Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Hoe lang nog?

Boris Johnson verder in het nauw: kabinet loopt leeg, ministers vragen premier af te treden
Joop

Is Baudet een homo-hater?

  •  
10-02-2020
  •  
leestijd 8 minuten
  •  
964 keer bekeken
  •  
baudet2

© cc-foto: Frans Peeters

Er is een patroon van uitnodigingen, van spreken op evenementen, van doorverwijzen naar teksten vol homohaat
baudet

© cc-foto: Frans Peeters

Baudet heeft nogal wat gezichten, soms claimt hij ‘liberaal’ te zijn, het volgende moment zoekt hij aartsconservatieven op, al naar gelang waar hij kan scoren.
In 2012 spreekt Baudet bij de Vlaamse organisatie Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHK), een organisatie die zich al sinds de jaren 80 openlijk tegen homoactivisme afzet. Ze organiseerden meerdere manifestaties tegen LHBTI-bewegingen.
In een interview met het Reformatorisch Dagblad in 2015 liet Baudet weten dat hij een verbod op discriminatie onzin vindt en dat een christelijke school een homoseksuele leraar moet kunnen weigeren of ontslaan.
Een paar maanden later sprak Baudet op een donateursbijeenkomst van Stichting Civitas Christiana, een zeer conservatieve christelijke organisatie die bekend staat om haar afkeer van LHBTI’ers. Baudet sprak daar voor een voornamelijk grijs publiek over hoe Nederland veranderd is, ten opzichte van ‘hun eigen jeugd’. Baudet vond het geen probleem te helpen om geld in te zamelen voor deze stichting die bekend staat vanwege haar acties en flyers tegen homo- en transgender-emancipatie.
Op bezoek In het jaar daarna, 2016, sprak Baudet op een conferentie van het Poolse ‘Congres van Nieuw Rechts’ ( KNP ), opgericht door Janusz Korwin-Mikke, die beweert dat mannen intelligenter zijn dan vrouwen, verkrachting en sex met wederzijdse toestemming niet ver van elkaar liggen, en spreekt over een ‘ homomaffia ‘ en ‘ homoseksuele EU-elite ‘. De partij is tegen het burgerlijk huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht en sprak zich geregeld uit tegen LHBTI-rechten.
In Zweden houdt Baudet in het najaar van 2019 een speech voor de Sweden Democrats , een partij opgericht door nazi’s en nog steeds bekend als ‘radicaal rechts’, misschien zelfs extreemrechts. De partij had ex-SS’ers en andere neo-nazis in de rangen en verschillende van haar politici zijn opgestapt na onthullingen van antisemitische, racistische en seksistische uitspraken.
Op het gebied van LHBTI-rechten , stelt de partij dat het ‘traditionele gezin’ het beste is voor de ontwikkeling van kinderen. Ze wilden adoptie door koppels van hetzelfde geslacht verbieden en kunstmatige inseminatie zou moeten worden ontmoedigd. Ze hebben sterke kritiek op wat zij de ‘homo-lobby’ noemen en publiceerden regelmatig aanvallende artikelen over de ‘ perversiteit van homoseksualiteit ‘. De Stockholm Pride zou volgens hen kinderen seksualiseren en ze vergelijken homoseksualiteit met pedoseksualiteit. In 2018 verklaart de partij homofoben niet welkom te heten, maar in 2019 verdedigt nota bene een homoseksuele Sweden Democrats-politicus het weghalen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis omdat die vlag te politiek zou zijn. Tolerantie voor de bühne?
EU fractie Sinds de Europese verkiezingen van 2019 zit Forum voor Democratie in de fractie genaamd Europese Conservatieven en Hervormers (ECH). In deze fractie zitten voornamelijk partijen die als homofoob bekend staan in hun land.
Volgens Gaysite.nl zijn ECH-leden koplopers in het wegstemmen van LHBTI-gerelateerde voorstellen en zijn ze doorgaans tegen het ‘homohuwelijk’ of andere homorechten.
Neem bijvoorbeeld de Poolse Recht en Rechtvaardigheid (PiS), de regerende partij in dat land. Zoals bekend, ligt PiS momenteel onder vuur vanwege het aanjagen en toestaan van LHBTI-vrije zones , volgens de partij zouden LHBTI’ers de traditionele christelijke gezinswaarden en de Poolse identiteit bedreigen. De EU veroordeelde dit, Forum onthield zich van stemmen.
Een Italiaanse partij, Broeders van Italië, is al niet veel beter : ze willen het homohuwelijk terugdraaien samen met andere wetten die ‘ tegen de traditionele familie-waarden ingaan ‘. Het homohuwelijk wordt door hen ‘het einde van de mensheid’ genoemd en gendereducatie moet wat hen betreft verboden worden.
Hoe de andere Nederlandse ECH-partij over homo-rechten denkt is wel bekend, de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) is van mening dat homoseksueel gedrag niet geoorloofd is , ze zijn tegen het homohuwelijk of het toestaan van adoptie door stellen van hetzelfde geslacht.
Renaissancelezing In het voorjaar van 2019 hield het ‘wetenschappelijk bureau’ van de partij een ‘renaissancelezing’ en nodigde daar oud-president Václav Klaus van Tsjechië voor uit.
In de speech die Klaus houdt, spreekt hij over “manipulatie en indoctrinatie van kinderen met genderisme en feminisme “, een applaus volgt. Klaus gaat verder over de “ aanval op het traditionele gezin ” (man, vrouw en kinderen). Volgens hem ligt die gezinsvorm onder vuur, mede door “financiering door externe NGO’s”. Even later zegt Klaus dat “relaties tussen verschillende soorten seksuele minderheden op hetzelfde niveau als normale relaties” worden gezet. Het begrip ‘discriminatie’ vindt hij een fatale aanval op de vrijheid van het individu en de vrije samenleving. Wederom volgt applaus.
Klaus heeft een reputatie op het gebied van het bekritiseren van homoseksualiteit. Hij was zo’n beetje als enige politicus een tegenstander van de eerste Gay Pride in Praag, volgens eigen zeggen is hij niet tegen homoseksualiteit, maar is tegen het ‘openlijk vieren’ ervan: het tolereren is voldoende.
Baudet was duidelijk over de toespraak van Klaus en zei “I enjoyed every word”, in de voice-over van het filmpje op Facebook stelt hij “Klaus is een echte FvD’er”.
Doorverwijzingen Sowieso heeft Baudet er een handje van om homo-vijandige figuren onder de aandacht te brengen. Op Twitter raadde hij een artikel van Guillaume Faye aan. Faye staat bekend als radicaal-rechts en gaat tekeer tegen rassenvermenging en uiteraard tegen homoseksualiteit.
Baudet tweet een ‘leuk artikel met leuke filmpjes van Roosh V over Oekraïne’. Het artikel heet ‘5 observations from my 2015 visit to Ukraine’ en begint meteen met een tirade over de teloorgang van de beschaving vanwege ‘butt sex’ en ‘homoseksuele parades’. Volgens Roosh allemaal de schuld van de Westerse elite.
Roosh staat bekend als vrouwonvriendelijk, iemand die niet zo moeilijk doet over verkrachting en als antisemiet.
image-1

