Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israël richt opnieuw slachting aan in 'veilig' vluchtelingenkamp in Rafah

  •  
28-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2208 keer bekeken
  •  
ANP-499801585

Bij nieuwe Israëlische aanvallen op een vluchtelingenkamp ten westen van Rafah in het zuiden van Gaza zijn zeker 21 Palestijnen gedood en tientallen gewond geraakt. Dat melden Palestijnse gezondheidsautoriteiten. Het Israëlische leger bestookte tenten van ontheemde families in een door Israël zelf als veilig vluchtelingenkamp aangewezen gebied.

Zondag werden door een Israëlische aanval ook al zeker 45 mensen gedood, waaronder veel kinderen, in een kamp bij Rafah. Nadat Netanyahu eerder "sorry" zei voor die aanval, beweert het leger nu dat de gebruikte wapens te licht waren om de dodelijke brand die volgde te veroorzaken, en dat er dus wel wapens opgeslagen moesten liggen die zijn ontvlamd.

Vrijdag oordeelde het Internationaal Strafhof dat Israël onmiddellijk moet stoppen met het bestoken van Rafah. Tot nu toe laat Israël ondanks wapperende vingertjes van andere landen zien zich niets aan te trekken van internationale wetgeving en door te gaan met de genocide.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.