Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Israël stopt doorbetaling belastinggeld aan Palestijnen

  •  
05-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
israeliforces300.jpg
Dat de Palestijnen zich hebben gemeld als lid van het Internationale Strafhof, wordt door Israël met een zwaar middel bestraft. 
De Israëlische premier Netanyahu is woedend over de stappen van de Palestijnen om zich aan te melden als lid van het Internationale Strafhof. Hij zal, zo zegt hij, niet toestaan dat ‘Israëlische soldaten en officieren naar Den Haag worden gesleept’. Om de Palestijnen te straffen voor hun gewenste lidmaatschap heeft hij per direct de doorbetaling van belastinggeld aan hen stopgezet. Dat schrijft Trouw maandag.
Het Palestijnse bestuur is per direct zonder inkomsten komen te zitten. Per maand int Israël 100 miljoen euro namens de Palestijnen. Het stopzetten hiervan wordt door de Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat gekwalificeerd als ‘een volgende oorlogsmisdaad’.
Als Netanyahu doorzet zal het Palestijnse bestuur vernietigd worden, en draait Israël zelf op voor de kosten van het onderwijs, gezondheidszorg en andere voorzieningen voor alle ruim 4 miljoen Palestijnen, zegt de Palestijnse onderhandelaar.
Netanyahu zal de volledige verantwoordelijkheid hebben voor de Palestijnen op de Westoever, in Gaza en in Oost-Jeruzalem.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (44)

insignia
insignia5 jan. 2015 - 10:19

Wellicht wordt op Europees niveau eindelijk duidelijk waar we in Israel mee te maken hebben.

Kilted
Kilted5 jan. 2015 - 10:19

Israel is al jaren bezig om een beleid te voeren wat leidt tot het bereiken van een point-of-no-return. En ze zijn een flink stuk op weg. Als we willen dat er een nette tweestatenoplossing komt, zullen we iets moeten ondernemen. Met 'foei' roepen gaan we er niet komen.

eeweew
eeweew5 jan. 2015 - 10:19

Onderwijs voor Palestijnen? Hoe minder ze weten hoe beter voor Israël. Ik denk niet dat Israël ergens voor opdraait, hoe meer ze creperen hoe beter. Ik snap echt niet waarom de internationale gemeenschap nog steeds niet door heeft hoe het echt werkt.

MichelReiziger
MichelReiziger5 jan. 2015 - 10:19

Ik zou voor willen stellen om Netanyahu naar het int. strafhof Den Haag te sturen.

Rootman
Rootman5 jan. 2015 - 10:19

Een nieuwe stap naar groot Israel: elke vorm van eenheid (moord op Arafat, nu Fatah-Hamas) fragmenteren en verzwakken. Vervolgens wachten op onrust, en dan annexeren. Elke aanleiding werkt. Weliswaar is ISIL onder de mossad ´kalief´ Simon Elliot, ook wel al Baghdadi genaamd, gehoorzaam onder hun controle, http://www.veteranstoday.com/2014/08/04/french-report-isil-leader-mossad/ , mede via proxy KSA; inmiddels is duidelijk dat overal copycat bewegingen aansluiten, van Tsetsjenie tot Nigeria en Belgie, die meestal niet zo braaf naar hun meesters luisteren, gezien de aanslagen op synagogen etc. Die voedingsbodem wordt dus nu in Palestina gecreeerd. Even wachten op wat amateuristisch, doch bloedig terrorisme, en voilá: Trekt het electoraat via angst (Holocaust versie n+1 doet het altijd goed) en gespierde taal nog verder naar extreem rechts, en wordt weer een excuus geschapen voor etnnic cleansing. Ik ben zeer cynisch geworden over dit conflict: beide partijen worden gepiepeld, en de zogenaamde machthebbers of players zijn figureheads, dubbelagenten of marionetten.

