Joop

Israël gesteund door 'sociale media leger' uit Amsterdam

  •  
02-08-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
181 keer bekeken
  •  
Holland4israel_300.jpg
Vrijwillig werken dagelijks 80 jongeren 24 uur per dag om de Israëlische retorica te promoten 
In de Amsterdamse wijk Buitenveldert is sinds een week een Israëlische pr-apparaat ontstaan. Er werken dagelijks 80 vrijwilligers in twee shifts van 14 uur om de Gaza-oorlog van de Israëlische kant te promoten op sociale media. De afgelopen weken zijn al honderden berichten gepost via Twitter en de Facebookpagina Holland4 Israël.
Op Holland4Israel verschijnen uiteenlopende artikelen. Bijvoorbeeld van een Israëlische vrouw die vertelt hoe is het om dagelijks raketaanvallen mee te maken, een video-blog van een Israeli over verdraaiingen van de media en een eerbetoon aan Miss Israel 2013 die als reservist weer terug in dienst is.
The Times of Israël interviewde een aantal Nederlanders die dagelijks werkzaam zijn in de ‘situation room’, zoals die wordt genoemd. Timo Erkelens vertelt betrokken te zijn als een vorm van compensatie voor ‘alle vreselijke dingen’ die de Nederlandse Joden hebben moeten doorstaan. De Holocaust vaagde 75 procent van de Nederlands joodse gemeenschap van de kaart, het hoogste dodenaantal van alle natie-bezette gebieden in West-Europa. “We zitten hier om het record te veranderen”, aldus Erkelens.
Het artikel schetst jongeren die buiten hun eigen huiskamer hun ideeën over de Gaza-oorlog niet durven te uiten. Naomi, een jonge studente in de twintig wil daarom expres niet met haar achternaam in de krant.
De meeste vrienden van mij zijn links en niet-joods, dus dan weet je dat ze geen fan zijn van Israël. Ik ben erg geschrokken van alle aanvallen die ik van hen kreeg als ik online opmerkingen plaatste en zei dat Israël het recht heeft om zich te verdedigen.
Bij een bezoek aan de ‘situation room’ roemde de Israëlische ambassadeur Haim Divon de Nederlandse jongeren voor hun inzet.
Wat jullie hier doen is fantastisch! Ik denk dat dit uniek is in Europa. Het is precies wat we nodig hebben en het geeft ons genoeg tijd om te bereiken wat nodig is om de veiligheid van de mensen in Israël te waarborgen”, vertelde hij ze.
De Israël Times legt uit dat het idee voor de ‘situation room’ is ontstaan vanuit de behoefte van joodse jongeren om de kant van Israël te belichten in de huidige Gaza-oorlog. Het internationale netwerk van Christenen voor Israël en het netwerk voor Chabad op de Campus faciliteerde een ruimte waar de jongeren hun werk kunnen doen. Er komen veel CIDI-aanhangers, een organisatie die door de Israëlische krant Europa’s actiefste pro-Israëlische gemeenschap wordt noemt. Ook het instituut Christenen voor Israël levert een belangrijke bijdrage. Veel aanhangers van deze groep waren ook aanwezig bij de Israëlische demonstratie van 19 juli op de Dam in Amsterdam. Zo’n 75 procent van de jongeren in ‘de situation room’ zijn christen, meent David Serphos, voormalig gemeeschapsleider die meehielpt met het opzetten van de persruimte.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (67)

Willem Heerema
Willem Heerema15 mei 2021 - 18:29

Onder andere de website NU.nl wordt overspoeld met Hasbara-trollen. Of de redactie ze daar herkent, danwel het begrijpt of er iets aan doet vraag ik me toch ernstig af.

Willem Heerema
Willem Heerema13 mei 2021 - 20:35

Ook nu weer tijdens de momentele afranseling van de Palestijnen is dit sociale media leger weer heel actief op alle forums.

Willem Heerema
Willem Heerema10 sep. 2020 - 18:50

Vele forums worden bevolkt door de vele wakende accounts: van brei- en borduurforums tot vliegtuigspottersforums. Als er kritiek is op het gedrag van hun staatje dan komen ze met felle reacties en schuwen ook het spelen op de MAN i.p.v. spelen op de BAL niet..

Willem Heerema
Willem Heerema21 mei 2018 - 12:02

De genoemde aantallen zijn inmiddels achterhaald en overtroffen. Het internet wordt overspeld met Hasbara. Israël zet blijkbaar nog zwaarder is nu het "Zwijgen over Israël" passé raakt.

