Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

IS eist aanslag Nice op

  •  
16-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
FRANCE-ATTACK-NICE

© People look at a truck stand guarded by the police on the Promenade des Anglais seafront in the French Riviera town of Nice on July 15, 2016, hours after it drove into a crowd watching a fire

Vrijdag en zaterdag heeft de Franse politie in totaal vier mensen aangehouden in het kader van het onderzoek naar de aanslag in Nice. Onbekend is nog wie de arrestanten zijn en wat hun relatie is met Mohamed Lahouaiej Bouhlel, de dader. De politie heeft nog geen mededelingen gedaan over de aanhoudingen. Zij ex-vrouw is eerder al opgepakt en zit nog steeds vast.
IS heeft zaterdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag in Nice. Dat maakten ze bekend via het eigen persbureau, Amaq. Saillant is dat justitie in Frankrijk denkt dat hij geen banden met de terreurgroep had. Wel zou hij banden hebben gehad met andere radicaal-islamitische groepen. Bouhlel stond niet te boek als radicale moslim, hij was niet bekend bij de veiligheidsdiensten.

Meer over:

nice, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.