Joop

Diederik Samsom zingt: 'Het is allemaal de schuld van Diederik'

  •  
28-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-06-28 om 22.25.38
In café De Haagsche Kluis liet PvdA-leider Diederik Samsom zich dinsdag van zijn muzikale kant zien. Bij de jaarlijkse borrel voor Kamerleden van de coalitie van VVD en PvdA zong hij een persiflage van ‘Allemaal de schuld van Wouter Bos’ van Jeroen van Merwijk. Het werd allemaal de schuld van Diederik.
In het nummer neemt hij ook andere Kamerleden op de hak. Hij zingt onder meer:
" Halbe Zijlstra is gemeen en heel erg rechts En wil nog 15.000 vluchtelingen slechts. Hij gooit ze hoogstpersoonlijk uit het land Dus staat onze achterban in brand. Ja, tel het maar op al je vingers na Op alle rampspoed zit PvdA. En zit het ons een keertje lekker mee Dan komt het juist weer door de VVD Het is allemaal de schuld van Diederik "
Bekijk hierboven zijn optreden en hieronder het origineel.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (31)

Okke2
Okke229 jun. 2016 - 11:32

De waarheid verpakken als ironie, in de hoop dat wat waar is een grap.

1 Reactie
richarrd
richarrd29 jun. 2016 - 21:19

Het zou wel kunnen dat u het meer bij uzelf zou moeten zoeken als u een probleem hebt, in plaats van bij anderen, want dat lijkt mij echt zinloos. Met anderen de schuld te geven bereikt u helemaal niets.

H.Witte
H.Witte29 jun. 2016 - 10:46

De diverse (zure) reacties maken de humor compleet.

2 Reacties
Tweekeerbellen
Tweekeerbellen29 jun. 2016 - 12:39

Dit is geen humor, dit is een bewust opzetje als voorzichtige aanzet richting de tweede kamer verkiezingen. Of denkt u dat dit een spontaan momentje was, dat 'toevallig' naar buiten kwam? Wat dit stukje zo treurig maakt is dat Didi zelf ook wel doorheeft dat dit vooral een wanhoopspoging is tot het wekken van sympathie. Het straalt er vanaf. Galgenhumor, of beter, de glimlach naar het vuurpeleton. Rutte is gast bij Zomergasten, Didi doet een liedje. De verkiezingen zijn begonnen...

Buzzer
Buzzer29 jun. 2016 - 14:03

@Tweekeerbellen natuurlijk heeft u gelijk, gladde Diederik heeft dit samen met zijn spindokter opgezet.

Tweekeerbellen
Tweekeerbellen29 jun. 2016 - 8:43

Wanhoop verpakt als humor.....treurig

Martin007
Martin00729 jun. 2016 - 8:22

Toch moet mij iets van het hart. Als het alleen aan de Partij voor de Armoede zou liggen, was het niet gebeurd, want ze hebben maar 39 van de 150 zetels. In de tweede kamer ligt het dus aan VVD en PvdA SAMEN. De eerste kamer is weer een ander verhaal. Daar hebben VVD en Partij voor de ArbeidGEVERS maar 28 % van de zetels. In de eerste kamer hebben wij de "constructieve oppositie", door sommigen ook wel "neppositie" genoemd. Dit zijn D66 + SGP + CU. Zij helpen het kabinet aan een meerderheid in de 1e kamer. Maar wanneer deze 3 er even geen zin in hebben, springen CDA en/of PVV onmiddellijk in het gat en zo wordt uiteindelijk elke afbraakwet goedgekeurd. Conclusie. Het ligt niet alleen aan de VVD, het ligt niet alleen aan PvdA, het ligt aan beide, + de neppositie + CDA + PVV. Zo, nu weet je gelijk welke partij je NIET op moet stemmen volgend jaar. Of willen jullie echt allemaal een "nachtwakersstaat"? Want dat is wat "liberaal" betekent.