Sarah45
Sarah452 aug. 2014 - 17:59

Tegen de resultaten van moordlust valt niet op te bloggen. Wir haben es gewusst deel 2

GingerTed
GingerTed2 aug. 2014 - 17:59

Op zich wel goed dat deze jongeren in Nederland deze kant van het verhaal onder de aandacht brengen. Dus niet alleen over de verschrikkingen die de Palestijnse bevolking in Gaza t.g.v. de strijd tussen Israël en Hamas heeft te ondergaan. Hoe de voortdurende raketbeschietingen in een aantal delen van Israël worden ervaren door gewone burgers, families, van jong tot oud. Hoe de vaak jonge opgeroepen of al dienende soldaten strijd ervaren, gevoelens over eigen angsten, maar ook de ervaringen van wat ze doen en zien. Maar ook hoe familie en vrienden van deze soldaten dit ervaren. Ik zag vandaag in Boeken op Reis nog een indrukwekkend interview met de grote schrijver David Grossmann die zijn zoon die in het IDF diende verloor aan deze strijd. Het is goed om te laten zien wat dit verschrikkelijke voor israëlische mensen betekent zodat we niet vergeten dat deze mensen ook oprechte gevoelens van angst, woede, en bekommernis hebben met natuurlijk vooral hun eigen vrienden, familie, en landgenoten tegenover een hen zeer vijandig Hamas regime. Dit andere geluid over gewone mensen klinkt te weinig in de natuurlijk grote aandacht voor de veel grotere verschrikkingen aan Palestijnse kant, die resultaat zijn van een strijd door twéé veel te verwijten partijen.

Ratelaar
Ratelaar2 aug. 2014 - 17:59

Ja en? Er zijn in Nederland ook genoeg islamitische websites die vrijwillig meewerken aan Palestijnse propaganda. Begin het een beetje zat te worden. Dat amateuristische bemoei met een oorlog die niet de onze is! Palestijn of Israeli zelfde laken een pak en een pot nat.

spyro1005
spyro10052 aug. 2014 - 17:59

Dat is dan wel heel wat anders dan brandbommen gooien naar mensen die gebruik maken van hun recht op vrijheid van meningsuiting. Het grootste verschil tussen Israel en Palestina is dat Israel vecht ter bescherming van haar burgers en de Hamas vecht ten koste van haar burgers.

123456zeven
123456zeven2 aug. 2014 - 17:59

En maar klagen dat de middenklasse verdwijnt, maar ondertussen werken ze voor niets.

Dehnus
Dehnus2 aug. 2014 - 17:59

DUH! Dit is dus de Likudgangers. Het word ook gelijk geframed met "LINKS!" en dat je "Niet echt Joods" bent als je Israël niet steunt. Dit om er een leuke Links tegen Rechts/Islam tegen Jodendom(Christendom) discussie van te maken. Doen ze in Israël ook. Zo gauw iemand kritiek geeft word hij of zij weggezet als "LINKS!". Dat komt een Partij als Likud en de vele splinterpartijtjes namelijk het beeste uit. Net als de PVV zichzelf rechts noemt, ondankt dat ze dat in hun programma vaak niet zijn. Het is makkelijker om je dan af te zetten en je criticasters weg te zetten als "Left wing Fascists!". Maar juist OMDAT er geen Jood meer over was in Nederland, zijn mensen zoals ik zou gehaaid tegen wat geweld van zowel de Pallywoodies als de Likudgangers. Maar dat wil er in beide kampen maar niet in. Veel makkelijker om een "Your not with us, so you are against us! ANTISEMITE!/ZIONIST!"

Bouwman2
Bouwman22 aug. 2014 - 17:59

Hoezo is het niet onze oorlog? De vooroorlogse houding van het zijn niet onze joden die weggevoerd worden kan toch niet terug zijn? Nu gaat het niet meer om de vooroorlogse joden, maar om de huidige Palestijnen. Maar wegkijken of je verstoppen achter het gordijn van "bij zelfbescherming is alles geoorloofd " is getuigt niet van een gezonde ontwikkelde moraal. Die christenen voor Israel snappen hun eigen Bijbel duidelijk niet.

JandeBoer2
JandeBoer22 aug. 2014 - 17:59

"Het internationale netwerk van Christenen voor Israël" Krijg nou wat, zitten die christenhonden hier òòk al achter? Over joden mag je niks lelijks zeggen (behalve Theo van Gogh natuurrlijk, die mocht dat wèl), over christenen gelukkig wel.

blues boy
blues boy2 aug. 2014 - 17:59

De Israelische schrijver Nir Baram: Premier Nethanyahoe is onderdeel van het probleem.Met zijn regering wakkert hij het racisme aan en hij doet niets om de vrede dichterbij te brengen. http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3710252/2014/08/03/In-Israel-heerst-ziekelijk-gevoel-van-superioriteit.dhtml

