Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Indiëmonument Leeuwarden totaal vernield door vandalen

  •  
13-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-08-13-om-15.56.22
Vandalen hebben het beeld van de jonge soldaat bij het Indiëmonument in het Rengerspark in Leeuwarden vrijdagnacht totaal vernield. Dat melden Omroep Friesland en de Leeuwarder Courant. Volgens voorzitter Gerard van Klaveren van de stichting Indiëmonument Fryslân is het beeld zo ernstig beschadigd, dat het niet meer te herstellen is.
Het is niet de eerste keer dat het monument doelwit is geworden van vandalisme. In 2005 is het monument ook al eens vernield, maar destijds kon het weer worden opgeknapt. Eerder dit jaar was het beeld nog helemaal gerestaureerd.
Op 31 augustus staat de jaarlijkse Indiëherdenking in het Rengerspark gepland. Op die dag worden de 168 Friese militairen herdacht, die tussen 1945 en 1962 zijn omgekomen in Indië en/of Nieuw-Guinea. De stichting heeft inmiddels contact gehad met de politie en doet na het weekend aangifte. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Meer over:

vandalisme, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.