© Een inmiddels verwijderde tweet

In 2017 kwam Jeremy Rabkin bij FvD spreken , een man die bij herhaling betoogde dat de verbintenis tussen mensen van hetzelfde geslacht niet de status van ‘huwelijk’ moest krijgen.
Datzelfde jaar retweette Baudet reclame voor een boek van Dominique Venner, een fel tegenstander van het Franse homohuwelijk. Vlak voor zijn zelfdoding plaatste de man nog een artikel op zijn blog, waarin hij vreedzame protesten tegen het homohuwelijk als zinloos en niet toereikend beschreef, volgens hem was een grootse symbolische daad nodig. Zijn dood kreeg bijval van verschillende Franse radicaal-rechtse persoonlijkheden.
Op een bijeenkomst van de jongeren afdeling van Forum voor Democratie (JFvD), sprak de voorzitter , Frederik Jansen, over ‘clownworld’. Annabel Nanninga noemde begin januari ‘clowntown’ toen ze het over Amsterdam had. Wie het begrip ‘clownworld’ niet kent en gaat zoeken op internet, komt terecht in een online wereld die bol staat van homofobie, transfobie, antisemitisme en ander racisme. Als je daar tegen bent, waarom gebruik je dan toch zulke woorden?
In december 2019 sprak Eva Vlaardingerbroek op een FvD congres , ze keert zich tegen haar bizarre voorstelling van feminisme. Vlaardingerbroek heeft een relatie met de Franse feministen-hater Julien Rochedy , bekend als jeugdleider bij Front National, en tevens een vriend van Baudet. Rochedy is tegen gender-educatie of seksuele voorlichting waarbij homoseksualiteit aan bod komt. Hij zou ‘homopropaganda’ verboden willen zien. Baudet noemde een ‘heel interessante jonge Fransman’.
Cultuurmarxisme Veel van bovenstaande uitingen komen overeen, je ziet ze veelvuldig bij mensen die menen dat ‘cultuurmarxisme’ bestaat: cultuurmarxisten zouden onze instituties infiltreren en de westerse beschaving willen vernietigen. Waarom precies? Dat weet niemand. Wie ervan beschuldigd wordt, kan zich maar lastig verdedigen: een kenmerk van een complottheorie is tenslotte dat je niet toegeeft er deel van uit te maken.
Voorheen vond je deze complottheorie enkel in de diepe krochten van het internet, op het neo-nazistische Stormfront forum bijvoorbeeld. De theorie heeft een lange achtergrond en is gedrenkt in antisemitisme.
image-2
Eén van de basisbeginselen van ‘cultuurmarxisme’, is het idee dat het een samenwerkingsverband is van feministen, ‘globalisten’ (in radicaalrechtse kringen vaak een ander woord voor ‘joden’), homoseksuelen, (culturele) elite en socialisten. Als het aan hen ligt, vernietigen ze het traditionele gezin, nemen de rechten van witte mensen weg en geven feministen, mensen van kleur en homoseksuelen speciale privileges. Een reden daarvoor wordt niet gegeven.
Niet als eerste, maar wel als meest succesvolle, trok Baudet deze extreemrechtse complottheorie ‘cultuurmarxisme’ onze mainstream politiek in. Wat ‘cultuurmarxisme bestrijden’ in de praktijk inhoudt, kunnen we zien in landen waar de machthebbers dat waanidee onderschrijven. Zo is de Braliziaanse president Jair Bolsonaro een fervent bestrijder van cultuurmarxisten. Ook bij hem zien we terug dat het hebben van gelijke rechten voor LHBTI’ers een aanval betekent op de traditionele christelijke waarden en dus moeten die rechten van tafel. Bolsonaro ligt regelmatig onder vuur vanwege zijn homo-vijandige uitspraken.
Inmiddels heeft hij laten weten niets op te hebben met het oordeel van de hoogste rechtbank dat homohaat op gelijke voet staat met rassendiscriminatie en hij heeft bijvoorbeeld subsidies voor culturele projecten met LHBTI-gerelateerde thema’s al stopgezet.
Over de regerende Poolse PiS-partij en de LHBTI-vrije zones hebben we het al gehad. Het zal niet verbazen dat ook zij tekeer gaan tegen ‘cultureel marxisme’.
Wie cultuurmarxisme wil bestrijden, kan niet zonder homohaat.
Conservatief vs progressief Baudet zelf is al sinds zijn jonge jaren iemand die zich bezig houdt met ‘conservatisme’. Toch begon Forum voor Democratie ooit als voorvechter van de liberale democratie. Het lijkt erop dat Baudet naar zijn roots is teruggekeerd en zich prima kan vinden tussen allerlei zeer conservatieve figuren: hij wordt dan ook bewonderd door mannen die de homo-emancipatie willen terugdraaien.
Baudet heeft het idee van ‘cultuurchristen’ omarmd en zoekt de conservatieven nu regelmatig op. Sterker nog, hij zet zich expliciet af tegen ‘progressief denken’. Recent publiceerde Forum voor Democratie een artikel, waarin de goede doelen van de Postcodeloterij onder vuur worden genomen. Zoals wel bekend, zet Amnesty zich in binnen- en buitenland in voor LHBTI-rechten. Volgens Forum is je verzetten tegen discriminatie van LHBTI’ers ‘progressief’, en blijkbaar niet redelijk.
image-3-1024x126
Zijn hernieuwde conservatieve imago en het bijhorende afzetten tegen progressieve waarden, past prima bij het idee van het ‘traditionele gezin’, zoals we dat ook bij andere bestrijders van cultuurmarxisme kunnen zien.
Vriendjes? Er is een patroon van uitnodigingen, van spreken op evenementen, van doorverwijzen naar teksten vol homohaat. Er is een patroon van het opzoeken en het helpen van organisaties die homo-vijandig zijn. Er is een patroon van het verspreiden van ideeën, die bij een beetje googlen direct leiden naar teksten vol haat richting homo’s, transgenders en feministen.
Ongetwijfeld zal Baudet claimen dat hij vriendjes is met LHBTI’ers.
Eén ding weet ik wel: als iemand die ik tot mijn vrienden zou rekenen, voortdurend mensen helpt of onder de aandacht brengt die negatief over mij spreken, zou ik me achter de oren krabben.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (110)

WimpyH
WimpyH18 feb. 2020 - 9:13

AD Jan 2020: Bijna dagelijks heb je het op Twitter aan de stok met leden of aanhangers van bijvoorbeeld de PVV of FVD. Waarom is dat? ,,Omdat er vanuit bepaalde hoeken elke dag wordt ingebeukt op belangrijke instituten. Er is een bizarre hetze gaande tegen journalisten, leraren en wetenschappers. Kijk alleen al naar de kliklijn voor linkse docenten. Of de conclusies van het RIVM die consequent in twijfel worden getrokken. Zoiets blijft niet lang goed gaan.” Andersdenkenden het liefst uitsluiten (zie onder). Nee wij links zijn ok. Matt Ridley niet welkom op Universiteit. https://resource.wur.nl/nl/show/Protest-tegen-rede-Matt-Ridley.htm Paul Cliteur niet welkom tijdens de Nacht van de Filosofie. https://www.ukrant.nl/filosofen-boos-over-komst-paul-cliteur/

WimpyH
WimpyH18 feb. 2020 - 8:35

AD Jan 2020: "Na vijf jaar in de raad strijdt Martijn Tonies (SP) online verder: ‘Ik ben soms best een etter’"

Becausky
Becausky15 feb. 2020 - 3:08

Het wachten is op de eerste keer dat hij voor de klikkende camera's een van vreemde smetten vrije baby redt uit de handen van een zojuist in zwijm gevallen vrouw, die ongeschikt is voor het moederschap. Bij die gelegenheid zal hij een kostuum en geurtje dragen van Hugo Boss

Vlaggenroof
Vlaggenroof11 feb. 2020 - 15:39

Het ligt extreem gevoelig bij mensen, maar Baudet is de laatste die een homohater is. Dat hij niet altijd helemaal netjes is - eens. Hij zoent openlijk met mannen / loopt hand in hand, dat heb ik Klaver of Kuzu nooit zien doen.

