Joop

Integriteitscommissie CDA beraadt zich over royement Sywert van Lienden

  •  
02-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
sywert
Volgens de statuten van het CDA zijn leden van de partij ‘betrokken, onkreukbaar, moedig, communicatief, transparant, bezonnen en respectvol’. Volgens ten minste één CDA’er is er een partijgenoot die niet aan die profielschets voldoet: Sywert van Lienden. Het partijbestuur heeft een royementsverzoek binnengekregen aan het adres van de omstreden mondkapjesverkoper. Dat meldt RTL Nieuws.
Eerder al bleek dat de lijntjes binnen het CDA kort zijn: Van Lienden schreef mee aan het verkiezingsprogramma en wist vervolgens een miljoenendeal te sluiten met het ministerie van Volksgezondheid waar een partijgenoot aan het roer staat, Hugo de Jonge. Ook bracht Van Lienden een andere partijgenoot, Pieter Omtzigt, in stelling om via premier Mark Rutte nog meer handel binnen te slepen. Omtzigt gaf het verzoek door, De Jonge liet het over aan toenmalig minister van Medische Zorg Martin van Rijn. Er is vooralsnog geen reden om aan te nemen dat de CDA-politici zich actief met de handel van Van Lienden hebben bemoeid.
Over de rol van Van Lienden is binnen het CDA, net als daarbuiten, wel de nodige ophef ontstaan over het feit dat de talkshowgast en voormalig gemeenteambtenaar zijn partijnetwerk gebruikte om miljoenen euro’s winst wist te maken aan de pandemie. Wie het royementsverzoek heeft ingediend is niet bekend, maar volgens een CDA-woordvoerder zal de partij het verzoek ‘met de gebruikelijke zorgvuldigheid’ behandelen. Het is het partijbestuur dat uiteindelijk bepaald of een lid wordt geroyeerd. Binnen acht weken brengt een speciale Integriteits- en Royementscommissie een advies uit. Van Lienden zelf heeft nog niet gereageerd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (61)

Paul250371
Paul2503712 jun. 2021 - 18:27

https://www.frontaalnaakt.nl/archives/hoe-til-ik-de-overheid-voor-100-miljoen-stap-1-wees-een-salonfahige-racist.html Daarom hou ik zo van het benoemen.

10 Reacties
EenMening
EenMening2 jun. 2021 - 19:13

@Paul Breedveld haalt in dit zijn stukje ook uit naar Lale Gül, maar deze jonge vrouw doet hetzelfde als jij: het kwaad benoemen. In haar geval het benoemen van de onderdrukking waar zij zo onder geleden heeft.

michellekepen
michellekepen3 jun. 2021 - 0:55

EenMening, Breedveld heeft volledige schijt aan slachtoffer Gül. Dat illustreert hij ten overvloede nog eens met, ik citeer: "een dik kutboek te slijten door in te spelen op de welig tierende islamofobie in het land" De onderdrukking waar zij zo onder geleden heeft, het zal hem verder worst zijn. Op het moment dat iemand kritisch is op islam of multikulti, dan gaat Breedveld tekeer. Veel extremer Regressief Links dan Breedveld, zul je niet snel vinden. (het is dan ook meestal geen toeval, diegenen die Breedveld geregeld aanhalen) En ook niet toevallig, vaak dezelfde mensen die Gül maar wat graag voor de bus gooien.

Zandb
Zandb3 jun. 2021 - 6:19

Mening Ik benoem dan graag het het kwaad dat u doet, omdat u meent dat het goed is, dat iemand (Lale in dit geval) het kwaad zo zou benoemen, dat mensen o.g.v. een toevalligheid - iemand is moslim - kwaad doet.

EenMening
EenMening3 jun. 2021 - 8:23

@ZandB Jij kunt dan ook gerekend worden tot degenen die "het goede kwaad en het kwade goed noemen".

