Joop

Ingeborg Beugel gearresteerd vanwege hulp aan vluchteling

  •  
23-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
ingeborgbeugel
De Nederlandse journalist en documentairemaker Ingeborg Beugel is tien dagen geleden in Griekenland gearresteerd omdat ze onderdak bood aan een Afghaanse vluchteling. De autoriteiten beschuldigen haar ervan dat ze de 23-jarige Fridoon thuis verstopte. In de herfst wordt bepaald of Beugel wordt vervolgd, schrijft Linda Polman in De Groene Amsterdammer.
Fridoon werd vorig voorjaar ook al eens opgepakt en acht dagen vastgehouden. Hij werd er ten onrechte van beschuldigd een ‘ongedocumenteerde’ te zijn. Beugel slaagde er destijds in om de Afghaanse vluchteling vrij te krijgen.
Polman wijst erop dat de arrestatie van Beugel past in het hardvochtige Europese optreden tegen ‘vluchtelingenhandlangers’. Mensen die vluchtelingen helpen, worden gecriminaliseerd.
" Vrijwilligers in heel Europa brengen thee en een boterham aan vluchtelingenfamilies die noodgedwongen op straat slapen. Ze bieden mensen een bed, douche, een stopcontact om hun telefoon op te laden, ze redden mensen uit zee, geven ze een lift naar een ziekenhuis, of gidsen ze door oerwouden van asielwetten. Ze worden aangeklaagd voor mensensmokkel en spionage en reddingsschepen worden aan de ketting gelegd."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (87)

OlavM
OlavM24 jun. 2021 - 14:54

Ingeborg Beugel is een geengageerde en gedreven journalist. Het is helemaal niet verkeerd als een journalist -met feiten en argumenten- duidelijk maakt aan welke kant hij/zij staat; dat maakt het verhaal juist inzichtelijker. Absolute neutraliteit bestaat nu eenmaal niet, zeker ook in nieuwsberichtgeving. Beugel maakt duidelijk dat Fort Europa met Frontex ver is afgegleden tot een volkomen lak hebben aan essentiele mensenrechten, en zelfs criminele activiteiten uitvoert om het vluchtelingen/asielzoekers onmogelijk te maken hun recht op aanvraag van bescherming te realiseren. Met schending van desbetreffende verdragen en andere regelgeving. De geloofwaardigheid van het appel op mensenrechten door de EU verbleekt hiermee zienderogen.

Djennica
Djennica24 jun. 2021 - 10:02

Je weet dat dit verboden is. Daar kun je een hoop tegen in brengen, maar je moet niet iets illegaals doen en dan klagen dat het illegaal is.

1 Reactie
OlavM
OlavM24 jun. 2021 - 14:59

Nou, zo simpel is het ookweer niet. Ik citeer uit het artikel{ "Mijn advocaat heeft inmiddels uitgelegd dat het om een wet gaat die in 1991 gemaakt is om de toestroom van Albanezen in te dammen. De wet van 1991 zegt dat iedere Griek die een ongedocumenteerde betaalt voor werk vijf jaar gevangenisstraf krijgt en dertigduizend euro boete. Ergens in die wet staat ook een kleine clausule dat iedere Griek die een ongedocumenteerde in zijn huis verbergt een jaar gevangenisstraf krijgt en meer dan tienduizend euro boete. Die “gastheerschapsclausule”, zoals ik het noem, is tot nu toe nooit gebruikt……" Willekeur dus in dit geval. En nogmaals: ongedocumenteerd is niet illegaal.

Ivan61
Ivan6124 jun. 2021 - 7:55

@ Satya, Ik begrijp jouw emoties maar wat is de oplossing volgens jou? Wat deze journaliste in haar vrije tijd deed is moedig maar nutteloos. Niemand is beter van geworden en over paar dagen zijn wij dat vergeten jammer genoeg. Volgens mij moeten wij voorkomen dat mensen deze gevaarlijke stap ondernemen. In een vreemde land nieuwe leven opbouwen is niet zo makkelijk. Zelfs hier in Nederland wordt het verschil tussen arm en rijk steeds groter en zal op langere termijn voor sociale onrust zorgen. Dan worden vreemdelingen als eerste aangepakt en dat gun ik niemand toe. De mensenhandel moet wereldwijd aangepakt worden en dat kan EU niet in zijn eentje bestrijden. En wij kunnen onmogelijk al die mensen hier opvangen.

9 Reacties
Satya
Satya24 jun. 2021 - 10:30

Vluchtredenen bestrijden. "Voor elke dollar ontwikkelingshulp, vloeit er vandaag 24 dollar terug richting rijke landen en rijke investeerders. De rijke landen helpen dus niet met de ontwikkeling van arme landen, het is eerder andersom. De zogenaamde hulp die rijke landen bieden aan arme landen uit het Zuiden is slechts een fractie van het geld dat verdiend wordt door rijke landen en vooral Westerse multinationals ten koste van het Globale Zuiden." Slechts één conclusie uit het artikel. Geldstromen zijn goed nagegaan. https://www.mo.be/opinie/het-globale-zuiden-heeft-nood-aan-rechtvaardigheid-niet-aan-hulp Stop samenwerken met mensen als Kenyatta, dat dat iemand is die zichzelf verrijkt, geen drol om de Keniaanse bevolking geeft en mensenrechten niet belangrijk vindt is algemeen bekend. Stop Paul Kagame tegen te werken met propaganda, die geeft wel om de bevolking, verre van perfect en erg autoritair maar dat is nodig, westerse democratie is het land nog niet aan toe. Er is een soort van zorgverzekering in het land. In Afrika Sarajilja en heel het westen is over de zeik want hij heeft geen mooie praatjes maar doet het op zijn manier, ondertussen vrees ik de politie in heel oost Afrika, bang voor verkrachting en rechteloosheid, niet in Rwanda. Daarnaast Frankrijk in Noord Niger en Mali. https://www.mo.be/opinie/frankrijk-vernietigt-noord-niger-grijpen-eu-vn https://www.spiegel.de/international/world/france-s-war-in-west-africa-people-collected-severed-arms-legs-and-heads-a-ae781f0b-a043-4d0e-9c8d-66491341e176 Nu mogen die mensen hier niet komen? Wat geeft Macron het recht landen van andere mensen te vernielen en leeg te roven? Zelfde soort gedrag heeft Nederland in Burundi gedaan 5 jaar geleden. Dictatuur in het zadel helpen en dan vertrekken, ondertussen zijn Tutsi weer de klos, etnische zuivering en willekeur bij instanties. Die mensen vroegen Nederland het regime niet te helpen omdat het dictators zijn. Nu moeten die mensen maar naar buurlanden vluchten? Zelfde voor Amerika in Afrika. Waarom die rare gedachte dat blanke mensen vrij kunnen doen wat ze willen en gaan waar ze willen en zwarte mensen niet? Volgens mij zit daar structureel racisme achter. Volgens mij is het zo dat als je dictators steunt of geweld pleegt je ook verantwoordelijk bent voor de gevolgen voor de mensen die daardoor onderdrukt worden. Stop productieoverschotten dumpen. Kenia had een textiel industrie, weggevaagd door oude kleding uit Europa! Meubels Zelfde verhaal. Daar zie ik de oplossing, wie die niet wil bespreken is niet op zoek naar humane oplossingen maar naar een zondebok. De Europese bevolking zou juist solidair moeten zijn aangaande de 3e wereld burgers. Die multinationals maken ook hun rechten kapot.