Sachs
Sachs5 jan. 2015 - 10:19

Hier is de follow-up van de 'strafmaatregelen': Israel to ask U.S. congressmen to halt aid to Palestinians Recently passed American legislation states that if the Palestinians initiate any action against Israel at the ICC, the State Department would have to stop American aid to the PA, which comes to some $400 million annually. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.635316

Lopez
Lopez5 jan. 2015 - 10:19

De weigering de geïnde 105 miljoen euro aan de Palestijnen af te dragen is niet de enige Israëlische strafmaatregel voor de Palestijnse aanmelding bij het Strafhof. Netanyahu dreigt Abbas en andere voormannen van de PA in de VS en/of elders voor de rechter te laten brengen op beschuldiging van oorlogsmisdaden. Netanyahu stelt dat Abbas cs door het instellen van de Palestijnse eenheidsregering ‘medeverantwoordelijk zijn voor de oorlogsmisdaden van Hamas in de laatste Gaza-oorlog’. Vandaag zette de Israëlische NGO Shurat HaDin alvast de toon door bij het Strafhof aanklachten tegen drie van Abbas’ naaste medewerkers in te dienen wegens ‘mensenrechtenschendingen tegen Palestijnen op de Westoever’. In november diende het al een aanklacht tegen Abbas in wegens ‘verantwoordelijkheid voor raketbeschietingen vanuit Gaza’, en in september een aanklacht tegen Hamas en Khaled Meshaal. (Gek genoeg reageerde Netanyahu in geen van deze gevallen verbolgen op deze ‘eenzijdige stappen’, laat staan dat hij strafmaatregelen instelde; de ene ‘eenzijdige stap’ is de andere niet, blijkt maar weer.) http://www.timesofisrael.com/group-files-war-crimes-lawsuits-against-palestinian-leaders/ Daarnaast roept Netanyahu het Amerikaanse Congres op de financiële bijdrage aan de PA te staken. Die bijdrage (400 miljoen dollar per jaar) is gebonden aan de voorwaarde dat de Palestijnen ‘geen door het Internationaal Strafhof ingesteld of goedgekeurd onderzoek initiëren of steunen naar mogelijke misdaden tegen Palestijnen, begaan door personen met de Israëlische nationaliteit’. Een volstrekt idiote voorwaarde, waar de Palestijnen zich terecht niets (meer) van aantrekken. http://www.timesofisrael.com/israel-to-ask-congress-to-stop-funding-pa/ http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4611277,00.html Staakt de VS inderdaad zijn hulp, en zou (niet ondenkbaar) de EU dat voorbeeld volgen, dan komt, precies zoals Erekat stelt, de volledige verantwoordelijkheid voor de Palestijnen op de Westoever en in Oost-Jeruzalem bij de bezettende mogendheid te liggen. De PA zal zichzelf dan waarschijnlijk formeel opheffen en de hardcore zionisten zullen eindelijk hun droom gerealiseerd zien: één staat ‘tussen de zee en de rivier’. Helaas voor hen gaat dat ten koste van die andere droom, die van een ‘exclusief joodse staat’, want tussen de zee en de rivier leven evenveel Palestijnen als joden.

JanvanEechoud
JanvanEechoud5 jan. 2015 - 10:19

"Als Netanyahu doorzet zal het Palestijnse bestuur vernietigd worden, en draait Israël zelf op voor de kosten van het onderwijs, gezondheidszorg en andere voorzieningen voor alle ruim 4 miljoen Palestijnen". Goed idee. Dan kunnen kinderen op school weer verdraagzaamheid leren en dat Joden geen christelijke kinderen opeten...... en dat leven meer waarde heeft dan sterven voor de Jihad. Dan hoeven ze mensen niet te laten sterven omdat ze, Hamas, niet willen dat gewonden naar Israëlische ziekenhuizen worden gebracht. Mvg.

insignia
insignia5 jan. 2015 - 10:19

@mark gh - uw stukje over de juridische valkuilen waarin de PLO tijden geleden gevallen is neemt geenszins weg dat de Westbank en Gaza bezet gebied zijn O nee, kamp Gaza is vrij volgens u. laat verder maar. En u heeft gelijk, verwijzingen naar internet via deze discussiegroep volg ik niet, dat is mij te gevaarlijk. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.

Jaap Vos
Jaap Vos5 jan. 2015 - 10:19

Het kan niet anders dan dat israel heel veel te verbergen heeft want ze zijn heel erg bang dat de Palestijnen dezelfde rechten krijgen als zij hebben........

Neeman
Neeman5 jan. 2015 - 10:19

Alhoewel nog wordt gesproken over "beide partijen moeten" gloort er wel hoop aan de horizon nu ook eu buitenlandchef heeft gesteld dat israel wederom niet heeft gehandeld met internationale afspraken. Aldus Elsevier "Mogherini wijst erop dat de Europese Unie veel (financiële) steun geeft aan de opbouw van een toekomstige Palestijnse staat. ,,Deze resultaten mogen niet in gevaar worden gebracht door het niet nakomen van verplichtingen.''. De buitenlandchef benadrukt dat een goedwerkende Palestijnse Autoriteit essentieel is voor een oplossing. Mogherini roept beide partijen op geen stappen meer te ondernemen die de snelle terugkeer naar de onderhandelingstafel verhinderen. Israël schortte de uitbetaling van belastinggeld op als reactie op het Palestijnse toetreding tot het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC)".