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen14 feb. 2020 - 14:56

Hoe zit het dan met de inhoud van de column? Je moet maar eens opletten: guurrechts, of dat nou in NL is of in de US, praat alleen in statements. Onderbouwing is lastig want dan moet je echt gaan ziten stinken en dat wil niemand Dus er wordt een co;umn geschreven vol met feitelijke info, en dan komt jij met Nee en verder niks? Maar of je nou homo bent of niet: Baudet is niet goed voor je.

Becausky
Becausky15 feb. 2020 - 1:51

Nee Juffrouw Baudet is een ( arme ) mensenhater

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty11 feb. 2020 - 6:14

Ik ga graag om met vrijzinnige en progressieve mensen, heb veel met hen gemeen en ben geïnteresseerd in hun gedachtegoed. Zij zijn overwegend voorstander van de "vrije liefde". Volgens de redeneerwijze van heer Tonnies zou ik dan ook een automatisch een gepassioneerde adept zijn van polygamie. Baudet heeft bij mijn weten vooral weinig op met de "identity politics" van non-hetero's en relatief veel LHBT's voelen zich juist thuis bij de FvD.

7 Reacties
Deplorable Lefty
Deplorable Lefty11 feb. 2020 - 6:16

Correctie: Tonies

Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 10:00

"...en relatief veel LHBT’s voelen zich juist thuis bij de FvD" Die snappen dan niet dat ze de volgende zijn die aan de beurt komt.

madbako
madbako11 feb. 2020 - 11:45

@Deplorable Lefty 11 februari 2020 at 07:14 ... en relatief veel LHBT’s voelen zich juist thuis bij de FvD. En welk empirisch onderzoek heeft dat als grondslag? Is dat je duim, of heb je jezelf oraal bevredigd?

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty11 feb. 2020 - 18:54

@ Madbako Ik meende dat ergens gelezen te hebben, maar kan dit zo snel niet terug vinden. Dus dit neem ik terug.

Krek
Krek12 feb. 2020 - 8:10

Deplorable Lefty, Dat is destijds waarschijnlijk de poll van Gaysite.nl geweest. Ik kon er nog een screenshot van terugvinden op TPO. https://tpook.nl/2019/05/11/derde-van-nederlandse-lhbt-homos-gaat-forum-voor-democratie-stemmen-staat-op-internet-dus-is-waar/# Ook kafka.nl verwijst hier ook naar in het hieronder gelinkte artikel, eveneens met de aantekening dat de betrouwbaarheid van een online poll discutabel is. https://kafka.nl/wat-vindt-thierry-baudet-van-lhbt-rechten/

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 feb. 2020 - 14:59

Ik meende dat ergens gelezen te hebben, maar kan dit zo snel niet terug vinden. Dus dit neem ik terug. Zie je het patroon zelf? de kern van de discussie en dan ernaast zitten. Net als de voorman Maar homos zijn net mensen, dus dat daar een hoop FVDers tussen zitten, ja dat zou zomaar kunnen.

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty14 feb. 2020 - 16:29

@ Krek Bedankt voor jouw linkjes. Zou best kunnen dat ik het destijds op een van deze sites heb gelezen. Gelukkig, ik begon al aan mezelf te twijfelen.

Sarajlija
Sarajlija10 feb. 2020 - 20:48

Aan wie wordt deze vraag gesteld? Zolang linkse Nederland alle dagen met Baudet bezig is krijg ik neiging te denken dat wij niet echte problemen hier hebben. Met alle respect maar er zijn belangrijkere onderwerpen dan Baudet. Wakker worden linkse mensen.

6 Reacties
Jorah
Jorah10 feb. 2020 - 21:39

Ik heb al tijden geen positief plan voor een beter Nederland meer gehoord vanuit links Nederland. Het is puur regressief en reactionair geworden. Het komt nergens meer zelf mee omdat het te druk is met reageren op wat anderen doen. Ontzettend spijtig allemaal, het kan zoveel beter.

O3
O310 feb. 2020 - 23:56

[Aan wie wordt deze vraag gesteld?] Een retorische vraag. In dit geval wordt de vraag bevestigend beantwoord door hem te stellen. Zijn aanhangers kijken weg. Over hun messias mag niks verkeerd gezegd worden. Mensen die op een afstandje toekijken kunnen misschien iets opsteken van de bovenstaande opsomming van feiten. Het FvD groeit gestaag en hun gedachtegoed wordt steeds meer genormaliseerd. Dus naast fascistoiide (etno-)nationalisme, misantropie, racisme ook homofobie. Als Baudet en het FvD deze extreme opvattingen nier zouden propageren, dan trokken zij ook minder aandacht daarvoor.

Sarajlija
Sarajlija11 feb. 2020 - 8:43

@ Jorah, Klopt. Echt zonde van energie en tijd.

Sarajlija
Sarajlija11 feb. 2020 - 8:48

@ O, Ja en? Baudet is een na(r)cist en daarmee is alles gezegd volgens mij en hij zit in Tweede Kamer, Het mag toch? Wij hebben in deze land veel grotere problemen en dat bedoel ik echte problemen zoals armoede en zorg. Zolang echte problemen niet aangepakt worden blijft FvD groeien zo simpel is dat. Hij hoeft niks te doen gewoon afwachten. Dat is pas zorgelijk.

Becausky
Becausky15 feb. 2020 - 3:17

@Sarajlija Wij zijn al uren op Zou het kunnen dat jij degene bent die nog fijn in dromenland rondwandelt?

WimpyH
WimpyH18 feb. 2020 - 8:33

Links heeft zo zijn eigen tolerante en verdraagzame spelregels. Daarom hoor je ze ook nooit kritisch over links extremisme of andere linkse zaken die niet ok zijn. Wel piepen over het belagen van het gebouw waar KOZP vergadert (zie Klaver en niet uitgezonden door de NOS) maar als Sint en enkele ZP-en lijfelijk worden belaagd op straat hoor je ze niet (Klaver was nergens te vinden, NOS zond het niet uit wel SBS). De bekende blinde vlek. Het is aan de orde van de dag. Men ziet het niet eens meer zo normaal is het al. www.tiny.cc/wom5jz Palestina is geen excuus, links moet antisemitisme op de agenda zetten https://joop.bnnvara.nl/opinies/palestina-is-geen-excuus-links-moet-antisemitisme-op-de-agenda-zetten Hoezo openstaan voor andersdenkenden? En dat op een Universiteit. Dat geeft je te denken. Matt Ridley niet welkom. Want links spelregels. https://resource.wur.nl/nl/show/Protest-tegen-rede-Matt-Ridley.htm Filosofiestudenten en -docenten zijn verbolgen dat prominent FvD’er Paul Cliteur is gevraagd om te spreken tijdens de Nacht van de Filosofie. Hij zou geen podium moeten krijgen. https://www.ukrant.nl/filosofen-boos-over-komst-paul-cliteur/ Genoeg andere voorbeelden. Eigen spelregels. Links is ok rechts niet. Sticker er op klaar. Kortom: kansloos.