Ivan61
Ivan6124 jun. 2021 - 15:30

Satya, Prima reactie. Hoe zit dat met bestrijden van corruptie in Afrika? Volgens mij moet het volk ook voor zichzelf opkomen. De inkomstenongelijkheid is niet binnen een generatie opgelost. Daarnaast is de rol van China ook heel groot en die krijg je niet zomaar weg. In de plaats van Shell komt andere bedrijf. Zolang corrupte machthebbers eigen zaken blijven vullen gaat weinig aan veranderen. Jij kan naar Europa blijven wijzen maar hoe zit dat met keuzes van bevolking daar? Kiezen zij voor democratie zonder te veel invloed van religies of niet.

Satya
Satya24 jun. 2021 - 17:29

Sarajilja Afrikaanse corruptie heb ik eigenlijk benoemd met Kenyatta. In Kenia leven 42 stammen samen, die samen kiezen voor een president. Veel mensen zijn erg stamgericht. Hoe lang heeft het in Europa geduurd voor dat verdwenen was? Politici maken er dankbaar gebruik van, jij bent Masai, ik ook stem op mij ik maak jouw leven beter. We lopen in die ontwikkeling ontzettend achter op de rest van de wereld, je kunt zoiets niet geforceerd laten verdwijnen. Ik vind wel dat veel bedrijven en landen er misbruik van maken, ze geven bv geld aan een stam wat voor strijd zorgt. Filip Reijntjes schreef hierover aangaande Bobby Goetz voor de rechtbank, uitbuiting. Kagame staat geen stampolitiek toe, hij laat je oppakken zodra je een stam wilt voortrekken of zwartmaken. Hard maar nodig en het zorgt voor een eenheid, stammen mixen sneller, vooruitgang. Religie in Afrika is zo breed, van zeer orthodox tot zeer vrij. Vergeet ook mystiek niet. Onze ontwikkeling loopt niet gelijk. Mijn idee is maak er geen misbruik van, hier is toch hoge beschaving. Doordat misbruik maken wordt het erger, krijgt Afrika geen kans zelf de weg te doorlopen die evolutie technisch vereist is. De meeste mensen kiezen niet echt, ze kiezen voor hun cultuur of geloof ipv voor democratie. Ik las laatst een artikel van Naka die zei dat we nog niet aan algemeen stemrecht toe zijn, het is eerst zaak mensen te laten begrijpen wat democratie is. Dat het geen mijn stam is de baas is. Hard, zeker. Ik denk dat we leiders met liefde voor de Afrikaanse bevolking nodig zijn en daar zou ik voor het westen best een rol zien, steun mensen waarvan je ziet dat die het algemeen belang van een bevolking belangrijk vinden. Op Afrikaanse platforms schrijf ik zeer kritisch over Afrika. Op Nederlandse over Nederland. Het voordeel van China tov Europa is dat Chinezen duidelijk zijn in wat ze doen, bij Europa komen altijd kleine lettertjes mee. Mijn vrees is wel dat de Keniaanse jeugd nooit van China afkomt, Kenyatta heeft het land verkocht. Ik zou graag een samenwerking met Europa willen, gebaseerd op rechtvaardig beleid, niet hulp. Beide kunnen profiteren, ook Europa krijgt China in de nek. Samen zouden we sterk kunnen zijn. Heel erg bedankt voor je interesse. Vergelijk zelf eens waar Afrika staat tov Nederland betreft evolutie, ik denk 1300 toen de Engelsen nog echt stammen strijd kenden. Dat is geen racisme, dat is een factor die groot is en naar mijn mening past het volledig binnen het verlichtingsdenken daar verantwoordelijk mee om te gaan.

Satya
Satya24 jun. 2021 - 18:34

Sarajilja Niet voor niets noem ik Simons, Baudet, Wilders en denk Afrikaanse politici. Ze willen een bepaald deel van de bevolking vertegenwoordigen ipv een idee hoe je het zo goed mogelijk kunt maken voor de bevolking. Betreft vluchtelingen is de enige humane oplossing vluchtredenen aanpakken. Volgens mij zou dat bij de westerse beschaving passen. En ja, ik voel emoties. Zie mijn familie, stel me voor hoe ik zou gaan zoeken. Ook daar zien ze wat er gebeurt globaal. De weg die nu wordt bewandeld is een slechte, een zondebok denken en ook dat is jammer genoeg een fase die ik herken vanuit Afrika. Een paar jaar geleden, 5 of 6 werd ik ruw uit mijn droom gewekt van het westen als bakermat van beschaving en rechtvaardigheid.

Satya
Satya24 jun. 2021 - 18:35

Ik waardeer het zeer dat je hebt doorgevraagd. Ik ben absoluut geen radicaal maar humaan.

