Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israël bombardeert opnieuw een VN-school vol vluchtelingen in Gaza

  •  
06-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1950 keer bekeken
  •  
ANP-500420551

Een nieuwe dag, een nieuwe internationale veroordeling van Israëlische oorlogsmisdaden die verder zonder gevolgen blijft. Nadat het Israëlische leger een school van de VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA bombardeerde, heeft UNRWA-chef Philippe Lazzarini met zijn vinger gewapperd. "Weer een gruwelijke dag in Gaza", zei Lazzarini. Het dodental in het schoolgebouw, waar zo'n zesduizend Palestijnen een veilig onderkomen zochten, is opgelopen tot 35.

Volgens Lazzarini werd het pand vanuit de lucht zonder enige waarschuwing vooraf aangevallen in Nuseirat, circa 8 kilometer ten zuidwesten van Gaza-Stad. Hij noemde beweringen dat in het pand ook gewapende strijders waren schokkend, zo meldt ANP. Israël claimt zoals gebruikelijk dat de aanval was gericht op een kampement van Hamas.

Lazzarini herinnerde Israël eraan dat het voor militaire doeleinden aanvallen van of het gebruiken van panden van de Verenigde Naties neerkomt op schending van internationaal humanitair recht. Sinds oktober heeft Israël volgens de UNRWA-chef 180 gebouwen die UNRWA in gebruik had aangevallen. Daarbij zijn in totaal 450 Palestijnse vluchtelingen gedood. De UNRWA stelt Israël en ook andere instellingen altijd precies op de hoogte welke faciliteiten gebruikt worden. Dat was ook met deze school het geval, aldus Lazzarini.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.