Sonia2
Sonia25 jan. 2015 - 10:19

De term "straf" mag hier niet gebruikt worden omdat de Palestijnen niks strafbaars doen. Het is chantage, afpersing.

Lopez
Lopez5 jan. 2015 - 10:19

Netanyahu presenteerde vanavond een variant op een welbekend thema: met hun stappen naar de VN hebben de Palestijnen ‘ieder uitzicht op vrede’ om zeep geholpen, en daarmee ook hun uitzicht op een Palestijnse staat. Er zullen dus ook zeker geen nederzettingen worden ontruimd de komende jaren. En dat is de schuld van de Palestijnen. Persoonlijk voelde Netanyahu zich ook getroffen: de Palestijnen hebben al zijn goede wil om tot een tweestatenoplossing te komen doen verdwijnen. Helaas, de Palestijnen blijken nog steeds geen ‘partners for peace’. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-we-dont-have-a-partner-for-an-agreement/ Een giftige cocktail van banaliteit, verdraaiingen, superioriteitsdenken en botte machtspolitiek - het is Netanyahu ten voeten uit. En nog ellendiger is: ook in de rest van het politieke landschap van Israël is geen ‘partner for peace’ te bekennen.

[verwijderd]
[verwijderd]5 jan. 2015 - 10:19

Lekker woedend laten blijven.Laat de terroristenstaat, Israel lekker de kolere krijgen. Een totale boycot is op zijn plaats. Om te beginnen dienen wij als rechtsstaat en als zetel van het internationaal recht, iedere nederlander met ook een Israelisch paspoort die bij de IDF hebben gediend...de cel in te slingeren en voor het Israel tribunaal(in oprichting) te slepen. Laat die Jabotinsky eretz israel mafkezen maar afrotten in Scheveningen. Oorlogsmisdaden dienen vervolgd te worden.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen5 jan. 2015 - 10:19

Ik neem aan dat uw woede niet selectief is. Als Israel in uw ogen een terreurstaat is, dan kan ik met gemakt 100 staten opnoemen die nog veel erger zijn. Ook maar boycotten?

[verwijderd]
[verwijderd]5 jan. 2015 - 10:19

Het stopzetten hiervan wordt door de Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat gekwalificeerd als 'een volgende oorlogsmisdaad'. Overdrijven is ook een kunst

1 Reactie
Kuukske
Kuukske5 jan. 2015 - 10:19

Zeg Truus, collaboratie wordt ook bestraft, hoor.

FransLenaen
FransLenaen5 jan. 2015 - 10:19

'Hij zal, zo zegt hij, niet toestaan dat 'Israëlische soldaten en officieren naar Den Haag worden gesleept' --- Maar wat heeft dat met dat lidmaatschap te maken? Israelische soldaten kunnen nu toch ook al worden aangeklaagd en aangezien Israel dat strafhof helemaal niet erkent, maakt het toch weinig uit dat de Palestijnen lid willen worden.

1 Reactie
insignia
insignia5 jan. 2015 - 10:19

Frans, zou het niet gaan om misdaden gepleegd op Palestijns grondgebied (Westbank, Gaza)?

[verwijderd]
[verwijderd]5 jan. 2015 - 10:19

So what?

1 Reactie
Kuukske
Kuukske5 jan. 2015 - 10:19

"Zeg Truus, collaboratie wordt ook bestraft, hoor." En dat geldt ook voor jou, Peet.

BakkerGerard
BakkerGerard5 jan. 2015 - 10:19

Mag Israël dat geld van de Palestijnen wel blokkeren?

1 Reactie
Lopez
Lopez5 jan. 2015 - 10:19

Nee. De belastinginning was een overgangsmaatregel in het Oslo-proces, dat uiterlijk in 1998 zou resulteren in de soevereine staat Palestina. Door het saboteren van ‘Oslo’ (destijds ook door Netanyahu) zijn dit soort regelingen blijven bestaan. Dat ze door Israël (niet voor het eerst) worden gebruikt als dwang- en strafmaatregel was natuurlijk niet de bedoeling, noch heeft Israël daar enig recht toe.