Paul250371
Paul2503713 jun. 2021 - 10:15

michel Bull shit, dat hij vindt dat ze door rechts als speelbalOomTom wordt gebruikt en door rechts zo weer onder de bus wordt gegooid komt meer in de buurt.

Zandb
Zandb3 jun. 2021 - 12:19

Mening Misschien dat u eens kunt uitleggen waarom u dat vindt? Al wordt dat wel lastig. Want hoe wilt u bv aantonen, dat ik vind dat 'de' islam geen kwaad oplevert. Het enige wat ik beweer, is dat de islam niet per definitie 'kwaad' is en dat je er niet zo maar vanuit mag gaan, dat een moslim een via zijn geloof kwaad doet. Maar goed, ik heb vertrouwen in u; u zult vast maar niet zo maar wat beweren en op de persoon spelen. En als mijn vertrouwen in u onterecht is, dan moet dat maar duidelijk worden, als het stil blijft van uw kant. Michel Of iemand als Breedveld iemand als Lale als 'slachtoffer' onverschillig laat, dat kan ik niet o.g.v. het door u geplaatste citaat niet beoordelen. Breedveld vindt, dat Lale zichzelf slachtoffer laat zijn van 'de' islam. En niet van mensen in, die op hun wijze van de islam een onderdrukkend instrument maken. Lale wordt alleen voor de bus gegooid - om in uw beeldspraak te blijven - omdat Breeveld vindt, dat ze mensen, die niets met haar als slachtoffer te maken hebben, verantwoordelijk maakt en dus voor de bus gooit. Hetgeen dankbaar opgepakt wordt door diegenen die altijd al vonden en zeiden, dat 'de' islam een noodzakelijk gewelddadig onderdrukkend geloof is. Waardoor Lale dan ook nog eens door mensen als u voor de bus gegooid wordt. Ik ben blij dat ik geen buschauffeur ben!

michellekepen
michellekepen3 jun. 2021 - 18:05

Zandb, Mijn oordeel over Breedveld is niet alleen gebaseerd op dat ene geplaatste citaat. Maar gebaseerd op meerdere uitingen van Breedveld, ook inzake Lale Gül. Net zo goed als dat mjn bevindingen van Breedveld-aanroepers, niet alleen gebaseerd is op dit ene linkje.... En wat betreft de Lale-voor-bus-gooiers: ik ga er zonder meer van uit dat jij deze mensen zult herkennen. Maar erkennen? Nee, dat dan weer niet. Dat zou teveel van je gevraagd zijn. (maar kijk je eigen commentaren onder Lale-items er eens op na: en let op het patroon...)

Zandb
Zandb4 jun. 2021 - 6:47

Michel Normaal ben ik dol op raadsels maar in dit geval niet. Zeg gewoon wat u bedoelt. Ik heb namelijk geen idee welk patroon u ziet of wilt zien. Het patroon wat ik zie, is dat ik consequent zie dat het leed Lale aangedaan, niet uitgesmeerd kan worden over 'de' islam en mag gelden als een bewijs dat 'de' islam dus aangepakt moet worden. Dat betekent dus zeker niet, dat we alles maar voor zoete koek moeten slikken en niets moeten ondernemen. U zegt, dat Breedveld zich niet interesseert voor het leed wat Lale is aangedaan. En dat zoiets ook uit andere uitingen die hij deed valt af te lezen. Maak van uw hart geen moordkuil en spreek vrijuit. Ik kom niet verder dan dat je uit dit citaat helemaal niet kan aflezen, of Breedveld het leed wat haar aangedaan is, onverschillig laat. Ik ben niet van "voor de bus gooien". Maar wie met alle geweld andere mensen ervan wil beschuldigen - het is niet niks! - die moet dan wel donders goed weten dat het ook klopt. In dit geval klopt het duidelijk niet vind ik en dan is het gevolg dat wie zo'n beschuldiging uit zelf de beschuldigde onder de bus gooit. Mening Het blijft weer zo stil. Mond vol tanden?