Patrick Faas
Patrick Faas2 aug. 2014 - 17:59

De pro-Palestijnse demonstratie vandaag, ook in Amsterdam, verliep gemoedelijk en voorbeeldig. De route ging expres niet langs homo-evenementen of joodse buurten, lees ik, maar dat was wellicht overbodig voorzichtig, aangezien een groep demonstranten ‘Gays for Gaza’ ook meeliep, evenals verschillende Joodse groepjes, waaronder bijv. Joden tegen zionisme. Een bord in het Hebreeuws riep op tot boycot. Jihadisten enerzijds of Ajaxieten anderzijds lieten niet van zich horen. http://www.parool.nl/parool/nl/4041/AMSTERDAM-ZUID/article/detail/3710329/2014/08/03/Honderden-betogers-bij-Pro-Gazademonstratie-op-Museumplein.dhtml

blues boy
blues boy2 aug. 2014 - 17:59

Wereldwijde kritiek op aanval VN school in Gaza. Waar blijven de sancties?Deze dolgedraaide moordmachine moet gestopt worden. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3710871/2014/08/04/Wereldwijde-kritiek-op-aanval-VN-school-in-Gaza.dhtml

omaoeverloos
omaoeverloos2 aug. 2014 - 17:59

Zijn dit dezelfde mensen die ook verantwoordelijk zijn voor de Russische rookgordijnen?

blues boy
blues boy2 aug. 2014 - 17:59

De propagandamachine van Israel is groot. https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&ved=0CFIQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.on-linenieuws.nl%2Fregering-tel-aviv-betaalt-studenten-om-pro-israel-propaganda-te-verspreiden%2F&ei=OSzdU9j-Nc3EPZyfgIgG&usg=AFQjCNHghzq4W5STd8ortsTid5cjMW5XpA&sig2=hJUFBtBPC1EoS291W33BCg&bvm=bv.72185853,d.ZWU&cad=rjt

1 Reactie
blues boy
blues boy2 aug. 2014 - 17:59

Waar doet me dit soort van propaganda toch aan denken?

[verwijderd]
[verwijderd]2 aug. 2014 - 17:59

"Ik ben erg geschrokken van alle aanvallen die ik van hen kreeg als ik online opmerkingen plaatste en zei dat Israël het recht heeft om zich te verdedigen." Meer dan 1600 doden aan Palestijnse kant, waaronder veel burgers. En dan dat als vrijwilliger gaan goedpraten. Je moet maar durven. Natuurlijk is de Israëlische actie buiten alle proporties. De schuldigen moeten worden gestraft, Nethanyahu en de legerstaf zullen voor het Internationaal Strafhof moeten worden gebracht en berecht worden. Als karma bestaat, dan staat Israël nog heel wat ellende te wachten.

1 Reactie
TimoovanEsch
TimoovanEsch2 aug. 2014 - 17:59

Karma bestaat, Brim, dat is nu net het lullige aan dit verhaal. Zij gedragen zich als mishandelde kinderen. Nu ze volwassen zijn, beginnen ze zelf te mishandelen. Dat is óók karma...

[verwijderd]
[verwijderd]2 aug. 2014 - 17:59

Ik denk inderdaad dat het uniek is in europa. Het promoten en goedpraten van het doden van burgers, ja het laat wel zien hoe goed we het hier hebben.

2 Reacties
panterarosso65
panterarosso652 aug. 2014 - 17:59

nou nee als je hier een paar minuten rondkijkt zie je genoeg mensen roepen dat het beschieten van israelische burgers rechtvaardig is (meestal zonder de ook) volgens mij is de enige oplossing voor dit conflict de hele boel ontruimen en heet het gebied voor opslag van radioactief afval en gif gebruiken zodat niemand het meer wil

Dehnus
Dehnus2 aug. 2014 - 17:59

Jammer genoeg niet uniek aan Nederland. Dezelfde man achter Likud Nederland, heeft ook nog lintjes gekregen ook, was constant Zuid Afrika aan het goedlullen tot het punt dat hij Nederlanders liet stikken als Minister van Buitenlandse zaken. Personen die constant Putin goedlullen en Assad Goedlullen. Personen die de militaire operatie in Indonesië goedlullen... Personen die Hamas goedlullen. Nederland heeft altijd van dat soort zakken gehad die niet kijken op een graf meer of minder.

Le Chat Botté
Le Chat Botté2 aug. 2014 - 17:59

"het recht van Israël om zich te verdedigen" Klassiek voorbeeld van een stropop drogreden. Het recht van Israël om zich te verdedigen wordt niet bestreden, het recht om zich te verdedigen door onschuldige burgers te terroriseren en te vermoorden wordt bestreden. Hamas heeft dat recht evenmin, om de binaire dwazen maar even voor te zijn. Het conflict dat in Gaza wordt uitgevochten gaat over de miljarden van de Israëlische homeland security industrie en over de honderden miljoenen (?) aan subsidies voor quasi religieuze clubjes als Hamas. Het gaat NIET, ik herhaal NIET over het Joodse volk en het Palestijnse volk die elkaar niet zouden kunnen verdragen. Aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor het media offensief: je verkwist je oprechte en bezielde intenties aan een smerige oorlog, gevoerd door psychopaten, die jouw zuiverheid misbruiken in naam van god en gerechtigheid, zonder daar zelf maar de geringste verbinding mee te (willen) hebben. Uiteindelijk zul je hiermee slechts persoonlijke schade en desillusie oogsten. May your god be with you.

