Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Internetaanval na asielaanbod Venezuela

  •  
06-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jest-300.jpg
President Maduro bereid klokkenluider Snowden onderdak te bieden ... Conservatieve actie tegen presidentiële site ... Ook Nicaragua overweegt asiel
De Venezolaanse president Nicolas Maduro is bereid de in Rusland verblijvende klokkenluider Edward Snowden asiel te verlenen. De website van de president werd daarop meteen platgelegd door een Amerikaanse conservatieve activist.
De hacker meldde zijn actie trots op Twitter met zijn gebruikelijke strijdkreet Tango Down.
Venezuela, een land dat een argwanende relatie met de Verenigde Staten kent, heeft nog geen asielverzoek van Snowden ontvangen. De voormailg NSA-medewerker heeft inmiddels in 26 landen asiel aangevraagd. Ook de Nicarauaanse president Daniel Ortega, ooit leider van de Sandinisten die in 1978 de tot het laatst door de VS-gesteunde wrede dictator Somoza verdreven en de democatie herstelden, overweegt de klokkenluider asiel aan te bieden.
Venezuela heeft inmiddels al wel van de Verenigde Staten een uitleveringsverzoek voor Snowden ontvangen. Zie hier de kopie. Venezuela wijst dat verzoek af.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (22)

ElChe
ElChe6 jul. 2013 - 11:17

Ik ben benieuwd of de vs deze hacker vervolgt. Of is hier ook sprake van selectieve vervolging.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen6 jul. 2013 - 11:17

Normaal gesproken horen we als Venezuela iets doet dat de VS niet zint binnen een week van de minister van Defensie dat Venezuela een bedreging vormt voor de Antillen en dat we vesterking moeten sturen in samenwerking met de VS. Benieuwd hoe lang dat nu duurt gezien het reces.

Nadiana
Nadiana6 jul. 2013 - 11:17

Begrijp ik het verkeerd, of doet de VS niet eens de moeite om een uitleveringsverzoek in Venezuela in het Spaans te schrijven?

JoopSchouten
JoopSchouten6 jul. 2013 - 11:17

Onze misdaden zijn nooit gebeurd De meest hardnekkige stilte van onze moderne tijden betreft de uitroeiing en verdrijving van talloze mensen door een wild om zich heen slaand Amerika en zijn agenten. “Je zou het echter niet weten”, zei Harold Pinter. “Het is nooit gebeurd. Zelfs terwijl het aan het gebeuren is, is het nooit gebeurd. Het heeft geen belang. Het deert ons niet.” Deze verborgen geschiedenis – niet echt verborgen, natuurlijk, maar weggehouden van het geweten van maatschappijen gedrild met de Amerikaanse mythes en prioiriteiten – is nooit kwetsbaarder geweest voor ontmaskering dan nu. De onthullingen van Edward Snowden, net als die van Bradley Manning en Julian Assange van WikiLeaks dreigen die stilte te doorbreken die Pinter omschreef. Zij onthulden een wijds Orwelliaans staatsapparaat ten dienste van de grootste oorlogsmachine in de geschiedenis. Zij leggen het ware extremisme van de 21ste eeuw bloot. Het Duitse weekblad Der Spiegel heeft de regering van Obama omschrijven als ‘zacht totalitarisme’, nooit eerder zo gezegd. Als onze euro begint te vallen, dan doen we er goed aan ook dichter bij huis eens goed rond te kijken. John Pilger Bron.: http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/07/06/john-pilger-morales-toestel-tegenhouden-was-piraterij

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa6 jul. 2013 - 11:17

Het Westen heeft Amnesty uitgevonden, de communisten in Z- Amerika moeten Amnesty handhaven in moeilijke tijden en situaties??! Nou ja!

JoopSchouten
JoopSchouten6 jul. 2013 - 11:17

Mooi. Venezuela is als het laatste Keltische dorpje dat weerstand biedt tegen de Romeinen.

2 Reacties
msj_meijerink
msj_meijerink6 jul. 2013 - 11:17

'The Land of the Free', zolang het maar volgen hun denkbeelden is. Waar een groot land klein in is.

Boborator
Boborator6 jul. 2013 - 11:17

Je hebt hier ook enthousiaste bewonderaars van de 3 landen met Bolivariaans beleid, zoals ondergetekende. In Het Latijnse deel van Europa is dit een enorm veelvoud (denk ik, geen cijfers).

Tealc2
Tealc26 jul. 2013 - 11:17

Er zijn drie vrij landen op aarde: Bolivia..Ecuador en Venezuela..respect..

1 Reactie
Tealc2
Tealc26 jul. 2013 - 11:17

En Nicaragua natuurlijk.

GingerTed
GingerTed6 jul. 2013 - 11:17

Hahaha! VENEZUELA??? Even zien wat Amnesty International over dit land verklaart hoe ze zich opstellen tegenover klokkenluiders e.d.: "In Latijns-Amerika en de Caraïben zijn journalisten die machtsmisbruik, mensenrechtenschendingen en corruptie naar buiten brengen dikwijls het doelwit van bedreigingen en aanvallen. In Mexico, Colombia, Cuba, Honduras en Venezuela zijn journalisten het doelwit van de overheid of bendes wanneer zij verslag doen van mensenrechtenschendingen, machtsmisbruik en corruptie." Bron: http://www.aivl.be/nieuws/internationale-dag-van-de-persvrijheid-journalisten-wereldwijd-in-gevaar/40142#.UdgOpxZkgSI

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen6 jul. 2013 - 11:17

Ja, dat is zo. En wat is maakt deze jijbak vermeldenswaardig?

