Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Is VVD uit op val kabinet en waar is God bij het CDA

  •  
12-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het CDA presenteerde vandaag het verkiezingsprogramma. Binnenhof-kenner Peter Kee, tevens werkzaam als parlementair journalist bij Pauw, nam het door en bespeurde een ruk naar links. Francisco van Jole legde het naast eerdere verkiezingsprogramma’s en bespeurde weinig nieuws op een opmerkelijk aspect na: het christendom is bijna verdwenen uit de tekst.
Vervolgens spraken beide mannen over het massale media-offensief van de VVD. Kee zegt dat het gaat om een strategie om Rutte als mens neer te zetten. Van Jole constateert dat ook een tefalpan kan verslijten en komt met een opmerkelijke theorie. De vroege start van de campagne zou er op kunnen wijzen dat de VVD van plan is het kabinet net voor de eindstreep te laten vallen.
En dan komt ook Lodewijk Asscher ter sprake. Kee heeft nieuwe informatie over het tijdstip waarop de vice-premier een gooi zal doen naar het leiderschap van de PvdA.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.