ElChe
ElChe5 jan. 2015 - 10:19

Israel toont steeds meer haar ware gezicht. Een dictatoriale nietsontziende bezetter.

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh5 jan. 2015 - 10:19

Want de gemiddelde nietsontziende dictator maakt er een gewoonte van om financiële diensten te verlenen aan zijn vijanden. Toch?

bEngel2
bEngel25 jan. 2015 - 10:19

Per maand int Israël 100 miljoen aan belasting voor de Palestijnen. ...dat is een veelvoud van de steun die de EU aan de Palestijnen geeft. btw... Ik heb Abbas verder niet gehoord over oorlogsmisdaden die door o.a. Hamas gepleegd worden waarmee hij een 'eenheidsregering' vormt. ..

3 Reacties
Sachs
Sachs5 jan. 2015 - 10:19

[Per maand int Israël 100 miljoen aan belasting voor de Palestijnen. ...dat is een veelvoud van de steun die de EU aan de Palestijnen geeft.] Eeeeh … en toen? [btw… Ik heb Abbas verder niet gehoord over oorlogsmisdaden die door o.a. Hamas gepleegd worden waarmee hij een 'eenheidsregering' vormt.] Gut, bezet Hamas soms Palestina? En hebt u toevallig de Israëlische regering al aanstalten zien maken om Netanyahu voor de rechter te brengen? De man is een oorlogsmisdadiger zoals er maar weinig rondlopen, met wie zij een 'eenheidsregering' vormen. Sssstt, u hebt het niet van mij.

Bakoe
Bakoe5 jan. 2015 - 10:19

/Ik heb Abbas verder niet gehoord over oorlogsmisdaden die door o.a. Hamas gepleegd worden waarmee hij een 'eenheidsregering' vormt. Het staat Israël vrij om dat aan te kaarten bij het internationale strafhof.

Marlene2
Marlene25 jan. 2015 - 10:19

Twee vliegen in één klap moet Abbas hebben gedacht.

[verwijderd]
[verwijderd]5 jan. 2015 - 10:19

Dom beleid van de Israelische regering. Gevaarlijk ook. Acties zoals deze houden het conflict in stand. De Palestijnen doen niets verkeerd. Deze actie van Israël mist dus alle legitimiteit. Dit maakt ook duidelijk dat Israël de partij is die de oorlog in stand houdt. De gevolgen van deze actie, die niet iets anders is als diefstal, zijn groot. Het is een poging het Palestijns bestuur lam te leggen. De maakt de wederopbouw van Gaza moeilijker. Het is dus een goede reden om eens te beginnen met het opleggen van serieuze sancties aan Israël. Het bevriezen van tegoeden van de staat Israël zou een goede start zijn. En wellicht wordt daarmee voorkomen dat dit weer de aanleiding is tot raketbeschietingen vanuit Gaza en bombardementen op Gaza door Israël. Het wordt inderdaad hoog tijd de Israelische leiders maar naar Den Haag te halen om terecht te staan. Zij hebben een aanzienlijke hoeveelheid misdaden op hun geweten.

1 Reactie
Kilted
Kilted5 jan. 2015 - 10:19

Je kan veel zeggen maar dom beleid is het zeker niet. Want de essentie is namelijk de Palestijnen zodanig murw te krijgen dat ze genoegen nemen met Gaza en twee andere postzegels. Wij zijn hier (in het westen) in de naïeve veronderstelling dat Israël een oplossing wil die voor de rest van de wereld ook acceptabel is. De gevolgen voor Israël van een in onze ogen nette oplossing zijn zo langzaam aan zo groot dat het voortduren van het conflict het minste van de kwaden is (in Israëls ogen) De enige manier om tot een oplossing te komen, is als wij die afdwingen. En dat zie ik nog niet gebeuren. We kijken weg totdat er geen weg meer terug is, en dan zeggen we 'Oeps, misschien hadden we toch iets moeten doen, maar ja dat was in 2015. Daar doen we nu in 2037 niet zoveel meer aan'. Elk ander scenario zal vermoedelijk een variatie op dit thema zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]5 jan. 2015 - 10:19

Dat belasting innen door Israel gebeurt al jaren en Israel heeft al vaker de geinde belastingen niet afgedragen. ( let wel het zijn Palestijnse gelden die niet door Israel voor eigen doel wordt aangewend. wat ik niet begrijp, mede omdat israel dit al vaker heeft gedaan, is dat de Palestijnen in al die jaren, met hulp van hun bondgenoten, niet zelf een systeem heeft ontwikkeld.