Boborator
Boborator6 jul. 2013 - 11:17

Latijns Amerika is Europa niet: Capriles is het gematigde gezicht van de oude feodale machtshebbers, en de prive media zijn in handen van deze klasse, banken en multinationals, met slechts een doel: zwartmaken en propaganda verspreiden voor de Pinochet Junta-achtige klasse. Dat moet dus in proporties gebracht worden (net als in de VS voor het R. Limbaugh tijdperk), het Venezolaanse volk staat hier ook achter. Natuurlijk maken Chavez, en nu Maduro fouten, evenals Morales en Chorrea. Dit Belgische artikel is al wat ouder maar het licht wel mijn standpunt toe. Overigens is Amnestie waarschijnlijk niet onafhankelijk in deze zaak. Ook hier zal mafiabaas Obama wel een 'aanbod wat niet geweigerd kan worden' aan A.I. gedaan hebben. http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/10/09/venezuela-tien-jaar-revolutie

Grozny
Grozny6 jul. 2013 - 11:17

Als hij echt verandering teweeg wilt brengen, moet hij ook de gevolgen van zijn acties in amerika accepteren.

1 Reactie
Boborator
Boborator6 jul. 2013 - 11:17

'Als hij echt verandering teweeg wilt brengen, moet hij ook de gevolgen van zijn acties in amerika accepteren. ' Als hij echt verandering teweeg wilt brengen, moet hij uit de klauwen van het onrecht blijven en zijn werk in een beschermde omgeving voortzetten, vanuit daar anderen inspireren hetzelfde te doen of nog veel verder te gaan!

MichelReiziger
MichelReiziger6 jul. 2013 - 11:17

Waar is Anonymous wanneer je ze nodig hebt...of 5000 Chinese hackers met een pest hekel aan de VS (sorry ik bedoel natuurlijk een eenzame patriotistische contactgestoorde Red Bull drinkende vette pukkel unix yank) .

1 Reactie
JanB2
JanB26 jul. 2013 - 11:17

sorry ik bedoel natuurlijk een eenzame patriotistische contactgestoorde Red Bull drinkende vette pukkel unix yank Dan heb je het over een groot deel van de Amerikanen.

JanB2
JanB26 jul. 2013 - 11:17

Hoe dociel zijn de europese regeringen eigenlijk? Heel europa wordt bespioneerd door onze "vrienden" van de andere kant van de plas en niemand van die kontenkruipers op het pluche waagt het iets te doen. Slappe weke hap!!! Om iemand als Snowden zouden ze onderling moeten vechten, al was het alleen maar uit eigenbelang: zo'n bron van informatie wil je gewoon zelf in huis hebben.

1 Reactie
Boborator
Boborator6 jul. 2013 - 11:17

Goed artikeltje in CP: http://www.counterpunch.org/2013/07/05/the-servility-of-the-satellites/

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2013 - 11:17

De VS heeft al eerder een gewelddadige poging om de democratische voorganger van Maduro, Hugo Chavez te elimineren. Ik vind het weliswaar prijzenswaardig maar ook riskant van maduro dat hij de VS nu nog een extra worst voor ogen houdt als beloning om nu hem te verwijderen gezien zijn politieke tegenstander ook de nodige populariteit geniet en na zo'n coup zonder twijfel Snowden direct aan de VS zou uitleveren. Ik blijf vinden dat Snowden een voor hemzelf levensgevaarlijk spel speelt is als hij besluit Moskou te verlaten.

2 Reacties
GingerTed
GingerTed6 jul. 2013 - 11:17

Kun je ook de kritiek op het tekort aan democratie en vrijheden van oppositie, en kritische media aangaande het Venzuela van Chavez en nu zijn opvolger Maduro, zonder de VS daarbij nodig te zijn, verdedigen? "Hij zoekt zijn politieke vrienden onder landen zoals Libië, Iran en Wit-Rusland, die hij allemaal in 2006 bezocht. De leider van Wit-Rusland Aleksandr Loekasjenko, die volgens de oppositie en door waarnemers door fraude de laatste verkiezingen won, werd door hem geroemd.[122] President Mahmoud Ahmadinejad van Iran heeft ook al enkele tegenbezoeken uitgevoerd aan Venezuela en samen richtten zij een fonds op voor sociale investeringen, maar het geld is ook bedoeld voor landen die zich van het "imperialistische juk" willen bevrijden.[123] Critici menen dat zijn Bolivariaanse revolutie steeds verder van een democratie lijkt af te dwalen. In januari 2006 werd het parlement voor een periode van 18 maanden buitenspel gezet. Op 2 december 2007 werd er een referendum gehouden om verscheidene grondwetswijzigingen te kunnen doorvoeren, waaronder de afschaffing van het maximaal aantal termijnen dat een president herkozen kan worden. Het referendum werd echter door Chávez verloren. In februari 2009 werd er echter opnieuw een referendum gehouden, deze won hij met 54% van de stemmen en vanaf toen kon men onbeperkt worden herkozen als president. Hij wordt er van beschuldigd politieke tegenstanders het leven moeilijk te maken, strategische bedrijven worden genationaliseerd en particuliere omroepen worden bedreigd met ontzegging van zendvergunningen, en hij heeft al meermalen te kennen gegeven te streven naar een eenpartijstelsel, een Socialistische Eenheidspartij.[124] Hij wil dat de Centrale Bank van Venezuela volledig wordt genationaliseerd.[125] " Bron: Wikipedia

MichelReiziger
MichelReiziger6 jul. 2013 - 11:17

Ze kunnen een keer een vliegtuig laten doorzoeken, maar niet 2 keer, knap gedaan. Het volgende presidentiele vliegtuig zal geen strobreed in de weg worden gelegd, of heel zuid amerkia staat op ploffen.