Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Is dit de beste politieke campagnefilm uit de Nederlandse geschiedenis?

  •  
02-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
662 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
Vincent Karremans, de lijsttrekker van de VVD in Rotterdam, verbaasde vier jaar geleden vriend en vijand met een gelikte en grappige campagnefilm. Dit keer lijkt hij daarover heen te gaan met een nieuwe clip die zo uit Hollywood lijkt te komen met Rotterdam als Gotham City. De politicus jogt door de verduisterde straten van de stad, bewondert de schoonheid en ziet dan de problemen. Net als vorige keer heeft de clip niet veel te maken met de – landelijke – VVD en alles met Karremans zelf, een lenige politicus die wel eens een opvolger van Mark Rutte zou kunnen worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (19)

DiederikZeeman
DiederikZeeman3 mrt. 2022 - 9:23

Als je ondernemers aanspreekt als "mensen die netjes belasting betalen" dan heb je er niet veel van begrepen. Ondernemers zijn specialisten in het massaal beduvelen van de belasting. Gewoon op grote schaal je privé-uitgaven als zakelijk boeken. Heel simpel. En dat vinden de meeste ondernemers ook nog gerechtvaardigd. Voor hen gelden de regels immers niet echt, want ze zijn zielig omdat de belasting "te hoog" is. En dan mag je als burger van de overheid stelen, vinden ze. En de landelijke VVD heeft ze jarenlang geholpen door de ooit goed functionerende belastingdienst grotendeels te slopen en door het resterende beetje slagkracht van de belastingdienst vooral in te zetten om het leven van een groep niet-rijke mensen tot een hel te maken (zie de toeslagenaffaire). Ondernemers daarentegen gaan bijna altijd vrijuit. De belastingdienst heeft al lang geen capaciteit meer om te controleren of ondernemers en multimiljonairs niet massaal de boel bedonderen. En dat weten al die ondernemers en miljonairs duvels goed. En dat weet deze schijnheilige Rotterdamse VVD-er ook.

Karingin
Karingin2 mrt. 2022 - 15:48

Goed filmpje, maar ik zou toch niet op hem stemmen. Mensen die zich aansluiten bij de firma Sloop, Schandaal en Blunder; daar zit een steekje bij los

JohnVKR
JohnVKR2 mrt. 2022 - 15:41

Wat we hier zien is een man die voor 50.000 euro een filmpje laat maken met als doel zichzelf te positioneren als opvolger van Mark Rutte. De boodschap is primair bedoeld voor de VVD-top, secundair voor de Rotterdamse kiezer. Wat die kiezer betreft: we hier zien een man die er niet bij vertelt dat hij zelf wethouder is. Een man die er niet bij vertelt dat zijn partij de afgelopen 4 jaar in het stadsbestuur zat - precies zoals de VVD landelijk vaak net doet alsof ze 'oppositie' voert, daar waar alle grote problemen van de laatste decennia door de VVD zelf zijn gecreëerd. Los daarvan: bij de vorige lokale verkiezingen had NIDA de beste lokale verkiezingscommercial van Nederland. Vandaag is het helaas de VVD. En als ik het geklungel zie op Zendtijd Politieke Partijen denk ik: het wordt inderdaad tijd dat campagnecommercials en campagne-uitingen eens wat serieuzer worden genomen. Vandaag zag ik een verkiezingsbord met als tekst: "Denk na. Stem PvdA" Tja, met dit soort gemakzucht ga je de verkiezingen echt niet meer winnen, dan kan je beter een ander vak gaan uitoefenen. Een punt van kritiek op de commercial van Vincent Karremans. Ik denk dat hij zich vergist door het ondernemerschap zo zwaar te benadrukken. Ondernemerschap en politiek gaan niet samen. Sterker nog: het feit dat hij op deze relatief jonge leeftijd de politiek in is gestapt, geeft naar mijn gevoel vooral aan dat hij als ondernemer lang niet zo succesvol is als hij claimt te zijn. Want waarom kies je anders voor de politiek?

Nina4
Nina42 mrt. 2022 - 14:14

Is dit de beste promotie van een VVD kwal...