1 Reactie
pietdeg2
pietdeg22 aug. 2014 - 17:59

"Het recht van Israël om zich te verdedigen wordt niet bestreden" Vandaag nog zag ik hier een kop die suggereert dat 138 miljoen euro extra voor Iron Dome een investering is in een aanvalsoorlog. Maar het kan nog altijd bonter: toen de scudraketten op Israëlische steden neerdaalden verzette GL zich met hand en tand tegen het leveren van patriotraketten die die scuds uit de lucht konden halen. Over het recht op vooruitverdedigen heb ik het niet eens.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst12 aug. 2014 - 17:59

Er is niets tegen als jonge mensen die achter Israël staan, het standpunt van dat land verdedigen en proberen een antwoord te geven op het porpagandabombardement van de tegenpartij. Ik ga eens naar die facebookpagina kijken.

3 Reacties
SuziQ
SuziQ2 aug. 2014 - 17:59

=porpagandabombardement van de tegenpartij. = Ik wist wel dat Israel een zeer actief propaganda apparaat had, Likud, CIDI, Hasbara. Over welk propaganda afdeling van de Palestijnen heeft u ? Heeft u links of informatie ? of bedoelt u het benoemen van de feiten zowel historisch als actueel, in een chronologische volgorde, propaganda ?

eeweew
eeweew2 aug. 2014 - 17:59

Het enige probleem is dat ze daarmee indirect moord op honderden onschuldige mensen goed praten.

kapitanlaipose
kapitanlaipose2 aug. 2014 - 17:59

Han het is JUIST WEL een probleem dat jonge mensen achter het beleid staan van Israël om de Palestijnse burgerbevolking te bombarderen. Het is jammer dat jij dat niet als probleem ervaart dat er een groep mensen zijn hier in Nederland die het prima vinden dat een opgesloten bevolkingsgroep afgemaakt wordt.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman2 aug. 2014 - 17:59

[De Holocaust vaagde 75 procent van de Nederlands joodse gemeenschap van de kaart, het hoogste dodenaantal van alle natie-bezette gebieden in West-Europa. ] Dat maakt het inderdaad begrijpelijk dat Nederland nu een van de landen is met de meeste mensen die de misdaden van Israel goed praten...

2 Reacties
Brauswasser
Brauswasser2 aug. 2014 - 17:59

De Holocaust ? Ik ben van 1947 en voel mij niet schuldig. Dat woord is voor mij uitgewerkt. Warschau = GAZA = http://www.youtube.com/watch?v=dOEOLBpabmw

FransAkkermans1947
FransAkkermans19472 aug. 2014 - 17:59

Denemarken heeft weinig reden zich te schamen voor zijn opstelling jegens de joodse bevolking in WOII. Het merendeel kon naar Zweden ontsnappen. Ze hebben dus niets 'goed te maken' jegens Israel. De opstelling in het conflict is niet veel anders dan in Nederland waar we, volgens u, een schuldcomplex hebben dat de houding jegens Israel moet verklaren. Overigens is de bewering dat Nederland veel meer ' schuld' heeft dan andere landen omstreden. http://www.volkskrant.nl/wca_item/boeken_detail/453/207778/Jodenvervolging-in-Nederland-Frankrijk-en-Belgie-1940-1945.html

HanvanderHorst1
HanvanderHorst12 aug. 2014 - 17:59

Nette pagina, moet ik zeggen. Veel afwisselende thema's. De toon is een stuk prettiger dan die van de Palestijnse concurrentie, waar men het schrille en het fanatieke te weinig weet te onderdrukken. Daarmee maak je een slechte indruk op een westers publiek, ternzij het al achter je staat. Wat toon en stijl betreft doen de Israeli het stukken beter, Dat blijkt ook uit deze facebookpagina. Opmerkelijk is de overeenkomst tussen de makers van deze site en de lui die zondag voor Gaza gaan demonstreren. Ze zullen gegarandeerd de NPO, CNN en de westerse media in het algemeen aanvallen vanwege hun pro-Israel-houding. Hier worden diezelfde media ervan beschuldigd pro-Palestijns te zijn. Mij valt nog iets op: hier is de echtervleugel van het zionisme aan het werk en die vinden steun bij de Christenen Voor Israel, die je meestal in behoorlijk orthodoxe hoeken vindt en bij de pinkstergemeente. De meeste christenen voor Is Israël menen dat Jezus na een groot aantal rampen, beschreven in het bijbelboek de Apocalyps, zal terugkeren in Israel. Zij staan om zo te zeggen aan de kant van de toekomst en prepareren met Israel het heilige land op deze wederkomst des heren. Je hoort in Nederland eigenlijk weinig linkse zionisten de laatste jaren.

