Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Ongelofelijk hoe Nederland heeft gereageerd op de corona-uitbraak in Wuhan (China) en verspreiding van het virus naar Daegu (Zuid-Korea) en Milaan (Italië). Men had net als in Afrika temperatuurscanners moeten installeren, zodat er gemeten kan worden op koortsverschijnselen. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/14/ook-voor-corona-waren-veel-afrikaanse-landen-al-alert-op-virussen-a3993803 Verder had men de werkgevers gerichter moeten aanspreken. Ook de werkgevers van mensen die als vertegenwoordiger werken of als (pakket)bezorger dan wel maaltijdbezorger. De 24-uurs-economie kan letterlijk levensbedreigend zijn. Brieven en pakketten hoeven echt niet 5 dagen per week bezorgd te worden. Dat kan ook best een keer in de week. Zeker nu er veel digitaal gaat. Een tijdschrift kan ook enkele dagen wachten. Hetzelfde geldt voor boeken, die online besteld worden. Of het in deze tijd verstandig is om pakketjes te bestellen, die aan de deur afgeleverd moeten worden is maar de grote vraag. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor winkeliers, waar pakketjes afgeleverd dienen te worden. Alleen de broodnodige post dan wel pakketjes elke dag bezorgen. Zoals medische post en pakketjes. De rest is van minder groot belang op dit moment. Voor bedrijven geldt, verspreid pauzes nemen is ook een goede oplossing. En verspreide werktijden eveneens. Dit om te voorkomen, dat te veel mensen op een kluitje zitten. Verder duidelijkere richtlijnen naar werkgevers toe. Vaak staan individuele werknemers machtloos tegenover werkgevers. Werkgevers hebben nog al gauw de neiging om het coronavirus te bagatelliseren. En het te vergelijken met een huis-tuin-en keuken griepje. Werkgevers denken vaak aan het economische belang en veel minder aan het volksgezondheidsbelang.
En dan het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Hoe gezond is dat bij een slecht binnenklimaat? Zeker als de ventilatie niet goed op orde is. https://www.installatie.nl/nieuws/ventilatie-in-nieuwbouw-vaak-niet-op-orde/ Ook kan het helpen om de kamer goed stofvrij te maken en goed te ventileren. Wat kunnen mensen het beste doen? Zodat ze geen andere mensen besmetten met het nieuwe coronavirus en toch nog gezonde lucht inademen en niet de hele tijd zitten in de stof??
Kan iemand eens uitleggen waarom Corona het land Italië zo zwaar heeft getroffen verhoudingsgewijs? Met al het gebep en vele expert commentaar, heb ik daar nog geen zinnig woord over gehoord.
Hier worden wat factoren genoemd. https://abcnews.go.com/Health/number-coronavirus-cases-rises-italy-hit-hard/story?id=69513697
Ik begrijp de mensen die in de Italiaanse zorg werken wel. Op een goed moment is de koek op, de vermoeidheid slaat toe en is het dweilen met de kraan open.
Hm, ik was van plan om toch gewoon boodschappies te doen, naar de fitness te gaan e.d.
Schokkend. Laat iedereen A.U.B. stoppen met reizen en bezoekjes afleggen.
"Verpleegkundigen met tranen in hun ogen omdat we niet iedereen kunnen redden, terwijl bij verschillende patiënten tegelijkertijd te zien is dat hun lot al bezegeld is." Wat een onzin mijn moeder werkt op een longafdeling en er gaan dagelijks mensen dood. Dat is al lang niet meer schokkend voor haar. Dat was al zo voor de Corona 'uitbraak' en zal daarna ook blijven. Wel heeft ze (alsook meerdere collegas) kinkhoest opgelopen op diezelfde long afdeling iets wat een stuk vervelender is dan Covid-19. Een Nederlandse expert (NOS journaal) gaf aan dat we niet moeten meegaan in het paniekerige sfeertje terwijl deze italiaan helemaal los gaat. "Sommigen van ons zijn al geïnfecteerd, ondanks de protocollen." Zelfs de beste graad filters (ipa-3?) filteren maar 99.97% (mits goed afgesloten langs neus en gezicht) als je absolute veiligheid eist moet je in een plastic pak gaan zitten met een gasfles en rebreather.
