Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump zet dochter Ivanka aan tafel tijdens zware G20-bespreking

  •  
08-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
29709821576_c44bea324a_k
Op de laatste dag van de G20-top in Hamburg heeft de Amerikaanse president Donald Trump zijn dochter Ivanka aan tafel gezet met de 19 andere wereldleiders, terwijl hij zelf elders andere zaken ging afhandelen. Dat meldt Buzzfeed. Trump zou later tijdens de besprekingen zijn teruggekomen om weer met zijn dochter van plek te ruilen.
‘Onvoorstelbaar,’ aldus een van de bronnen die de aanwezigheid van Ivanka Trump aankaartte bij Buzzfeed. Volgens die persoon, die aanwezig was in de zaal, nam Ivanka niet het woord tijdens haar ‘korte dienst’, maar zat zij simpelweg in de stoel bedoeld voor de Amerikaanse president. Volgens een andere bron was Ivanka aanwezig omdat later op de dag over empowerment voor vrouwen zou worden gesproken. ‘Maar dan nog!’
De sessie die Ivanka Trump waarnam, was ook niet de minste. Het onderwerp was Afrika en immigratie, een bespreking die gevoerd werd door de leiders van Zuid-Afrika, Italië en Turkije. Het onderwerp migratie stond deze G20-top hoog op de prioriteitenlijst. Vooraf werd ingeschat dat het een van de zwaarste discussies tijdens de top zou worden, mede vanwege Donald Trumps controversiële opvattingen over immigratie en vluchtelingen.
Ivanka Trump heeft sinds maart een onbetaalde, doch officiële functie als adviseur van haar vader. Ook de echtgenoot van Ivanka Trump, Jared Kushner, is adviseur van Trump, zij het wel betaald. Onlangs nog, toen Ivanka Trump gevraagd werd naar het beleid van haar vader en diens op Twitter, liet de first daughter weten: ‘ Ik probeer me niet met politiek te bemoeien.’
Het is niet de eerste keer dat Donald Trump zijn dochter laat aanschuiven bij besprekingen waar zij niets te zoeken heeft. Toen eerder dit jaar de Duitse bondskanselier Angela Merkel het Witte Huis bezocht , zat Ivanka – toen nog zonder officiële functie – ook aan tafel tijdens de formele besprekingen. Dat was volgens analisten weliswaar niet verboden, maar wel een schending van het protocol.
cc-foto: Michael Vadon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.