Joop

Is CDA'er Koopmans van God los?

  •  
08-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Vreemd dat Kamerlid tegen spitstarief is dat zijn eigen baas Balkenende voorstelde.
In diverse media meldde CDA-Kamerlid Ger Koopmans dat hij een spitstarief helemaal niks vindt. Wel vreemd omdat zijn baas premier Balkenende via zijn ambtenaren zelf met dit voorstel is gekomen.
Ger Koopmans mag natuurlijk vinden wat hij wil. Maar hij moest ook even kwijt dat de arbeidsvoorwaarden versoberd moeten worden van het NS personeel; dat er goud omrande arbeidsvoorwaarden zijn; dat het personeel als enige nog een doorbetaalde pauze kent… NS is volgens Koopmans een geldverslindend staatsbedrijf.
Naar mijn mening komt nu bij deze CDA’er de ware aard naar boven. Hij heeft klaarblijkelijk een hekel aan het bedrijf dat midden in de samenleving staat en ook aan de mensen die er werken. Dat is wel een ‘beetje dom’ omdat het CDA toch van de normen en de waarden is?
Koopmans geeft er ook blijk van er helemaal geen verstand van te hebben. NS’ers zijn mensen die hele vroege diensten hebben die om 04.30 uur aanvangen en dan moet je om 03.15 uur naast je bed staan. NS-ers werken ook tot laat door waardoor zij pas om 03.00 uur in hun bed liggen. Op en af. Zeven maal 24 uur.
NS’ers hebben met hele vriendelijke reizigers te maken maar ook met minder vriendelijke reizigers waardoor zij soms ‘harde klappen’ krijgen. Door de ‘belastbaarheid’ verdienen zij een goede CAO. Meneer Koopmans, u bent van God los!

Meer over:

opinie, economie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

JoopSchouten
JoopSchouten8 apr. 2010 - 13:32

Koopman wint het van de dominee....

paulvr2
paulvr28 apr. 2010 - 13:32

Van God Los zijn ze allemaal. Of ken jij een enkel CDA standpunt dat met de Tien Geboden strookt? De standpunten van de SP komen toch aardig wat meer overeen met de geboden in mijn Bijbel.

prometeus2
prometeus28 apr. 2010 - 13:32

De spitsheffing in de trein is natuurlijk gewoon een poging van monopolist NS is om op de spits/rekeningrij-hoos mee te liften. Bovendien is er al de facto een spitstarief omdat de kortingskaart pas na 9uur ingaat. Maar goed: Kan dhr. Berghuis misschien een keer schrijven over iets waar de treinreiziger iets aan heeft? Het gaat alleen maar over het NS-personeel. Jazeker: hardwerkende mensen die het niet altijd makkelijk hebben tijdens hun werk. Maar er zijn ook andere, mee nijpende problemen op het spoor. Maar als die in zijn columns aan bod komen, dan is de *enige* oplossing waar Berghuis mee aan komt zetten: meer loon, betere arbeidsvoorwaarden en minder werkdruk voor het personeel. Ja-dank-je-de-koekoek. Dit blog verdient meer dan verworden tot een propaganda-middel voor de vakbonden. De betogen van Dhr. Berghuis beginnen een Wildersiaanse vorm van eentonigheid aan te nemen - zowel als het over de problemen als de oplossingen gaat. Kan er niet iemand van Rover gevraagd worden om een column te schrijven - als het dan per se over het OV moet gaan? Next please!

[verwijderd]
[verwijderd]8 apr. 2010 - 13:32

het spitstarief is ook helemaal niets, het zou werken als mensen keuze hadden qua reistijden, echter ze hebben alleen keuze ov of auto. Er is maar een paar % die er wat aan hebben voor de rest is het een prijsverhoging

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods8 apr. 2010 - 13:32

Is zoals gewoonlijk weer eens niet waar. Een spitstarief bevordert het carpoolen, wat nu nog maar heel weinig gedaan wordt. En met 10-12% minder auto's op de weg zijn de files al de helft korter. Je mag er tegen zijn, tegen die financiële dwang om te gaan carpoolen, maar een spitstarief kan wel degelijk effect hebben op de files.