Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Is Trump nu eindelijk echt te ver gegaan?

  •  
08-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
US-VOTE-REPUBLICANS-TRUMP
Update 13.00 uur: De ene na de andere Republikein spreekt zijn afschuw uit over de uitspraken van presidentskandidaat Trump, onder wie zijn eigen vice-presidentskandidaat Mike Pence. Verschillende prominente Republikeinen trekken hun ‘endorsement’ van Trump in. De meest prominente onder hen tot nu toe is John McCain. Ook zouden publicitaire inspanningen van de Nationale Republikeinse Conventie voor de campagne van Trump, beter bekend als het ‘Victory’ project, tot nader orde zijn opgeschort.
De huidige vice-president van de Verenigde Staten, Joe Biden, veroordeelde de uitlatingen van Trump ten strengste en maakte duidelijk dat het wel meer was dan ‘jongens onder elkaar-gebabbel’:
Hoewel sommige Republikeinen openlijk speculeren over het mogelijke switchen van de kandidaten en oproepen om Pence naar voren te schuiven ten koste van Trump, is dat allang niet meer mogelijk. De stembiljetten zijn geprint en op sommige plaatsen is het stemmen al begonnen. De enige uitweg zou zijn als Trump zelf zou opstappen, en hij bezwoer vandaag nog dat nooit te zullen doen.
Zaterdag: Laten we eerlijk zijn, Trump heeft ‘de grens’ voor zover die ooit bestond al lang, breed en herhaaldelijk overschreden. Zijn uitlatingen over vrouwen, Afro-Amerikanen, Latino-Amerikanen, moslims, veteranen en gehandicapten hadden in elke andere campagne, van elke andere kandidaat absoluut het einde betekend. Het geheim achter de populariteit van Trump komt juist voort uit zijn ongekende bereidheid groepen mensen en individuen te beledigen en te belasteren.
Toch overheerst vandaag shock en verontwaardiging over de uitspraken van Trump in een video uit 2005, opgedoken door de Washington Post , waarin hij aangeeft dat hij vrouwen ‘grijpt’ als hij daar zin in heeft. Dat hij, ongeacht of de vrouw in kwestie daar welwillend tegenover staat, haar gewoon begint te zoenen, of bij haar kruis grijpt, omdat je daar nu eenmaal mee wegkomt als beroemdheid. De definitie van aanranding. “Grab them by the pussy”, zegt Trump letterlijk in de video. “You can do anything.”
Trump maakt nauwelijks kans op stemmen van etnische minderheden en is dus sterk afhankelijk van de stem van witte vrouwen voor de overwinning op Hillary Clinton. Want hoewel hij het beter doet dan Clinton onder witte mannen, zijn de peilingen niet goed genoeg om alleen met hun stem de verkiezingen te winnen. Zijn totale onvermogen zijn seksisme enigzins te beteugelen, zou hem dus best wel eens het presidentschap kunnen kosten.
If you’re surprised about #TrumpTapes you’ve been inattentive. He’s an obscenely damaged human, can NOT change.
— OBAMA WON, TWICE! (@SCalaisS) October 8, 2016
Overigens heeft Trump een soort van excuses gemaakt voor zijn uitlatingen in de video:
“I apologize if anyone was offended.”
In reactie op Trump’s ‘grab them by the pussy’ hebben vele vrouwen op Twitter het verhaal van hun eigen aanranding gedeeld om Trump te laten zien wat de effecten zijn van zieke opvattingen als die van hem.
En ook in Nederland zijn de reacties niet mals:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (116)

Minoes2
Minoes210 okt. 2016 - 19:16

Ik sta hier helemaal niet van te kijken. Eigenlijk wil ik het allemaal niet weten, het is een overkill aan aandacht voor mensen die de wereld niets te zeggen hebben laat staan te bieden. Wat een malloot en wat een niveau. Niet dat ik zo kapot ben van Hillary maar Trump? En wie ik helemaal niet begrijp, de mensen/ media die er niet over uitgesproken raken en zelfs om 3 uur ' s nachts er hun bed nog voor uitkomen. Hoe kun je nu zoveel praen over niets. Trump is de totale ledigheid, ordinair tot op het bot. Geld maakt meer kapot dan je lief is doet hier letterlijk opgeld.

1 Reactie
Minoes2
Minoes210 okt. 2016 - 19:17

praten natuurlijk!

arbeider3
arbeider39 okt. 2016 - 19:29

Denk het niet. Hij heeft in het verleden wel misselijke uitspraken gedaan (zulke heb ik in de kroeg veel vaker gehoord), maar zoals een ieder heeft hij ook recht op een nieuwe (fatsoenlijke) start. En heeft er de leeftijd voor!

1 Reactie
mulligan
mulligan10 okt. 2016 - 17:15

En u vindt niet dat hij juist de leeftijd heeft om beter te moeten weten? En u vindt niet dat hij al talloze 'nieuwe starten' verbruikt heeft? En u heeft niet de indruk dat de man nooit zal veranderen en dus eindeloos zal moeten rekenen op uw vergevingsgezindheid? En u vindt dat zo iemand dan toch geschikt is om president van de VS te worden? In dat geval is dus letterlijk iedereen geschikt voor de positie van president van de VS of welke functie dan ook, want iedereen moet kunnen rekenen op een nieuwe start bij elke misstap die gemaakt wordt. Uw vergevingsgezindheid is mooi, maar is die ook terecht? Neemt u eenzelfde standpunt in ten opzichte van de chirurg die uw blinde darm had moeten verwijderen, maar een geslachtsverandering heeft gegeven? Of de vuilnisman die niet uw kliko ledigt, maar elke kliko van de stad voor uw voordeur omkiept? Ja, als mens heeft hij recht op een herkansing, zoals iedereen. Maar hij diskwalificeert zich daarmee wel degelijk voor een groot aantal zaken, waaronder het presidentschap. Net zoals een pedofiel ook een tweede kans verdient, maar toch liever niet als zweminstructeur voor jonge kinderen. Stiekem had ik gehoopt dat u onderscheid zou weten te maken tussen cafépraat en het hebben van presidentiële kwaliteiten.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen9 okt. 2016 - 16:52

Nu begrijp ik opeens waarom alleen anonieme reaguurders Trump op dit onderwerp steunen, hier op Joop. Als ze met echte naam hier vermeld worden zouden deze reaguurders door hun vrouwen, dochters en collega's waanzinnig snoeihard worden aangepakt. Ik denk dat ze met de traditionele deegroller gemept worden (overdrachtelijk bedoeld). Vandaar dat je een reeks Trump adepten nu heeeeel stilletjes zijn...... vermoed ik. Helden.... (not)!

