Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Is Baudet niet goed snik?

  •  
20-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  
49558992982_063371ecb5_c

© cc-foto: Roel Wijnants

Door zichzelf te kronen tot de koning van de wappies heeft hij alle niet-wappies van zich vervreemd
Tijdens het debat over de regeringsverklaring gebeurde van alles, maar Thierry Baudet was er niet bij. De leider van Forum voor Democratie meldde zich dinsdagochtend ziek na ‘diverse hoestbuien en andere griepklachten’. Het zal toch niks ernstigs zijn, Thierry? Beterschap!
Opmerkelijk was dat Forum besloot Baudet niet te vervangen. De partij bleek dus niet vertegenwoordigd tijdens dit toch bepaald niet alledaagse debat. Ze liet daardoor de vloer aan Geert Wilders van de PVV, die er uiteraard dankbaar gebruik van maakte.
Wilders stond de afgelopen dagen volop in de schijnwerpers, onder meer doordat hij premier Rutte ‘niet goed snik’ noemde. Dat mag dan geen overtreffende trap zijn voor de man die een jaar of vijftien geleden al een minister voor ‘knettergek’ uitmaakte, het zorgde toch weer mooi voor aandacht in de nieuwsmedia.
Nu wil ik helemaal niet beweren dat Wilders de premier in de aanwezigheid van FvD níet als geschift had durven betitelen. Integendeel. Maar was er een spreker van Forum bij het debat geweest, dan had die ook een hoop onzin de vergaderzaal in kunnen slingeren om aldus enige publiciteit naar zich toe te trekken. Die gelegenheid ging nu verloren.
Waarom heeft Forum eigenlijk besloten om voor Thierry geen plaatsbekleder af te vaardigen? Op papier zijn er vier kandidaten die, mogen we de mededelingen van de partijleider zelf voor waar aannemen, stuk voor stuk zeer hoog bij hem staan aangeschreven. In de Kamerfractie zitten – naast de grote baas zelf – Pepijn van Houwelingen, Freek Jansen, Gideon van Meijeren en Simone Kerseboom. Een formele vicefractievoorzitter kent Forum bij mijn weten niet, maar ik acht ze allemaal even geschikt om tijdens de afwezigheid van Baudet het FvD-vlammetje brandend te houden. Vooral Van Meijeren, die de laatste tijd veel opzien baarde door de komst van ‘tribunalen’ te voorspellen, lijkt mij een waar Forum-talentje.
Toch vond de partij het niet nodig een van hen de wei in te sturen. FvD schitterde daardoor door afwezigheid tijdens het in elk geval op papier superbelangrijke debat. Baudet heeft weliswaar beloofd dat zijn ‘visie op de kabinetsplannen spoedig volgt’, maar het had de fractie niet misstaan om haar gedachtenspinsels tijdens het debat openbaar te maken.
Links en rechts is er wat gespeculeerd over de reden waarom FvD – of liever gezegd: Baudet zelf – dit achterwege liet. Sommigen menen dat de partijleider hiermee uiting geeft aan zijn minachting voor het parlementaire spel.
Zou kunnen. Winnen kan hij dat spel toch niet. Door zichzelf te kronen tot de koning van de wappies heeft hij alle niet-wappies van zich vervreemd. En dat is nog altijd een zeer ruime meerderheid van het electoraat. FvD mag dan 60.000 leden hebben – als die bewering op de partijwebsite tenminste klopt – dat is nog niet voldoende voor één Kamerzetel. Veruit de meeste kiezers denken – anders dan Baudet voortdurend rondbazuint – dat corona echt wel iets anders is dan een ‘griepje’.
Het is dus mogelijk dat Baudet inziet dat hij het uiteindelijk zal moeten afleggen tegen Wilders. En trouwens ook tegen Joost Eerdmans, wiens JA21 in de opiniepeilingen aan een opmars bezig is. Zelfs de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas is FvD in de polls al gepasseerd.
Maar deze hypothese veronderstelt wel dat Baudet over zelfkennis en inzicht in zijn eigen politieke situatie beschikt. Tot dusver is nog nergens uit gebleken dat hij deze karaktertrekken de zijne mag noemen. De Forum-leider wekt eerder de indruk van een halvegare die zich omringt met nog grotere idioten, die buigen als knipmessen zodra de Geliefde Meester het woord neemt. Kortom: als iemand die ‘niet goed snik’ dan wel ‘knettergek’ is, zoals Wilders zou zeggen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (63)

JanB2
JanB220 jan. 2022 - 22:49

De vraag bovenaan het artikel kan simpel worden beantwoord. Ja!

The Apple
The Apple20 jan. 2022 - 21:47

ZandB is van mening dat of je Baudet wel of niet goed snik noemt helemaal niet ter zake doet. MAAR......! Die je dat wel, dan doet dat denken "aan de Russische, Chinese en Oost-Duitse ‘ziekenhuizen’, gevangenissen en kampen." Dus of een lid van de Tweede Kamer niet helemaal goed snik is doet niet ter zake, maar of je dat ook zo noemt wel? FvD-aanhangers hebben een rare vorm van logica.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl20 jan. 2022 - 21:11

Zal eerlijk zeggen dat ik de stukjes van Dhr. Kockelmans vaak lastig doorkom maar spijker en kop deze keer, hoor. Vandaag wel weer bewezen dat die anderen beter niet bij de microfoon kunnen gaan staan. Enige algemene kanttekening is misschien dat er wel errug veel opiniemakers blij zijn dat Baudet iets onder de leden heeft. Gaan we Kaag ook bij ieder stukje van harte beterschap wensen?

