Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italiaanse mijnwerker na 50 jaar België uitgezet

  •  
05-06-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
vito.png
Hij woont sinds zijn negende in België, heeft er zelfs pensioen, maar de Belgische immigratiedienst heeft besloten: Vito moet vertrekken
Zijn vader kwam uit Italië naar België toen hij negen was. Hij ging in de mijnen werken en nam zijn gezin mee. Vito groeide op en leefde het leven als een echte Belg. Maar nu moet hij alsnog het land verlaten.
Dat nieuws brengt de Belgische krant Sudinfo.be. De Belgische immigratie- en naturalisatiedienst heeft besloten dat Vito Sabia niet langer welkom is in België.
In de jaren zestig van de vorige eeuw vertrokken veel Italianen naar België om in de mijnen te gaan werken. Zo ook de vader van Vito. Hij groeide er op en leefde vlakbij de mijnen van Limburg, waar zijn vader werkte. Ook hij ging in de mijn werken, tot de mijnen sloten. Nu leeft hij van een klein pensioen dat hij aan al die jaren werk te danken heeft. Hij is hier getrouwd en zijn kinderen en kleinkinderen zijn in België geboren en getogen.
Maar wegens schulden die Vito heeft opgebouwd is nu beslag gelegd op dat pensioen en heeft de immigratiedienst besloten hem uit te zetten.
“Volgens de immigratiedienst ben ik een last voor de sociale zekerheid”, verklaart de Italiaanse Belg in een interview.
Vito:
Binnen dertig dagen moeten we het land verlaten. Maar waarheen? Ik sta met mijn rug tegen de muur. Ik heb hier al die tijd netjes belasting betaald en nu sturen ze me weg alsof ik een parasiet ben.
Vorig jaar, aldus het nieuwsitem, werden 1040 Europeanen België uitgezet door de immigratiedienst.
CC foto:  TV Limburg

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.