michellekepen
michellekepen4 jun. 2021 - 11:50

Zandb, - jouw persoonljke patroon? Dat is een ieder duidelijk, die je eindeloze brij aan voor de bus gooien bij onderwerpen als Gül leest. Natuurlijk niet rechtstreeks, dat zou te doorzichtig zijn. Maar door tegen iedereen die het opneemt voor Gül, te ageren. Patroonherkenning. (ik herhaal mijzelf: "Die argumenten en uitspraken, die ga ik niet herhalen. Zeker niet omdat jij, dat kan geen toeval zijn, bij al(!) die ‘voor de bus gooi’-opmerkers, opduikt!) Als je de artikelen met Gül er op terugleest, zal je het patroon zelf herkennen. Alleen al het aantal reacties: bij de eerste twee artikelen tel ik 55 schijfsels van jouw hand! Obsessie? Maar verder dan herkennen zal je niet komen. Erkenning is uiteraard te veel gevraagd. - in welk islamtisch land zou een Lale Gül een normaal en vrij leven kunnen hebben? In welk islamitisch land zou een boek als dat Gül uitgegeven kunnen worden? In welk islamtisch land zouden de druk op en de bedreigingen tegen Gül, aangepakt worden? In welk islamtisch land zou een Gül NIET institutioneel aangepakt worden? Tot zover je eeuwige fellow-traveller beweringen, dat het allemaal niets met de islam te maken zou hebben. - en wat Breedveld betreft: ga lekker zelf zijn publicaties er op na kijken, in hoeverre hij Lale Gül voor de bus gooit. Of juist begaan is met haar lot. Tip: er zit een zoekfunctie op zijn site! - blijven hameren op dat ene citaat, terwijl ik toch zeer duidelijk ook verwijs naar Breedveld's (andere) uitingen inzake Gül. Vreemd. - en oh ja, om je voor te zijn: Breedveld lukt het nog net om zich tegen de bedreigingen tegen Gül uit te spreken. Maar koppelt dat in dezelfde zin ongeveer aan de plicht om op Bij1 te stemmen. Bij1, de mede-voor-de-bus-gooiers.... De partij waarvan de leider nota bene in één bed heeft gelegen met Erdogan-adepten. Precies die hoek die Gül beschrijft. En vanuit welke hoek hoek de afkeer voor Gül komt, incl. de bedreigingen. De partij waar Breedveld op stemt. En oproept op te stemmen... ps misschien heeft @Geenmening/mond-vol-tanden geen zin om te reageren op mensen die het aanhangen van een ideologie, vals proberen weg te zetten(/framen als "een toevalligheid".