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout20 jan. 2022 - 19:20

Het ceremonisme van chtonisch gecelebreerd slachtofferschap van Baudet appelleert aan de hunkering naar een pseudorealiteit waarin de waarheid nevengeschikt is aan het meest recent gedicteerde dogma der Duisterlingen van de ontborgde Orde. Zo gek is dat nu ook weer niet in de wereldliteratuur. Leest de Bijbel er maar op na. Thans is het zo dat het begeesterde Wappievolk in jubelende ootmoed samenschaart voor een feitenvrij Nederland om door Hem, de Meester, te worden gezegend.

PVDB2
PVDB220 jan. 2022 - 17:29

Is de Paus katholiek?

1 Reactie
spelregeltoerist
spelregeltoerist20 jan. 2022 - 18:10

Heeft Sinterklaas een baard?

watcher3
watcher320 jan. 2022 - 17:15

Hij is in ieder geval een complotmarmot :-)

Zandb
Zandb20 jan. 2022 - 16:29

Het gaat er om of wat hij beweert schadelijk is voor, in dit geval, de vrije democratische rechtsstaat. Of je hem daarom wel of niet goed snik noemt, dat doet niet ter zake. Die vraag stellen, doet te veel denken aan de Russische, Chinese en Oost-Duitse 'ziekenhuizen', gevangenissen en kampen.

2 Reacties
MG1968
MG196820 jan. 2022 - 19:03

Ik vind (=mening) vrijwel iedereen die VVD stemt niet goed snik. Ik vind (=mening) iedereen die FvD stemt niet goed snik. Ik vind Baudet handig gebruik maken van de goed snikken van Nederland en de vraag of ie zelf zo bijster bij is zou ik ontkennend willen beantwoorden. Maar daarmee heb ik geen enkele associatie (of bedoeling) bij ziekenhuizen, klinieken, gevangenissen en kampen. Wel als iemand een gevaar vormt voor de omgeving -en die mag je wat mij betreft breed definiëren- en uitgezonderd de laatste (die hebben we hier niet) mag de rechter zich daar over buigen in welk van dat rijtje iemand thuis hoort. En niet ik met mijn mening.

MG1968
MG196820 jan. 2022 - 19:32

*van degene die niet snikken binnen Nederland

Markzelluf
Markzelluf20 jan. 2022 - 14:17

Ik zie hier allerlei diepgaande analyses en zelfs medische diagnoses, maar degene die dat doen zou ik willen zeggen: tel uw zegeningen!

3 Reacties
Zandb
Zandb20 jan. 2022 - 16:24

Mark Is er dan iets om blij mee te zijn, als het om een Baudet gaat? En wat zegt u tegen een Wilders of een Baudet, die regelmatig twijfelen aan de geestesgesteldheid van 'de' elite?

watcher3
watcher320 jan. 2022 - 17:12

Zeg dat maar tegen Baudet.

Markzelluf
Markzelluf20 jan. 2022 - 19:56

Lees het cursief onder de titel, heren. De niet-wappies heeft hij al van zich vervreemd. Nu de wappies nog

Mirzas
Mirzas20 jan. 2022 - 13:50

Mijn analyse van de kouwe grond: Baudet is middelmatig snik. En hij is volgens mij ook slechts middelmatig intelligent (wat hij bovenmatig slecht kan verkroppen, vandaar het potjeslatijn in een poging zichzelf te veredelen). Hij is nergens echt goed in en heeft ook geen geduld of uithoudingsvermogen om zichzelf ergens in te bekwamen. Hij verveelt zich namelijk nogal snel en heeft zich daarom hoofdzakelijk weten te ontwikkelen tot opportunist. Niet heel anders dan gemiddelde stupide BN-ers als een Donny Roelvink of een Dreetje jr. Maar dan wel in zijn eigen niche. Wat hij volgens mij doet is het gat in de markt opzoeken om stemmen te verwerven. Hij wil helemaal niet veel meer dan wat hij heeft. Hij geniet van de aandacht, vindt momenteel voldoening in het bedenken van weer de volgende provocatie en als het hem verveelt is er gelukkig altijd wel een andere, extremere persoon om hem heen die voor de volgende ophef zorgt. Gaat die groep hem tegenstaan of vervelen, dan zoekt hij waarschijnlijk weer een volgende gat in het politieke spectrum. Of hij wordt een dating goeroe die mannen gaat vertellen dat ze vrouwen moeten afwijzen als ze hen in bed willen krijgen. Misschien begint hij een eigen commerciële omroep, of wordt hij motivational speaker of bekeert zich ineens tot een of andere godsdienst en wordt tv-dominee. Het zal me volstrekt niet verbazen als hij alle wappies op een gegeven moment tegen zich in het harnas jaagt om vervolgens doodleuk de volgende groep te gaan bedienen met provocerend gedrag om aandacht. Het sneue is dat Baudet veel te oninteressant om uit welke hoek dan ook aandacht te krijgen. Maar dat zegt wellicht minder over hemzelf, dan over opportunisten die hun opportunity in zijn kielzog zien zien, of the eyes of the beholders die zich echt in de luren laten leggen door zijn presentatie.

