Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Inlichtingendiensten houden rekening met Russische sabotage van Nederlandse windmolens

  •  
20-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1232 keer bekeken
  •  
windmolens

De inlichtingendiensten AIVD en MIVD houden er rekening mee dat de Russen Nederlandse windmolenparken op de Noordzee willen saboteren, schrijft het AD. De parken vormen een belangrijke energiebron voor ons land.

Rusland probeert de windmolenparken, internetkabels en gasleidingen in de Noordzee in kaart te brengen. Afgelopen najaar onderschepte de Kustwacht een Russisch schip dat zich in de Nederlandse territoriale wateren bevond. “Het zegt iets over de interesse van de Russen in maritieme infrastructuur. We zijn zeer alert”, zegt AIVD-baas Erik Akerboom.

Het AD meldt: “Volgens de diensten is ook een fysieke dreiging richting andere vitale sectoren, zoals de drinkwatervoorziening, voorstelbaar. ,,Het is niet voor niets dat meerdere Russische inlichtingenofficieren ons land zijn uitgezet.’’ De fysieke én digitale sabotagecampagne van de Russen tegen hun buurland en westerse landen is volgens MIVD-directeur Jan Swillens de meest grootschalige uit de geschiedenis.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.