Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italië dreigt alle vluchten Ryanair te verbieden wegens schenden coronaregels

  •  
06-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
42331854380_79bb1c8e60_o

© cc-foto: Christoph Scholz https://flic.kr/p/27uHPuh

De Italiaanse luchtvaartautoriteit ENAC dreigt de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair, bekend vanwege de lage prijzen en berucht vanwege de slechte arbeidsvoorwaarden, te verbannen van luchthavens. De ENAC beschuldigt Ryanair van “herhaaldelijke schending van de regels tegen Covid-19 die door de Italiaanse regering zijn uitgevaardigd om de gezondheid van de passagiers te beschermen”. Ryanair vliegt op 29 luchthavens in het land dat zwaar getroffen is door het virus.
Luchtvaartmaatschappijen krijgen ontheffing van de sociale afstandsregel als ze andere maatregelen invoeren zoals het verplicht dragen van mondkapjes. ENAC heeft de kwestie aanhangig gemaakt bij de Ierse autoriteiten. Ryanair ontkent de beschuldigingen en zegt maatregelen te hebben genomen om onder meer samenscholingen van wachtende passagiers tegen te gaan.
Vorige maand dreigde Ryanair zelf nog alle bases in Italië en Spanje te sluiten als het bedrijf verplicht zou worden werknemers beter te betalen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.