1 Reactie
Phil2
Phil220 jan. 2022 - 14:51

Ben het er mee eens dat voor een intellectueel (die Baudet pretendeert te zijn) de man verdomd weinig vermogen tot abstractie aan de dag legt, en erg veel (doodzonde voor ieder nadenkend mens) bevestiging uitdraagt van preconceived notions. Overigens mag dit dan een gegeven zijn, maar wat zegt het van de meelopers? "Oh, Baudet is tegen, dan ben ik (dus) ook maar meteen tegen vaccineren."

Sonic2
Sonic220 jan. 2022 - 12:42

Dat is ook iets merkwaardigs aan de hedendaagse framing. Er is een totaal taboe op hardop zeggen dat Wilders een plucheklever is en een beroepspoliticus. En dat Baudet naast een gek, nar, narcist en een complot denker uiteraard vooral in Den Haag is voor de niet onaanzienlijke vergoeding die hij er voor krijgt. Een zakkenvuller en graaier dus, Zoals Sarajlija hier onder al zegt heeft Baudet bovendien volledig schijt aan de democratie. Baudet vind het volstrekt onbelangrijk en minacht de democratie. Een "verrijking" voor onze democratie dus.

9 Reacties
Hernandez
Hernandez20 jan. 2022 - 13:14

'Er is een totaal taboe op hardop zeggen dat Wilders een plucheklever is en een beroepspoliticus. ' Denk je dat het Wilders om geld gaat? Ik denk het niet, die man moet al tientallen jaren in safehouses wonen.

Pieterplezier
Pieterplezier20 jan. 2022 - 13:23

Sonic, volgens mij mag je dat hier vaak genoeg zeggen, en zit er totaal geen taboe op. Vraag is of het zin heeft...

rvb2
rvb220 jan. 2022 - 14:08

@Hernandez: Ik denk zeker dat het Wilders om het geld gaat. Hij kan voorlopig geen normaal werk doen, gedeeltelijk buiten zijn schuld om (de bedreigingen).

Sonic2
Sonic220 jan. 2022 - 14:58

@ Hernandez Wil je ophouden met Biden bekritiseren en Biden nu verplicht zielig gaan vinden? Kijk eens hoe zwaar hij bewaakt wordt? Laat Biden een persconferentie houden en huilend aan de Amerikaanse bevolking zeggen hoe erg het is dat hij bedreigd wordt? En voor de rest moet je uitkijken met wat je zegt he over Biden. Want hij wordt al zo erg bedreigd. Je beseft pas als je dit naar Biden, Macron of Merkel verplaatst hoe achterlijk al die morele chantage van die PVV aanhang en ook van u is. Elke keer als er geen argumenten zijn dan komen die safe houses weer voorbij. Stop met die morele chantage. Wilders doet het voor zijn beroep ja. Hij is absoluut niet iemand van buitenaf die Den Haag gaat veranderen. Hij zit er al een jaar of 25 nu inmiddels en komt met niets nieuws. Er zit niets idealistisch bij Wilders bij. Wilders zit daar voor geld. Hij zit daar voor zijn pensioen. Hij zit daarom dat iets anders geen optie meer is. En Wilders is ook dol op de aandacht en hij denkt serieus dat wij over 50 jaar( als hij al dood is) hem allemaal gaan bewieroken. Als de nieuwe Churchill die we aan hem gemist hebben. Dat laatste speelt nog het meeste mee. En van Baudet is het bekend dat hij in 2016 platzak was. Gewoon een graaier en een zakkenvuller. Maar dat schijnt alleen erg te zijn als je links bent/ @ PieterPlezier Ik ben op dit punt een idealist. Kritiek op Wilders en Baudet is niet zonder gevaar. Hier is het wat minder. Ik denk dat u onderschat hoe de volgelingen van die partijen in elkaar zitten. Als ze mij hadden kunnen blokken hier vandaan hadden ze het gedaan. Als ze mij om mijn mening voor het gerecht hadden kunnen slepen, hadden ze het gedaan. Als ik het onder mijn eigen naam doe, dan volgen bedreigingen. De bedreigingen aan het adres van Kaag waren dan ook 100% voorspelbaar. En dat de Jonge bedreigd wordt is voorspelbaar. Dat wij ook een soort Capitool aanval gaan krijgen in Nederland is ook voorspelbaar. Als het om Baudet en Wilders gaat en de bestrijding daarvan zijn er bijna geen idealisten meer over. En is er veel te weinig idealen en veel te weinig praktisch denken. In bijna alle gevallen is praktisch denken en ratio een goede insteek. In het geval van de bestrijding van radicaal rechts is het laakbaar om geen idealist te zijn.