3 Reacties
arjenZH
arjenZH9 okt. 2016 - 20:38

Er staan onder dit artikel helemaal geen reacties van Trump fans beste "reaguurder" Blokhuizen.

truusbeek2
truusbeek210 okt. 2016 - 7:30

Ach JFK en Clinton zetten borrelpraat daadwerkelijk om in daden dus helaas denk het niet.

truusbeek2
truusbeek210 okt. 2016 - 7:31

Blokhuizen doet een "Trumpje"

Frank6
Frank69 okt. 2016 - 16:31

Ik denk dat er hier weinig Trump aanhangers zijn - het is overduidelijk een verschrikkelijke idioot - maar toch is Trump nog altijd nog te prefereren boven Clinton, dat is pas ECHT een eng / fout mens. Dat is de trieste realiteit.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 21:07

Goed beargumenteerd! Bewezen...

gvanbaalen
gvanbaalen9 okt. 2016 - 12:37

Dit vind ik echt te ver gaan. Ik ben net zo kritisch als elk ander op de feitenvrije feministische non-logica die we de laatste jaren in de Amerikaanse linkse media zien...... maar hier heeft diezelfde media een punt. Ik heb het hele filmpje gezien en hij zegt gewoon letterlijk dat hij vrouwen bij de geslachtsdelen kan pakken zonder toestemming van de vrouwen omdat hij beroemd is. Dit is president onwaardig. Niet dat Hillary Clinton (en haar man) veel betere mensen zijn trouwens. De stemkeuze word nu wel echt moeilijker en moeilijker. Moet je kiezen tussen iemand die overduidelijk in de zakken van de grote corporaties zit kiezen (Clinton) of de totale idioot die weinig respect heeft voor andere mensen dan zichzelf???

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen9 okt. 2016 - 12:17

Wat ik niet goed begrijp van de Trump goedpraters dat ze overspel van de echtgenoot van Hillary Clinton op een hoop gooien met aanranding van vrouwen door Trump Even analyserend: Hillary Clinton heeft geen overspel gespeeld. Maar dan nog, overspel is niet strafbaar. Het is iets persoonlijks tussen partners en waar ze zelf uit moeten komen. Dat is een privézaak. Eigenlijk wordt de aanval geopend op een "slachtoffer' van overspel. Je vent heeft overspel gespeeld, dus als echtgenote ben je fout, dat is de redenatie. En je bent toch niet verplicht om je partner te verlaten als hij/zij overspel heeft gepleegd? Of ben je opeens een slecht mens als je het bijlegt met je partner of er afspraken over maakt? Dat laatste is dan opleggen van je eigen "moraal" aan een ander. Niet bijster verstandig, lijkt me. Met Trump ligt het anders. Die zegt dat hij vrouwen gewoon ongevraagd zoent en bij de vagina pakt, en dan zeg ik het nog netjes. Alvorens hij dat doet, zegt hij, neemt ie tic-tacs voor een frisse adem. Hij randt dus vrouwen aan, volgens eigen zeggen, met voorbedachte rade. Ze durven toch niets terug te doen omdat je beroemd bent. Dat is dus gewoon bewust strafbare feiten willen plegen. Dus heren, stop met goedpraten. Het is geen kroegpraat, hij zegt dat hij dat gewoon doet. Clinton en Trump vergelijken gaat dus veel meer dan stuitend mank. Ik vind het zelfs een grof schandaal dat er mannen zijn die Trump nog verdedigen. Leg dat maar eens uit aan je eigen vrouw of dochter. Leg maar eens uit dat ze gewoon gezoend en betast mag worden, gewoon omdat de eikel die het flikt beroemd is. Ik vind de gedachtegang al pervers. Die gedachtegang ook nog steunen of wegredeneren nog perverser. U heeft er immers over kunnen nadenken voordat u het hier opschreef.

5 Reacties
Bickle
Bickle9 okt. 2016 - 13:25

De meeste mensen die Donald Trump blijven aanhangen, ook hier op Joop, kunnen of willen niet nadenken. Het zijn gefrustreerde proteststemmen, die alleen maar een vinger naar wie dan ook willen opsteken. Ze zoeken bij alles een rechtvaardiging voor hun tekortkomingen, ze zoeken die alleen niet bij zichzelf.

Vuurrood
Vuurrood9 okt. 2016 - 14:28

Exact!

arjenZH
arjenZH9 okt. 2016 - 17:22

Beste reaguurder Blokhuizen, ik heb nagenoeg alle reacties gelezen en het het daartussen vinden van Trump goedpraters is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig maar, want die vent is stapelgek. U verzint zelf de argumenten van de Trump aanhangers. Wat u dus doet is voor de zoveelste keer een stropop opzetten.

Privateer
Privateer9 okt. 2016 - 20:49

Donald Trump is inderdaad stapelgek en ik zie hem liever niet in het witte huis. Maar Bill Clinton wordt beschuldigd van verkrachting, aanranding en overspel. Donald Trump roept het en Bill Clinton doet het. Je kunt wel zeggen dat Bill Clinton niet voor president gaat maar als Hillary wordt gekozen komt hij wel in het witte huis.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen10 okt. 2016 - 9:21

"Maar Bill Clinton wordt beschuldigd van verkrachting, aanranding en overspel. Even voor de helderheid en opnieuw: overspel is niet strafbaar en een privéding. Ik vind overspel geen probleem, als partners daar akkoord mee zijn. De andere zaken zijn niet bewezen en ook niet aangebracht bij de rechter. Paula Jones haalde bakzeil bij de strafrechter. Dus u luistert naar roddel en achterklap en hangt daar een conclusie aan op. Dat deugt niet. Trump geeft gewoon toe dat hij vrouwen aanrandt. Hij neemt zelfs eerst wat pepermuntjes voor hij eraan begint! Nog even...sinds wanneer is Bill kandidaat president? U straft de echtgenote van iemand die overspel speelt. Als u dat verschil niet ziet of wilt zien is er echt iets mis met uw gevoel voor wet en recht. Leg het ook uw vrouw maar uit dat u er zo over denkt. Leg maar eens uit aan uw echtgenote dat vrouwen moeten worden aangepakt omdat hun mannen een scheve schaats rijden. Zo e zien heeft u eigenlijk mijn verhaal niet gelezen, anders zou u jiet met uw reactie komen....