Zandb
Zandb4 jun. 2021 - 17:15

Michel Dat u niet kunt lezen of begrijpt wat ik schrijf, dat is jammer. Ik heb nog nooit, direct of indirect iemand maar zeker niet Lale Gül "voor de bus gegooid". Niet direct en niet indirect. Integendeel. Lale Gül mag van mij de hele islam verantwoordelijk stellen voor wat haar is overkomen. Alleen dan ben ik het niet met haar eens. En ik zou niet weten, wat daar verkeerd aan is. Kunt u ook maar iets citeren waaruit zonneklaar blijkt dat ik Lale Gül waard vindt om voor de bus te gooien? Al is het maar één zinnetje? Laat staan dat u een patroon kan ontwaren, dat noodzakelijk bewijst dat ik Lale Gül veroordeel. U kunt concluderen wat u wilt maar zelfs in al die reacties treft u niets aan. Dat aantal heeft ook niets te maken met welke obsessie ook. Ik vind het gewoon van belang dat mensen niet aan de haal gaan met wat in boeken beschreven wordt, als die het algemeen geldende waarheden zouden kunnen bevatten om wereldgodsdiensten zo vast te nagelen als noodzakelijk kwaadaardig. Als we zien waar we met het christendom vandaan komen - waar sommige christelijke groeperingen zich nog bevinden - dan zie je dat NIETS vaststaat. Bet als dat er heel vroeger ongetwijfeld christenen geweest zijn, die hun vraagtekens zetten bij de inquisitie, bij de heksenverbrandingen enz, zijn er ook moslims die in niet lijken op de mensen die Lale Gül misvormden. Ik zal niet nalaten om daar op te wijzen, dat we onszelf niet met al te makkelijke oordelen een weg op duwen waarvan we niet meer terug kunnen. (Denk aan Wilders, die de islam erger vindt dan het Nationaal Socialisme. Als hij z'n zin krijgt, dan kan, dan mag er niets overblijven van de islam. ALS Lale Gül daaraan meewerkt of wanneer ze voor dat doel gebruikt wordt, daar zal ik mijn weerwoord laten horen. En dat u zoiets niet begrijpt, dat neem ik dan maar voor lief. Helaas kan ik het niet duidelijker zeggen. Mea Culpa. Als nou eens goed had gelezen, dan had u gezien, dat ik Een Mening boven de heupen aanpak omdat hij Lale Gül laat zeggen dat zij het kwaad van de onderdrukking benoemt. Nota bene. Ben je moslim, dan ben je schuldig aan onderdrukking! Ziet u wel wie en wat u ten onrechte verdedigt en wie u ten onrechte aanvalt? Ik ben benieuwd dus, of ook maar iets kunt vinden, wat uw beschuldigingen aan mijn adres ondubbelzinnig kan staven. Of wilt u net als Een Mening ook met het schaamrood op de kaken als een geslagen hond angstig stilzitten omdat u geschoren wordt?

Eric Minnens
Eric Minnens2 jun. 2021 - 16:58

Zie hoe een gluiperd eruit ziet. Als een lulletje rozenwater. Leer hiervan. Ook zo'n integriteitscommissie heeft aan een halve blik genoeg. ????

15 Reacties
Markzelluf
Markzelluf2 jun. 2021 - 18:35

We gaan op het uiterlijk af?

LaBou
LaBou 3 jun. 2021 - 5:13

De inhoud beinvloed de indruk van het uiterlijk. Van Lienden is geen gluiperd door zijn uiterlijk, hij ziet er uit als een gluiperd omdat hij een gluiperd ís.

Mini2
Mini23 jun. 2021 - 10:01

@LaBou Waarschijnlijk lijkt u ook veel op uw avatar, zou veel verklaren.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jun. 2021 - 15:42

Mini "Waarschijnlijk lijkt u ook veel op uw avatar, zou veel verklaren." Eens gelijks!

LaBou
LaBou 4 jun. 2021 - 5:32

Blijkbaar is het te moeilijk voor mini om te begrijpen, dus probeert hij het maar met een op de persoon gerichte sneer. En uitleggen heeft dan geen zin. @Minoes: als je zegt wat ik lees dat je zegt valt me dat vies van je tegen!

Poeha2
Poeha24 jun. 2021 - 5:42

Labou: je vroeg wat het verband was tussen giro555 en COVID. Dat verband was op het jeugdjournaal en grote mensen journaal te zien. Omdat we hier ook zijn om elkaar te helpen, vroeg ik mij af of jij ook het verband nu ziet?

Minoes&tuin
Minoes&tuin4 jun. 2021 - 9:18

La Bou Het zou handig zijn als je zegt wat je leest, nu is het gissen. Ik bedoelde dit. Ik paste haar continue keuzes (persoonlijke) aanval, op haarzelf toe en dan zie ik dus een lege huls. Lijkt me wel duidelijk gezien haar reactie op jou waarbij geen enkele inhoud te ontwaren was. Meestal is dat niet het geval. Het is niet mijn gewoonte maar ik heb al zoveel van haar reacties aan mij voorbij laten gaan, dat ik even uit mijn slof schoot na wederom het lezen van de reactie op jou. Ik lees nl niets anders dan persoonlijke aanvallen van haar kant op anderen. Het werd me even te machtig. Ik had het waarschijnlijk beter niet kunnen doen. Maar ach, ik ben ook maar een mens, gelukkig.