Hernandez
Hernandez20 jan. 2022 - 18:37

@Sonic 'Wil je ophouden met Biden bekritiseren en Biden nu verplicht zielig gaan vinden?' Man, gaat het wel helemaal goed met je? Ik bekritiseer Biden niet en hij is al helemaal niet zielig. 'Je beseft pas als je dit naar Biden, Macron of Merkel verplaatst hoe achterlijk al die morele chantage van die PVV aanhang en ook van u is.' Nee, je kraamt wederom onzin uit (zoals je zo vaak doet). Ik zeg dat als het de man daadwerkelijk om geld zou gaan hij al lang een andere baan (die veel beter betalen) had kunnen vinden. Niveau kleuter Sonic, en dan eis je ook nog 'respect'

Hernandez
Hernandez20 jan. 2022 - 21:33

@rvb Gedeeltelijk mee eens, maar de beste man kan ook niet zomaar gaan rentenieren in Zuid-Frankrijk.. want hij is een wereldwijd doelwit van moslimextremisten.

Sonic2
Sonic221 jan. 2022 - 0:32

@ Hernandez U moet stoppen met haten richting mij. En u weet uitstekend wat ik bedoel. Het is ook volkomen duidelijk wat ik bedoel en je weet ook wat ik bedoel en je doet of je niet weet wat ik bedoel. Dus met u gaat het helemaal niet goed. Dat hele safehouses argument is geen argument. Het doet niet ter zake en wordt alleen ingezet om sympathie voor Wilders te kweken en het electoraal kan worden uitgebuit. Wilders wordt bedreigd. Simons, Kaag, De Jonge, Biden, Macron en Merkel ook. En die hoor ik er niet over janken en het misbruiken. Laat goed zien wat voor kleuter Wilders is en hoe onfatsoenlijk en ongemanierd hij is. Maar u bent laf en pakt liever mij aan. En het gaat Wilders om geld. Om erkenning die hij meent te moeten verdienen. Het gaat hem om de macht in zijn eigen partij, Hij kan ook nergens meer heen. En kan ook niets anders als schelden en langs de zijlijn roepen. Wat dat betreft kan hij een broer van u zijn, want u bent ook vooral goed in andere mensen onbeschoft uitschelden en vooral doen of het niet begrijpt. En nogmaals. Dat zeg ik via u ook tegen anderen. Kap eens met elke keer die safehouses er bij halen. Als je 0,0 argumenten hebt. Van der Staaij slaat dezelfde taal uit en hoeft niet in een safehouse te wonen. Je hele verhaal slaat al nergens op als je safehouses en bedreigingen daar in nodig hebt. Ik denk best dat u intelligent bent, maar elke keer die safehouses er bij halen is emotionele chantage. En ook een poging tot censuur. Dat is de impliciete boodschap. Hou je mond over Wilders, want hij zit al tientallen jaren in een safehouse

Hernandez
Hernandez21 jan. 2022 - 7:53

@Sonic Je kraamt onzin uit omdat je Biden er bij haalt, die is president van de VS; de machtigste man ter wereld. Iedere Amerikaanse president ontvangt bedreigingen, dat is niet goed te praten maar het is van een ander kaliber dan Wilders. Weet jij wat een red-herring is Sonic? ' Hou je mond over Wilders, want hij zit al tientallen jaren in een safehouse' Waar zeg ik dat precies? Wie mag zijn mening niet geven over Wilders? Ik zeg alleen dat ik niet denk dat het de man om het geld gaat, WANT hij zit in een safehouse. En in een safehouse kun je je geld nou niet bepaald makkelijk uitgeven.... 'U moet stoppen met haten richting mij. ' Ik haat je niet en ik moet helemaal niks, je kraamt onzin uit en daar confronteer ik je mee.

Sonic2
Sonic221 jan. 2022 - 14:09

@ Hernandez Het is van een ander kaliber inderdaad. De beveiliging van Wilders stelt geen ruk voor vergeleken bij wat Amerikaanse presidenten moeten doorgaan. Wilders klaagt er wel 100 duizend keer erger over. En meent het een politieke thema te moeten maken. Narcisme is hem ook niet vreemd. Biden ontvangt bedreigingen omdat mensen hem ideologisch haten. Wilders ook. Ik zie geen verschil en dat kan je ook helemaal nergens duidelijk maken waar het verschil zit. Simons, Kaag en de Jonge worden ook bedreigd. Waarom is Wilders nu zielig? Geen idee eigenlijk. Niemand kan dat ook duidelijk maken. Los van dat leven onder bedreigingen niet prettig is. @ Hernandez Je doet het meteen weer. Weer haal je die safehouses er bij. Wilders is beroepspoliticus. Die er al sinds 1998 zit. Tot aan zijn pensioen. Als hij iets wilde bereiken was hij wel constructiever geweest. Wilders zit er volgend jaar 25 jaar. Hoe noem jij het dan? Los van dat je vooral goed bent in mij afzeiken. Waar denk jij dat Wilders het dan om doet? Ben je zo naïef dat je denkt dat die man idealen heeft? Je kunt behalve schelden vooral heel weinig duidelijk maken. Jij maakt je vooral druk over bedreigde mensen die in jouw kringetje zitten. Ik hoor je niet over de bedreigingen aan Simons. En je kunt ook niet echt duidelijk maken waarom Wilders geen plucheklever is of geen beroepspoliticus is? Waarom zeg ik 2 keer onzin? Leg het me uit en dan zonder schelden en moreel superieur gebral.

watcher3
watcher320 jan. 2022 - 12:37

Hij is of knettergek of heel sluw.

3 Reacties
Paul250371
Paul25037120 jan. 2022 - 13:21

Het een sluit het ander niet uit.

