar niet zo slimme) activisten, die vernielers.

oproerkraaier
oproerkraaier14 aug. 2022 - 23:43

Ranonkel, je legt labou nu gewoon woorden in de mond. Heel vies.

LaBou
LaBou 15 aug. 2022 - 5:15

Denk je?

Peace ....
Peace ....14 aug. 2022 - 12:29

bij de meeste recreatiewoningen In Nl wordt aan het eind ook stroom gas en water in rekening gebracht (dankzij de smart-meter ... apparaat overigens de grootste oplichterij van de eeuw).

Armoedegrens
Armoedegrens14 aug. 2022 - 12:24

Stem, onwetend, gedwongen, voor de individuele vrijheid om water te verspillen, het klimaat te verknallen, de aarde onleefbaar te maken en het leven voor dieren, je kinderen, je stadsgenoten kapot te maken, net zoals jouw ouders, onwetend, gedwongen, jouw leven kapot hebben gemaakt. Stem rechts! I ♥️ Mark.

TheunT
TheunT14 aug. 2022 - 11:58

Zijn geen klimaat activisten. Die dingen worden vrijwel altijd weer vervangen, ten verdere koste van het klimaat.

Pindaklaas
Pindaklaas14 aug. 2022 - 11:39

Het is ook te gek voor woorden dat daar nog een druppel water aan gespendeerd wordt. Net als het doorspoelen van de wc met drinkwater. Ik weet het, men zegt dat dat veel beter is voor het milieu, maar van dat milieu is straks niets meer over als er geen drinkwater meer is.

3 Reacties
Halas
Halas14 aug. 2022 - 16:04

Maar om dan maar te vernielen... boeren of 'activisten', is van tweeen een he

oproerkraaier
oproerkraaier14 aug. 2022 - 23:44

Halas: mochten de joden zich in wo2 zich eigenlijk wel verdedigen van u?

Wadman
Wadman15 aug. 2022 - 20:45

Eerste levensbehoeften als schoon drinkwater, gezond voedsel en gezonde leefomstandigheden zouden een grondrecht moeten zijn en dus een bezit van ons allemaal en wanneer mensen menen dat van jou en/of een toekomstige generatie te moeten cq. mogen stelen dan moeten ze worden aangepakt. Aangezien de machtshebbers hier niets aan doen, moeten anderen dat doen, toch?!