LaBou
LaBou 4 jun. 2021 - 10:23

@kouwe drukte: ????????

LaBou
LaBou 4 jun. 2021 - 11:03

@Minoes: dan heb ik je verkeerd gelezen. Ik kreeg even de indruk dat je het met kleintje eens was.

LaBou
LaBou 4 jun. 2021 - 11:06

Overigens, Minoes, dit soort figuren heeft geen inhoud en is dus aangewezen op het persoonlijk aanvallen van anderen. Gewoon schouders ophalen en verder negeren is eigenlijk het beste wat je kan doen.

Mini2
Mini24 jun. 2021 - 18:53

@LaBou 'Overigens, Minoes, dit soort figuren heeft geen inhoud en is dus aangewezen op het persoonlijk aanvallen van anderen' Iets met een pot en een ketel.

LaBou
LaBou 5 jun. 2021 - 5:24

@kouwe kak: ????

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 jun. 2021 - 7:22

LaBoiu De vergelijking met de avatar kon ik niet geheel laten liggen. Ik vond het ergens wel komisch. Dit nog helemaal los van al het andere. Die van mij is overigens ook leeg, op zich geen probleem mee, maar ik heb er geen enkele behoefte aan. ik let er normaal ook helemaal niet op.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 jun. 2021 - 7:25

Mini In deze, in het hier en op dit moment heb je volkomen gelijk. Jij was hier echter wel de aangever. Ik kon hem even niet laten liggen. De aandrang om hem in te schieten was te groot. Sorry.

Poeha2
Poeha25 jun. 2021 - 10:04

Labou: ik vroeg me af of je al het antwoord hebt gevonden op je vraag wat het verband is tussen giro555 en COVID. Je begreep het verband niet gaf je aan.

HappyBuddha
HappyBuddha2 jun. 2021 - 16:12

Op zich niet zo'n probleem dat die gast er aan verdiend. Je moet alleen niet roepen dat je het om niet doet. Als dan achteraf blijkt dat je via allerlei schimmige bv'tjes je zakken veel te riant hebt gevuld, ben je gewoon een vieze, vunzige, smerige rat. Niet meer en zeker niet minder

1 Reactie
adriek
adriek3 jun. 2021 - 11:08

Het is daarnaast een proobleem dat iemand die slechts ervaring heeft met het importeren van cadeau-artikelen en souveniers een miljoenenorder van de regering krijgt omdat hij 'de juiste mensen kent'. Dat verklaart waarom zo veel overheidsprojecten mislukken en/of veel meer kosten dan begroot: er worden liever incapabele vriendjes ingehuurd dan bewezen capabele bedrijven.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -2 jun. 2021 - 16:11

Van Lienden samen met De Vries, Teeven , Opstelten, Pechtold .... ze kunnen een nieuwe politieke partij oprichten ! de naam? euh SadK (Schijt aan de Kiezers) of HHH (hebbehebbehebbe) of MNUWWDAHMGO ... op de congressen uiteraard ABBA desnoods Pink Floyd

1 Reactie
Uw Psychiator
Uw Psychiator3 jun. 2021 - 10:41

@ RB-R - ik denk aan een wat krachtiger bijna-acroniem: MMWOPS (Making Money While Other People Sleep) Zoek maar op bij: 'RSV, parlementaire enquête, Molkenboer, aardbeien met slagroom per helicopter laten aanrukken', en andere uitzinnigheden uit het gematigd recente verleden. Je lacht en huilt tegelijk bij het begrijpen van zulke fraude-affaires.