O3
O310 feb. 2020 - 17:22

EZEL BLIJKT WOLF IN CHIQUE SCHAAPSKLEREN Achter zijn brede glimlach, vlotte coiffure, strak gesneden maatpakken, glimmend gepoetste herenschoeisel, erudiete latijn verbergt de wolf zijn ware bedoelingen. Luid roept hij: "Kijk uit voor vreemdelingen! Zij haten jou. Vooral homoseksueel geaarden moeten oppassen!". "Kom hierheen. Bij mij ben je veilig."

FransBrinkman
FransBrinkman10 feb. 2020 - 16:52

Ik zie Baudet toch gemakkelijk voor me als Alo Alo Lieutenant Hubert Gruber (Guy Siner) met kekke laarzen, een zweepje en een tankje natuurlijk.

2 Reacties
Krek
Krek11 feb. 2020 - 8:45

En met een bosje lavendel aan de loop van zijn 'little tank' gebonden!

LaBou
LaBou 11 feb. 2020 - 12:02

Dan toch meer een herr Flick van de gestapo. Herr Gruber ging er uiteindelijk toch met Helga vandoor.

Sam V
Sam V10 feb. 2020 - 16:40

Dat Baudet niets op heeft met homoseksualiteit lijkt mij evident. Hierbij ga ik er van uit dat het in dit geval geen voorbeeld is van iemand die sterk ageert tegen iets om te voorkomen dat zichtbaar wordt dat hij er eigenlijk heel veel mee heeft. Meer dan hem lief is voor welke redenen dan ook. Los daarvan, is er op zich niets mis om uit te gaan van het traditionele gezin als hoeksteen van de samenleving. Het zou immers veel van de hedendaagse problemen oplossen. Natuurlijk is dat conservatief gedacht, maar zolang er niet gediscrimineerd wordt om oneigenlijke redenen, maar alleen op feiten en risico-inschatting gebaseerde basis (bijvoorbeeld wel of niet bloeddonor) voor een maatschappij een prima uitgangssituatie. Helaas zien sommige conservatieve politici dit niet als uitgangspunt maar als harde norm. Dan liggen homofobie en homohaat inderdaad op loer.

1 Reactie
Marinus C.
Marinus C.11 feb. 2020 - 9:01

"Los daarvan, is er op zich niets mis om uit te gaan van het traditionele gezin als hoeksteen van de samenleving." "Niets mis" is een groot woord, maar zolang er geen pogingen worden ondernomen , om die oudbakken en enigzins schimmelige burgermoraal in wetten te codificeren, moet het kunnen. "maar alleen op feiten en risico-inschatting gebaseerde basis (bijvoorbeeld wel of niet bloeddonor)" De uitsluiting is, gezien de standaard testen voor bloedproducten, redelijk onzinnig ANNO 2020. Met homo besmet bloed is wel weer slecht voor de levendige en lucratieve handel in bloed van bedrijfjes als sanguine.

Drunken Pumpkins3
Drunken Pumpkins310 feb. 2020 - 15:55

Ik hen het wel eens vaker gezegd. Homo's worden "misbruikt" door extreem rechts om moslims op de kast te jagen. Voor de verderrest zijn homo's in de ogen van extreemrechts "minderwaardig" net zoals vele bevolkingsgroepen en anderdenkende. Alleen de trotse natoonalistishe, mannelijke FvD'er is een ubbermench, en de rewt is minderwaardig afval. Dit zagen we een paar jaar geleden ook terug in Jinek toen Jan Roos werd betrapt als homohater.

6 Reacties
Baron von Kleef
Baron von Kleef10 feb. 2020 - 18:23

Uit de kast komen om de moslims er op te jagen?? De muizen sterven er voor de kast,zeker wat jouw commentaar betreft. Misschien kan je het kastje beter bij de muur laten blijven? Poppetje gezien, kastje weer dicht.

Luneau
Luneau10 feb. 2020 - 22:54

DP, Partijen als PVV en FvD doen zich enkel als beschermers van homo's en vrouwen voor, als ze daarmee moslims kunnen bashen. Voor het overige geven ze niks om homo's en vrouwen. Die zijn enkel de stok om mee te slaan. Maar de goede verstaander had dat al lang door.

Marinus C.
Marinus C.11 feb. 2020 - 7:26

"Ik hen het wel eens vaker gezegd. Homo’s worden “misbruikt” door extreem rechts om moslims op de kast te jagen." Hoe bedoel je dat precies?

Jorah
Jorah11 feb. 2020 - 10:15

Luneau, waarom negeert links de problemen die er wel degelijk zijn met de islam icm acceptatie van homo's en vrouwenrechten? Kan je daar ook zo'n diepgaande analyse op geven?

Martijn Tonies
Martijn Tonies11 feb. 2020 - 13:37

@Jorah: "waarom negeert links" Dat gebeurt niet. Maar ja, dat zul je niet horen van de standaard roeptoeters van radicaal rechts.

Marinus C.
Marinus C.11 feb. 2020 - 16:01

"waarom negeert links de problemen die er wel degelijk zijn met de islam icm acceptatie van homo’s en vrouwenrechten?" Dat doet links helemaal niet. Wat links over het algemeen wél doet is seksisme en homofobie beschouwen vanuit een perspectief wat ruimer is dan het islamofobe perspectief. Dus dan gaat het inderdaad niet zo vaak over moslims als het over homofobie en seksisme gaat. Dat kun je negeren noemen , maar eigenlijk is het zo logisch dat het erg is dat ik het überhaupt moet uitspellen. Getuigt van een best wel een verwrongen wereldbeeld. Anyway, als morgen alle moslims "terug" zouden "gaan" naar hun "eigen land", dan zal links nog steeds homofobie en seksisme bestrijden. Bij onze aarsrechtse kruisvaarders heb ik daar een veel harder hoofd in.

vdbemt
vdbemt10 feb. 2020 - 15:05

We kennen de sterke, inhoudelijke reactie wel van Baudet op feiten (en wetenschap): het is absolute onzin.

2 Reacties
adriek
adriek10 feb. 2020 - 15:56

Dat is een veel te ongenuanceerd beeld van Baudet. Niet alle feiten zijn onzin: sommige feiten passen wél in zijn straatje en die feiten zijn dan ook de absolute waarheid. Je moet wel het hele verhaal vertellen @vdbemt!

Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 10:02

"Niet alle feiten zijn onzin" ? Rare zin, een onzin.

Mark Grootendorst
Mark Grootendorst10 feb. 2020 - 14:50

Dat is hij en die hele club erbij. Homo's zijn nu welkom omdat ze belaagd worden door een deel van de allochtonen, zijn die 'kaltgestelt' dan komen wij wel aan de beurt. We zijn dus gewoon 'nuttige idioten' zoals Lenin dat ooit zo treffend verwoorde. Homo's die op Baudet en Wilders stemmen, stemmen op hun toekomstige ondergang. Hun aanhang is absoluut homofoob.