4 Reacties
SuziQ
SuziQ2 aug. 2014 - 17:59

"Nette pagina, moet ik zeggen. Veel afwisselende thema's. De toon is een stuk prettiger dan die van de Palestijnse concurrentie, waar men het schrille en het fanatieke te weinig weet te onderdrukken. " Tja, doorgaans is men een stuk kalmer en bedeesder, wanneer totale onrecht, inhumane bezettingspraktijken, actuele afslachtingen, inlusief kinderen die afgemaakt worden, niet je ten deel valt. Als het de Israeliers werd aangedaan, wat Israeliers de Palestijnen aandoen, betwijfel ik ten zeerste, of men dan nog steeds een prettig toon zouden aanslaan.

JensM
JensM2 aug. 2014 - 17:59

"Nette pagina, moet ik zeggen." Het ziet er net uit inderdaad, maar ik kan weinig enthousiast zijn over de ontwikkeling van de "professionalisering" van het reageren op websites. Dit is dan zeker nog wel aan de nette kant aangezien ze duidelijk maken wie zij zijn en waar ze voor staan, maar de ondegelijke kant van dit fenomeen is er ook mee verbonden. Wat bedoel je overigens precies met linkse Zionisten Han? (Dit is overigens een echte open vraag).

TimoovanEsch
TimoovanEsch2 aug. 2014 - 17:59

"Nette pagina, moet ik zeggen. Veel afwisselende thema's. De toon is een stuk prettiger dan die van de Palestijnse concurrentie, waar men het schrille en het fanatieke te weinig weet te onderdrukken. Daarmee maak je een slechte indruk op een westers publiek, ternzij het al achter je staat." En waaraan zou dat liggen, denk je? Het eerste wat mij te binnen schiet is dat ik, als ik mijn woonomgeving in stukken gescheurd zou zien worden, in tranen zou uitbarsten. En vervolgens de daders de huid vol zou schelden. Iets waar men aan de Israëlische zijde iets minder last van heeft, dus kan men wat bedeesder overkomen. En dan heb ik het nog niet over de dehumanisering van inwoners van Palestijnse gebieden, het systematisch afbrokkelen van "soevereine" gebieden, het treiteren en de rassenhaat. Dat is enkel context en niet van belang in discussie over deze situation room.

TimoovanEsch
TimoovanEsch2 aug. 2014 - 17:59

Weet je, wat ik niet begrijp, is dat men telkens beweert "dat Israël zich moet kunnen verdedigen". Het eerste moment dat ik mij kan herinneren, enkele weken terug, was het Israël die de zoveelste treitercampagne uitvoerde op Palestijnen. Omdat er een aantal jongeren verdwenen waren, toch? Toen was het Israël, met buitenproportioneel geweld, die een hele bevolkingsgroep wilde straffen voor wat een paar zieke geesten een paar jongeren hadden aangedaan. Vervolgens begon Hamas terug te schieten. Dat betekent dus, dat Israël de agressor is en het hele idee van "zelfverdediging" er met de haren is bijgesleept.

Le Chat Botté
Le Chat Botté2 aug. 2014 - 17:59

Lees ook hoe dit soort propagandamachines gevoed worden met diep uitgewerkte instructies om onwelgevallige feiten te obfusceren: http://www.independent.co.uk/voices/comment/israelgaza-conflict-the-secret-report-that-helps-israelis-to-hide-facts-9630765.html

1 Reactie
lembeck
lembeck2 aug. 2014 - 17:59

Verhelderend... pure psychologie dus.

[verwijderd]
[verwijderd]2 aug. 2014 - 17:59

Goede zaak dus. Met zoveel antisemitisme en antizionisme in de wereld is dit een zegen dat er mensen voor de zaak opkomen! Precies zal we dat ook zien bij bijvoorbeeld homorechten .

2 Reacties
JensM
JensM2 aug. 2014 - 17:59

De strijd tegen antisemitisme is niet verbonden met het goedpraten van de oorlogen van Israël.

SuziQ
SuziQ2 aug. 2014 - 17:59

=Goede zaak dus. Met zoveel antisemitisme en antizionisme in de wereld is dit een zegen dat er mensen voor de zaak opkomen.= Wanneer die mensen, hun gevoelens en ervaringen, middels die pagina willen delen en kanaliseren, is dat goed hun recht. Opkomen voor de zaak, wordt al een stuk moeilijker, daar de daden van Israel lijnrecht indruisen tegen het Internationaal Recht, sowieso Oorlogsrecht. ook al praat je 24/7, wat krom is kan niet recht gepraat worden. Om emoties te ventileren, niets mis mee. Daar is ook alles mee gezegd.