H.Witte
H.Witte9 okt. 2016 - 11:26

Sommige Trump aanhangende 'JOOP-gangers' beginnen het moeilijk te krijgen en schitteren door afwezigheid. Eindelijk tot inkeer gekomen wellicht, maar nog niet 'volwassen' genoeg om hun dwaling te erkennen. Kom op mannen, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

1 Reactie
Perezoso
Perezoso9 okt. 2016 - 18:00

Geen idee waar the Don uithangt, misschien is ie wel druk in de weer om zijn one-way-ticket naar de VS te cancellen...

Meta Foor
Meta Foor9 okt. 2016 - 11:20

Leadership by example .... ik verheug me al op de geile koningshuizen die diepbuigend een kopje thee bij hem komen drinken...

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 15:30

Bernhard is er helaas niet meer bij.

EricDonkaew
EricDonkaew9 okt. 2016 - 10:06

Wat ik een beetje raar vind is dat deze uitspraken uit 2005 nu pas, elf jaar later, opgemerkt zijn. Er zijn ruim 300.000.000 Amerikanen. Was er nou echt niet iemand, die enigszins redelijk van geheugen is, bij machte om het volk te attenderen op deze uitspraken? Wisten met name al die Republikeinen, die hem nu laten vallen, er echt helemaal niets van?

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood9 okt. 2016 - 14:30

Degene welke er mee naar buiten kwam was een lid van de Bush dynastie. En die hebben een doodschurft aan Trump! Zeg maar een verlate wraak of de ultieme uiting van geduld!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 15:18

Het Trump kamp lekt dit zelf. Ze hebben heel goed door dat ze zoals het ging geen enkele kans hebben te winnen. Met een full-blown attach op de Clintons hebben ze misschien 2% kans. Dat is dus veel beter. Wat ze nu gedaan hebben is een aanleiding gemaakt om die aanval in te zetten, omdat ze zelf aangesproken worden.

Contramine
Contramine9 okt. 2016 - 9:53

Wat word ik toch vrolijk dat we in Nederland niet gedwongen worden tot een keuze tussen twee personen die je allebei niet ziet zitten. Dan toch beter ons verkiezingssysteem. Maar inderdaad: Trump is zo'n afzichtelijk personage dat ik op Hillary zou stemmen.

henk jansen2
henk jansen29 okt. 2016 - 8:59

Pffff wat een drama om niets. Typisch Amerikaans. Leg eens een microfoon bij een groep willekeurige mannen of vrouwen in de kroeg en je hoort seksistische opmerkingen die vele malen erger zijn dan deze uitspraken. De vrouwen doen ook echt niet onder voor de mannen. Zo lang het bij opmerkingen blijft tussen mannen of vrouwen onderling, is er niets aan de hand.

4 Reacties
nico333
nico3339 okt. 2016 - 12:07

"Zo lang het bij opmerkingen blijft tussen mannen of vrouwen onderling, is er niets aan de hand. " @ Henk, Henk , goed luisteren, Trump bekent in zijn opmerkingen dat hij vrouwen heeft aangerand, dus er is wel degelijk iets aan de hand.

noMan2
noMan29 okt. 2016 - 12:35

Hoe weet jij waar vrouwen het onderling over hebben? Je weet er duidelijk niets van, want vrouwen onder elkaar hebben het er vaak over dat we steeds meer beginnen te geloven dat alle mannen hufters zijn die vrouwen alleen maar gebruiken voor seks. En hoe zou dat nou toch komen?!

henk jansen2
henk jansen29 okt. 2016 - 13:20

@nico Grootspraak onder mannen. Als dit werkelijk was gebeurd, dan was ie nu al aangeklaagd door het slachtoffer om miljarden te claimen. Als t wel waar is, dan mogen ze z'n kleine jonge er af hakken wat mij betreft.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 21:03

@henk jansen In één van de scheidingen van Trump is verkrachting door Trump van zijn vrouw door de rechter vastgesteld. Trump heeft een verkrachting van een 13 jarig meisje of court gesettled. Nu is het zeker zo dat er mensen vals beschuldigd worden van verkrachting. Wat je doet als je vals beschuldigd wordt is de zaak laten voorkomen, je naam is immers al beschadigd, er kan alleen een klein beetje compensatie komen door vrijspraak die er zeker komt, er is immmers in een verkrachtingszaak vrijwel nooit bewijs. Dus je weet vrijwel zeker dat je later kunt zeggen "ik ben vrijgesproken". Settelen dat doe je als er wel bewijs is, en je daarom weet dat je achteraf niet zult kunnen zeggen "ik ben vrijgesproken", maar liever gaat voor "mijn zaak is nooit voorgekomen".

Frank6
Frank69 okt. 2016 - 8:43

En toch - is een platvoerse sexist niet te prefereren boven een oorlogszuchtige, corrupte machtspoliticus? Het blijft onbegrijpelijk dat de keuze tussen deze twee afschuwelijke mensen moet gaan. Wat een land, wat een wereld...

rbakels
rbakels9 okt. 2016 - 7:21

Trump is slim genoeg om te begrijpen dat hij het waarschijnlijk toch zal afleggen tegen Hillary - en bereidt zich nu al voor op een carrière na 8 november. Anders dan Wilders verwacht ik niet dat hij als een stoorzender in de lucht blijft hangen. Nee, hij gaat een boek schrijven (via een ghostwriter, want ik denk dat Trump de schrijfkunst niet machtig is), en vervolgens wordt dat verfilmd. De werktitel van het boek is al uitgelekt: "my fight" (Duits: mein Kampf). Uiteraard kan hij voor boek en film alle aandacht gebruiken. Trump mikt niet op kiezers, maar op kopers. Later zal blijken dat Trump in zoverre een historische figuur is dat zijn optreden als karikaturale ultra-populist een keerpunt inluidt van de opmars van het populisme. De mensen zullen inzien dat ook Wilders, Le Pen, Petry en andere populisten niet deugen, en het socialisme zal opleven als antwoord op de groeiende macht van bedrijven.

Tijgernoot2
Tijgernoot29 okt. 2016 - 7:11

Oh en de Mexicanen moeten het land uit, want verkrachters.

