Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israëlisch leger: wapens gevonden in Al-Shifa-ziekenhuis

  •  
17-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5914 keer bekeken
  •  
alshifa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (28)

Prix
Prix18 nov. 2023 - 12:14

Zo te horen, naar wat het Zio-apparaat mededeelt, zou men bijna aannemen dat er een tunnel Gaza-Teheran moet bestaan, met vertakkingen naar Kaboel en Berlijn; en misschien zelfs wel Amsterdam.

6 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine18 nov. 2023 - 14:31

@Prix, het is Hamas dat zelf beelden toont van kilometers lange tunnels en voorraadruimtes onder Gaza en beweert dat er 500km tunnel is. Of valt Hamas voor jou onder het Zio-apparaat?

Mark Huysman
Mark Huysman18 nov. 2023 - 16:06

Beste Sunshine, Geloof je nog steeds dat Israël de waarheid spreekt als het zegt dat het Hamas-commando-centrum onder het ziekenhuis gevestigd was? Vind je de bewijzen overtuigend? Waarom heeft Israël met het bewijs geknoeid, zoals de BBC aantoonde? Waarom loog Israël over zoveel zaken, bv over de kalender? Vind je het terecht dat Israël het ziekenhuis aangevallen heeft en medisch personeel en patiënten om het leven heeft gebracht? Vind je het een goede zaak dat Israël nu de doodzieke patiënten opdraagt het ziekenhuis te verlaten? Vind je dat logisch in een strijd met een terroristische tegenstander? Of zou er misschien toch iets anders aan de hand zijn en is Israël bezig met een campagne van etnische zuivering/genocide?

LaBou
LaBou 18 nov. 2023 - 17:39

Als er zoveel tunnel is, waarom moet Israël dan constant het filmpje aanpassen om er maar een mini-beetje van te laten zien?

Bruce Stone
Bruce Stone18 nov. 2023 - 20:15

Sunshine, waarom informeert u zichzelf niet voordat u weer een scheet laat. ''Of valt Hamas voor jou onder het Zio-apparaat?'' Twintig jaar geleden geschreven en vertaald in vele talen, ook in het Nederlands. Hamas werd door rechtse facties in Israël gesteund tot 2004, dus tot na de zelfmoordaanslagen met vele Israëlische doden. Bevestigd door o.a. een expert als Sara Roy en Yitzhak Rabin. Hoe Israël hielp bij de geboorte van Hamas https://thearabdailynews.com/2018/05/10/how-israel-helped-midwife-the-birth-of-hamas/ In feite worden Palestijnen tot in de Tweede Kamer gediscrimineerd omdat ''From the river to the sea etc.'' weerkaatst wordt door Israëlische ministers die hetzelfde claimen over hetzelfde gebied, vrij van Arabieren. Zonder dat u het weet maakt u deel uit van het zoveelste Nederlandse schandaal. Inform your government.

Bruce Stone
Bruce Stone18 nov. 2023 - 20:20

Sunshine, waarom informeert u zichzelf niet voordat u weer een scheet laat. ''Of valt Hamas voor jou onder het Zio-apparaat?'' Twintig jaar geleden geschreven en vertaald in vele talen, ook in het Nederlands. Hamas werd door rechtse facties in Israël gesteund tot 2004, dus tot na de zelfmoordaanslagen met vele Israëlische doden. Bevestigd door o.a. een expert als Sara Roy en Yitzhak Rabin. Hoe Israël hielp bij de geboorte van Hamas https://thearabdailynews.com/2018/05/10/how-israel-helped-midwife-the-birth-of-hamas/ In feite worden Palestijnen tot in de Tweede Kamer gediscrimineerd omdat ''From the river to the sea etc.'' weerkaatst wordt door Israëlische ministers die hetzelfde claimen over hetzelfde gebied, vrij van Arabieren. Zonder dat u het weet maakt u deel uit van het zoveelste Nederlandse schandaal. Inform your government.

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 nov. 2023 - 10:32

Bruce Stone Het klopt dat Israël Hamas heeft gesteund. Ook in het NRC stond dat in een artikel. Ik heb nu zoveel gelezen dat ik nu niet direct weet welk artikel het was.