Ivan61
Ivan6124 jun. 2021 - 20:25

@ Satya, Zo te lezen hebben wij nog lange weg te gaan met ons allen. Bedankt voor uitleg

Ivan61
Ivan6125 jun. 2021 - 8:00

@ Satya, Jij komt ij mij oprecht over en jij schrijft vaak pittig en dat vind ik altijd leuk en uitdagend. En er is niks met emoties, liever je hart laten spreken dan je buik zoals de meeste hier.

Satya
Satya25 jun. 2021 - 15:34

Dank je In Afrika is de jeugd zich meer en meer bewust van hetgeen gebeurt. Het voordeel van een voorbeeld als Europa is dat vooruitgang sneller gaat. Ik hoop alleen dat Europa een voorbeeld blijft, ik zie daar stappen vooruit en hier achteruit.

DaanOuwens
DaanOuwens26 jun. 2021 - 18:11

@ Satya Jij schrijft: De rijke landen helpen dus niet met de ontwikkeling van arme landen, het is eerder andersom. Als je ook even nadenkt over het artikel waar je naar linkt kan je ook bedenken dat de oorzaken van de negatieve handelsbalans er twee zijn. Er komt behalve grondstoffen bijna niets uit Afrika en er worden te veel westerse producten in Afrika gekocht in plaats van deze zelf te produceren. Dat wordt dus veroorzaakt door keuzes in Afrika en niet door keuzes in Europa. Daar kan ik nog wat op nuanceren maar dan ga jij het niet snappen. En dit is wel de essentie. Er is geen Europese of Westerse of Chinese plicht Afrika tot ontwikkeling te brengen dat moeten mensen in Afrika zelf doen. Daarbij kunnen ze hulp claimen maar niet de verantwoordelijkheid in de ontwikkelde landen leggen.

Grietje Genot
Grietje Genot23 jun. 2021 - 23:28

Ik denk dat we nog gaan meemaken dat het neerknallen van een vluchteling of het molesteren van een asielzoeker je een vrije middag en een zoen van Rutte oplevert.

2 Reacties
Exkraker
Exkraker24 jun. 2021 - 7:37

@ Grietje Zolang Nederland geen communistisch land is, lijkt me dat geen waarschijnlijk scenario.

Paul250371
Paul25037124 jun. 2021 - 9:56

Grietje Ik denk dat er idd beloningen komen te staan voor het laten verzuipen van vluchtelingen. Exkraker Het neerschieten van indianen en het verkopen van hun scalpen was ook een communistische aangelegenheid?

Satya
Satya23 jun. 2021 - 15:25

Ouwens Ik staaf mijn beweringen met feiten. Breng tegen die feiten eens iets in ipv dat domme geleuter van jou wat op emoties is gebaseerd.

5 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens23 jun. 2021 - 17:15

@ Satya Jij schrijft: Ouwens Ik staaf mijn beweringen met feiten. Breng tegen die feiten eens iets in ipv dat domme geleuter van jou wat op emoties is gebaseerd. Waarom zou ik feiten brengen? Je bent niet eens in staat een normale discussie te voeren. En feiten zijn in jouw betoog sowieso afwezig. Bovendien tref je in mijn tekstjes geen emoties aan. In die van jou wel. Eigenlijk alleen maar.

Satya
Satya23 jun. 2021 - 19:30

Ouwens Het gebruikelijke zwaktebod van jou. Ik deel altijd links en jij bent overduidelijk niet bij macht die te weerleggen. Pure emotie Ouwens.

DaanOuwens
DaanOuwens24 jun. 2021 - 5:35

@ Satya Jij schrijft: Het gebruikelijke zwaktebod van jou. Ik deel altijd links en jij bent overduidelijk niet bij macht die te weerleggen. Linkjes zijn niet per definitie feiten. Overigens staat er nergens in je recente tirades een linkje. Daarnaast zegt een link niets zonder goed betoog. Je biedt slechts boze stampvoetende emotie. Het helpt ook niet dat je mij emotie verwijt. Als je dat opmaakt uit mijn teksten ben je een beetje in de war. Maar doe eens een poging dat aan te tonen. Wat overigens ook jammer is dat je inhoudelijk niets te melden hebt. De situatie in Afrika verbetert echt niet als je hier iedereen verwijt dat ze Bosma zijn. Dan zal je met ideeën moeten komen. Die heb je niet. Wat dat betreft zijn jouw tekstjes een dorre woestijn zonder enige oase.

Satya
Satya24 jun. 2021 - 8:00

Daan Bij het onderwerp herdenking verdronken vluchtelingen schrijf ik nadrukkelijk dat ipv op vluchtelingen er naar vluchtredenen moet worden gekeken. Daar deel ik ook een link naar waar de oplossing ligt, stoppen met geld naar Europa halen op een oneerlijke manier, geen hulp maar rechtvaardige behandeling. Het helpt ook niet dat er zoveel geweld wordt gepleegd door Westerse landen tegen Afrikaanse bevolking, met dictators samenwerken en economie ontregelen door productieoverschotten te dumpen. De emotie bij jou zit op de volgende punten: Ik heb dit erg vaak geschreven en jij weet best waar ik op doel en doet nu of ik jou verwijt Bosma te zijn. Val vooral aan wat ik hier beschrijf. Oh ja, kom niet aan met emoties over Afrikaanse leiders, ik schrijf nadrukkelijk en heb dat vaak gedaan stop samenwerken met die mensenrechtenschenders.