2 Reacties
Sachs
Sachs5 jan. 2015 - 10:19

[wat ik niet begrijp, mede omdat israel dit al vaker heeft gedaan, is dat de Palestijnen in al die jaren, met hulp van hun bondgenoten, niet zelf een systeem heeft ontwikkeld.] Omdat dat verboden wordt door Israël. Niemand begrijpt dat overigens. Bezetting is niet te begrijpen.

clara51
clara515 jan. 2015 - 10:19

["Dat belasting innen door Israel gebeurt al jaren"] Dat maakt het nog niet legitiem. ["en Israel heeft al vaker de geinde belastingen niet afgedragen."] Dat was alle voorgaande keren net zo in strijd met het internationaal recht als deze keer. ["(let wel het zijn Palestijnse gelden die niet door Israel voor eigen doel wordt aangewend."] Vraag 1: Waarom keert Israël dan nooit het gehele bedrag uit? Vraag 2: Kun jij aantonen dat de ingehouden en voor straf niet uitgekeerde belastinggelden daarna daadwerkelijk aan Palestina zijn uitgekeerd? Vraag 3: Is het je bekend dat Israël van het voor straf ingehouden geld de rekeningen van Palestina aan Israel betaalt, maar dat dat niet het gehele bedrag dekt? ["Wat ik niet begrijp, mede omdat israel dit al vaker heeft gedaan, is dat de Palestijnen in al die jaren, met hulp van hun bondgenoten, niet zelf een systeem heeft ontwikkeld."] Waarmee je dus feitelijk toegeeft dat je geen enkel idee hebt van de werkelijke verhouding tussen de bezetter en de bezette. Dat vermoedde ik al.

Jisraeel
Jisraeel5 jan. 2015 - 10:19

Logische reactie van Netanyahu, het continue torpederen van het vredesproces met allerlei trucjes van Abbas moet een halt worden toegeroepen. Het is dan ook slecht nieuws voor Abbas die tegen een schuldenberg aankijkt van ca. 4,8 miljard dollars, het resultaat van jarenlang wanbeheer en corruptie binnen zijn kabinet. Inmiddels rommelt het ook in de Gazastrook. Dokters en verplegend personeel zijn in staking gegaan omdat ze geen loon meer hebben ontvangen sinds het eenheidskabinet Fatah/Hamas zeven maanden geleden de macht overnam. Ook aan Israël blijft de schuld van de Palestijnse Autoriteit oplopen. Zo heeft Abbas nog een rekening twv 360 miljoen dollars te betalen aan Israël voor onbetaalde electricteitsrekeningen. Ondertussen is er nog cent overgemaakt van de miljarden die hun moslim(broeders) hadden beloofd voor Operation Protective Edge. Maar goed, de palestijnen zouden geen palestijnen zijn wanneer zij geen prioriteiten stelde. De aanvalstunnels zijn inmiddels deels hersteld en de wapenproductie is vrijwel weer op peil. Maar ach, de donorlanden moeten niet zeuren, verleen de vredelievende palestijnen toch hun gewenste lidmaatschap bij het internationale strafhof. Dat verdienen ze toch?

1 Reactie
clara51
clara515 jan. 2015 - 10:19

["het continue torpederen van het vredesproces"] Welk vredesproces?

Le Chat Botté
Le Chat Botté5 jan. 2015 - 10:19

Reacties als die van Sjaak DeKok illustreren op prachtige wijze de concrete werking van het verschijnsel cognitieve dissonantie. Het gaat hierbij om de waarneming van onverenigbaarheid tussen twee cognities, waarbij het woord cognitie kan slaan op kennis, houding, emotie, geloof of gedrag. Volgens de theorie voelen mensen een sterke drang om die dissonanties te verkleinen door hun opvattingen of gedrag aan te passen of te rationaliseren. De theorie in de praktijk: Wat een gewring in bochten is er nodig om het toetreden tot de internationale rechtsorde door Abbas tot een onrechtmatige daad, en het wederrechtelijk eenzijdig opschorten(?) van een bindende afspraak door Netanyahu te confabuleren tot 'foute Palestijnen' en 'goede Israëliers'. Ik heb een eye opener voor dergelijke denkers: zelfs je allerbeste vriendjes kunnen valse streken leveren. Echte vrienden zijn dan moedig genoeg om hun kameraden te confronteren. Zij vertrouwen er bovendien op dat hun vrienden moedig en wijs genoeg zijn om tot inzicht te komen en hun gedrag bij te kunnen stellen. Een vriendschap die geen kritiek verdraagt is een giftige vriendschap. De vriendschap tussen Nederland en Israël is behoorlijk giftig...