TigressApril
TigressApril10 feb. 2020 - 14:42

Baudet is zo'n homohater dat zijn partij (FvD) kan rekenen op de steun van o.a. Gerard Joling en volgens een GaySite.nl peiling 25% van het door hun gepeilde homo electoraat. Verder is homos die op FvD stemmen niet anders dan Surinamers die op de PVV stemmen. Mensen stemmen op partijen om verschillende redenen. Ik ben er vrij zeker van de er bij de Zweden Democraten (lol die naam) ook een (groot?) aantal stemmers zitten welke homo zijn. Mijn verklaring ervoor is dat deze 25% (van de gepeilde) niet van homofobe buitenlanders houdt en daarom anti massa immigratie stemt. Als de SP gewoon ook weer tegen massa immigratie is zoals ze vroeger was krijgen we die stemmers gedeeltelijk (hoop ik) wel terug.

2 Reacties
Luneau
Luneau10 feb. 2020 - 23:02

Tja, er waren ook homo's (Ernst Rohm) en Joden die op de NSDAP en NSB stemden. Was ook niet zo verstandig. Blijkbaar stemmen sommige mensen nou eenmaal tegen hun eigen belangen in.

Marinus C.
Marinus C.11 feb. 2020 - 8:17

@Tigress "Baudet is zo’n homohater dat zijn partij (FvD) kan rekenen op de steun van o.a. Gerard Joling" Dat zegt dus echt helemaal niets. Zelfs de nazi's hadden in hun beginjaren facties die enorm vooruitstrevend waren op het gebied van holebi-issues. Net zoals er facties waren die Joodse leden hadden trouwens, veel mensen beseffen niet dat de nazi's zoals wij die kennen feitelijk een geradicaliseerde tak van de nazi's waren. Anyway, dat was over zodra ze goed en wel in het zadel zaten. Gedurende de "Nacht van de lange messen" werd de Nazi-partij gezuiverd van homoseksuele elementen, leather daddy Ernst Röhm werd door Hitler persoonlijk kaltgestelt, en was homoseksualiteit binnen een zucht en een scheet (weer) een halsmisdaad. De uitslag van de poll op Gay.nl zegt niet zoveel. En al helemaal niet als Geenstijl er aandacht aan heeft besteed. Die staan er om bekent openbare polls te ontsporen. Het idee dat holebi's in de straten van de steden worden opgejaagd daaor Nafri-jongeren is een hijgerig extreem-rechts fantasietje, wat lastig vol te houden is als je zelf holebi is.

korheiden2
korheiden210 feb. 2020 - 14:41

Kunnen we Baudet eens een tijdje niet meer noemen? Er zijn ook andere zaken. Bijvoorbeeld: moeten musea bloot van de muren halen? De verkoop van Tesla's is flink teruggelopen. De hoogleraar Smeulders, toch van Groen Links, stelt dat we niet van het gas af moeten, zeer tegen de zin van Jan Rotmans. Enzovoorts.

2 Reacties
Salama.
Salama.10 feb. 2020 - 17:46

Eens. Ik ben inmiddels volkomen Baudet-moe. Er zijn veel interessantere zaken te bespreken.

Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 10:05

Oneens. Ik vind racisme geen onderwerp dat we maar even moeten parkeren omdat we er moe van worden. Met het parkeren hiervan maak je het namelijk meer acceptabel.

Sonic2
Sonic210 feb. 2020 - 13:41

Het is best een goed opinie artikel. En nu? Dat is de vraag die ik er vooral nu bij heb. Ik heb het idee dat zijn achterban toch wel op hem gaat stemmen. Baudet is een racist, seksist, narcist. Hij retweets allerlei verkeerde types. Hij is een clown. Er zijn zelfs in Nederland nog mensen die Trump een geweldige president vinden. Het is hopeloos. Dat klinkt wat gelaten, maar bedoel het eerder realistisch. Een treintweet verzinnen? Die hele FvD aanhang geeft er geen fuck om. Heel Nederland staat in brand. Behalve degene die hem electoraal mandaat geven. Ook in 2021 zullen dit soort intens foute en sneue bewegingen een veel te ruimschoots mandaat krijgen. Het enige wat hem echt zal breken is een "Roemertje". Een flinke uitglijder tijdens een RTL of NOS debat. Hun zorgen weg nemen? Zal ook niet helpen. Want dat zullen FvD kiezers altijd op het conto schrijven van Baudet. Het is de druk van FvD die het namelijk doet.

7 Reacties
Robotnik1
Robotnik110 feb. 2020 - 13:58

Pfff wordt je niet eens moe van het alsmaar in die bubble herhalen van haat en nijd? Er is nu nog een topic over Baudet verschenen. Ik begin nu toch steeds meer te twijfelen aan de pacifistische aard van enkele reclamanten alhier.

Baron von Kleef
Baron von Kleef10 feb. 2020 - 14:28

"Er zijn zelfs in Nederland nog mensen die Trump een geweldige president vinden." Die zullen er zeker zijn maar voor de meerderheid was het alternatief gewoon een hel van 4 jaar geworden, dan maar Trump. Ongeveer net zo'n hel als waar de Clinton aanhangers nu in zitten. En ja, Trump is zo gek als een deur maar altijd nog beter dan die andere gek.

Sonic2
Sonic210 feb. 2020 - 19:44

@ Robotnik Dat is natuurlijk een mooie truc. Overdrijf de mening van mij over Baudet. Vul vervolgens in dat ik Baudet wel iets zou willen aan doen. Maak de sprong naar Volkert. Filosofeer nog wat verder en je zit met je idiote "hersenkronkels" bij de goelag van Stalin, Mao en Pol Pot. Het past helemaal in het handboek van allerlei nationalistische verdwaalden hier. En uiteraard is alles demoniseren. Alles. Maar dan ook echt helemaal alles. Het zijn hier de rechts nationalisten die de erfenis van Fortuyn besmeuren. En alleen maar om hun intens sneue en zielige charlatans te verdedigen. Fortuyn had het vreselijk gevonden. Hoe erg zijn "erfopvolgers" zijn moord misbruiken om volledig gerechtvaardigde kritiek op die 2 charlatans in de kiem te smoren. Reacties zoals die van u en andere verdwaalde figuren zie ik als aanmoediging om door te gaan. Grove en zeer onbeschofte reactie van u trouwens. Nationalist? Zou veel verklaren. @ Baron van Kleef Wat ik vooral elke keer mee maak, zijn uiterst rechtse fantasten die van alles en nog wat bij elkaar liegen, bedriegen en vooral met allerlei invul oefeningen komen. Klaver is hier de boze boeman. Als hij premier wordt gaan we naar de klote. We hebben nooit een premier Klaver gehad. Dus we weten dat niet. Allemaal invullen. Net met Corbyn in Engeland. Als Corbyn premier was geweest dan had ik wel binnen een paar jaar die goelags willen zien. Want dat is wat ons werd voorgespiegeld. En ook nu weer met Clinton. Ook onder Obama groeide de economie. Die was er al voor Trump. En die had Clinton waarschijnlijk door gezet. Bovendien had Clinton geen meerderheid in het Huis van afgevaardigden en in de senaat. Het idee dat de groei zo goed loopt door Trump. Allemaal fantasie. En dat Clinton Syrie, Noord Korea had aangevallen. Mwoah. Weet je toch niet. Vooral veel bangmakerij dus.