MG1968
MG196820 jan. 2022 - 19:05

@Paul Sterker nog, beide kunnen niet zonder elkaar. Sluw heeft geen neutrale betekenis zoals slim die wel heeft.

mijn-mening
mijn-mening22 jan. 2022 - 13:22

Knettergek. Duidelijk

Sarajlija
Sarajlija20 jan. 2022 - 12:27

Baudet en zijn maten hebben letterlijk en figuurlijk schijt aan onze democratie. Zij waren afwezig omdat zij dat volstrekt onbelangrijk vinden. Eigen mediakanalen gebruiken om mensen op te zwepen levert veel meer op dan in TK te zitten. Zij hebben deze pandemie uitgemolken en heb gewenste resultaat bereikt. De volgende stap zou een soort van verzet kunnen zijn. Niet dat ik zwartkijker ben maar ik sluit niks uit. Deze beperkingen zijn een geschenk uit de hemel voor hem.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout20 jan. 2022 - 12:26

In "De ondergang van het denken'' (1987) van Alain Finkielkraut werd het Dreyfuss-schandaal in de tijd van hyper-nationalisme in de 19e eeuw beschreven. In Duitsland werd dat niet uitgelegd als antisemitisme, maar afgekeurd als voortkomend uit de typische Franse aard. Net als Trump staat Baudet voor 100% achter Israël en zijn tegelijkertijd antisemiet c.q. slaan geen acht op antisemitisme in eigen kring. Nu ben ik geen arts, maar beschouw dat wel als een afwijking.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine20 jan. 2022 - 12:13

Baudet is inderdaad niet goed snik en daar is de kiezer inmiddels wel achter. Daardoor is er nog steeds een enorm gapend gat op rechts. Geen idee of JA21 stabiel dat gat kan invullen. Maar als daar toch een keer een stabiele partij ontstaat, economisch rechts, migratie/klimaat-kritisch en ietwat conservatief dan zou dat zo maar heel snel de grootste partij van Nederland kunnen worden. Dan kan die partij de volgende keer de formatie gaan opstarten en kunnen de VVD en D66 als kleinere linkse broeders aansluiten.

3 Reacties
wittecisnoot
wittecisnoot20 jan. 2022 - 12:35

Rake analyse. Baudet heeft dit goud kort in handen gehad maat toen kwam zijn uil-speech...

Paul250371
Paul25037120 jan. 2022 - 13:23

Het zou verschrikkelijk voor elk land zijn als die extreem rechtse racisten van de Judas Alliantie de dienst zou uitmaken.

Sonic2
Sonic220 jan. 2022 - 15:11

@ Wittecisnoot Dat is inderdaad het sprookje wat "rechts" hier veel opwerpt. En dat doen ze overal. Baudet en Forum waren fantastisch tot dat Baudet raar ging doen. Of Wilders is prima, maar hij moet zijn toon matigen en dan is alles goed. Je hoeft alleen maar naar de Boerenpartij in de jaren 60 te kijken om te zien dat het een patroon is. Het is een patroon waarin al dit soort partijen af gaan. Dat de zeepbel zelfs voor de totale naïevelingen pas in 2019 of 2020 klapte is hun totale gebrek aan mensen kennis. Hun totale politieke ongeinformeerdheid. Eerdmans en van der Plas gaan dezelfde fouten maken. Ze hebben de mensen niet. Ze hebben teveel narcisten die niet samen kunnen werken. Ze missen de politieke ervaring om een partij echt op te zetten. En vooral Eerdmans mist charisma. D66 heeft sowieso geen zin in BBB en JA21 en CU ook niet. We krijgen geen premier Eerdmans en we krijgen geen premier van der Plas. Iedereen weet dat. En het is niet dat er ooit in Nederland een nieuwe partij echt geslaagd is. Dat gat is er omdat radicaal rechts altijd faalt. En VVD en CDA het alleen om de macht gaat. Dat gat op rechts is er omdat radicaal rechts het niet vult. BBB en Ja21 ook niet. En VVD en CDA ook niet. Deal with it. Rechts werkt al niet en radicaal rechts ook niet. Nergens en never nooit niet.

west012
west01220 jan. 2022 - 11:47

Baudet heeft helemaal geen belangstelling voor het Kamerwerk. Het enige waar hij in geïnteresseerd is, is het inkomen dat hij krijgt als kamerlid. Hij is daarnaast ook lui. Het is daarom gemakkelijk dat hij fractiegenoten heeft die de boel een beetje in de gaten houden. Meer dan dat hoeven ze niet te doen. Omdat er genoeg stemgerechtigden zijn de de scheten van Baudet lekker vinden ruiken is zijn kostje gekocht en dat weet hij.

Phantom3
Phantom320 jan. 2022 - 11:27

Is Baudet niet goed snik? We weten toch al heel labg dat het antwoord hierop 'ja' is. We moeten onze energie stoppen in belangrijkere zaken.