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick29 jun. 2016 - 6:37

Over voedselbanken heb ik de PvdA nauwelijks gehoord. Ook die nep-flexcontracten zijn niet effectief aangepakt. Dus geen reden om PvdA te stemmen.

Buzzer
Buzzer29 jun. 2016 - 6:36

Grappig hoor en gelijk heeft hij.

broudsov
broudsov29 jun. 2016 - 6:11

Arme gitarist. Diederik gaat voortdurende te snel. De gitarist probeert steeds te corrigeren, maar dat is een hachelijke zaak. De gitarist gaat dan aangekeken worden op de fouten die Diederik maakt. Schuilt hierin een metafoor voor het leiderschap van Samsom?

Meta Foor
Meta Foor29 jun. 2016 - 6:10

politiek als speeltuin

frankie48
frankie4829 jun. 2016 - 6:00

Ik mis de volgende zinnen: 'Oplopende armoede in een land is toch echt niet fijn, maar daarvoor moet u wel bij de PvdA zijn.' 'Graaien aan de top is na vier jaar PvdA nog steeds niet voorbij, maar daarvoor moet u volgens Diederik ook maar bij de VVD zijn.' En nu allemaal meezingen bij de voedselbank en veronderstel daar maar bij dat je ook een gesubsidieerd glas wijn of glas bier ten hemel kan richten, en dat is allemaal de schuld van de partij van Diederik.

msj_meijerink
msj_meijerink29 jun. 2016 - 5:54

Misschien ter aanvulling een complot (uhhh, couplet) over de nadelen van het 'nemen en geven' in een coalitie. En dat is natuurlijk ook weer de schuld van de PvdA. Want die was toch altijd 'rupsje nooitgenoeg'!

1 Reactie
LaBou
LaBou 29 jun. 2016 - 8:16

Tja, ik weet 't niet. Ze hebben zich in alle mogelijke bochten gewrongen om hun partner te behagen, dus "rupsje nooitgenoeg"?

peterh2
peterh229 jun. 2016 - 5:16

Hij kan er zelf nog om lachen blijkbaar, zijn achterban in ieder geval niet meer...

1 Reactie
Martin007
Martin00729 jun. 2016 - 8:14

Welke achterban?

BasVV
BasVV29 jun. 2016 - 3:30

Ik heb het vermoeden dat de gemiddelde arbeider nog nooit in zo'n locatie is geweest.

Johan eldert
Johan eldert28 jun. 2016 - 22:27

elke artiest weet dat timing cruciaal is. dit is een schoolvoorbeeld van slechte timing. Van vertwijfeling en wanhoop.

aburrido
aburrido28 jun. 2016 - 21:55

Alle beloftes brak de VVD maar de kiezer zit daar echt niet mee. Leuk hoor mr Samsom Ik moet even terugdenken aan de inkomst afhankelijke zorg premie die u zo belangrijk vond. Voor mijn moeder een reden om op uw partij te stemmen. Een belofte die u nooit nagekomen bent. Blijf vooral valse en semi grappige liedjes zingen. Ik moet onbewust aan een liedje denken... Iets met huichelaar en koffers of zoiets.

2 Reacties
Minoes2
Minoes229 jun. 2016 - 2:36

Ook ik vind het helemaal niet om te lachen en je hebt volkomen gelijk. Diederik: Pas na 7 jaar duidelijkheid voor vluchtelingen; Het is de schuld van de VVD.

Casparus2
Casparus229 jun. 2016 - 17:41

Zorgkosten zijn inkomensafhankelijk. Zorgtoeslag.