Jisraeel
Jisraeel2 aug. 2014 - 17:59

Hart verwarmend wat deze jongens en meiden doen! Am Yisrael chai.

3 Reacties
joopxxx
joopxxx2 aug. 2014 - 17:59

1.707 Palestijnen omgekomen, voornamelijk burgers, onder wie veel vrouwen en kinderen. Naast de doden vielen zo'n 9.000 gewonden.

joopxxx
joopxxx2 aug. 2014 - 17:59

Je kan natuurlijk kun je blijven geloven in je eigen goed doen. En met elkaar roepen dat je het goed doet. Maar eens staan ook zij ook aan de Hemelpoort bij Paulus. En hij vraagt ook hun wat hebt u gedaan in de strijd tegen Gaza mijn broeder en zuster.

joopxxx
joopxxx2 aug. 2014 - 17:59

1.707 Palestijnen omgekomen, voornamelijk burgers, onder wie veel vrouwen en kinderen. Naast de doden vielen zo'n 9.000 gewonden.

[verwijderd]
[verwijderd]2 aug. 2014 - 17:59

Zo te zien zitten ook een aantal van die propagandisten hier op Joop. Dat verklaart veel.

1 Reactie
Jisraeel
Jisraeel2 aug. 2014 - 17:59

Is het weleens bij opgekomen dat de publieke opinie zich ten gunste van Israël is gaan keren, omdat men zich almaar meer verdiept in het conflict en zich niet meer voor laat liegen door de MSM? Het doet mij deugt om zoveel pro-Israël reacties te lezen en dat nog wel op joop......

[verwijderd]
[verwijderd]2 aug. 2014 - 17:59

Propaganda is er aan beide kanten. Maar toch is hier wel een trend in te zien. israelische propaganda is vaak via internet en vertelt doorgaans het eigen israelische verhaal. Aan (extreme) palestijnse (?) zijde wordt er toch veel agressiever te werk gegaan. Massale doodsverwensingen, intimidaties, mishandelingen, vernielingen en zelfs moord komen gewoon voor. Over de oorlog zelf valt weinig meer te zeggen, het is ook niet 'onze' oorlog. Maar over deze agressieve manier waarop een deel van de islamitische / anti-israel extremisten de strijd voert is nog veel te zeggen. Deze is tekenend, zeer bedreigend en past totaal niet in een vrije democratie. Hier zou het debat met name over moeten gaan.

5 Reacties
SuziQ
SuziQ2 aug. 2014 - 17:59

"Aan (extreme) palestijnse (?) zijde wordt er toch veel agressiever te werk gegaan. Massale doodsverwensingen, intimidaties, mishandelingen, vernielingen en zelfs moord komen gewoon voor. " U maakt het wel erg fraai, ik heb blijkbaar iets gemist ? U maakt zeer zware aantijgingen, ik hoop dus dat u uw stelling kunt bewijzen, dat de Palestijnse "propaganda" makers vernielen, mishandelen en zelfs, ja zelfs moorden, hierin Nederland, dat besilist niet in een vrije democratie past. Ik wacht op duidelijke links uwerzijds, waaruit blijkt dat aan de Palestijnse propaganda zijde, massaal vernieling, mishandeling zelfs !! Moord voorkomt.

SuziQ
SuziQ2 aug. 2014 - 17:59

Beschaafd opstellen en ondertussen de afslachting in Gaza goedkeuren, poeh hoe democratisch en beschaafd. Maar zelf moord en brand roepen, dat een paar raketten richting Israel afgeschoten worden, en als bewijs mee wapperen dat moslims de Israeli willen uitroeien. Dat doet de Israel propaganda in Nederland. Bewust blind voor de context en historische feiten en het Internationaal Recht. En dan ook nog, de mensen die het geweld van de Israelische zijde afkeuren, de mond willen snoeren. Als je je druk maakt, om die rakketten die gelanceerd worden naar Israel, dan is het een puur kwestie van beschaving en menselijkheid, om buitenproportionele geweld van Israel waarbij weerloze burgers en kinderen zijn overleden, gehandicapt geraakt af te keuren, en niet te bagataliseren of zelfs harteloos niet over te reppen. Wat u niet wilt dat u zelf geschied, doe het dan ook een ander niet. Die vlieger gaat niet op voor Israel promoters. 1 Israelier leven, is minstens 70 Palestijns leven waard. Hoe beschaafd.

kapitanlaipose
kapitanlaipose2 aug. 2014 - 17:59

Het zou niet moeten gaan om wie het best "zijn" verhaaltje kan vertellen. Het gaat om oplossingen zoeken voor dit conflict. Wie vormt een deel van het probleem en wie is een deel van de oplossing.