Uitgekleed
Uitgekleed9 okt. 2016 - 6:05

"Is Trump nu eindelijk echt te ver gegaan?" Opzettelijk verkeerde woordkeuze in de kop aanhef. Niet 'eindelijk' maar 10 jaar geleden.

1 Reactie
Vrijheidsmening
Vrijheidsmening9 okt. 2016 - 16:34

Je suggereert dat het in de kruis tasten vijf jaar geleden Minder erg was ( ook al zeg je dat niet met zoveel woorden) dan dat hij het nu zou doen? Wel erg kortzichtig!

Grozny
Grozny9 okt. 2016 - 4:56

Het enigste dat trump moet doen is voluit op bill gaan. Die heeft daadwerkelijk vrouwen aangerand. Hillary en bill hebben die vrouwen kapot gemaakt in de pers en de macht van het witte huis gebruikt om dit te doen. Dat is het probleem van deze verkiezing, beide kandidaten zijn zo verschrikkelijk dat als trump het goed aanpakt, dat hij hier met dit soort dingen weg kan komen. Wat eigenlijk totaal niet zou mogen.

1 Reactie
Vrijheidsmening
Vrijheidsmening9 okt. 2016 - 16:44

Leg even uit hoe Bill Clinton daadwerkelijk een vrouw verkracht heeft?? Blijkbaar heeft mevrouw toendertijd zelf haar mond open gedaan om de daad te plegen. Overigens geef je met je opmerkingen aan dat het helemaal niet uitmaakt als er een verkrachter president van de USA wordt.

Nick Ros
Nick Ros8 okt. 2016 - 23:25

Bram Emanuel ? waar blijft jouw reactie als Trump kenner ?

3 Reacties
Nick Ros
Nick Ros8 okt. 2016 - 23:51

Bram ? hoe ga je dit weer recht kletsen ? Ik ben benieuwd,

Savage2
Savage29 okt. 2016 - 10:49

Bram is op vakantie Donald Trump is het zelf al recht aan het kletsen, hij heeft een tweet geretweet van Juanita Broadnick, deze vrouw beweerd dat ze is verkracht door Bill Clinton. Nou, kan je zeggen dat Hillary niet verantwoordelijk is voor de daden van haar echtgenoot, wat natuurlijk waar is. Bill Clinton is alleen wel betrokken bij haar campagne, dus dan is het wel relevant. Dit gaat voor Trump alleen maar positief uitpakken, veel mensen weten dat dit soort gesprekken heel vaak tussen mannen plaats vind, het ging ook om groupies en niet alle vrouwen. De zogenaamde verontwaardiging in de media en de GOP establishment komt vooral hypocriet over. Verder vind ik de Podesta e-mails veel belangrijker dan dit soort glamournieuws.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 15:28

[...deze vrouw beweerd dat ze is verkracht door Bill Clinton.[ En die mevrouw ging drie weken na de vermeende verkrachting enhousiast naar een Clinton fundraiser. Hmmmm...

OlavM
OlavM8 okt. 2016 - 21:49

Dit is een stevige steuntje in de rug voor de "Republican women for Hillary". "Grab him by the balls, ladies!" :)

nomen nescio
nomen nescio8 okt. 2016 - 21:40

Dat Trump te grazen wordt genomen, ligt voor de hand. Wat mij verbaast in de zaak is dat die jounalist met wie hij sprak in die bus nog niet aan de beurt kwam. Uit diens gelach kun je opmaken dat hij qua opvoeding niet onderdoet voor Trump.

5 Reacties
Nick Ros
Nick Ros8 okt. 2016 - 22:56

Als je carrière wilt maken moet je schaterlachen om de grappen en grollen van je baas, zal ook deze journalist hebben gedacht.

José
José9 okt. 2016 - 4:11

Die heet Billy Bush, en is inderdaad familie van.... http://www.independent.co.uk/news/people/donald-trump-groping-video-billy-bush-apology-a7351441.html

ratio2
ratio29 okt. 2016 - 6:18

Misschien omdat er een miljoen of meer journalisten zijn in de wereld, en maar 1 president van de VS. De eisen liggen wat hoger. Sowieso, heb je wel eens wat Amerikaanse rechtse radio-talkshowpresentatoren gehoord? Wat deze journalist heeft gezegd valt ten opzichte van een aantal van zijn collega's in de media niet echt uit de toon ben ik bang.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 7:05

[Wat mij verbaast in de zaak is dat die jounalist met wie hij sprak in die bus nog niet aan de beurt kwam.] Die journalist gaat niet op voor het presidentschap. Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?

adriek
adriek9 okt. 2016 - 7:32

Persoonlijk vind ik het karakter van een 'willekeurige' journalist minder interessant dan dat van de potentieel president van de VS.

Marco19702
Marco197028 okt. 2016 - 21:03

Het zou jammer zijn als dit negatieve gevolgen zou hebben voor de campagne van Trump, want als hij geen president wordt, is het dus Hillary die het gaat worden. En terwijl Trump eerder de enigszins ongeleide oom is die niet altijd goed nadenkt over wat hij zegt en doet, maar zijn hart ergens toch wel op de juiste plaats heeft, is Hillary een slechte vrouw puur sang. Koud en berekenend, met een kille glimlach die helemaal nep is en een agenda waar de wereld zéér, zéér duur voor zal gaan betalen. Ik houd mijn hart vast als Hillary in het Witte Huis komt.

5 Reacties
ratio2
ratio29 okt. 2016 - 6:21

Ach, is het echt zo erg? Ik kan me herinneren dat er allemaal Amerikanen waren die bang waren dat in 2008 Bush de noodtoestand uit zou roepen om aan de macht te blijven. En in 2012 en 2016 riepen de Republikeinen dat over Obama, en dat hij ook nog eens alle wapens zou willen afpakken. Grote onzin, allemaal. En Clinton? Clinton is gewoon een politicus. Behoorlijk middle-of-the road zelfs. De eigenschappen die je haar toedicht zou je nooit aan een man toedichten. 'Koud en berekenend' = 'goed bestand tegen druk en rationeel' bij een man.

adriek
adriek9 okt. 2016 - 7:36

Het hart van Trump heeft alleen het beste voor met Trump inc. De VS (en dan vooral de bovenste helft van het blanke, mannelijke deel) komt daarna, de rest van de wereld kan verrekken. Ik denk dat Hillary vanuit haar berekenende positie veel beter met 'de wereld' om zal kunnen gaan. Trump is uit op persoonlijk gewin, Clinton gaat voor macht en aanzien.