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh5 jan. 2015 - 10:19

"en het wederrechtelijk eenzijdig opschorten(?) van een bindende afspraak" U bent op de hoogte van de exacte overeenkomst en de voorwaarden waaronder dit geregeld is? Zo ja, dan graag een linkje. Zo nee, dan baseert u zich op gebakken lucht danwel op hetgeen uit uw duim komt.

Mark Gh
Mark Gh5 jan. 2015 - 10:19

Israel int belastingen namens en voor de Palestijnen. Belastinginning is een basisvaardigheid van een functionerende overheid - noodzakelijk in het kader van zelfredzaamheid. Blijkbaar zijn ze nog niet zo ver dat ze het zelf kunnen, en zijn ze onbekwaam om zelf hun staat te bestieren.

1 Reactie
clara51
clara515 jan. 2015 - 10:19

["Blijkbaar zijn ze nog niet zo ver dat ze het zelf kunnen, en zijn ze onbekwaam om zelf hun staat te bestieren."] Of je hebt werkelijk geen idee van de situatie, of je bent gewoon kwaadaardig. Omdat ik dat laatste niet aanneem, wil ik je nog eens op de feiten wijzen. We hebben het hier over een staat die voor het overgrote deel al decennia militair bezet wordt, waarbij de bezetter volledige controle heeft over het bevolkingsregister, de belastinginning en -afdracht, het drinkwater, de elektriciteit, de import, de export, de infrastructuur, de mobiliteit van de burgers, de grenzen en zelfs (Gaza) de toegestane invoer van hulpgoederen, benzine en medicijnen. Van zo'n bezette staat beweren "dat ze blijkbaar nog niet zover zijn dat ze het zelf kunnen" is hetzelfde als tegen een man waarvan je de handen en voeten hebt vastgebonden, zeggen: laat eerst maar eens zien dat je kunt zwemmen, voordat we je los maken.

insignia
insignia5 jan. 2015 - 10:19

@Mark Gh - was je nog niet opgevallen dat Palestina bezet is? En dat bezetter zich het recht van belasting innen bij de bezette bevolking heeft toegeeigend? En dat eigenlijk de bezetter verantwoordelijk is voor de mensen die in een bezet gebied wonen? Allemaal vreemd voor je, maar laat ik je verzekeren dat de dag nadat diie bezetters aan de westkant van de muur zitten de Palestijnen hun eigen hyishouding gaan bestieren. Wellicht kunnen de Amerkanen dan hun geld rechtstreeks aan de Palestijnen overmaken ipv de bezetter.

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh5 jan. 2015 - 10:19

Hmm, wat u zegt aantoonbaar onjuist. Zal ik nog de moeite nemen de bewijsstukken hiervoor hier neer te zetten of gaat u die toch niet lezen?

[verwijderd]
[verwijderd]5 jan. 2015 - 10:19

Ik vraag me af of de PA of individuele organisaties (scholen, ziekenhuizen ed) niet gewoon een rechtzaak in Israël kunnen beginnen tegen de staat Israël. Het lijkt me dat er wetgeving bestaat over belastingen (innen tov verlenen diensten).

1 Reactie
clara51
clara515 jan. 2015 - 10:19

["Ik vraag me af of de PA of individuele organisaties (scholen, ziekenhuizen ed) niet gewoon een rechtzaak in Israël kunnen beginnen tegen de staat Israël. Het lijkt me dat er wetgeving bestaat over belastingen (innen tov verlenen diensten)."] Het gaat hier om de verhouding bezetter-bezette, met als extra complicatie dat Palestijnen in Israël onder militaire rechtspraak vallen. Er bestaan protocollen over de belastingafdracht (zie de links die ik elders in deze discussie gaf). Maar het inhouden van Palestijnse tegoeden is naar mijn mening meer een kwestie om voor te leggen aan het ICC. Dit is een zoveelste geval van collectief straffen van een burgerbevolking.