OlavM
OlavM28 jun. 2016 - 21:36

Wel grappig, ironisch en getuigend van vermogen tot zelfrelativering. Maar ook nog eens wáár! Daarom zou mijn refrein zijn: “Door wie zijn wij genadeloos de klos? Het is allemaal de schuld van Wouter Bos! Het socialisme krijgt nu tik op tik Het is allemaal de schuld van Diederik!” Maar de situatie in Nederland is eigenlijk te ernstig voor dit soort leut.

johan bakker
johan bakker28 jun. 2016 - 21:28

Leuk, goed gevonden Diederik.

rbakels
rbakels28 jun. 2016 - 21:17

Aardige jongen, die Diederik, maar hij kan niet tippen aan Ancilla Tilia en Sylvana Simons, die de show gaan stelen bij de komende verkiezingen. Dat ze daar niet eerder op gekomen zijn! Populisme bestrijd je met lekkere wijven. Waarmee ik niets ten nadele van de betreffende dames wil zeggen! Alleen dat ze ook wel eens populair zouden kunnen worden om andere redenen dan hun intelligentie (let op het woordje "ook").

Ulltrafox
Ulltrafox28 jun. 2016 - 21:07

Halbe zijlstra is gemeen en rechts, maar Nederland is blut. Voor de bühne links en rechts en binnen de muren van Bilderberg braafjes de neuzen in dezelfde richting en heft Diederik proostend het glas champagne met Halbe.

1 Reactie
Pawn
Pawn28 jun. 2016 - 22:20

HET HOEFIJZER Voor de zoveelste keer: hou nou toch eens op met dat links en rechts. Dat is zo twintigste eeuws! De scheidslijnen in de maatschappij lopen tegenwoordig op een hele andere manier. Maar voor de verstokte 'oude garde' heb ik wel een overgangsmodel, om er een beetje aan te wennen: het hoefijzer. Traditioneel worden extreem links en extreem rechts gezien als twee uitersten (links en rechts) op een rechte lijn. (Hoewel dat al in de jaren 30 nadrukkelijk onwaar bleek: veel anarchisten en communisten staken onwaarschijnlijk makkelijk over naar de NSB en wat later vice versa). Daarin is niet veel veranderd. Stel u i.p.v. een rechte lijn een hoefijzer voor. Met aan de uiteinden extreem links en extreem rechts; pak er vervolgens een meetlatje bij. Dan ziet u dat dat die twee veel dichter bij elkaar liggen dan beiden t.o.v. van de bovenrug van het hoefijzer, waar o.m. CDA, VDD, PVDA en D66 zich bevinden.

Pawn
Pawn28 jun. 2016 - 20:53

Tsja, wat zal ik zeggen. Leuk? Nee helemaal niet. Dit soort zelfspot en relativering is geen toonbeeld van kracht, maar van vertwijfeling. Het lijkt me de opmaat naar het laatste akkoord - wat ik trouwens jammer zou vinden. Van Asscher verwacht ik niks & Aboutaleb zie ik vooral onderuitgaan bij allochtonen (voor hen is hij een soort verrader).

3 Reacties
Demotje
Demotje29 jun. 2016 - 7:37

En niet alleen bij allochtonen. Hij gaat nog een kolencentrale zonder afvang van co2 ,die zeer schadelijk is voor de longen van onze kinderen openen. Laat hem lekker bij z'n vriend erdo op vakantie gaan.

il viaggiatore
il viaggiatore29 jun. 2016 - 10:02

Demotje? Ik weet niet of je het weet, maar Aboutaleb is van Marokkaanse komaf en meestal matchen Turken en Marokkanen niet zo goed. Nu snap ik dat je verontwaardigd bent over die extra kolencentrale, maar om Aboutaleb er nu bij te slepen met zijn buitenlandse achtergrond is onzinnig. Je kan beter kijken wie er daadwerkelijk allemaal betrokken was bij de besluitvorming.

Demotje
Demotje29 jun. 2016 - 10:40

Handige harry. je bent niet goe op de hoogte. ik reageer netjes op een reactie en je hebt toch kunnen lezen waar ik op reageer. Wie staat er lintjes door te knippen? en als je daadwerkelijk gelezen hebt wie er wie aanspreekt over de co2 afvang, dan heeft ie een hele dikke vinger in de pap te brokkelen.

Ben Joop
Ben Joop28 jun. 2016 - 20:40

grappig? Wacht maar tot de verkiezingen.