Dehnus
Dehnus2 mrt. 2022 - 13:21

Wat een ego. Zal wel weer de nieuwe Premier kunnen worden inderdaad. Omdat Nederland nogal stemt op types die "vanuit het niets hun eigen bedrijf opzetten" (Hint dat doe je nooit, je hebt altijd hulp gehad! ALTIJD! Van school tot Ouders.. er is altijd wel iemand geweest). Maar calvinisten hebben het voor het zeggen in Nederland, dus die geloven letterlijk in het "vanuit het niets!" want "God wil dat! Die haat die ambtenaren!" En JA ik vertrouw meer een ambtenaar die de wet kent omdat hij al zijn hele leven op het stadhuis zit? (En dus de effecten van wetten weet en ook hier na handelt), dan iemand die een carrière maakt door uitbuiting van mensen.

4 Reacties
Hernandez
Hernandez2 mrt. 2022 - 14:15

'Maar calvinisten hebben het voor het zeggen in Nederland,' Wat doe je hier dan nog?

Karingin
Karingin2 mrt. 2022 - 16:58

Ah, het standaard domrechtse antwoord; Als het je hier niet bevalt, donder je maar op. Dus als iemand anderen aan het koeieneren, piepelen en zelfs fysiek schaden is, dan doe jij er nix aan maar zeg je gewoon dat ze de kuierlatten moeten nemen. Makkelijk leventje zul jij hebben. En de etterbakken in je leven ook

Cam Millo
Cam Millo2 mrt. 2022 - 17:06

@Hernandez 2 maart 2022 at 15:15 ‘Maar calvinisten hebben het voor het zeggen in Nederland,’ Wat doe je hier dan nog? Calvinisten bevechten.

Hernandez
Hernandez2 mrt. 2022 - 17:08

@Karingin Er is hier maar één etterbak en dat ben jij.

Paul250371
Paul2503712 mrt. 2022 - 12:52

Ik voorspel, zonder het filmpje te hebben gezien, dat deze man een sjoemelaar is, niet eerlijk is en alles wat sociaal is helpt af te breken.

Cam Millo
Cam Millo2 mrt. 2022 - 12:04

Gedver.....

Eric Minnens
Eric Minnens2 mrt. 2022 - 11:56

De VVD probeert ons al jaren een rad voor de ogen te draaien. Zo ook nu met dit filmpje. Karremans lijkt mij een narcist van het zuiverste water.

Koen5
Koen52 mrt. 2022 - 10:26

Alleen een beetje jammer dat de VVD een van de meest verdorven partijen van Nederland is en dat Karremans als 'briljante ondernemer' studenten uitbuit.

2 Reacties
Dehnus
Dehnus2 mrt. 2022 - 13:34

Ach ja de vastgoedmagneten (te lief: Lees Huisjesmelkers), regeren al jaren Nederland. Via de VVD, CDA en ook heel erg actief binnen Ja21, FVD, PVV en andere partijen op dat spectrum.

Eric Minnens
Eric Minnens2 mrt. 2022 - 18:50

@Dehnus Goed gevonden, die 'magneten', hoewel waarschijnlijk anders bedoeld. Maakt niet uit, soms weet de autocorrect het beter... ????

JoostdeV
JoostdeV2 mrt. 2022 - 10:26

Als je de wooncrisis wilt oplossen heb je niks bij de VVD te zoeken. Als je brand wilt bestrijden meldt je je bij de brandweer, niet bij de club van pyromanen. Aan het einde nog de obligate sneer naar politici met jarenlange ervaring. Hij zal het als ondernemertje allemaal wel oplossen.

Berend22
Berend222 mrt. 2022 - 9:17

Gelikt en goede beeld vorming, verrassend reeel voor een VVDér. Waar ik alleen erg moe van word is die continue verafgoding van de "ondernemer", alsof het een soort ubermenschen zijn en de rest sukkels die niks van het leven maken. Ik bedoel ieder zijn ding, sommigen zijn goed in lesgegeven, anderen in zorgverlenen en weer anderen in het opzetten van een bedrijf het een maakt je toch niet meer mens?

2 Reacties
Karingin
Karingin2 mrt. 2022 - 15:50

Je kunt je ook afvragen hóe ondernemers bepaalde problemen oplossen; door het onder het tapijt te schuiven of illegaal te dumpen komt maar al te vaak voor

Berend22
Berend222 mrt. 2022 - 16:15

@Karingin terecht punt, ik ken in mijn directe omgeving idd erg veel ondernemers die op een of andere manier frauderen (faillissement fraude, belasting, afval, woekerpolis achting, pgb fraude, schijn zzp’ers, etc) . Maar ook ondernemers die wel eerlijk zijn en hard voor hun zaak werken.