DaanOuwens
DaanOuwens25 jun. 2021 - 17:48

@ Satya Jij schrijft: Daar deel ik ook een link naar waar de oplossing ligt, stoppen met geld naar Europa halen op een oneerlijke manier, geen hulp maar rechtvaardige behandeling. Ik volg niet al je berichtjes. Als je hier iets wil toevoegen aan de discussie moet je dat hier doen. Er wordt geen geld naar europa gehaald. Als je dat soort beweringen doet moet je dat aantonen en dat doe je niet. Dat soort teksten zijn statements maar geen feiten. Dan moet je aantonen welk geld uit welk Afrikaans land naar welk land in Europa gaat op welke manier. Dat kan je helemaal niet aantonen. En je schrijft: Het helpt ook niet dat er zoveel geweld wordt gepleegd door Westerse landen tegen Afrikaanse bevolking, met dictators samenwerken en economie ontregelen door productieoverschotten te dumpen. Die dictators zitten daar dankzij hun eigen bevolking. De Afrikaanse bevolking pleegt geweld tegen de eigen buren. Als er al westerse militairen zijn proberen ze mensenrechten enigszins te waarborgen. Maar de meeste Westerse landen willen niet eens troepen meer sturen. Dumping van goederen is van alle tijden. Nederland dumpt zelfs suiker in Zuid Amerika. Dumping is slecht voor de lokale economie maar normaal op wereldniveau. China dumpt mobiele telefoons in Europa en de VS. En je schrijft: De emotie bij jou zit op de volgende punten: Ik heb dit erg vaak geschreven en jij weet best waar ik op doel . Geen idee waar je op doelt. Verder blijf ik het merkwaardig vinden dat je iets opmaakt uit mijn reacties wat ik er niet in stop. Ik vind jouw hele gedachtegang nogal belachelijk. En je schrijft: Val vooral aan wat ik hier beschrijf Ik val je aan op het feit dat je een waardeloos onsamenhangend verhaal hebt. Het is flauwekul en het valt daarmee niet aan te vallen op inhoud. Daarom krijg je ook een reactie als deze. Mijn reactie is gewoon een respons op jou tekst, meer kan ik er niet van maken je hebt geen visie en geen onderbouwing. Ik loop gewoon jouw puntjes af omdat er geen samenhangend betoog is. En waarom moeten westerse landen stoppen met het samenwerken met mensenrechten schenders? Doen andere landen dat ook? Afrikaanse landen ook? Israël schendt mensenrechten, Rusland, China, Marokko, Hongarije, Venezuela, Turkije, Saoedi Arabië, Ethiopië en ga zo door. Dan zijn er nog allerlei strijdgroepen zoals Boko Haram en andere extreme varianten. Er is niet eens overeenstemming over de mensenrechten laat staan over de schending daarvan. De nieuwe MP van Ethiopië leek een goede maar nu moorden zijn troepen een bevolkingsgroep uit. Hoezo mensenrechten eenduidig? Ik ben al blij met de tamelijk breed gedeelde kritiek in Europa op Hongarije. Die eenheid zie je zelden. Het is allemaal zo hopeloos simplistisch, ondoordacht en niet onderbouwd wat je opschrijft. En daarbij verwijt je iedereen die het niet met je eens is aanhanger van Bosma te zijn. En ik ben volgens jou emotioneel. Kortom je hebt geen sterk betoog en je verwijt iedereen van alles. Ik denk niet dat je hier ook maar iets mee opschiet.

Poeh, poeh
Poeh, poeh23 jun. 2021 - 15:16

Absoluut mee eens dat je met je poten van journalisten moet afblijven. Ze mogen / moeten ver kunnen gaan, maar over de grens van het toelaatbare wat binnen democratische wetgeving is geregeld, houdt het risico in dat je in de fout gaat. De consequentie daarvan dien je te accepteren en kan niet worden afgedekt door het feit dat je journalist bent. Je staat niet boven de wet.

Ivan61
Ivan6123 jun. 2021 - 14:40

Dat is gevaarlijke actie van mevrouw Beugel. Deze ellende duurt gewoon te lang en dat zij zo een actie onderneemt is te begrijpen maar dat werkt altijd averechts. Zij overtreedt bewust paar wetten en helpt eigenlijk niemand. Vorige jaar hebben paar vrijbuiters zelfs vliegtuig gehuurd en riepen: Wij gaan ze halen. Valse hoop aan mensen geven is ook gevaarlijk.

DaanOuwens
DaanOuwens23 jun. 2021 - 12:24

Ingeborg Beugel is een idealist. Iemand die voor zich ziet hoe de wereld er volgens haar normen moet uit zien. En daar doet ze alles voor. Prima. Wat je niet moet doen is haar beeld van de werkelijkheid aannemen voor iets dat objectief is. Dat is het namelijk niet. Dus prima dat zij dit doet, logisch dat ze opgepakt is en een goed moment om weer eens na te denken over de vluchtelingen problematiek en beleid dat Nederland, de EU en Griekenland ten aanzien van vluchtelingen voert. Daar valt veel aan te verbeteren. Maar het is niet noodzakelijk te handelen op basis van de opvattingen van Beugel.

19 Reacties
vdbemt
vdbemt23 jun. 2021 - 13:17

Nee. Wel op basis van wat zij constateert: de werkelijkheid. Die is aan de kant van de vluchtelingen vreselijk onmenselijk. Aan de kant van Europa, en zeker Nederland, enorm beschamend.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 jun. 2021 - 13:17

vroeger hadden we meer van dat soort mensen toen de wereld een stuk minder kut was

Jonkheer
Jonkheer 23 jun. 2021 - 13:32

Slechts zelden was ik het zo met DaanOuwens eens!

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen23 jun. 2021 - 13:59

"Maar het is niet noodzakelijk te handelen op basis van de opvattingen van Beugel." Een menselijke behandeling van vluchtelingen lijkt me niet te veel gevraagd, Ouwens, maar ik begrijp dat jij ze liever ziet verzuipen.