Door deze reactie wint u een volledig door u zelf betaalde reis naar het hart van de getroffen zone in Noord Italië. Gefeliciteerd. U gaat ondervinden wat het is. U word rondgeleid langs de mooie lege straten. U word rondgeleid door de overvolle ziekenhuizen. En dit alles in uw ondergoed zonder mondkapje. Hier verblijft u 2 nachten. Waarop u weer naar Nederland word gestuurd en verplicht bij uw geliefden in de buurt moet zijn. U moet hen verplicht begroeten door middel van hoesten in het gezicht. U kunt contact opnemen met de Nederlandse overheid om uw prijs te ontvangen. M.v.g Mark Rutten M.P. Nederland.
De reactie uit Italië is interessant. Met kracht en argumenten wordt betoogd dat het beleid preventief moet zijn. Bijna overal is het beleid reactief. Reactief betekent, dat je achter de feiten aanholt. Alleen dwazen zullen zeggen dat je niet voor de troepen aan moet gaan. Ieder normaal mens begrijpt dat je dat juist wèl moet doen bij de dreiging van een calamiteit. Behalve mensen als Rutte en de leden van zijn entourage. Hun slogan: We moeten paniek voorkomen. Hoezo? De beste manier om paniek te voorkomen, is de kans op een ramp zo klein mogelijk maken. Dat doe je niet met verhaaltjes voor het slapen gaan maar door radicaal proactief beleid. Ook als daar een paar gevoelige leden van de samenleving van uit de bocht gaan. Want dat de epidemie enorme gevolgen gaat krijgen, is een zekerheid. En last but not least: Het aantal ic-bedden is dankzij de marktwerking in de zorg sterk gedaald. Dus de opvangcapacilteit van zwaar zieken is ontoereikend. Bij 12.000 patiënten is er geen ic-ruimte meer. Ga er maar van uit dat er een patiëntenpiek komt van meer dan 20.000. Dat betekent meer dan 2.000 ic-patiënten waarvan er per definitie zo'n 800 de pijp uit moeten. Dat levert vast een schitterende kwinkslag op van onze minister-president.
Waren er maar meer mensen zoals u, die het wel begrijpen, maar nee, Nederland is arrogant, kiest het land en zijn geld boven de mensen,
Uiteindelijk zijn we maar nietige mensjes als we geconfronteerd worden met natuurrampen, pandemieën, terrorisme en oorlog. Dat ontslaat ons natuurlijk niet van onze verantwoordelijkheid om alles te doen wat in ons vermogen ligt en dat we ons niet moedwillig in gevaar begeven, door naar besmette gebieden af te reizen. Het is te hopen dat het RIVM en de andere verantwoordelijke instanties de juiste maatregelen nemen. Maar vooral dat onze bestuurders het hoofd koel houden.
Maar bij ons kan niets gebeuren want het RIVM heeft procedures opgesteld! Als je geen symptomen hebt hoef je niet eens getest te worden.
Als je wel symptomen hebt wordt je ook niet getest. Binnen blijven, op twee meter afstand van mensen blijven. Heb twee familieleden met meer dan 39° koorts en ademhalings problemen. Thuis met 8 paracetamol per dag. Boodschappen voor de deur zetten en weer gaan. Is het advies. Niemand in Nederland weet zo het aantal patiënten of met wie ze in contact zijn geweest.
@frankvanlaar Testen van mensen zonder symptomen is zinloos omdat het virus dan niet wordt herkend. Daarnaast zijn er beperkte mogelijkheden tot testen gezien het vervolg, de laboratoria, de opnamecapaciteit, het aantal ic-bedden en zeker gezien het personeel dat voor corona al overbelast was.