Uw Psychiator
Uw Psychiator2 jun. 2021 - 14:58

In moreel opzicht lijkt het CDA niet meer te redden. Ik denk hierbij aan de steun aan de totaal illegitieme oorlog in Irak; aan alle aanzetten tot de grote afbraak waar we thans de ellende van kunnen waarnemen (GGZ en ander zorg, woningaanbod, de opkomst en noodzaak van de voedselbanken, verkapitalisering van al het hogere onderwijs, noem maar op). Ook met maximale 'herbronning' is deze louche vereniging niet meer uit haar terminale toestand terug te halen. Adieu geloof, moraal, en ethiek. De 'waarden en normen' van Jan Peter B. komen alleen nog voort uit de obsessie met kapitaalaccumulatie; en alle inspiratie van het Nieuwe Testament is totaal zoek bij deze Farizeeërs. Tja. Er zijn zovele schavuiten, boeven, en oorlogsmakers geweest die zich tooiden met grootse idealen over vrede, gelijkheid, broederschap, eerlijkheid, en vergevingsgezindheid... ...in dit opzicht staat het CDA niet alleen. De enige die zich in de handen wrijft bij het zien van zoveel schijnheiligheid is de baarlijke Duivel zelf.

12 Reacties
harmmeijer
harmmeijer2 jun. 2021 - 15:57

@ Uw psychiator “In moreel opzicht lijkt het CDA niet meer te redden.” Het zijn dezelfde schriftgeleerden waar in het NT 2000 jaar geleden over geschreven werd, maar nu van de 21e eeuw.

Mohawk2
Mohawk22 jun. 2021 - 17:05

"De ‘waarden en normen’ van Jan Peter B. komen alleen nog voort uit de obsessie met kapitaalaccumulatie; en alle inspiratie van het Nieuwe Testament is totaal zoek bij deze Farizeeërs." Exact Cliff. Jezus ranselde veehandelaren, knakenwoekeraars en andere geldwolven gewoon rücksichtslos de tempel uit. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om bij Zijn politieke volgelingen in onze drabbige moerasdelta. Jezus draait zich om aan het kruis...

EenMening
EenMening2 jun. 2021 - 17:53

@Cliff Er is (nog) hoop voor het CDA. Het Roomsche CDA in Brabant en Limburg is notoir corrupt. In Limburg moest recent zelfs gouverneur Theo Bovens aftreden. In het Zuiden des lands verkassen steeds meer CDA'ers naar de VVD en de PVV, daardoor wordt het Roomsche cohort in deze partij voortdurend kleiner. Het CDA wordt waarschijnlijk weer een overwegend protestantse partij. Dat is een positieve ontwikkeling. Negen van de tien MINST corrupte landen zijn immers protestant.

Paul250371
Paul2503712 jun. 2021 - 18:30

Het CDA is altijd een rechtse rovers partij geweest. Moraal boeit niet. Christelijke waarden hebben alleen de afvalligen van deze kliek. ( Van Agt)

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jun. 2021 - 6:02

Een Mening Beetje de weg kwijt? https://www.trouw.nl/nieuws/het-cda-is-geen-christelijke-partij~b10b82dd/

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jun. 2021 - 6:12

Omschrijving CDA zelf! https://www.cda.nl/noord-brabant/asten/standpunten/c-van-het-cda We kiezen voor de menselijke maat. Niet alles wat groter is, is per definitie beter. Het is vooral belangrijk, dat mensen elkaar in de eigen wijk of buurt kennen en iets voor elkaar over hebben

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jun. 2021 - 8:24

Wij weten wat zijn buurt, het 'CDA' voor hem kan betekenen, ze helpen elkaar wel even het paard op toch? https://theses.ubn.ru.nl/bitstream/handle/123456789/903/Rongen%2C_J.S._1.pdf?sequence=1 https://www.rd.nl/artikel/439110-kamerleden-en-hun-godsdienst