DaanOuwens
DaanOuwens23 jun. 2021 - 14:07

@ vdbemt Jij schrijft: Die is aan de kant van de vluchtelingen vreselijk onmenselijk. Aan de kant van Europa, en zeker Nederland, enorm beschamend. Waarom? Bovendien poneer je een mening en geen feit. Er is volgens mij geen Nederlandse mening. Er is al nauwelijks Nederlands beleid. Dus waar spreek jij je nu over uit? @ Griezel in post-gezellig Nederland Jij schrijft: toen de wereld een stuk minder kut was Toen stierven deze mensen in hun land van herkomst zonder op pad te gaan naar Europa. Dat vond jij beter? https://nl.wikipedia.org/wiki/Biafraoorlog

DaanOuwens
DaanOuwens23 jun. 2021 - 14:16

@ Dick Roelofsen Jij schrijft: Ouwens, maar ik begrijp dat jij ze liever ziet verzuipen. Bijzondere bijdrage van jou. Waarom zou ik mensen graag zien verzuipen? Vindt je dit zelf nu een logisch verwijt? Probeer dat dan eens te onderbouwen? Ik heb ook wat vragen aan jou. Waarom sta jij daar niet op de Libische kust rubberboten op te blazen? Laat jij ze gewoon verzuipen? Waarom deel je geen vliegtickets uit in Afrika? Zie je ze liever verzuipen? Waarom biedt je ze hier geen baan aan in jouw bedrijf? Zie je ze liever verzuipen? Waarom betaal je geen inburgeringscursus voor ze? Zie je ze liever verzuipen? Ik ben benieuwd naar jouw bijdrage aan het vluchtelingenprobleem en je ongetwijfeld heel gedegen onderbouwing.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 jun. 2021 - 15:50

@!daan toen ging men de straat op ipv te jammeren over gelukszoekers

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 jun. 2021 - 16:09

Onconditionele vestiging in Europa komt er voorlopig niet en er is kennelijk ook geen animo onder de politici voor de verdeling van asielzoekers over Europa zonder werkende terugkeerregeling. Dan blijft er weinig anders over dan het verbeteren van de opvang.

DaanOuwens
DaanOuwens23 jun. 2021 - 17:03

@ Griezel in post-gezellig Nederland Jij schrijft: toen ging men de straat op ipv te jammeren over gelukszoekers Hoeveel inwoners vanuit Biafra denk je zijn in Nederland aangekomen? En waren die protesterende Nederlanders niet allemaal witte Nederlandse midden klasse?

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 jun. 2021 - 18:27

@Griezel medio 1968 werden de voorpagina’s van westerse kranten plots gevuld met foto’s van hongerende kinderen in Biafra als gevolg van de burgeroorlog in Nigeria. Ook toen werd er uitgebreid gediscussieerd over de vraag of politieke inmenging wenselijk zou zijn of juist niet. Er werd wel vrijveel geld die kant uitgestuurd voor noodhulp. De wereld was toen niet minder kut dan nu.

Satya
Satya23 jun. 2021 - 19:43

Danielle Werd er toen ook opgeroepen mensen te laten verrekken? Was er toen bekend hoeveel geld er uit de 3e wereld wordt weggerooft die in het westen wordt gebruikt voor werkgelegenheid? Ik heb niet kunnen vinden dat dat zo is. Mocht je kunnen val vooral het werk van Boyce, Hickel, ndikumana of Lumumba aan. Ik hoop dat er veel meer Kagame komen die Ndikumana serieus nemen. Wat dat voor Europa betekent mag je zelf eens bekijken zeker gezien de acties van China.

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 jun. 2021 - 22:44

Satya in 1968 mocht je denkelijk al blij zijn als mensen wisten waar Nigeria lag.

Exkraker
Exkraker24 jun. 2021 - 7:35

@ Bemt Wel haar werkelijkheid. De Grieken die haar blijkbaar hebben aangegeven, denken daar heel anders over.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 jun. 2021 - 8:27

1968 Het staat nog helemaal op mijn netvlies, nooit weggegaan. Nu Eritrea weer. De wereld staat in brand als je goed kijkt. De enorme invloed van China lijkt me gevaarlijk. Ze doen niets voor niets. Waar dit toe leidt weet ik niet! In ieder geval uitbreiding van macht.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen24 jun. 2021 - 8:35

"Probeer dat dan eens te onderbouwen?" Jij vindt het niet noodzakelijk te handelen op basis van de opvattingen van Beugel. Dus een menselijke behandeling van vluchtelingen hoeft van jou niet. "Ik heb ook wat vragen aan jou." En dan volgt er een partij geleuter op kleuterschoolnivo van je. "Ik ben benieuwd naar jouw bijdrage aan het vluchtelingenprobleem en je ongetwijfeld heel gedegen onderbouwing." Ik geloof er geen reet van dat je daar benieuwd naar bent.

DanielleDefoe
DanielleDefoe24 jun. 2021 - 10:04

Minoes&tuin 24 juni 2021 at 10:27 Het was vroeger in ieder geval niet beter. Het Uppsala Conflict Data Program (UCDP) houdt een database bij van gewapende conflicten. Dat zijn er 285 sinds 1946. Het aantal gewapende conflicten tussen natiestaten is al enige tijd dalende en er is een onduidelijke trend mbt tot conflicten binnen staten. Tijdelijke(?) piek in 2017. Het aantal slachtoffers neemt af. Wat ook afneemt is het aantal omgevingen waarin zich gewapende conflicten zich voordoen. In Europa zijn de IRA en de ETA er mee opgehouden.

DaanOuwens
DaanOuwens26 jun. 2021 - 20:08

@ Dick Roelofsen Jij schrijft: Ik geloof er geen reet van dat je daar benieuwd naar bent. Dat klopt. Blijkbaar behoor je tot het soort mensen dat wel kan schelden maar niet kan argumenteren. Nu ik dat weet heb ik inderdaad geen belangstelling voor jouw opvattingen. Je maakt duidelijk dat je verwijt dat ik mensen graag zie verzuipen gebaseerd is op je eigen kortzichtigheid en niet op dat wat ik hier heb opgeschreven.

DaanOuwens
DaanOuwens27 jun. 2021 - 8:27

@ DanielleDefoe Ik vraag mij af hoe solide die dalende trend is. Maar het is ook enigszins mijn eigen stokpaardje. De tegenstellingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen nemen volgens mij toe. Trump schreeuwt nog steeds dat hij de verkiezingen heeft gewonnen. Extreem rechts groeit ook hier. Wat mij opvalt is dat veel twintigers in de groep van mijn eigen kind ervan uitgaan dat ze nog een gewapend conflict gaan meemaken. En die ongerustheid komt niet vanwege het buitenland maar komt voort uit wat ze hier ervaren. Ik wil niet met hen ruilen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 jun. 2021 - 0:00

DaanOuwens 27 juni 2021 at 10:27 Extrapoleren is natuurlijk een hachelijke zaak. Sommige conflicten blijven zich ook decennia voortslepen.