Ben Joop
Ben Joop9 okt. 2016 - 8:17

hart op de goede plaats?

Paddy3
Paddy39 okt. 2016 - 8:23

Donald "bomb the shit out of them" Trump lijkt een veiligere keus dan berekende Hillary? Wow.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 14:57

[Ik kan me herinneren dat er allemaal Amerikanen waren die bang waren dat in 2008 Bush de noodtoestand uit zou roepen om aan de macht te blijven] Dat had hij nie nodig, in 2008 was frauduleus Ohio winnen goed genoeg. En hij kondigde dat zelf ruim op tijd aan.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij8 okt. 2016 - 20:57

Dus je mag gerust een leugenaar zijn en een racist en een oplichter en een enorme belastingontwijker? Maar als je een sexist bent, dan ben je pas echt te slecht om president te worden? 'Rare jongens die Amerikanen'.

truusbeek2
truusbeek28 okt. 2016 - 20:00

Platvloerse man en platvloerse journalistiek.

msj_meijerink
msj_meijerink8 okt. 2016 - 19:10

Ik verwacht de komende dagen nog veel meer uitglijders van The Donald, een verheugende gedachte!

Steven4
Steven48 okt. 2016 - 18:50

Trump zou het goed doen in studentenkroegen ... Maar mannen laten we niet hypocriet doen , we maken allemaal wel eens seksistische opmerkingen , pot/ketel gedoe. Van een hele lieve vrouw leerde ik de krachtterm kut met kleiperen.

crumb2
crumb28 okt. 2016 - 17:22

Is’t erg als ik niet geschokt ben ? Alleen bevestigd in mijn idee over US verkiezingen/de kandidaten/het stelsel en de clowns die uiteindelijk in het witte huisje mogen gaan “presideren”. Laat ons blij en dankbaar zijn dat wij mensen als Rutte hebben en Samson en Bruna en Pechtold en zelfs Wilders. En natuurlijk de gezegende EU.

Robert Follon
Robert Follon8 okt. 2016 - 16:46

"Ja maar, Hillary...." in 10, 9, 8, 7, 6, 5.......

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 7:16

Het zal meevallen, "the don" doet niet meer mee in de discussie, die is Hachchi achernagereist om gezellig samen campagne te voeren voor Clinton.

RoBru
RoBru9 okt. 2016 - 8:07

of "Ja maar, Bill..."

Juppé🎗
Juppé🎗8 okt. 2016 - 16:44

De meesten van ons mogen daar niet stemmen. Trump was al out. Sanders door zijn eigen partij belazerd. Hillary hopelijk alleen om als de eerste vrouw in de boekjes in te gaan. En dan na een jaar Tim Kaine. Lijkt me prima hij is ethisch, spreekt zijn talen. Een zegen. Ja ik ben fel tegen Hillary maar voor een vrouw als president. Doe maar Marianne Thieme als President in NL die steekt Rutte en Willempje in haar zak.

2 Reacties
ratio2
ratio29 okt. 2016 - 6:24

Kaine is ook geen hoogvlieger volgens mij. Eerlijk gezegd is denk ik de kans vrij groot dat Clinton maar een 1-term president zal zijn, en zal worden opgevolgd door een Republikein. Zolang die niet batshit crazy is, is dat ook geen ramp. Zeker als Clinton het Supreme Court redelijk stevig in progressieve richting kan duwen met benoemingen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 11:46

[Doe maar Marianne Thieme als President in NL...] De dictatuur van het antroposofisch fascisme van Steiner. Lekker dan...

blues boy
blues boy8 okt. 2016 - 16:34

Donald Trump heeft van de Republikeinse partij The Jerry Springer Show gemaakt.

Donkerwoud
Donkerwoud8 okt. 2016 - 15:17

Ik heb een paar dagen terug de documentaire van Louis Theroux gezien over Jimmy Savile, een Britse komiek waarvan de aantijgingen van seksueel misbruik van kinderen een publiek geheim waren. De man bleek precies te zijn wat zijn fictieve persona speelde: iemand die een beetje vunzig was en die zich opdrong naar (minderjarige) vrouwen terwijl hij altijd zijn eigen zin kreeg. Nou denk ik dat Trump niet zulke lijken in zijn kast heeft liggen, maar zijn 'typetje' van vrouwen hatende boze blanke man zou genoeg reden zijn om hem ver weg te houden bij het presidentschap. Want wat als het typetje dichter bij hem staat dan dat we denken!?

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen8 okt. 2016 - 16:27

[Nou denk ik dat Trump niet zulke lijken in zijn kast heeft liggen,...] In elk geval minimaal 1 out of court gesettlede rechtzaak voor verkrachting van een minderjarige.

Donkerwoud
Donkerwoud9 okt. 2016 - 20:24

Oh wow, het was me zelfs ontgaan in de recente stroom aan schokkende nieuwsfeiten rond de man. Overigens bedoel ik dat je qua lijken in de kast niet makkelijk in de buurt komt van een Jimmy Savile, maar het is genoeg reden om Trump ver van het presidentschap weg te houden.

Charlie Hebdon't
Charlie Hebdon't8 okt. 2016 - 14:56

Waarom komen al deze oude koeien uitgerekend nu pas naar boven? Hadden al die journalisten de drek niet kunnen publiceren toen Trump de Republikeinse nominatie nog niet op zak had? Hadden we nu wellicht Kasich als redelijk alternatief voor Hillary kunnen hebben. Ik vind het uiterst dubieus dat de Republikeinse kiezer deze kennis opzettelijk is onthouden tijdens de primaries.

7 Reacties
Jack Dawn
Jack Dawn8 okt. 2016 - 16:24

Jeb Bush beweerde een jaar geleden dat Trump een Clinton mol was. Verder denk ik dat dit het begin is en dat meer drek naar boven gaat komen.

ikdus2
ikdus28 okt. 2016 - 17:31

oh jeetje.. als het inhoudelijk niet kan dan maar wild om je heen slaan. wat vindt je ervan dat hij vrouwen bij hun geslachtsdelen grijpt met z'n kabouterhandjes en zegt ermee weg te komen omdat hij machtig is. stel je voor dat één van eigen vrouwelijke familieleden voor hem zou werken.