@Daniele Macchini: Ik eindig met te zeggen dat ik de strijd om paniek te voorkomen niet echt begrijp. ------------------------------------ Een imponerend betoog, maar hier raakt hij mij toch echt even kwijt. Ik vind het uiterst begrijpelijk dat men van hogerhand probeert onnodige paniek tegen te gaan. We dreigen namelijk door die paniek, dus niet door het virus wat mij betreft, in een slepende en slopende wereldwijde recessie te geraken. Dat is gelijk ook een beetje paniek van mijn kant, maar wel realistisch. Begrijp goed wat een wereldwijde recessie betekent. Tientallen miljoenen werklozen in de hele wereld. Schrijnende armoede in juist die landen die zich de laatste decennia redelijk hebben ontwikkeld. Misschien zelfs hongersnoden. Oorlogen, want armoede is daar vaak de drijfveer van. En voor mensen die denken: nu hebben we eindelijk de rijken te pakken... vergeet het maar. Die hebben zich allang ingedekt met onroerend goed, levensmiddelenbedrijven, goud en desnoods bitcoins. Wereldwijd vallen de klappen juist onder de arme bevolking en de middengroepen. Vooral ook die middengroepen die zich in een generatie omhoog gewerkt hebben. Als dat allemaal het gevolg is van Coronapaniek, dan geeft dat toch wel te denken. Hopelijk komt er een wereldwijde evaluatie als dit allemaal voorbij is. Hoe een en ander beter aangepakt kan worden en welke prioriteiten er eventueel gesteld moeten worden. Maar het wachten is op de lente, hooguit de zomer. Bij stijgende temperaturen dooft het virus immers als vanzelf uit. Je ziet het in de tropen, een uitbraak van het virus is daar totaal niet aan de orde. Totdat de warmte komt is het beredderen in landen met koude winters.
Er zijn er toch ook aardig wat in Singapore. Nu is dat een nogal georganiseerd land met prima zorg; dus er is ook een kans dat het in andere landen simpelweg niet als zodanig (h)erkent wordt. Enfin, we gaan het zien.
@4Vier!: Er zijn er toch ook aardig wat in Singapore. ---------------------------------------------- De besmetten in Singapore hebben hun besmettingen opgelopen in China en Zuid-Korea. Als je met een virus in je lijf Singapore binnenkomt, ben je dat virus natuurlijk niet meteen kwijt. In Singapore zelf hebben mensen elkaar nauwelijks of niet besmet. Het zou misschien wel kunnen in sterk gekoelde ruimtes, maar dat weet ik niet want ik ben geen viroloog. Het virus lijkt in Singapore sowieso op zijn retour. @4Vier!: Nu is dat een nogal georganiseerd land met prima zorg; dus er is ook een kans dat het in andere landen simpelweg niet als zodanig (h)erkent wordt. ---------------------------- Hier in Thailand is de zorg uitstekend georganiseerd, wellicht beter dan in Nederland. Het virus zet hier gewoon niet door. De besmettingen die er zijn/waren komen/kwamen uitsluitend (of bijna uitsluitend, daar wil ik van af zijn) uit het buitenland. Er werd op een gegeven moment wel een dode gemeld, maar tot verdriet van paniekzaaiers bleek deze persoon niet aan Covid maar aan dengue gestorven te zijn. En dat terwijl de plaats waar ik woon tot voor kort door tienduizenden vakantie vierende Chinezen per maand bezocht werd. Met een klimaat als in Lombardije was ik al honderd keer door Covid besmet geraakt. Maar ik merk niets en niemand merkt iets. Ik moet het wel afkloppen natuurlijk, uche uche. Mensen die bang zijn voor het Covid-virus kunnen het beste vluchten naar de tropen.
Dit zegt alles.
Zodra de artsen moeten gaan kiezen wie er wel of niet aan de beademing mag bij longontsteking kan het hard gaan.
De pestepidemie kostte in de 14de eeuw de Noren hun schrijftaal. Het medisch personeel, vnl geestelijken, was extra kwetsbaar en stierf en-masse. Zij waren ook degenen die konden lezen en schrijven. Pas in de 19de eeuw werd een nieuwe schrijftaal bedacht.
Als het warmer wordt dan verspreid het zich langzamer, zo las ik ergens. Is de opwarming van de aarde toch nog ergens goed voor.
Hoe kom jij daar nu bij? En in Iran dan bijvoorbeeld, waar het altijd snikheet is? Kijk naar het volgende: Het coronavirus grijpt flink om zich heen in Iran. Vandaag maakte het ministerie van Gezondheid nieuwe cijfers bekend: ruim 5800 Iraniërs zijn besmet, 145 mensen zijn overleden aan het virus. Daarmee is Iran na China en Zuid-Korea het land met het hoogste aantal besmettingen.