DvanDattum
DvanDattum23 jun. 2021 - 11:45

Voor echte politieke vluchtelingen moet er altijd opvang geregeld worden in de EU. Maar zelfs TimmerFrans erkent dat minstens 75 procent van die 'asielzoekers' oridinaire gelukszoekers zijn. Daarnaast heeft Griekenland bepaalde wetten op dat gebied. Zij werkt al zo lang in dat land dat wij mogen aannemen dat dat zij daar op de hoogte van was? Waarom dus nou weer die slachtofferrol i.p.v. de sanctie te accepteren voor een begane overtreding? Dat typische softe Nederlandse geleuter werkt nu eenmaal niet in sommige buitenlanden...

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 jun. 2021 - 12:09

Timmermans loog dat ie barstte . Dat is ook meerdere malen weerlegd maar natuurlijk blijven de leugens hangen. https://www.grutjes.nl/2016/01/timmermanst-de-grenzen-dicht/

DaanOuwens
DaanOuwens23 jun. 2021 - 14:10

@ Griezel in post-gezellig Nederland Jij schreef: Timmermans loog dat ie barstte . Dat is ook meerdere malen weerlegd maar natuurlijk blijven de leugens hangen Timmermans loog niet. Jouw linkje is niet correct. Landen worden in oorlog verklaart als er lokale conflicten zijn. Dat zijn niet de criteria voor het verkrijgen van een verblijfstatus.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 jun. 2021 - 11:16

je mag geen goed doen van europa en dan heb je nog steeds mensen die voor europa zijn

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 jun. 2021 - 9:04

De wetten zijn daar zo, daar heb je naar te handelen... Wil wel eens zien wanneer een journalist hier in Nederland een uitgeprocedeerde asielzoeker de grens over zet, kijken wat dan de reacties zijn.

6 Reacties
gimli55
gimli5523 jun. 2021 - 10:06

Befehl ist befehl, maar ja dat is een Godwin. Net als iedereen die later roept : Das haben wir nicht gewusst, dat is natuurlijk ook een Godwin. Verzet tegen repressief gedrag van een onrechtvaardig gezag dient altijd geadresseerd te worden. Zonder kritisch vermogen op dat gezag ontstaat institutioneel racisme en discriminatie, repressief gedrag van gezag. Als het in Hongarije gebeurt, staat iedereen op zijn of haar achterste benen. Echter als het door een "democratisch" gezag uitgevoerd wordt, is het opeens terecht en begrijpelijk. Onrechtvaardige repressie en asociaal gedrag jegens vluchtelingen blijft onrechtvaardig en repressief. De media proberen op allerlei manieren de beelden buiten beeld te houden en de andersdenkenden te neutraliseren. De EU en haar gezaghebbende leiders zouden zich moeten schamen, dit gedrag is eerder uitgevoerd, maar ja dat is ook een Godwin.

Paul250371
Paul25037123 jun. 2021 - 10:15

"De wetten zijn daar zo, daar heb je naar te handelen…" Jawohl Fuhrer. Bevehl und wir volgen.

rvb2
rvb223 jun. 2021 - 10:17

Onmenselijke wetten mag je overtreden. We zien terecht mensen die joden hielpen onderduiken niet als misdadigers.

Satya
Satya23 jun. 2021 - 10:18

Aldus de man die de ayatollah steunt, de slavernij in Quatar. Bah, walgelijk.

Gerygrr
Gerygrr23 jun. 2021 - 11:06

Onze regering, met Jeroen Dijsselbloem heeft ervoor gezorgd, dat de Grieken in plaats van het socialistische Syriza van Tsipras en Varoufakis hebben gestemd op de zeer conservatieve Neo Demokratia….. Wij hebben de Grieken laten barsten.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen23 jun. 2021 - 11:15

Neemt een activiste een vluchteling in huis, is het volgens Jerry weer niet goed.

Brent Schieving
Brent Schieving23 jun. 2021 - 8:52

Het is niet zo gek dat je gearresteerd wordt als je geldende wetgeving doelbewust overtreedt. Ingeborg Beugel is veel meer een links-activistisch geëngageerd dan dat ze een objectieve journaliste is. Dat blijkt wel hoe ze duidelijk politiek geëngageerd over haar collega’s van de media schrijft. Zoals waar het ging over Griekenland toen dit land zoals steeds weer in een economische crisis terecht was gekomen: “De media geven een verkeerd beeld van wat er speelt.” Maar natuurlijk niet Ingeborg en de haren. Vandaar dat ze dat als spreker in Amsterdam bij een solidariteitsmanifestatie met wat andere Grieken dan ook even kwam duidelijk maken. Journalistiek? Daar heeft ze ook dan niet veel mee. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/ingeborg-beugel-op-manifestatie-voor-griekenland Net zo dus als het gaat over een zeer groot deel van de zich aan de poorten van de EU meldende mensen welke vaak geen vluchtelingen maar illegale migranten zijn aangekomen via criminele mensensmokkelaars en activisten. Daarover weet Ingeborg alles natuurlijk ook beter. Het zijn voor haar vrijwel allemaal vluchtelingen voor“ondraaglijke rechteloosheid, levensbedreigend religieus fanatisme, allerlei vormen van ultiem al dan niet oorlogsgeweld of horrorterreur en extreme intimidatie. In Syrië, Afghanistan, Irak en Iran.” Ook over het grote aandeel van illegale migranten uit veilige landen als Marokko en Tunesië weet ze ons met de echte waarheid die zij wel kent de oren te wassen: “Het minuscule handjevol Tunesiërs en Marokkanen dat ik inderdaad ook tegenkwam daargelaten, maar laten dat nou net bijna allemaal doodsbange homo’s zijn.” https://joop.bnnvara.nl/opinies/meneer-timmermans-mag-ik-even-uw-aandacht Mag er aan haar objectiviteit en professionele onafhankelijkheid getwijfeld worden? Niet alleen. mag je dat, je moet het, als je al niet met deze feiten al overtuigd bent van het ontbreken daaraan.