Baron von Kleef
Baron von Kleef10 feb. 2020 - 20:33

Het gaat mij vooral om de afgunst en de weerzin die tegenwoordig heerst in de maatschappij en dan ook vooral op de linkse en rechtse fora. En als je dan gaat analyseren wat daar dan de oorzaak van is? Tweetjes, gebakjes, fake news, politiek gezwam en ene Trump. En dan heb ik alvast nog slecht nieuws, met die dochter van 'm gaan we ook nog wat meemaken, ondanks dat het nu heel stil is rond haar...

LaBou
LaBou 11 feb. 2020 - 6:49

"...enkele reclamanten alhier." https://www.encyclo.nl/begrip/reclamant oftewel: weet wat je schrijft.

Robotnik1
Robotnik111 feb. 2020 - 10:10

@labou: ik heen op uw verzoek nog even gekeken maar reclamanten is toch echt kloppende in bedoelde context. Wellicht dat u voor uw beroep (ben heel benieuwd) niet vaak van doen heeft met reclamanten. Enkele cliënten hier duiden we ook als reclamanten gezien hun opstelling soms.

LaBou
LaBou 11 feb. 2020 - 12:08

Op de reactie van robotniks past maar één antwoord: het zal wel. Een reclamant is heel iets anders dan een reageerder en het gebruik van zo'n term valt onder "dure woorden gebruik zonder echt benul van de betekenis" en is daarmee gelijk te stellen aan roepen om het roepen, iets wat kleine kinderen wel eens plegen te doen.

Blauwe regen
Blauwe regen10 feb. 2020 - 13:29

Guilty by association dus? Als u Baudet van homohaat wilt betichten zult u met concreet bewijs (uitspraken, standpunten) moeten komen en anders zwijgen. U denkt kennelijk nogal in hokjes: iemand die conservatief is kan in uw ogen er geen liberale ideeën op na houden. Elke kritiek op feminisme en genderactivisme staat gelijk aan vrouwenhaat en homofobie? Ik heb nieuws voor u: ik ben er het levende bewijs van dat je homo kunt zijn en tegelijkertijd ook conservatieve ideeën kunt huldigen.

4 Reacties
Martijn Tonies
Martijn Tonies10 feb. 2020 - 17:41

"Guilty by association dus" Als je geld helpt op te halen voor homo-vijandige organisaties, homo-vijandige sprekers uitnodigt, homo-vijandige begrippen en ideeën onze mainstream politiek in trekt en overduidelijk homo-vijandige figuren 'interessant' noemt en roemt... ben je guilty by promotion. Hij hoeft dat niet te doen. Kiest ervoor om dat wel te doen.

Blauwe regen
Blauwe regen10 feb. 2020 - 20:21

@Martijn Tonies, nee hoor. In de eerste plaats is 'homovijandig' een kwalificatie die u zelf geeft. Dat mag, maar die organisaties zelf hebben daar waarschijnlijk een andere kijk op. Maar nog veel belangrijker: als wilt beweren dat iemand homovijandig, of homohater zoals u oppert, zult u tenminste moeten bewijzen dat hij zich (mede) om die reden inlaat met die organisaties. Anders komt u niet verder dan guilty by association of speculatie.

Martijn Tonies
Martijn Tonies11 feb. 2020 - 7:25

Ah, 'blauwe regen', een mooi staaltje wegkijken dus.

Marinus C.
Marinus C.11 feb. 2020 - 8:55

Niet zo zeer vijandig tegenover homo's, maar tolerant en welwillend tegenover homohaat. Zou kunnen dat dat alleen is om het homohatende deel van de achterban niet voor het hoofd te stoten, zou meer ideologisch kunnen zijn. Je hoeft er op zijn best helemaal niets van te verwachten. "Ik heb nieuws voor u: ik ben er het levende bewijs van dat je homo kunt zijn en tegelijkertijd ook conservatieve ideeën kunt huldigen." En dus? We leven in en wereld waar gefrustreerde kasthomo's, die met hun eigen homoseksualiteit "dealen" door ander homo's in elkaar te trappen, bijkans een cliché zijn. Niemand kijkt op van een conservatieve homo, hoor. Maar ze zijn niet voor niets redelijk zeldzaam.

EricDonkaew
EricDonkaew10 feb. 2020 - 13:15

Martijn Tonies: oud-raadslid, blogger ---------------------- Uhh, geen SP'er meer?

F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye10 feb. 2020 - 12:54

Gaan we nu maar twee topics over Baudet per DAG? Als dit zo doorgaat moet ik noodgedwongen toch de overstap naar een minder gepreoccupeerd platform overwegen.

11 Reacties
Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof10 feb. 2020 - 14:39

Er is niets wat u tegenhoudt... Overigens kan er wat mij betreft nooit genoeg aandacht zijn voor dit soort verwerpelijke wezens.

Katootje2
Katootje210 feb. 2020 - 14:57

Breng ons niet in verzoeking, maar verlos ons van het boze.

vdbemt
vdbemt10 feb. 2020 - 15:06

Wat is erger? 2 topics Baudet per dag, die je makkelijk kunt overslaan. Of een immer toenemende aanhang van deze malloot?

F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye10 feb. 2020 - 15:48

@ vdbemt Hier wordt eigenlijk alleen maar op de man Baudet gespeeld, zie hier echt heel erg veel parallellen met de hetze rond de kale professor. Geef me dan een voorbeeld van één diepgravend stuk WAAROM die man zoveel aanhang krijgt...

Mark Huysman
Mark Huysman10 feb. 2020 - 18:35

[Geef me dan een voorbeeld van één diepgravend stuk WAAROM die man zoveel aanhang krijgt…] Dit artikel geeft daar volgens mij enkele antwoorden op: https://www.grenzeloos.org/content/wat-wil-baudet-en-wat-moet-links-daar-tegenover-stellen Onder het kopje 'Wie ondersteunt dit beleid?'

korheiden2
korheiden210 feb. 2020 - 19:46

@vdbemt : Ik vrees dat alle aandacht en waarschuwingen voor 'deze malloot' eerder averechts werken. Voorts is joop een - eerlijk is eerlijk - een linkse website, die vooral (niet uitsluitend) door gelijkgestemden wordt bezocht. Dus nogmaals : er gebeuren ook nog andere dingen in de wereld.

Phantom3
Phantom310 feb. 2020 - 19:57

@mark, link dan wel naar een joop artikel.

Mark Huysman
Mark Huysman10 feb. 2020 - 21:35

Phantom Oh, ik dacht dat FMA misschien werkelijk geïnteresseerd was in de waarom-vraag.

Pater
Pater11 feb. 2020 - 0:57

@Huysman Wat vind je goed aan het artikel dat je linkt ?

Mark Huysman
Mark Huysman11 feb. 2020 - 8:35

@Pater -Het legt een verband tussen FvD’s ultra-kapitalisme en het streven naar een autoritaire staat met grotere bevoegdheden voor de uitvoerende macht en een verwerping van mensenrechten. -Het laat zien waarom rechtse studentjes zich aangetrokken voelen tot Baudet. -En het brengt het linkse falen in beeld om een dynamisch alternatief op te bouwen. De laatste alinea waarin een andere koers voor links wordt bepleit, ben ik het mee eens.

Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 10:09

"Hier wordt eigenlijk alleen maar op de man Baudet gespeeld" Nee hoor, niet alleen Baudet wordt als een gevaarlijke idioot gezien. Een gedeelte van z'n aanhang ook, misschien nog wel meer. En dat wordt ook benoemd.

Zeurmachine
Zeurmachine10 feb. 2020 - 12:40

Het FVD bedient zich van dezelfde tactiek als iedere andere conservatieve organisatie. Neem Rusland. Gewoon als voorbeeld. Ze zeggen er vrienden mee te willen zijn bij FVD, in tegenstelling tot de EU. En maar trappen tegen het Oekraïne verdrag. Tegenstanders van FVD roepen daarna des te harder dat je een foute Poetin fan bent, wanneer je geen afkeer van de Russen als bevolking hebt. Zo versterken Eurofielen dan weer hun positie. Het is vergelijkbaar met islamitische activisten, die strijden tegen zwarte piet, omdat zij - och arme - de strijd tegen de witte hypocriete autochtoon zelf ook nog niet gewonnen hebben. Schaam je je niet voor zwarte piet, toon je jezelf als een bewuste racist. Je bent je onschuld kwijt. Maar dat was je natuurlijk als, volgens de betrokken islamactivist, omdat je je so wie so niet in de geschiedenis en de islam wilde verdiepen. Zo verbinden radicalen heel sluw allerlei elementen in de samenleving met elkaar, op een manier die eigenlijk niet bestaat. Tegen islamisering? Dan kun je geen voorstander van het homohuwelijk zijn in bepaalde oosteuropese landen: het zit immers allebei in hetzelfde politieke activistische pakket. Beetje bij beetje weten conservatieven zo hun terrein te verbreden. Dit misselijkmakende gekonkel door conservatieve politieke denkers met hun grote plannen belet ons als burgers normaal met elkaar te praten. Al hun wakkere uren besteden zij aan het onmogelijk maken van iedere mogelijkheid om als belanghebbende burger met elkaar een consensus te bereiken, voortkomend uit redelijkheid en billijkheid. Nieuw politiek partijtje hier, congresje daar, stichtinkje er bij, wetenschappelijk rapport er bij. De burger wist niet dat hij of zij zo veel niet wist. Maar gelukkig is daar de overijverige activist, die ons komt voorlichten. Al deze activisten beweren een stukje van de puzzel te hebben die naar de ware werkelijkheid leidt. FVD is daarin geen uitzondering. Alleen: het is allemáál niet waar. We snappen de EU niet. We weten niet wat er precies gaande is in Oekraïne. We begrijpen de rol van de islamactivist in het "pietendebat" niet. Er wordt te veel strijd gaande gehouden door de radicaal om het een voor een rustig op een rijtje te zetten, laat staan de waarheid te achterhalen. En daar maak ik me zorgen over. Als twee mensen samen een liefhebbend huishouden willen stichten, welke fatsoensrakker heeft ooit een echt argument kunnen verzinnen om er tegen te zijn omdat het twee mannen of twee vrouwen betreft. En zo is het met al deze radicale politieke rakkers: ze hebben geen poot om op te staan. Ze hebben alleen maar hun activistische geroddel. Lege hulzen zijn het. Brulboeien zonder inhoud, vastzittend in een paar gedachtenloops waar ze maar niet van kunnen loskomen. Al was het maar omdat ze elkaar voortdurend gek maken met hun geroeptoeter. Het publieke debat moet naar de burger. Zodat we elkaar weer ontmoeten, in plaats van steeds opnieuw op te lopen tegen de muur van radicale verontwaardiging.

Gi Raf
Gi Raf10 feb. 2020 - 12:29

De vraag stellen is hem beantwoorden. Weer lekker bezig de SP. Jammer dat de SP zich steeds ''progressiever'' gaat opstellen. Er komt werkelijk niks meer uit waar je als arbeider mee vooruit kan. Dus dan maar de bekende ''progressieve'' noodgreep. Vuilspuiten.

8 Reacties
EricDonkaew
EricDonkaew10 feb. 2020 - 13:22

Maar Tonies is kennelijk geen SP'er meer. En ook geen IT-ondernemer. Hij zit nu tussen GroenLinks en Bij1 in, maar dan dichterbij Bij1.

Jorah
Jorah10 feb. 2020 - 14:30

Ik dacht altijd dat de SP boven dit D66 en GL spel zou staan. Helaas. Nu maar hopen dat de PvdA wel op eigen kracht en met positiviteit campagne kan voeren.

vdbemt
vdbemt10 feb. 2020 - 15:09

Een overzicht geven van feiten (wat werkelijk gebeurt) is slechts 'vuilspuiten' als die feiten vuil zijn.

LaBou
LaBou 10 feb. 2020 - 16:18

Zover ik kan zien is er hier maar één die spuit: de langnek. Al spuit die geen vuil maar pure onzin.

Paul250371
Paul25037111 feb. 2020 - 10:13

"Dus dan maar de bekende ”progressieve” noodgreep. Vuilspuiten." Ik dacht dat benoemen zo belangrijk was, nu heet dat vuilspuiten?

Martijn Tonies
Martijn Tonies11 feb. 2020 - 13:38

@EricDonkaew: ben nog steeds SP'er en ondernemer, echter geen raadslid meer. Druk druk druk. ;)

Baron von Kleef
Baron von Kleef11 feb. 2020 - 13:47

Vuilspuiten? (lol krijg hele rare associaties) Is het niet vuil spuien?

EricDonkaew
EricDonkaew12 feb. 2020 - 3:46

@Martijn Tonies: ben nog steeds SP’er en ondernemer, echter geen raadslid meer. Druk druk druk. ???? ------------------------------------ Dank voor je reactie. Sowieso goed dat je hier e.e.a. terugkoppelt, dat zouden meer schrijvers moeten doen. Wat de inhoud betreft: de SP is mij best sympathiek, maar jou vind ik te links. Met name dan op punten die mij gewoon niet zo boeien. De SP was toch altijd een partij voor gewone mensen, met bovenal een sociaal-economische insteek? Ik vind dat bij jou niet zo terug. Hoe Baudet over homo's denkt, vind ik totaal onbelangrijk. Er zijn (voor mij) belangrijkere punten in de politiek. Succes verder!

ton14024
ton1402410 feb. 2020 - 12:23

Zou dat er nog wel bij passen?

2 Reacties
ton14024
ton1402410 feb. 2020 - 12:50

Overigens. Prima geschreven Martijn. ´Achter de oren krabben´ zou ik minimaal vervangen door ´je positie heroverwegen´ of toch liever ´afstand nemen van´, dan wel ´royeren´.

Martijn Tonies
Martijn Tonies10 feb. 2020 - 13:08

Dank je, Ton!

Proletarier
Proletarier10 feb. 2020 - 12:12

Baudet is gewoon een door en door intens slecht mens… Iedereen met enig fatsoen moet dat nu onderhand wel snappen.. Zelfs satan zou iets hebben van mag het een onsje minder met de haat en racisme!

1 Reactie
Jorah
Jorah10 feb. 2020 - 13:57

Ik ken hem persoonlijk niet. Ik vind zijn Twitter gedrag onnavolgbaar en ben het politiek gezien zelden met hem eens. Iemand om zijn andere mening en wat vreemde uitspraken wegzetten als intens slecht, ik zou dat niet willen en durven. Voor hetzelfde geld is het op persoonlijk vlak best een aardige jongen waar prima een biertje mee te drinken is.

