Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Indiase rapper gaat strijd aan met Unilever

  •  
04-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
India_300.jpeg
Sofia Ashraf is boos en daagt Unilever, via een protestlied, uit om hun verantwoordelijkheid te nemen voor de vervuiling die ze hebben aangericht
De Indiase rapper Sofia Ashraf is woedend omdat Unilever, volgens haar, verantwoordelijk is voor het vergiftigen van het grondwater en de bodem in de Indiase stad Kodaikanal
Al een aantal jaren proberen activisten uit deze Indiase stad aandacht te vragen voor de problemen waar ze tegenaan lopen. Zo zouden oud-werknemers ziek zijn geworden doordat ze gewerkt hebben met giftige afvalstoffen, ook zou de grond en het bodemwater vervuild zijn waardoor tientallen mensen ziek zijn geworden. Ashraf roept in dit protestlied CEO van Unilever, Paul Polman, op om te zorgen voor een redelijke compensatie voor de slachtoffers. En Asrhaf in haar protestlied aan dat Kodaikanal niet zal rusten totdat Unilever het boetekleed aantrekt. 
Unilever niet overtuigd van schuld Ondertussen betwist Unilever het dat zei verantwoordelijk zouden zijn voor de ‘vergiftiging van hun oud-werknemers en de natuur’. Uit eigen onafhankelijk onderzoek zou niet blijken dat er sprake is van een zekere aansprakelijkheid voor het bedrijf. 
Milieuorganisatie Greenpeace is het echter niet eens met die conclusie, ook zij vinden dat Unilever gefaald heeft bij het opruimen van het chemisch afval met grote schade voor de natuur als gevolg. Ashraf geeft de strijd in ieder geval nog niet op en roept mensen op om een petitie te ondertekenen tegen Unilever, zodat er alsnog een compensatie voor de oud-werknemers gerealiseerd kan worden. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.