Bickle
Bickle8 okt. 2016 - 17:56

[Ik vind het uiterst dubieus dat de Republikeinse kiezer deze kennis opzettelijk is onthouden tijdens de primaries] Misschien is het dan nu tijd voor je om afstand te nemen van deze man?

Johan eldert
Johan eldert8 okt. 2016 - 22:30

omdat al deze informatie ligt open en bloot op tafel ligt. Journalisten dreggen de hele dag door naar informatie van beide kandidaten. En dan komt van tijd tot tijd weer wat boeiends naar boven. Is niets dubieus aan. Weet je wel hoeveel Kilometer aan bandopnames zijn van beide kandidaten door de jaren heen. Ga dat maar eens doorspitten. Dus zet je alu hoedje maar weer af. kan je zelf waarschijnlijk wat beter nadenken

Nick Ros
Nick Ros8 okt. 2016 - 23:09

Charlie "Ik vind het uiterst dubieus dat .........." Politiek is een schaakspel. Je schuift wat met de pionnen, de lopers, de torens, springt wat met je paarden, zet de koningin op scherp en dan op het juiste moment "SCHAAKMAT" via een loper (journalist),

Charlie Hebdon't
Charlie Hebdon't10 okt. 2016 - 7:48

"Misschien is het dan nu tijd voor je om afstand te nemen van deze man?" Waarom zou ik als Bernie-fan afstand moeten nemen van Trump?

Charlie Hebdon't
Charlie Hebdon't10 okt. 2016 - 7:53

"wat vindt je ervan dat hij vrouwen bij hun geslachtsdelen grijpt met z’n kabouterhandjes en zegt ermee weg te komen omdat hij machtig is." Hij zegt dat hij dat kan doen, er is niet bekend dat hij dit ook daadwerkelijk gedaan heeft en onwillige vrouwen in hun kruis heeft gegrepen. Het is een opschepperige macho blaaskaak die kennelijk nogal iets te compenseren heeft ;-) Interessant dat als je kritiek hebt op de manier en timing van het Trump-bashen dat je dan meteen als Trump-adept wordt weggezet...

mulligan
mulligan8 okt. 2016 - 14:39

Of Trump nu echt te ver is gegaan? Ben je mal. Dit is toch precies wat zijn adepten ook denken? Platvloerse hedonisme tot het bittere einde.

5 Reacties
ikdus2
ikdus28 okt. 2016 - 17:32

behalve als het hun eigen dochters betreft.

Ben Joop
Ben Joop8 okt. 2016 - 18:52

inderdaad :(

Nick Ros
Nick Ros8 okt. 2016 - 23:13

Mulligan .... Om dit te kunnen snappen moet je een dochter en/of een kleindochter hebben.

Nick Ros
Nick Ros8 okt. 2016 - 23:15

Mulligan .... dat heet projecteren op dat wat je dierbaar is.

mulligan
mulligan9 okt. 2016 - 9:48

U bedoelt dus, Nick Ros, dat Trump zijn eigen woorden niet snapt? Het zou veel verklaren, dat wel.

Bickle
Bickle8 okt. 2016 - 14:10

Donald Trump is een tijd geleden al te ver gegaan, dit is alleen maar de volgende stap. Kan bij hem denk ik nog wel wat erger. Deze man is in mijn ogen ongeschikt om leiding te geven aan wat voor organisatie dan ook. Maar goed, er zullen vast wel mensen zijn die hem ondanks dit alles nog steeds zullen waarderen en verdedigen. Je vraagt je zo langzamerhand af of die mensen eigenlijk wel een bepaald moreel besef hebben. Hoe erg moet het worden voordat ze hem afwijzen? Wat moet daarvoor gebeuren?

2 Reacties
Jack Dawn
Jack Dawn8 okt. 2016 - 16:26

Mensen die op Trump of welke andere populistische leider stemmen doen dat omdat ze boos zijn en men hoopt erop dat het verkeerd gaat.

Ben Joop
Ben Joop8 okt. 2016 - 16:40

Zodra hij zich integer uitspreekt tegen racisme en sexisme is hij het gros van zijn kiezers kwijt. Ze stemmen op hem vanwege zijn racisme en sexisme.

noMan2
noMan28 okt. 2016 - 13:30

Tja, het trieste is dat 90% van de mannen zo met elkaar over vrouwen praten en denken. Heel porno is gebaseerd op dat mannen op seksueel gebied met vrouwen kunnen doen wat ze maar willen. Die liefde voor de liefdeloosheid naar vrouwen, porno is niet voor niets zo populair onder mannen. Trump doet niet veel bijzonders op dit gebied. Het hypocriete is dat veel mannen zich hier publiekelijk verontwaardigd over gaan uitlaten, maar als ze onder hun maten zijn, of achter hun computerscherm kruipen, zijn zij exact dat gene op wie ze dan kritiek hebben. Maar, omdat ze zich degelijk genoeg (let op: dit wil niet zeggen met volle respect) opstellen wanneer er in levende lijve een vrouw voor hun staat, kloppen ze zichzelf op hun witte borst voor hun vrouwvriendelijkheid. Selectieve vrouwvriendelijkheid dus, en dat is dus helemaal niet vrouwvriendelijke zijn. Zoiets als een beetje zwanger zijn, kan ook niet. Je bent vrouwvriendelijk of niet, iets ertussenin kan niet! Als ik stelselmatig honden trap, maar daarnaast wel een aantal katten aai, ben ik dan geen dierenbeul?