Dehnus
Dehnus2 aug. 2014 - 17:59

Het is ook niet onze Oorlog, maar we worden er door deze Grefos en onze politici wel ingetrokken als ware het een van ons. Het is gewoon 2 landjes die elkaar niet uit kunnen staan, heeft niks met Joodse mensen, Christennen (want Palestijnen kunnen ook behoorlijk vaak Christen zijn, zeker Orthodox Christen), Islamitische Mensen, etc, te maken. Maar met gewoon 2 landjes, geregeerd door Haviken die elkaar nodig hebben om aan de macht te blijven. Vijandsbeeld creëren en zo stemmen blijven vergaren. Dat terwijl er in die landjes veel mensen lijden die het niet met deze haviken eens zijn maar, door onder andere Naomi hier, worden weggezet als "LINKS!". Als we het willen stoppen zou er een krachtige VN missie moeten komen, maar dat zit er de eerste 60 jaar toch niet in met de koppigheid van beide partijen.

Sachs
Sachs2 aug. 2014 - 17:59

[Aan (extreme) palestijnse (?) zijde wordt er toch veel agressiever te werk gegaan. Massale doodsverwensingen, intimidaties, mishandelingen, vernielingen en zelfs moord komen gewoon voor.] Zo, dat is niet mis. U zit toch niet zélf in Buitenveldert, hoop ik? Maar vooruit: namen en rugnummers graag. Dit soort beschuldigingen moet u niet in de lucht laten hangen. Je zou anders de indruk kunnen krijgen dat uw bijdrage ordinaire propaganda is, van de Israëlische soort wel te verstaan. [Over de oorlog zelf valt weinig meer te zeggen, het is ook niet 'onze' oorlog.] Eeeeh, alles moet nog gezegd worden. Er is nog noiet eens een begin. En ja, het is wél onze oorlog. Nederland heeft Israël decennialang gesteund, en decennialang gesteld op basis van 'uitstekende banden' 'in gesprek te zijn' over de oplossing. Daar houden we de regering maar aan, vind u niet? Of zou het een leugentje geweest zijn? [Maar over deze agressieve manier waarop een deel van de islamitische / anti-israel extremisten de strijd voert is nog veel te zeggen.] Kom maar op. Anders bent u een loze propagandist – among many others. [Deze is tekenend, zeer bedreigend en past totaal niet in een vrije democratie. Hier zou het debat met name over moeten gaan.] Tekenend voor ...? Een vrije democratie? Of wilt u die aan banden leggen?

[verwijderd]
[verwijderd]2 aug. 2014 - 17:59

Zeer triest dat veel socialisten verschil niet kunnen maken tussen Israël en hamas. Gelukkig komen andere groepen in onze samenleving wel op voor trouwe bondgenoot Israël, bron van onze eigen christelijke beschaving.

3 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen2 aug. 2014 - 17:59

Proeast! Dat christendom was dat niet zoiets als "als je op je wang geslagen wordt, keer dan je ander wang toe"? Dat heeft bitter weinig te maken met het "je leven voor een schaafwond beleid" van Israël.

sjaakdrijver
sjaakdrijver2 aug. 2014 - 17:59

Beste Wim, Welke Christelijke beschaving ? Die van de Kruistochten of het grote misbruikschandaal van kinderen of misschien de samenwerking van de Nazi ś met het Vaticaan. Lees eens een boek iets anders als de bijbel graag ! Mvgr, Sjaak

Sachs
Sachs2 aug. 2014 - 17:59

Gelukkig komen andere groepen in onze samenleving wel op voor trouwe bondgenoot Israël, bron van onze eigen christelijke beschaving. Pardon? Israël bron van onze beschaving? In Israël moet de beschaving nog doordringen, man! Hebt u toevallig de afgelopen weken tv gekeken? Dan zou u dat moeten weten.

misslobena
misslobena2 aug. 2014 - 17:59

http://hetgrotemiddenoostenplatform.nl/een-oorlogsvakantie-in-israel-door-hilla-dayan-en-pw-zuidhof/ Lees dit verhaal van een NLs Israelisch gezin. Zo verhelderend en duidelijk.