Uw Psychiator
Uw Psychiator3 jun. 2021 - 10:37

@ diegenen die commentaar op me gaven: hartelijk dank (hier geldt: 'tu quoque, EenMening', en dat is niet ironisch). Denk ik aan het CDA, maar ook aan de CU en D66, dan kom ik herhaaldelijk tot de conclusie dat wij, in onze tijd, anno 2021, in het Westen in het algemeen en in alle samenlevingen die op de onze (willen) lijken, met grote morele, sociale, en epistemologische problemen kampen (die drie gebieden hangen nauw samen, en zonder deze samenhang kunnen wij ook niet, er rest slechts chaos en onrecht). Eén van de ergste ziektebeelden: het contract (verband) tussen taal en menselijke realiteit is verbroken (zie George Steiners 'Real Presences', vertaald als 'Het Verbroken Contract'). Als één onzer regeringspartijen programmatisch of bij monde van haar voorlieden orakelt over 'rechtvaardigheid', 'duurzaamheid', 'respect', 'diversiteit', 'medemenselijkheid', 'welzijn', 'zorg', 'rentmeesterschap', 'toekomstbestendigheid', en/of 'armoedebestrijding' (Godbetere het wat dit laatste aangaat), dan mag je er qua ervaringswijsheid van uitgaan dat ze met jou persoonlijk naar (de afgrond van) het ravijn willen wandelen, en je daar vervolgens met een door niemand verder gehoord 'Toedeledokie!' in zullen trappen. De elites van nu zijn precies dat: elites: de bevoorrechten, in het bezit van onterechte rijkdom, en helaas aanbeden en gekozen door zovele misleiden. De betekenis van dat wat ze ons vertellen is exact: 'nul'. Het zijn slechts geluiden, geluiden van propaganda.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jun. 2021 - 15:26

Uw psychiator Mee eens, het zijn pure machtspartijen, vanwaaruit reageren en regeren ze. Ze zijn van het ergste soort omdat ze mensen misleiden met bijbelse teksten en 'God in de jaszak'. Daar lijkt de wereld van vergeven.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jun. 2021 - 15:27

waar vanuit = daar vanuit...

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jun. 2021 - 15:37

Overigens. Die had je vroeger al. Die zaten altijd op de voorste banken in de kerk. Ja die, die met de bontjassen en bontmutsen. Ken je ze ook? Ze zaten ook overal in het bestuur van katholieke scholen, kerken etc. en bij de burgemeesters aan de dis, tezamen met de andere elite van het dorp zoals daar zijn de notarissen en juristen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jun. 2021 - 15:43

...dan ben ik de fabrikanten nog vergeten!

Markzelluf
Markzelluf2 jun. 2021 - 14:06

Tja, als je kijkt naar de definitie van integriteit, dan heeft Van Lienden een probleem. Zie: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Integriteit_(persoon) Met geldverdienen is niks mis en de winstmarge was weliswaar stevig, maar gezien de omstandigheden niet absurd. Maar zeggen dat je filantropie bedrijft en toch vette winst in rekening brengen, dan ben je niet integer. Ik vermoed dat de commissie maar een beslissing kan nemen, vooral omdat Van Lienden het nog een keer probeerde en zich ook als boegbeeld van het cda probeert te profileren

6 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot2 jun. 2021 - 16:42

'maar gezien de omstandigheden niet absurd.' Ach jawel. VWS had zelf kunnen bedenken dat ze veel teveel betaalden. 'Snel handelen' wil niet zeggen dat je je verstand dan maar moet thuis laten.

EenMening
EenMening2 jun. 2021 - 18:19

In maart en april 2020 moesten er in no time tientallen miljoenen mondkapjes aangeschaft worden. Het is logisch dat het ministerie iedereen inschakelde die die dingen kon leveren. Er werd zelfs een aparte minister van Medische Zorg en Sport voor aangesteld, Martin van Rijn. Geld speelde hierbij geen rol, als de mondkapjes maar binnen kwamen. Zo'n precaire situatie trekt altijd opportunisten aan. Sywert van L. zag zijn kans en schoon om binnen te lopen maar hij wilde tegelijktertijd ook als filantroop de geschiedenis in gaan. Het CDA kan maar een ding doen: Sywert van L. royeren, vandaag nog.