3 Reacties
arjenZH
arjenZH8 okt. 2016 - 18:55

Heb jij een hekel aan mannen of lijkt dat maar zo?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 7:09

[Tja, het trieste is dat 90% van de mannen zo met elkaar over vrouwen praten en denken. ] Bullshit.

noMan2
noMan29 okt. 2016 - 16:50

Een hekel is te zacht uitgedrukt, ik haat de mentaliteit die mannen naar vrouwen hebben. Ik haat de ontkenning ervan nog meer, wat ook weer weer valt onder dezelfde disrespect in de mannencultuur naar vrouwen. En ik haat het als mannen altijd beweren alleen " lieve porno" te kijken want a) of mannen liegen massaal, of b) de porno-industrie heeft geen verstand van het vraag-aanbod mechanisme waar industrieën van afhankelijk zijn voor het maken van winst (zelfs bestaansafhankelijk!) en biedt dus een overvloed aan porno die mannen niet wensen te consumeren. Gezien de pornoindustrie de snelstgroeiende industrie van dit moment is, gok ik erop dat ze wel weten wat ze doen. Dat heet logisch nadenken! Ook dit soort leugens hangen mij de keel uit, zie ik als onderdeel van diezelfde houding van disrespect naar vrouwen. Dus nee, ik heb geen hekel aan iedere man op zich, maar ik HAAT hun culturele disrespect naar vrouwen, en iedere man op zich heeft schuld aan het bestaan van deze culturele houding van disrespect naar vrouwen onder mannen. Want als de misogynen in de minderheid zijn, waarom hebben hun ideeën en houding dan de overhand. Waarom, als een zo'n klootzak denigrerend over vrouwen praat, waarom lachen er dan 10 met hem mee? Waarom trekt er geen vent in zo'n groep zijn bek open om te zeggen dat hij zijn bek moet houden zo over vrouwen te praten. Als die 10 omstanders er zogenaamd niet mee eens zijn, waarom dan lachend of zwijgend toestemmen? Wederom, waarom ik de mentaliteit van mannen ten opzichte van vrouwen HAAT, want stel dat maar 10% van de mannen misogyn zijn, dan is 90% een sneue angsthaas! Losers bovenste plank. Hoe je het ook went of keert, zolang deze cultuur van lockerroom-praat en bangalijsten, vrouwonvriendelijke porno als "onschuldig vermaak" of "entertainment" massaal onder mannen getolereerd en zelfs aangemoedigd worden, heb ik als vrouw genoeg redenen om mannen te HATEN! Niet alleen hun mentaliteit maar ook hun acties. En wat blijft er voor vrouwen dan nog over om van te houden?

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder8 okt. 2016 - 13:15

We blijven ons verbazen hoe low level die verkiezingscampagnes in de VS altijd zijn. We zouden kunnen ons nog meer kunnen verbazen over het feit dat we daar in Nederland maar wat graag in meegaan.

Rudyard Kipling
Rudyard Kipling8 okt. 2016 - 12:31

De strategie van de republikeinen begint zich te ontvouwen. Het zou me niets verbazen als dit door Trump zelf gelekt is. Dit akkefietje is de opzet naar het volgende debat, waar Trump zich nu vrij zal voelen om de escapades van Bill Clinton breed uit te meten, hullie zijn begonnen niet waar? Ook interessant dat "running mate" Pence weer goed in de luwte gehouden wordt. Na de laatste debatten, waarin Trump zijn best zal doen om Hillary Clinton tot forse villeine uitspraken uit te dagen, trekt hij zich plotseling terug met veel krokodillentranen over de gemene campagne van de Democraten en hoe zijn gezin eronder lijdt bladiebla en roept hij het Amerikaanse volk op om de brandschone Pence toch vooral te steunen, hij is tenslotte het redelijke alternatief waar elk rechtgeaard republikein naar smacht en heeft zelfs de voorkeur van die democraten die zich tot nu toe maar lauwwarm voor Clinton verklaard hadden. Iedereen die vanaf het begin van de Trump kandidatuur gedacht had, dit kan toch niet werkelijk waar zijn, kan gerust zijn, Pence is de ware kandidaat en hij wordt de volgend president van de US of A. Briljant staaltje.

4 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen8 okt. 2016 - 16:30

[...Pence is de ware kandidaat en hij wordt de volgend president van de US of A.] Pence heeft in het afgelopen debat goede zaken gedaan, Trump afgeserveerd en een redelijke gooi gedaan om kandidaat te worden voor de GOP bij de eerstvolgende gelegenheid, 2020.

Ben Joop
Ben Joop8 okt. 2016 - 17:09

Wel een heel ingewikkelde strategie.

hugo bergveen
hugo bergveen8 okt. 2016 - 17:12

Trump heeft meermalen laten zien dat hij geen enkel excuus of aanmoediging nodig heeft om oude koeien uit de sloot te halen of vol op het orgel te gaan tegen een voormalige Miss Universe of tegen Bill C. De man is een ongeleid projectiel, overtuigd van zijn eigen genialiteit en volkomen blind voor het advies van anderen. Ik hoop voor zijn campagnestaf dat ze betaling vooraf hebben bedongen, want anders zouden ze wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen.

hugo bergveen
hugo bergveen8 okt. 2016 - 17:16

Misschien moet je de standpunten van Pence eens wat nader bekijken. Over griezelig evangelical conservatisme gesproken!

TotCo Ring
TotCo Ring8 okt. 2016 - 12:20

Wederom een lijk uit de kast regelrecht op de man gespeeld. Diegene die Trump steunen zullen hier geen enkele aanstoot aan nemen en diegene die Trup vrachten zullen het nu noch meer doen. Een transcript van jongens onder elkaar die stoere praat tegen elkaar uiten, dat gebeurt echt overal ter wereld op elk kantoor, in elke kroeg en in elke sportschool. Hier jaag je echt geen enkele Trump voter mee weg.

1 Reactie
Ben Joop
Ben Joop8 okt. 2016 - 17:10

Nee die denken precies zo als dat varken van een Trump.

Spinazieduiker
Spinazieduiker8 okt. 2016 - 12:18

Kom er maar in,rechtse goedpraters.Jullie fantaseren wel weer een goed excuus voor jullie idool.

1 Reactie
Savage2
Savage28 okt. 2016 - 20:58

Wie zijn de slachtoffers?

BakkerGerard
BakkerGerard8 okt. 2016 - 11:17

Ik wil Trump niet goed praten, ben blij dat hij gaat verliezen. Maar was dit niet gewoon een fout jongens-onder-elkaar-gesprek met zogenaamde stoerdoenerij.

1 Reactie
ratio2
ratio29 okt. 2016 - 6:28

Als dit nu het enige incident was geweest, dan had je dat misschien nog kunnen volhouden. Maar als je het inpast in het hele oeuvre van Trump's uitspraken over vrouwen dan komt toch echt het beeld naar voren dat hij echt geen enkel respect voor vrouwen heeft en ze alleen als seks-object ziet. Dat is geen gezonde levenshouding.

MarkvanLeeuwen
MarkvanLeeuwen8 okt. 2016 - 11:13

Tja. Als Hillary zegt dat je 'ze bij hun balls moet pakken' wordt zo'n uitspraak gezien als doortastend optreden. Blijft lastig, want in de oorsprong is het de zelfde handeling.