8 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator23 jun. 2021 - 10:02

@ Brent Schieving (10:52u) - deze inzending van je is suggestief, onsamenhangend, en zonder enige substantie. Je zou eens wat serieuze literatuur kunnen lezen over de schandelijke manieren waarop Griekenland financiëel gegeseld werd ten tijde van die ernstige crisis. Yanis Varoufakis schreef erover. Wij werden in die tijd dagelijks met dezelfde cliché's om de oren geslagen, over de bewoners van dit land; ze zouden onwillig en aartslui zijn. Het rechts-reactionaire geluid voerde altijd de boventoon, in, jawel, de media. Sommige kanalen bestonden het om de strafexpeditie tegen Griekenland te presenteren als ware ze een voetbalfinale, de 'ijverigen en moedigen' tegen de 'profiterende slappe hap van Europa'. Mocht je boektitels over dit humanitaire schandaal willen vernemen, laat me dat dan maar weten.

Exkraker
Exkraker23 jun. 2021 - 10:09

Ik kreeg ook enigszins een Ans-Boersma associatie.

Paul250371
Paul25037123 jun. 2021 - 10:17

Zeg dan gewoon dat je wilt dat ze allemaal verzuipen.

Brent Schieving
Brent Schieving23 jun. 2021 - 12:34

Uw Psyciator Uw nickname verraadt al dat u iedere andersdenkende gek verklaard en zelf alles beter weet? Geeft niet hoor. Iedere gek zijn gebrek. Dat er ook veel slachtofferliteratuur is waar Griekenland stelselmatig als misbruikt wordt voorgesteld waarbij inspirator van dergelijke ideologische lectuur Varoufakis voor de adepten aanbeden wordt is mij bekend. Gelukkig zijn er ook velen met economisch en cultureel inzicht over de Griekse samenleving en haar staatsinrichting die beschrijven hoe in dit land stelselmatig, al van ver voor de integrerende Europese samenwerking, steeds opnieuw van crisis naar crisis strompelt. Was dat met een eigen munt nog een kwestie dat er een gierende inflatie, met muntontwaarding, en nationale torenhoge rente een afgedwongen de wal het schip laten keren, nu is dat binnen de EU een kwestie dat hen sanerende regels worden opgelegd alhoewel een buiten de EU krijgen en houden beter zou zijn. Dat geldt met Griekenland voor nog een aantal andere EU-landen die van huis uit een cultuur kennen waarbij steeds een al een torenhoog opgebouwde staatsschuld de boel liet instorten om dan weer opnieuw te beginnen. De Grieken, net als meer Mediterrane bevolkingen zijn niet "aartslui". Ze zijn van laag tot hoog van huis uit naar lands cultuur gewend om belasting te ontduiken wat een enorme zwarte economie veroorzaakt en daarmee een zeer lage afdracht aan de staat welke ondanks dat wel grote uitgaven blijft doen. Alleen zijn de noordelijke Europese bevolkingen gekke Henkie niet. Lees dit eens daarover: https://www.nrc.nl/nieuws/2010/05/29/romeinen-germanen-en-de-europese-koekjestrommel-11896301-a837456

Inspector Frost
Inspector Frost23 jun. 2021 - 13:46

@ Brent Schieving - mijn schermnaam verraadt niets. Dat U het schamper heeft over 'slachtofferliteratuur' terwijl ik sprak over wetenschappelijke studies, uitgegeven door Palgrave Macmillan, Elsevier, Brill, en Routledge (alle zeer gedegen en recent), dat diskwalificeert U nu al. Nog steeds ben ik bereid U titelbeschrijvingen te leveren; ik roep nooit zo maar iets, weet U. Maar ik twijfel nu wel of U de moeite zou willen nemen om mijn tips na te gaan.

Mini2
Mini224 jun. 2021 - 4:01

@Inspector Frost Je bent op het verkeerde accountje ingelogd vriend, even uitloggen en nu als 'Uw Psychiator' inloggen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 jun. 2021 - 8:35

Mini Moet dat nu? Het gaat hier over de inhoud volgens mij.

Uw Psychiator
Uw Psychiator24 jun. 2021 - 10:18

@ Mini - dank voor Uw bijdrage. Er is echter sprake van een misverstand. Mijn gewaardeerde vriend Inspector Jack Frost leverde zijn aandeel teneinde me bij te staan in deze kwestie. Overigens is mijn visie op mens & wereld heel breed, en er is genoeg diepgang om, figuurlijk gesproken, de houding van psychiater óf als hoofdinspecteur van politie aan te nemen. Tenslotte: Minoes heeft uiteraard gelijk. De inhoud telt.

Tolvandewelvaart
Tolvandewelvaart23 jun. 2021 - 8:23

De bakermat van de democratie doet het fascistisch.

4 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer23 jun. 2021 - 9:14

En vind zelfs hier mensen met vergelijkbare ideeën.

Exkraker
Exkraker23 jun. 2021 - 10:41

Nou nee, een meerderheid van de Griekse bevolking is tegen die massale migratie.

Gerygrr
Gerygrr23 jun. 2021 - 12:22

Wij hebben Griekenland in de EU toegelaten precies om die reden! Het vervolg had moeten zijn, dat wij ze ook economisch ruggensteun hadden gegeven. Niet de bevolking geslachtofferd aan het neoliberale strakke bezuinigingsregime.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 jun. 2021 - 8:37

Grijsje63 Erger nog, t.b.v. hoofdzakelijk Duitse banken. Eigenbelang, ook toen.

Exkraker
Exkraker23 jun. 2021 - 8:21

Er bij gelapt door de plaatselijke bevolking. Tsja...

1 Reactie
Paul250371
Paul25037123 jun. 2021 - 9:55

De NSB mentaliteit is wijdverbreid.

Satya
Satya23 jun. 2021 - 7:59

Mensen als Martin Bosma hebben de macht in Europa, het geschreeuw intimideert mensen en sommige mensen zijn zelfs zo dom de leugens te geloven. Dat we dankzij dat soort figuren medemenselijkheid strafbaar stellen is een afgang, de opmaat naar het Iran achtig land waar Wilders en zijn baas van dromen. Dood door schuld, pvv is een criminele organisatie.