@peter schenk. Integendeel. In deze tijd kan het er bitter koud zijn en veel sneeuwen.
En hoeveel mensen zijn er inmiddels dood gegaan aan de gewone griep? Veel meer.
Jaarlijks wereldwijd tussen de 600.000 en 800.000 mensen. Maar de kans dat deze uitbraak nog dodelijker is, is niet uit te sluiten, Hoop van niet natuurlijk.
De mortaliteit van corona lijkt uit te komen op 3,4%, dit is veel hoger dan zelfs de Spaanse Griep, met 2%, die in 1917-18 een catastrofale epidemie veroorzaakte met tientallen miljoenen doden tot gevolg Daar boven op komt dat dit een nieuw virus is waar mensen geen weerstand tegen zullen hebben, waardoor het relatief aantal besmettingen veel hoger zou kunnen komen te liggen als met griep. Meer besmettingen is meer doden. Dit gaat griep inhalen, en als het echt op wereldtournee gaat zullen er tientallen miljoenen mensen sterven.
Nu loopt half Nederland te zeiken over overdreven paniek. Als je te vroeg stevige maatregelen neemt is er geen draagvlak en "ja maar de economie ". Straks loopt iedereen te klagen dat de overheid weer eens veels te laat in actie is gekomen.
Heftig... Wat de mens voor ogen heeft, kan niet op deze aarde
[ Wat de mens voor ogen heeft, kan niet op deze aarde ] Wet markets bedoel je?
Het is ook beangstigend, in mijn eigen kring ken ik nu al 9 mensen die (positief getest) met corona zijn besmet. Gelukkig zitten daar geen ouderen of kwetsbaren tussen, maar dat had zomaar anders kunnen zijn. Ze hebben gelukkig hun verantwoordelijkheid genomen en zijn nu in quarantaine gegaan. Allemaal als gevolg van een reis naar Italië.
Goede vrienden van mij in Griekenland zitten in quarantaine. In een bus met israelische toeristen zaten 2 besmettingsgevallen die aanvankelijk niet waren onderkent maar steeds hevigere klachten kregen. Uiteindelijk zijn ze in het ziekenhuis opgenomen en daar werd COVID-19 vastgesteld. Inmiddels zijn ongeveer 40 inzittenden van de bus positief getest. Patienten werden behandeld in het lokale unisversiteitsziekenhuis: ziekenhuis in quarantaine, universiteit gesloten en uiteindelijk de hele omgeving in quarantaine.
Het is een zeer ernstige pandemie. De Italiaanse virusvariant lijkt gemener te zijn dan de Aziatische. Wat @JanB elders al zei: als het doorzet wordt het een slachting onder 80-plussers. De ziekenhuizen in Europa en de VS zijn niet voorbereid op een ramp van deze omvang: "De ongekende quarantaine-maatregelen in het noorden van Italië zijn mede het gevolg van de situatie in de ziekenhuizen daar: het aantal (ernstig) zieken is zo groot dat het zorgsysteem deze mensen niet meer kan opvangen. Dat roept de vraag op: hoeveel coronapatiënten kunnen de Nederlandse ziekenhuizen aan?" https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoeveel-coronapatienten-kan-nederland-aan~b04981a5/
In heel Italië wordt nu het reizen vanwege besmettingen beperkt. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/live-italie-beperkt-reizen-in-heel-het-land-vanwege-besmettingen~b63e83f8/
Niet zo schokkend veel waarschijnlijk, bijna geen enkel land is voorbereid op grote epidemieën. Ook China niet overigens, die bouwen dan wel in een weekje een heel ziekenhuis maar ze hebben het daarvoor wel aardig laten afweten en ook daar kan lang niet iedereen naar het ziekenhuis. En een echte oplossing is er ook niet voor. We kunnen het halve land volbouwen met ziekenhuizen maar daar heb je de mankracht helemaal niet voor.
Het is amper variant. De organisatie en diensten hebben het slecht gedaan.