Over2
Over220 jan. 2022 - 11:23

''FvD schitterde daardoor door afwezigheid tijdens het in elk geval op papier superbelangrijke debat.'' Precies, op papier superbelangrijk maar niet heus. In de achterkamertjes van het rechtse Rutte3 is het rechtse Rutte4 beleid voor de komende 3 jaar in beton gegoten. Plus nog eens verstrekkende gevolgen voor de decennia daarna. De oppositie en regringspartijen mogen voor de buhne hun kritiek/instemming spuien. Maar verder dan wat in Rutte3 achterkamertjes al is afgesproken als wisselgeld komen ze echt niet. Toppunt van nieuwe cultuur is dan dat ook regeringspartijen voor de buhne kritiek hebben op rechtse plannen als afbraak AOW waarmee paupers ernstig gedupeerd worden. Enerzijds omdat ze toch al krap zitten en anderzijds omdat ze niks gaan terugzien in de vorm van subsidies voor Tesla's, warmtepompen etc. etc. Dus wat zal FvD moeite doen om zich in het op papier superbelangrijke debat over rechts Rutte4 beleid te mengen?

1 Reactie
watcher3
watcher320 jan. 2022 - 21:20

Hij wordt er voor betaald hoor!

Bert de Vries
Bert de Vries20 jan. 2022 - 10:36

Baudet is een van de talloze Nederlanders voor wie de eigen mening vanzelfsprekend allesbepalend is. En voor wie feiten ook maar meningen zijn. Of dwaze hersenspinsels. Onderschat niet hoeveel mensen tot deze kringen behoren. En onderschat ook niet op welke terreinen ze werkzaam zijn. Ze vormen een wezenlijk onderdeel van onze samenleving.

DaanOuwens
DaanOuwens20 jan. 2022 - 10:31

Baudet is niet gek. Althans niet gekker dan de meerderheid van de samenleving. Baudet wil gewoon leider van een deel van het Nederlandse volk zijn. En er zijn voldoende malloten aan te werven onder de Nederlandse bevolking. Ik las vandaag een tekstje van iemand die de PVV een linkse partij vond en constateerde dat extreem rechts in Nederland niet bestaat. Dus Nederland is een zeer pluriforme samenleving met wappies in alle soorten en maten. Baudet blijft voorlopig wel in de kamer desnoods met 1 vriend. En als Wilders wint van Baudet, komt er wel weer een opvolger. Er is genoeg aanbod aan extreem rechtse leiders en er zijn miljoenen extreem rechtse volgers. Om stemmen te winnen hoeft een extreem rechtse leider op helemaal geen verstandige dingen te zeggen of te doen. Vaak op TV zijn is voldoende. Dat verklaart ook de groei van BBB en JA21. Maar zelfs zonder TV-uitzendingen blijft er gewoon een groot kiezerspotentieel dat kiest voor extreem rechts.

6 Reacties
Wieowie
Wieowie20 jan. 2022 - 11:52

Ach, ik begin ook steeds meer te begrijpen welke mensen op hem stemmen ondanks oa zijn grove taalgebruik en ultra rechtse standpunten. Sommige mensen zie je ook op dit forum teksten gebruiken als “ Maar jij bent een luidruchtig galmend totaal leeg vat” Die herkennen zich waarschijnlijk in de woordkeuze van een baudet in discussies.

DaanOuwens
DaanOuwens20 jan. 2022 - 14:30

@ Wieowie Jij schrijft: Ach, ik begin ook steeds meer te begrijpen welke mensen op hem stemmen ondanks oa zijn grove taalgebruik en ultra rechtse standpunten. Grappig zo'n suggestie dat ik op Baudet zou stemmen. Eerder schreef je: Hoi Daan, ik zeg tegen iedereen altijd dat het om rechtvaardigheid en verbinding moet gaan. Laat het gerust weten als ik mensen op een nare manier verwijten maak. En : Het begin ermee dat er onderling respect en vertrouwen is. En dat er constructief wordt gecommuniceerd, zonder verwijten te maken. En : Ik denk dat vertrouwen en minder elkaar uitmaken, wel bedraagt aan een goede uitkomst. En : Daan, wat een lulkoek. En : Waarom moet jij altijd van die nodeloos kwetsende termen gebruiken en lukt het jou niet om constructieve feedback te geven? En: Gelukkig leert men op de basisschool dat het niet wenselijk is om mensen zo uit te maken voor iets. Dus kan ik gewoon tot de conclusie komen dat jouw vertrouwen, elkaar niet voor alles uitmaken, het zoeken naar cohesie en dergelijke waarden zijn die jij allang bij het oud vuil heb staan. Er altijd hebben gestaan. Niet erg, ik lig er niet van wakker. Maar wel vreselijk laf en hypocriet dat je dit soort dingen wel heb opgeschreven. Het laat goed zien hoe je zelf denkt.

Wieowie
Wieowie20 jan. 2022 - 16:49

Hoi Daan, deze termen die jij aanhaalt staan inderdaad voor mijn principes “ : Hoi Daan, ik zeg tegen iedereen altijd dat het om rechtvaardigheid en verbinding moet gaan.” “En : Het begin ermee dat er onderling respect en vertrouwen is. En dat er constructief wordt gecommuniceerd, zonder verwijten te maken.” “En : Ik denk dat vertrouwen en minder elkaar uitmaken, wel bedraagt aan een goede uitkomst” Ik denk dat het fvd hun leden moet werven die uitspraken doen als “ Maar jij bent een luidruchtig galmend totaal leeg vat” Dat vindt ik zelf geen wenselijke taal en ik zal mensen daarop dus aanspreken. Ik verwacht dat ook forum wordt aangesproken op hun taalgebruik.