Markzelluf
Markzelluf2 jun. 2021 - 18:33

Wat is de winstmarge volgens jou dan, Joe? Procent of 25? Ik denk dat er heel wat producten zijn (schepijs, zin ik) met een hogere marge

Joe Speedboot
Joe Speedboot3 jun. 2021 - 6:32

'Procent of 25? Ik denk dat er heel wat producten zijn (schepijs, zin ik) met een hogere marge' Ga je eens wat beter inlezen. Percentages van 25% komen zelden voor en Unilever haalt dat zeker niet op haar ijsdivisie. Een procent of 10 is vrij normaal en dat wordt dan ook niet rechtstreeks op de rekening van de directie overgeschreven. VWS heeft zich gewoon ordinair laten besodemieteren door SvL.

Grozny
Grozny3 jun. 2021 - 7:01

Het winstmarge is niet eens het probleem. Het probleem is dat ze de maskers gewoon accepteerden ook al voldeden ze niet aan de eisen. Er had gewoon een clausule in het contract moeten staan daarover.

Jozias2
Jozias23 jun. 2021 - 12:52

@grozny Bleek fake news. Mondkapjes zijn gewoon goedgekeurd.

Break on through
Break on through2 jun. 2021 - 13:52

Jawel, het kan! Betrapt worden op een leugen en dan is je politieke carrière voorbij. Is niet nieuw hoor... Bij de VVD word je als notoire jokkebrok gewoon Fuhrer van de toko en een jaartje of tien het opperhoofd van dit land. Maar goed, dan zit je dus gewoon bij de verkeerde club. Goed kunnen liegen is één. De goede politieke partij daarvoor kiezen is een tweede natuurlijk...

1 Reactie
johannn2
johannn22 jun. 2021 - 14:01

Break, De partijkeuze was niet eens zo raar, zo blijkt. Het werkte immers. Het is alleen zo jammer dat het uitgelekt is. .

johannn2
johannn22 jun. 2021 - 13:51

De een zijn dood is de ander zijn brood. Maar dit is misbruik van de gelegenheid: de gelegenheid maakt de dief. Ik zou hier toch eerder van een vorm van vampirisme spreken. .

vdbemt
vdbemt2 jun. 2021 - 13:04

Dat is voor het CDA echt nog wel iets om over na te denken. Want hoe vreemd is het? Alleen zo jammer dat het publiek is geworden.

2 Reacties
johannn2
johannn22 jun. 2021 - 13:58

vdbemt, Wat mij betreft is m.n. bedenklijk, dat dit helemaal via interne partijlijnen kon worden geregeld. Mijns inziens een vorm van corruptie die wel vriendjespolitiek genoemd wordt. .

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jun. 2021 - 15:40

En God behoedde me voor het; "De ene dienst is de andere waard!"

LHTJ
LHTJ2 jun. 2021 - 13:04

9 miljoen en zijn partners in crime ieder circa 5 miljoen voor wat louche mondkapjes. Wellicht kunnen Sywert en zijn vriendjes ze als goedmakertje 633 gezinnen uit de toeslagenaffaire hun 30.000 euro compensatie geven. Maakt ie het wellicht ook een beetje goed met Omtzigt die hij voor zijn karretje heeft proberen te spannen.

Ewout Pool
Ewout Pool2 jun. 2021 - 12:53

Denk dat Sywert 9 miljoen redenen heeft zich hier niks van aan te trekken.....

2 Reacties
Karingin
Karingin2 jun. 2021 - 13:10

Nou hij heeft nogal wat moeite gedaan om zich als redder des vaderlands te presenteren, ik denk dat hij zich echt wel piepklein voelt nu, een royement schaaft er nog een plakje extra af...zal toch pijn doen

Henk van Sluis
Henk van Sluis2 jun. 2021 - 13:30

He will cry all the way to the bank.