Fietsemaker
Fietsemaker18 nov. 2023 - 10:34

Deze reactie is verwijderd

Radio-Head
Radio-Head18 nov. 2023 - 8:23

Gelukkig zijn er ondertussen ambtenaren die hun hoofd uit de Eichmann strop durven te halen, door hun ontslag aan te bieden als onderdaan van de Nederlandse Staat welke volledig bewust van de feiten, meewerkt aan de ambtelijk-technologisch Genocide uitgevoerd door de Israelische Staat. Uit "De Banaliteit van het Kwaad"(Eichmann in Jeruzalem) Hannah Arendt, "Dat zo'n gebrek aan werkelijkheidszin en zulke gedachteloosheid meer onheil kunnen aanrichten dan alle boze driften die, wellicht, de mens eigen zijn tezamen -- dat was de les die men in Jeruzalem kon leren. Maar het was een les, geen verklaring van het fenomeen en evenmin een theorie erover." Volkskrant, "Omgang met Israël doet gemoederen hoog oplopen bij Buitenlandse Zaken. ‘Al onze geloofwaardigheid verloren’" https://archive.ph/iefPW ----------------------------------------------------------------------------------- Had men maar naar Arendts adviezen geluisterd toen in 1948, "In mei 1948 is haar ideaal een binationale staat, waarin Joden en Arabieren gelijke rechten hebben onder een gemeenschappelijke regering, dit na een overgangsperiode van hernieuwde bewindvoering door de VN.[ Haar “vredespen” krijgt echter geen “gehoor”… Hannah Arendts zionisme is een niet-nationalistisch niet-militant zionisme: zij is voor een zionisme dat zich in dialoog invoegt in de plaatselijke bevolking. Joods zijnde en blijvend... Palestijn worden met de Palestijnen. Fijne dag.

1 Reactie
Prikkeldraad2
Prikkeldraad218 nov. 2023 - 16:34

Wat is dit klein aantal ambtenaren op het geheel van alle ambtenaren? Moeten we nu ook hier al gaan luisteren naar een groep die nog geen 1 % van het geheel uitmaakt. Te zot voor woorden.

Bruce Stone
Bruce Stone18 nov. 2023 - 6:20

Pick your nazi for the day Pegasus, a phone-hacking tool produced by the Israeli NSO Group, a cyber intelligence agency, was used by Mexican drug cartels to target the journalist Griselda Triana, after her husband Javier Valdez Cárdenas, also an investigative reporter, was assassinated in 2017. The Mexican government is directly implicated in targeting journalists and civil society members with Pegasus spyware, according to research and analysis by Canada’s Citizen Lab. After the reporter Jamal Khashoggi was killed and dismembered at the Saudi consulate in Istanbul in Oct. 2018, it was discovered that an NSO client targeted the phone of his fiancé, Hanan Elatr. Pegasus transforms a cellular phone into a mobile surveillance device, with microphones and cameras activated without the user’s knowledge. Skunk water, a putrid smelling liquid, was tested and perfected on Palestinians, often with Israeli film crews recording the attacks to show potential clients the effectiveness of the chemical. Israel is Shutting Down its Human Laboratory in Gaza https://chrishedges.substack.com/p/israel-is-shutting-down-its-human

AndreWiersma
AndreWiersma18 nov. 2023 - 0:44

Verbazingwekkend eerlijk.

Anton Brandsma
Anton Brandsma17 nov. 2023 - 22:51

De grimmige realiteit waar een Al Jazeera reporter een Palestijn in Gaza naar zijn tevredenheid over Israëlisch geweld interviewt maar hem onmiddellijk afkapt als de man meteen erachteraan begint te fulmineren over het geweld van Hamas. Het mag niet gezien en gehoord worden maar dit andere Palestijnse geluid klinkt steeds meer. https://www.reddit.com/r/Destiny/comments/17we12c/objective_al_jazeera_reporter_cuts_off_a/

2 Reacties
LaBou
LaBou 18 nov. 2023 - 21:56

Deze reactie is verwijderd

LaBou
LaBou 19 nov. 2023 - 7:13

["You continually refer to my supposed "political background" as if I had something to hide, and I wonder if I am your real target here. As a civil servant and adviser on counter-terrorism to both Yitzhak Shamir and Yitzhak Rabin, prime ministers from opposing camps, my role was not a political appointment." - Founder of MEMRI and Israeli ex-intelligence officer Yigal Carmon] Volgens dit commentaar onder de tweet uit de link mbt de oprichter van het desbetreffende kanaal is het niet Al Jazeera maar een blijkbaar aan Israël gelieerd kanaal.

JaapBo
JaapBo17 nov. 2023 - 22:01

Israel is wanhopig op zoek naar rechtvaardiging voor haar aanval op het Al Shifa ziekenhuis: “a supposed list of names of Hamas guards on duty that turned out to be a calendar with the names of the week” https://mondoweiss.net/2023/11/operation-al-aqsa-flood-day-42-communications-blackout-obscures-full-picture-of-israels-devastation-in-gaza/

1 Reactie
LaBou
LaBou 18 nov. 2023 - 17:42

"“a supposed list of names of Hamas guards on duty that turned out to be a calendar with the names of the week”" Tja, dat krijg als je eerst schreeuwt en je dan realiseert dat je geen ara isch spreekt en er anderen zijn die dat wél doen.