MG1968
MG196820 jan. 2022 - 17:39

"deze termen die jij aanhaalt staan inderdaad voor mijn principes" Principes blijken uit gedrag. Op een forum zien we niets maar kan dat geloofwaardig worden door een zekere mate van coherentie tussen uitspraken. Je door jou gestelde principes blijken nergens uit, juist het tegendeel is aannemelijk gezien je reacties. O.a. daan, maar ook ik, en vast ook anderen hebben je daar al vaker onderbouwd op gewezen. Ok ga die niet herhalen maar ik ben blij dat er mensen zijn die jou aanspreken en duiden zoals zij je zien, want hoewel jij dat tegenwicht als 'nodeloos' typeert is het dat zeker niet. Het was pas nodeloos als hoe je je presenteert overeenkomt met hoe je je ziet. Maar dan was dat aanspreken uit gebleven. Doe er je voordeel mee, stel jezelf de vraag of je wel bent wie je wilt zijn (uitgaande van het idee dat je die principes ook voor jezelf van toepassing verklaart en niet uitsluitend voor anderen). Benader het als een kans.

Sonic2
Sonic221 jan. 2022 - 0:41

Churchill was ook een gek. Maar hij was ook geniaal. Een geniale gek zeg maar. Iemand gek noemen of niet goed snik noemen, hoeft niet perse wegzetten te zijn. Het kan ook een kwalificatie zijn over een onderdeel van iemand zijn gedrag. Baudet kan intelligentie acteren. Baudet kan goed mensen aanspreken op een manier die bepaalde groeperingen aanspreken. Het grote voordeel voor Baudet is dat hij van zijn kudde slaafse volgelingen ook nooit kritische wedervragen krijgen. En als je wel lastige vragen krijgt dan is de Pimwin nooit ver weg. En het woord demoniseren ook niet. Een totaal lege huls. En als je het echt niet meer weet zoals Hernandez hierboven komen safe houses en bedreigingen weer voorbij. Ik denk overigens dat je altijd iedereen op de inhoud moet bestrijden en met argumenten. Je hebt verreweg het meeste effect om Baudet op zijn uitglijders aan te pakken. Een leuke compilatie op verkiezingsdag heeft meer invloed als een heel theoretisch verhaal. Wilders en Baudet kan je het meest effectief aanpakken op de vorm. Want daar raak je bij sommige PVV en FvD kiezers nog ergens een snaar. Inhoudelijk aanpakken werkt niet. Omdat die aanhangers van hun al die sprookjes geloven en ook niet in staat zijn om zich ooit op andere gedachten te laten brengen. Baudet niet goed snik verklaren is volgens mij de beste manier om ze naar 0 zetels terug te dringen. 30 a 40% van de kiezers in Nederland is het volledig met Baudet en Wilders eens. Niet zozeer op de inhoud, maar omdat ze in de frames trappen van ultra rechts. Je hoort ze ook altijd letterlijk hun "bazen" nakakelen. Ze hebben daar geen propaganda minister voor nodig.

DaanOuwens
DaanOuwens21 jan. 2022 - 10:01

@ Wieowie Jij schrijft: Dat vindt ik zelf geen wenselijke taal en ik zal mensen daarop dus aanspreken. Ik verwacht dat ook forum wordt aangesproken op hun taalgebruik. Dom dit soort uitspraken te doen onder uitspraken waaruit blijkt dat je eigen principes niet weet na te leven.

pahan
pahan20 jan. 2022 - 10:26

Het is ook een zinloos debat. Het zal toch niet zo zijn dat Baudet nu ineens de meest wijze van de groep blijkt?

4 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens20 jan. 2022 - 11:57

@ pahan Jij schrijft: Het is ook een zinloos debat. Dat zegt ook veel over jou zo'n tekst. Niets over het debat. Een zinloze opmerking dus. En je schrijft: Het zal toch niet zo zijn dat Baudet nu ineens de meest wijze van de groep blijkt? Een kamerlid dat afwezig is bij een van de meest belangrijke debatten van een kabinetsperiode doet zijn werk niet. De mensen die gestemd hebben op een politicus die zijn werk niet doet zijn domme stemmers. Maar dat maakt Baudet niet wijs. Als het debat niet aan de wensen van een politicus voldoet moet hij zich inspannen om te zorgen dat het wel zinnig wordt. Dus als je er een beetje over nadenkt zijn er stevige kanttekeningen bij het gedrag van Baudet en bij jouw opmerking.

pahan
pahan20 jan. 2022 - 17:23

@DaanOuwens, I presume? Gelukkig sta ik niet alleen in mijn zeer doorwrochte analyse. Ik merk dat u behoefte hebt aan veel woorden omdat het anders niet begrijpelijk zou zijn, ik verwijs graag naar de Dikke van Dale. Daar staan heel veel woorden in. Het uitspreken van de regeringsverklaring is een traditie. Het opvolgende debat ook, maar dat werd verziekt door Paternotte en als u eens een krant zou lezen had u op kunnen vallen dat er voor niemand wat te halen was. Waar zou het in uw ogen zinvol zijn geweest? https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/debatgemist Kijk maar eens terug wat er gebeurt als je er wel bent. Dan dwingt Wilders je met een spottende grijns om naar de microfoon te lopen en te stellen dat je niet vindt dat een motie in de eerste termijn ingediend mag worden. Trekpoppetjes. Dan is wegblijven eigenlijk geen onverstandige keus.