Phantom3
Phantom310 feb. 2020 - 12:10

We moeten Baudet zo ver mogelijk in de extreemrechtse hoek drukken, zodat niemand hem nog serieus neemt. Als we hem dan ook homohaat in de schoenen kunnen schuiven moeten we dat niet nalaten. Racisme, fascisme en xenofobie hebben we al. Zijn er nog andere zaken die we kunnen bedenken?

6 Reacties
BigKnor
BigKnor10 feb. 2020 - 13:42

@Phantom Je vergeet de helft van de wereldbevolking: Vrouwen.

Marinus C.
Marinus C.10 feb. 2020 - 13:47

Aangezien het stuk onderbouwt is met feiten, is het niet zo zeer Baudet in een hoek drukken, maar meer benoemen in welke hoek Baudet (waarschijnlijk) zit.

Krek
Krek10 feb. 2020 - 15:42

U bent seksisme en kimaatontkenning nog vergeten. Zo onderhand raken de mogelijkheden op.

Proletarier
Proletarier10 feb. 2020 - 16:13

Eeeeh we hoeven niks te bedenken ... de feiten spreken voor zich.. die man is intens evil zoveel is wel duidelijk.. een door en door slecht mens

Mark Huysman
Mark Huysman10 feb. 2020 - 17:30

[We moeten Baudet zo ver mogelijk in de extreemrechtse hoek drukken, zodat niemand hem nog serieus neemt.] Volgens mij zoekt hij zelf keer op keer die hoek op. Toespraak op IJzerwake, enthousiasme over oude antisemiet Le Pen, verspreiding van neonazi video waarop boreale vrouwen net doen alsof ze door migranten aangerand zijn, leugen over ‘Marokkanen’ die boreale vriendinnen van hem in trein bedreigen, bagataliserende woorden voor openlijke fascisten van Erkenbrand, lof voor homohaters, verspreiding van extreemrechtse omvolkingstheorie, samenzweringsverhalen rond ‘cultuurmarxisme’, uitspraken over dat Europa ‘dominant blank’ moet blijven, dat er gevreesd moet worden voor een ‘homeopatische verdunning’ van het Nederlandse volk, dat er een verband bestaat tussen IQ en ‘ras’, etc. enz.

Paul250371
Paul25037111 feb. 2020 - 10:16

"We moeten Baudet zo ver mogelijk in de extreemrechtse hoek drukken, zodat niemand hem nog serieus neemt." Het probleem is dat hij zichzelf heel ver in de rechtse hoek positioneert en dat er nog mensen zijn die hem serieus nemen.

Robotnik1
Robotnik110 feb. 2020 - 12:09

Demoniseren noemen ze beste lezers. Als u nog niet door heeft dat dit gebeurd maakt ook u zich net zo schuldig aan het meewerken of enigerlei wijze goed praten om dit soort klimaat te scheppen. Zeker toch voelt u de gevaren die schuilen in het zo wegzetten van een politicus? Niet direct commentaar of lange teksten. Gewoon nee dit hoort niet wat je ook vindt.

2 Reacties
Marinus C.
Marinus C.10 feb. 2020 - 13:37

Baudet is een potentieel gevaarlijke volkshitser met extreem-rechtse sympathieën en fascistoïde neigingen. De kogel van links is een fabeltje van rechts. "Demoniseren" is het geluid wat dubbelplusrechts maakt als ze geconfronteerd worden met volkomen redelijke omschrijvingen van hun Grote Leider.

Paul250371
Paul25037111 feb. 2020 - 10:17

De PIMWIN maar weer van stal gehaald?

adriek
adriek10 feb. 2020 - 12:07

Baudet is geen homohater. Hij richt zich veel breder op iedereen die 'anders' is: homo's, Marrokanen, Links, rechters, klimaatgekkies... vult u maar in. Iedereen die zijn gedachtengoed (wat dat dan ook moge zijn) niet aanhangt is anders en dus minderwaardig.

1 Reactie
Luneau
Luneau10 feb. 2020 - 23:14

Eigenlijk gewoon iedereen die zijn droom van de Nederlandse isolationistische natiestaat met alleen maar boreale ja-knikkers in de weg staat.

Norsemen
Norsemen10 feb. 2020 - 12:05

Dat extreem rechts niets met homo's heeft is wel bekend. Dat er nu nog niet zo expliciet over gesproken wordt bij FvD is omdat er eerst een andere minderheid aan de beurt is.

Frits Jansen
Frits Jansen10 feb. 2020 - 12:02

Het staat wel vast dat homo-haters vaak zelf homo's zijn, die nog worstelen met hun geaardheid. Is Baudet alleen verloofd met een vrouw voor de schijn? Bij hem is alles mogelijk.

2 Reacties
Pensionada2
Pensionada210 feb. 2020 - 13:25

Frits: droom jij wel eens van Baudet aan de rand van een zwembad? Ik denk dat bij jou ook alles mogelijk is. Wat een onzinnig commentaar breng je hier. En wat als Baudet homo is? Tegenwoordig is dit geen probleem in de politiek (zie Jetten, Krol, Ollongren). Waarom zou Baudet dan schijn op moeten houden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe11 feb. 2020 - 23:30

Pure speculatie en al even oninteressant als Ruttes seksuele orientatie. Het staat ook niet vast dat homo-haters vaak zelf homo zijn.

msj_meijerink
msj_meijerink10 feb. 2020 - 11:57

Hier bedoeld (door TB himself): Was sich liebt das neckt sich!

Pater
Pater10 feb. 2020 - 11:55

Interessant, voortaan op letten. Wie met pek omgaat wordt ermee besmet.

Joep1991
Joep199110 feb. 2020 - 11:52

Baudet is geen homohater, de schrijver van dit stuk wel een Baudet hater.

2 Reacties
Marinus C.
Marinus C.10 feb. 2020 - 13:28

Het is duidelijk dat Baudet geen enkel probleem met homohaat heeft, en geen enkele intentie om tegen homohaat op te treden.

Robotnik1
Robotnik110 feb. 2020 - 14:02

Dank je Joep , goed gezien. En wat vinden we van haters? Precies

mariamaria2
mariamaria210 feb. 2020 - 11:34

Een artikel met als hoofdmoot; waar je mee omgaat wordt je mee besmet....of zoiets? Baudet heeft Pim Fortuijn als zijn grootste politieke inspiratiebron genoemd. Het zal allemaal wel meevallen.

3 Reacties
Martijn Tonies
Martijn Tonies10 feb. 2020 - 13:07

"of zoiets?" Wat er geschreven wordt kan je gewoon lezen. Dan hoef je zelf geen dingetjes te verzinnen om het allemaal kleiner te maken dan het is.

Marinus C.
Marinus C.10 feb. 2020 - 13:22

Hitler had Joodse vrienden; In het geval van zijn huisarts Eduard Bloch en fam. beschermde hij die zelfs tegen deportatie naar de kampen en regelde hij uiteindelijk zelfs visums voor de VS voor hen. Waar ik vooral mee wil zeggen dat het helemaal geen fuck uitmaakt wat voor vrienden je hebt.

Robotnik1
Robotnik110 feb. 2020 - 14:03

Klopt en het is gewoon klein. Marginale maken heel kleine dingen groot. Doen onzekere mannen vaker ;)