15 Reacties
Joap oet Oskerd
Joap oet Oskerd23 jun. 2021 - 8:14

@ Satya Uw plaat blijft hangen, het is bij u altijd hetzelfde riedeltje. Wel meegekregen dat op dit forum steeds meer commenters de stelling poneren dat wij in Europa en zeker in het overbevolkte Nederland niet voldoende mogelijkheden hebben om ongelimiteerd migranten op te vangen?

Exkraker
Exkraker23 jun. 2021 - 8:23

Er is in Europa weinig draagvlak meer voor miljoenen migranten/vluchtelingen uit voornamelijk arme landen. En daar hebben Europese politici rekening mee te houden.

Pieterplezier
Pieterplezier23 jun. 2021 - 8:24

Satya, wat heeft Martin Bosma en/of Wilders en/of de PVV in hemelsnaam met bovenstaand stuk te maken? Ik denk dat je beter kunt inzoomen op de uitdagingen waar Griekenland heden ten dage voor staat, in plaats van alle wereldproblemen op de schouders van de PVV te leggen.

Geen3
Geen323 jun. 2021 - 8:41

Satya, wat is de definitie van een vluchteling? Ik weet het zo langzamerhand niet meer. De wereld is van iedereen? Allemaal naar west Europa? Leg eens uit, hoe jij die wereld ziet. Quota?

Thuru
Thuru23 jun. 2021 - 8:56

PVV is geen criminele organisatie. PVV is een legale politieke partij.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 jun. 2021 - 9:05

''Dood door schuld, de PVV is criminele organisatie'' Weet niet of ik moet lachen of huilen. Beter je richt de pijlen op NGO's, als we het over dood door schuld hebben.

vdbemt
vdbemt23 jun. 2021 - 9:06

@Joap oetOskerd. Ongelimiteerd migranten opvangen (wat niemand vraagt) is wel heel erg het andere uiterste van meewerken aan beleid om jarenlang tienduizenden migranten in vreselijke onmenselijke omstandigheden in kampen te laten leven en hulp aan migranten in levensnood strafbaar te stellen.

Ger Hartogs
Ger Hartogs23 jun. 2021 - 9:34

Martin Bosma, net als de PVV, heeft maar neemt ook niet meer macht en ruimte tot handelen dan die volgens recht en wetten toegestaan zijn. Anders dan Beugel, allerlei extreem-linkse activisten, en jij die hen daarin ondersteunt.

Paul250371
Paul25037123 jun. 2021 - 10:14

Exkraker Je vergist je. De politici (al dan niet mbv de kerk) met hun wanbeleid framen de vluchtelingen, Joden, minderheden, homo's etc. al eeuwen als minder, verkrachters, uitzuigers, goddelozen, barbaren etc. De media doet de rest en "Het volk" verliest dan logischerwijze hun draagkracht. Voor W02 wilde ook niemand de vluchtende Joden uit Dld opvangen. Gebeurt nu weer. Leugens dat asielzoekers de woningnood veroorzaken en duizenden vrouwen verkrachten op oudejaarsnacht in Keulen zorgt voor het verminderen van de draagkracht. Het is andersom. Satya heeft gelijk met haar zin: "Dat we dankzij dat soort figuren medemenselijkheid strafbaar stellen is een afgang, de opmaat naar het Iran achtig land waar Wilders en zijn baas van dromen." Het is een schande. En dat het nu eenmaal de wet is komt door de Bosma's, de Haatsma Buma's, de Ruttes, etc. De EU heeft bloed aan haar handen.

Satya
Satya23 jun. 2021 - 10:16

Ger Hartogs. Bosma vertelt allerlei onzin, waar jij aan mee doet. Tijdens misdaden tegen de menselijkheid houden veel mensen zich ook aan de wet, bv in Iran. Jij steunt de ayatollah, ik de vrouw die haar hoofddoek afgooit. Exkraker neem dan je verantwoordelijkheid. Stopt met parasiteren. Bidet / thuru Volgens de wetten van Neurenberg veroordelen jullie twee. Jullie zijn de reden dat beleid in Nederland mij economisch niet rechts genoeg kan zijn, geen uitkering voor jullie meer. Joap Jij hebt nog nooit iets anders als een emotionele reactie gegeven. Onderbouw maar eens Waarom jij recht hebt op geld van anderen en hen plat mag gooien met bommen.

Tom Meijer
Tom Meijer23 jun. 2021 - 10:35

"allerlei extreem-linkse activisten" Waar Ger Hartogs? Vergis je je niet? Doel je niet op extreem-rechtse activisten?

Tom Meijer
Tom Meijer23 jun. 2021 - 10:38

@ Thuru "PVV is geen criminele organisatie. PVV is een legale politieke partij." Nee hoor. De PVV is een legale criminele organisatie.

DaanOuwens
DaanOuwens23 jun. 2021 - 12:30

@ Satya Jij schrijft: het geschreeuw intimideert mensen en sommige mensen zijn zelfs zo dom de leugens te geloven. Jij bent exact hetzelfde als Bosma. Daar waar hij alle menselijkheid inlevert, lever jij al het verstand in voor geblaat. Het levert beide niets op. Er wordt geen vluchteling beter van. Mensen zitten om twee redenen vast in Griekenland. 1 omdat een deel van de samenleving hen hier niet wil hebben. 2 een deel van de samenleving wil mensen die geen legitieme verblijfstitel hebben niet terug sturen. De botsing tussen die twee opvattingen maakt een menselijk asielbeleid onmogelijk. Dus uiteindelijk ben jij gezien jouw opvattingen net zo schuldig als Bosma.

vdbemt
vdbemt23 jun. 2021 - 13:19

@Ger Hartogs. Noem dat maar macht hebben, mensen in diepe ellende helpen en daarvoor gearresteerd worden.

Satya
Satya23 jun. 2021 - 17:02

Daan Je verkoopt onzin bij punt twee. De landen werken niet mee aan terugkeer, vandaar de Marrakesh verklaring, die juist daarop gericht is.