DaanOuwens
DaanOuwens21 jan. 2022 - 10:16

@ pahan Jij schrijft: Het opvolgende debat ook, maar dat werd verziekt door Paternotte en als u eens een krant zou lezen had u op kunnen vallen dat er voor niemand wat te halen was. Dan moet jij een serieuze krant gaan lezen. In het debat valt altijd iets te halen. En een aantal partijen heeft dat ook gedaan. Paternotte herinnerde Wilders aan het feit dat procedures ook voor hem gelden. Dat was terecht. Of Wilders lacht of niet lacht is niet relevant. Hij zal altijd anderen uitlachen. Verstandig is dus niet de reactie van Wilders als uitgangspunt te nemen maar de eigen verantwoordelijkheid. En dat deed Paternotte. Ook deze reactie van jou zegt veel over je eigen handelen. Blijkbaar vindt jij dat de manier waarop Wilders acteert de norm moet zijn. Dat lijkt mij niet. En de afwezige Baudet heeft nagelaten aan te geven watt zijn opvatting is over het gedrag van Wilders. Dus hij heeft zijn werk niet gedaan. Als is het maar om aan te geven dat hij geen moeite heeft met het gedrag van Wilders. Ik verwijs jou graag naar de site van de Tweede kamer. Ook daar staan woorden. Daaruit kan je opmaken wat de rol is van een volksvertegenwoordiger en het parlement. Blijkbaar probeer je de Van Dale uit je hoofd te leren maar mis je dit soort fundamentele kennis. https://www.tweedekamer.nl/zo_werkt_de_kamer/de_nederlandse_democratie/volksvertegenwoordiging

pahan
pahan21 jan. 2022 - 14:55

@DaanOuwens, Ik ga zo aan de borrel maar ik heb nog wel even tijd om nuchter een reactie te typen. Bedankt voor het verwijzen naar dezelfde site waar ik u naar verwees, ik heb ergens de stille hoop dat een van uw identiteiten tot inzicht komt.

Hernandez
Hernandez20 jan. 2022 - 10:23

Baudet zag een gat in de 'markt' en daar is hij ingesprongen.

Geesteman
Geesteman20 jan. 2022 - 10:22

Diep in de kern van FvD huist het fascisme. Als iemand beweert dat het natuurlijk is dat zwakke mensen toch doodgaan en de sterken overleven mag je die wel fascist noemen. Het is een herhaling van de übermensch theorie waarin alleen plaats is voor de sterken. Baudet zal dat ontkennen, maar ik spreek nog wel eens mensen in zijn aanhang die daar sterk van overtuigd zijn. En over 10 jaar roepen die weer we wisten het niet.

2 Reacties
MG1968
MG196820 jan. 2022 - 19:09

"Diep in de kern van FvD huist het fascisme" Diep sowieso niet maar in de kern kan kloppen omdat het laagje vernis van deze partij inderdaad enorm dun is.

Geesteman
Geesteman24 jan. 2022 - 9:42

@MG1968 Dat hangt af hoe je naar een politieke partij kijkt. Voor mij zijn de leden/aanhang de kern van een partij. En dan heb ik het over gewone mensen die zich iedere dag door het leven moeten ploeteren. De kracht waar een partij op steunt. (Moet steunen).

Pieterplezier
Pieterplezier20 jan. 2022 - 10:22

Fons, aantal leden PVDA: 40.000 aantal leden VVD: 26.000 aantal leden bijeen: 3.000 Als we kamerzetels gaan toewijzen aan het aantal leden per partij krijgen we een bijzondere indeling...

2 Reacties
pahan
pahan20 jan. 2022 - 11:54

Aantal leden PVV: 1 Zou een hoop oplossen!

Pieterplezier
Pieterplezier21 jan. 2022 - 9:47

@Pahan: dat is ook slechts een mening...

Sam V
Sam V20 jan. 2022 - 9:31

Ondertussen krijgt hij er zelfs als hij er niet is volop media-aandacht. Misschien proberen minder te happen en meer te negeren? Maar ja, dat lukt de andere politieke partijen ook niet ten aanzien van Wilders. Liever een graantje meepikken van de media-ophef dan hem in zijn eigen sop gaar laten koken.

1 Reactie
MG1968
MG196820 jan. 2022 - 19:17

Ben het niet met je eens. Mensen die fout zitten moet je er continue op blijven wijzen dat ze fout zitten. Want stel je voor, dat ze door gebrek aan tegenspraak ook gaan aannemen dat ze denken als iedereen. Want vatbaarheid voor grootheidswaanzin en slechte zelfreflectie kan ze niet ontzegt worden. Negeren lost niets op. En de mensen bevattelijk voor het gedachtegoed zitten toch al bij hem of vergelijkbare partijen. Die kunnen beter daar zitten dan elders de boel verzieken.

Hansje6
Hansje620 jan. 2022 - 9:30

De vraag stellen is hem beantwoorden. Heerlijk stukje en uitstekende laatste alinea: Baudet is inderdaad een halvegare die kennelijk onvervangbaar is binnen FvD. Gelukkig zijn die andere Kamerclowns van FvD niet aan het woord geweest.