1 Reactie
Johan eldert
Johan eldert8 okt. 2016 - 22:32

By the balls is een ingeburgerde amerikaanse uitdrukking die overdrachtelijk bedoeld wordt. By the pussy is geen ingeburgerde amerikaanse uitdrukking.

Pietersen2
Pietersen28 okt. 2016 - 11:03

Wat een ongelofelijke baggerzooi is de hedendaagse politiek. Aan de ene zijde een corrupte politicus die getrouwd is met sigarenman Clinton en die nu vooral voor zichzelf ook maar 'ns president wil worden en aan de andere kant een van alle normen en waarden verheven knuppel die, ondanks populistische vaardigheden, het totaal aan fatsoen ontbreekt. En dat vh machtigste land vd wereld... En dan Europa, of beter gezegd de EU, waar een stel egocentrische betweters een politieke koers af dwingt waar de meerderheid van haar inwoners niet op zit te wachten en op slinkse wegen toch haar zin door drijft. Macht corrumpeert en de politicus is daar het beste voorbeeld van.

Thom As
Thom As8 okt. 2016 - 10:39

Klaarblijkelijk kan je als republikeinse kandidaat de meest racistische en seksistische onzin uit kramen en er mee weg komen. Behalve als je het over een getrouwde vrouw hebt, want dan komt het voor het merendeel van de republikeinen opeens te dicht bij. De hypocrisie ten top....

Tom Meijer
Tom Meijer8 okt. 2016 - 10:31

Zijn er (hier) nog mensen die deze meneer een goede keus voor het presidentschap vinden? Of nog ergens nog een smoes kunnen opdiepen dat Clinton véél erger is en dat T. 'dus' een betere keus is?

3 Reacties
Nick Ros
Nick Ros8 okt. 2016 - 16:11

Ik denk dat hij het goed zal doen in de KKK-kroegen.

ratio2
ratio29 okt. 2016 - 6:31

Als ze Trump kiezen kan zijn opvolger alleen maar meevallen? Trump is een walgelijke idioot en op geen enkele manier geschikt voor het presidentschap. Het enige wat me verbaast is dat hij decennialang een groot bedrijf heeft kunnen runnen zonder dat hij door rechtszaken begraven is (hij heeft genoeg rechtzaken over zich heen gehad, maar ze hebben hem niet begraven helaas).

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 okt. 2016 - 18:27

[Het enige wat me verbaast is dat hij decennialang een groot bedrijf heeft kunnen runnen...] Dat heeft hij niet gekund, het is dat hij zoveel van zijn vader heeft geerfd anders was zijn bedrijf er niet meer. Zijn bedrijf is stukken minder waard dan het gemiddelde bedrijf in de sector waar is met sectorgemiddelde groeipercentages, uitgaande van hetzelfde georven startkapitaal. Trump underperformt als ondernemer ongeveer 50% ten opzichte van zijn sectorgenoten. http://www.forbes.com/sites/forbesleadershipforum/2016/03/03/has-donald-trump-underperformed-in-the-real-estate-business/#6de00d4c5506

Johan eldert
Johan eldert8 okt. 2016 - 10:13

Tjsa dat zijn de bezorgde burgers in de VS die maar achter Trump blijven staan. van die burgers waar we vooral rekening mee moeten houden. Want ze zouden wel eens een punt kunnen hebben NOT: het rechtse politiek correcte klimaat van dit moment zorgt ervoor dat onze samenleving desintegreert. Waar racisme en seksisme weer ineens bon ton zijn. En mensen als Trump, wilders, le Pen etc zijn daar de exponenten van. Vraag is dus wanneer we deze zogenaamde bezorgde burger [die het gewoon goed heeft in zijn grote fauteuil voor de tv] eens tot de orde gaan roepen.

Mark Gh
Mark Gh8 okt. 2016 - 10:00

Tja, Trump gaat ver. Te ver wellicht. Maar hij zegt wat denkt en denkt wat hij zegt. Hillary is een hypocriete trekpop die aan de touwtjes van het establishment hangt. Een van haar grootste geldschieters? Apple. De hypocrisie toont zich daar op een prachtige manier, waar Hillary zich afzet tegen belastingontwijking is haar grote geldschieter Apple de grootste belastingontwijker van Amerika - zo profiteert Hillary dus zelf van het ontwijken van belastingen en maakt ze zich schuldig aan precies datgene wat haar campagne Trump verwijt. Hou toch op, dat land is stuk. Trump en Clinton zijn allebei verschrikkelijk, laten we ophouden te doen alsof Hillary een redelijk alternatief is.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen8 okt. 2016 - 9:57

Er kom deze week groot nieuws. Trump dumpt Pence en kiest Bill Cosby als running mate, dat moet hem the black vote opleveren!

Erik20
Erik208 okt. 2016 - 9:53

Het effect van dit zal waarschijnlijk niet zo groot zijn. Voorstanders van Trump gebruiken nu al dezelfde verdediging als hem en proberen de aandacht af te leiden door bijvoorbeeld te zeggen dat Bill erger was. Mensen die van plan waren om op Trump te stemmen na alles wat er al is gebeurd, gaan dat gewoon doen, maakt niet uit wat voor lijken nog uit de kast komen. Ze zitten in hun eigen wereld waarin ze denken dat er een hetze is tegen Trump, en dat de hele media (behalve Fox) pro Hillary is

Andreas Cappen
Andreas Cappen8 okt. 2016 - 9:45

Ik ben bang dat hij hier weer mee wegkomt, zoals hij met alles lijkt weg te komen. Je zou toch verwachten dat Clinton enorm voor zou liggen in de peilingen, maar dat is helemaal niet het geval. Maar het is wel waar dat blanke (wit is een onjuist gebruikt anglicisme!) Amerikanen relatief steeds een kleinere bevolkingsgroep vormen en als dan ook nog eens vrouwen zich afkeren van de Republikeinse partij, dan zal Trump niet winnen.

1 Reactie
Johan eldert
Johan eldert8 okt. 2016 - 22:34

Ze ligt wel ver voor in de peilingen : 48,3% voor Hillary om 41,9% voor Donald. Dat is misschien voor NL begrippen niet veel. Voor VS presidentsverkiezingen is dit een enorm, nooit eerder vertoont, gapend gat