Feiten
Feiten17 nov. 2023 - 21:38

Het ziekenhuis is overgenomen, walkietalkie , er ligt een laptop en een wapen naast de MRI-scan. Door de magneet in die scan zou er geen metaal in de buurt moeten worden geplaatst, anders werkt het niet. Dat is dus commandopost, tunnel heeft Hamas weggetoverd of verplaatst :) .Hoe laagdrempelig kan het worden? En vervolgens komt een cartoonist die ons wil overtuigen van hun gelijken. Er hoort een cartoon met baby’s die niet hebben overleeft. Menselijke geweten is zoek .. Het verbaast me telkens weer dat ondanks alles wat dit onrechtmatige kind sinds 1948 heeft gedaan, het nog steeds steun krijgt. Is het liefde voor de dader of haat jegens het slachtoffer? Als het liefde voor de dader is, kan dit gemotiveerd worden door betalingen of carrièrekansen. Haat jegens het slachtoffer is ook mogelijk omdat het Arabieren betreft. De media heeft Arabieren jarenlang gedehumaniseerd. Bovendien hebben Palestijnen geen controle over de media, geen lobbygroepen in Europa, geen congresleden, financieren ze geen verkiezingen in Amerika, en hun geloofsgenoten Arabieren hebben hen het zwijgen opgelegd. Hizbollah mag alleen vuurwerk afvuren, enzovoort. Ze zijn nu eenmaal slachtoffer van de Balfour-verklaring en westerse mogendheden die meer bezig zijn met 200 gijzelaars die ook zeker vrij moeten komen dan met het lot van twee miljoen burgers in Gaza die geen hulp kunnen krijgen en in de steek zijn gelaten. Ik stel voor om 5 mei ook slachtoffers van de media te herdenken.

2 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine18 nov. 2023 - 14:29

@Feiten, er is gewoon een tunnelingang gevonden (op het terrein van het ziekenhuis), locatie geverifieerd door de community die zich met geo-locatie bezighoudt. Geen idee of het echt een commando post is, maar er liggen gewoon heel veel tunnels onder Gaza (daar heeft Hamas overigens zelf trots de filmpjes van verspreidt) en die daar zitten natuurlijk heel veel in/uit gangen aan vast, anders heeft een tunnelnetwerk ook geen zijn.

LaBou
LaBou 18 nov. 2023 - 17:45

" er ligt een laptop en een wapen naast de MRI-scan." Een laptop naast een dergelijk sterke magneet wordt professioneel van zijn inhoud ontdaan door demagnetisering. En dat geweer waren er ineens twee bij een bezoek wat later. Maar misschien kan zonsverduistering e.e.a. verklaren.

Khalid Bakr
Khalid Bakr17 nov. 2023 - 20:18

Er zijn al zoveel fake-beelden gedeeld door het Israëlische propaganda apparatus (zoals een laptop aan een lader met een stekker die in Gaza niet past, en wel in Israël), dat al het andere authentiek(er) ogender materiaal direct in de prullenbak kan worden gedeponeerd.

2 Reacties
Radio-Head
Radio-Head18 nov. 2023 - 8:06

Hoi Khalid, je zou het ook opmerkelijk kunnen noemen, waren het niet dat we kunnen weten dat het Nederlandse Medialandschap uit voornamelijk zwakke karakters bestaat, dat er over het algemeen weinig aandacht wordt besteed aan hun, door de Israelische Staat vermoorde Palestijnse collega,s. 17 nov. geconformeerde slachtoffers, https://cpj.org/2023/11/journalist-casualties-in-the-israel-gaza-conflict/ 42 journalists and media workers were confirmed dead: 37 Palestinian, 4 Israeli, and 1 Lebanese.

MB19-1
MB19-118 nov. 2023 - 15:09

Hallo Khalid, ik adviseer je om niet alles te geloven wat op internet staat. De opmerking en het ‘propaganda’ wat je opschrijft lijkt een beetje dezelfde kant op te gaan als van de wappies in Coronatijd! Succes in je fuik!

Oudeveiling
Oudeveiling17 nov. 2023 - 19:39

O je, een negatief plaatje over Hamas, dat er over deze "vredesbeweging" iets negatiefs gezegd kan niet iedereen waarderen.

2 Reacties
LaBou
LaBou 18 nov. 2023 - 6:49

Oh jawel hoor. Maar dan moet het wel op waarheid gebaseerd zijn en niet op (zoals tot nu blijkt) leugens. Zelfs de BBC trekt de Israëlische "feiten" inmiddels in twijfel.

MB19-1
MB19-118 nov. 2023 - 15:06

Deze reactie is verwijderd

Mostafa
Mostafa17 nov. 2023 - 18:12

Ze mogen geen lift gebruiken tijdens de calamiteiten toch ?!...hhh

1 Reactie
Bert van der Neut
Bert van der Neut17 nov. 2023 - 21:17

Die is dan wel weer grappig!

JohnVKR
JohnVKR17 nov. 2023 - 18:07

Is dit een cartoon van het Israëlische ministerie van propaganda?

2 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman18 nov. 2023 - 10:00

Ja

MB19-1
MB19-118 nov. 2023 - 14:30

Nee hoor, dit is het niet goedkeuren van een terroristische organisatie die wapens verbergt in een ziekenhuis.