3 Reacties
lembeck
lembeck2 aug. 2014 - 17:59

Klopt. Ze zullen ontzettend bang zijn en dat geloof ik onmiddellijk. Dat is ook verschrikkelijk. Toch is het het, vergeleken hierbij, echt minder erg: http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israelgaza-conflict-air-strike-on-un-school-condemned-by-ban-kimoon-as-moral-outrage-9644813.html Dit stukje uit de tekst verklaart meer: QUOTE Israel has now lost 64 soldiers and three civilians in the conflict, its highest death toll since the 2006 war in Lebanon. The UN said that at least six of its facilities, some housing Palestinians already displaced by the fighting, have been struck by Israeli fire since the Israeli offensive began on 8 July. In each previous case the Israeli military has said it was returning fire towards militants set up near the compounds. The UK's Department for International Development said that, in total, 136 schools, 24 hospitals and clinics and 25 ambulances have been damaged or destroyed, while eight UN aid workers and at least two Palestinian Red Crescent volunteers have now been reported as killed. Local officials in Gaza say more than 1,750 Palestinians have now been killed in the conflict, the majority of them civilians, while more than 8,000 people have been wounded. UNQUOTE 67 Israëli's waarvan 64 militairen tegenover 1750 Palestijnen, merendeel burger slachtoffers. Plus de enorme angst dat het IDF uitgerekend die plekken bombardeert waar heel veel Palestijnse burgers aanwezig zijn. Ondanks dat de hulpdiensten duidelijk maken dat er burgers zijn en de directeur van zo'n hulpdienst kon nauwelijks de woorden vinden om te zeggen wat hij ervan vond. Begrijpen doet hij het niet. Ik denk zelf dat de markten en de VN scholen opzettelijk gebombardeerd worden om de mensen enorme angst aan te jagen. Dus, hoe naar en erg ik dat gezin ook vind en ook vind dat ze niet in angst zouden moeten hoeven leven, ik vind precies hetzelfde voor de Palestijnen.

hubbahubba
hubbahubba2 aug. 2014 - 17:59

Bedankt voor deze link!

Lopez
Lopez2 aug. 2014 - 17:59

Inderdaad, een duidelijk en verhelderend verhaal van betrokken mensen. Dank voor de link. “Nodeloos te vermelden dat de regering niets doet tegen het ontstane klimaat van geweld tegen andersdenkenden. Integendeel, het wordt roekeloos aangemoedigd, zonder aandacht voor de mogelijk rampzalige gevolgen… Dit regime van collectieve angst en collectieve mobilisering van steun voor de oorlog is dermate heftig dat onze ‘oorlogsvakantie’ begint te lijken op een vakantie in Noord Korea. Alsof we de verkeerde vlucht hebben genomen.”

JandeBoer2
JandeBoer22 aug. 2014 - 17:59

"Israël gesteund door 'sociale media leger' uit Amsterdam" Het is nog veel erger; Israël wordt ook gesteund door "onze" minister president in Den Haag! Rutte zal er wel weer mee wegkomen. Steun aan oorlogsmisdaden door bevriende naties worden nooit veroordeeld. Nooit opgevallen?

1 Reactie
joopxxx
joopxxx2 aug. 2014 - 17:59

Ja opgevallen. Maar de minster van buitenlandse zaken kan natuurlijk niet meer fout doen.

Bouwman2
Bouwman22 aug. 2014 - 17:59

Het recht op zelfverdediging is - anders dan sommigen menen - beperkt. Het gaat altijd om proportionaliteit. Oog om oog tand om tand, weliswaar primitief, maar op zichzelf een duidelijk pelidooi voor enige proportionaliteit. Het geweld dat de joodse staat gebruikt is disproportioneel in meerdere opzichten. Een recht dat prevatief geweld toestaat is al helemaal onbestaanbaar in een rechtsstaat. Toch doet Israel veelvuldig een beroep op niet bestaan recht. Israel bombardeert ziekenhuizen omdat de Arabische vijand zich daar wel eens verscholen zou hebben. Niet eerst onderzoeken, maar gewoon bom erop. Maar Israel is geen rechtsstaat, maar een van de landen waar willekeur en extreem geweld worden bedekt door propaganda. In die zin lijkt Israel sprekend op Rusland. Geen wonder dat je met Russisch behoorlijk uit de voeten komt in Tel Aviv. Israel is dus bij ontbreken van een rechtsstaat geen democratie, maar een land waar de oorlog alom wordt geprezen en vredelievende mensen voor verrader worden gescholden. Aanhangers van systemen die berusten op pathologische emoties van angst en woede zijn er heel veel. Je hoeft ze natuurlijk niet met gelijke munt te betalen en je meteen te verlagen tot gelijkvormig gedrag. Maar je hoeft ze natuurlijk ook weer niet te coifferen zoals bij voorbeeld de christenunie doet. Bij de bijbelvaste CU zijn ze ervan overtuigd dat de joden onterecht zijn vervolgd voor het plegen van een godsmoord, dat joods het equivalent is van onbevlekt opntvangen en daarom doet de CU al vast boete door pal achter Israel te gaan staan. Christenen die net zo grenzeloos naief voor Israel zijn als Joel Voordewindt kunnen beter even de Bijbel dicht slaan en eens naar buiten kijken. Kunnen ze zien dat de hel inderdaad niet verzonnen is.

2 Reacties
SuziQ
SuziQ2 aug. 2014 - 17:59

Goed verwoord.

schleborsjki
schleborsjki2 aug. 2014 - 17:59

Goed gesproken.