Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

India's armsten moeten privacy opgeven voor voedsel

  •  
06-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IndiaSmartCard.jpg
VIDEO: Biomedische chips doen hun intreden in Indiase sloppenwijk
In Europa stond men op de achterste benen toen het biomedische paspoort werd ingevoerd. De bewoners van de Indiase sloppenwijk van Chandigarh hebben er maar mee te dealen. Geen chippas, geen eten.
In de Indiase stad Chandigarh is de regering gestart met een pilot om fraude met afgeprijsd voedsel tegen te gaan. Miljoenen mensen die tegen de armoedegrens aan zitten, kunnen bij speciale ‘Fair Price shops’ goedkoop suiker, meel en granen kopen. In Chandigarh doen ze dat niet langer meer met rupees, maar met een biomedische chippas. Maar de vraag is, werkt het? En wat gebeurt er met de persoonlijke informatie van deze sloppenwijkbewoners?
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

Ikweetnietwieikben
Ikweetnietwieikben6 jul. 2011 - 13:16

Het blijft zo verschrikkelijk pijnlijk om te zien hoe we met elkaar en onze planeet omgaan... Wij.. die onze FabrieksDieren maar blijven vetmesten.. met voedsel dat naar mensen ..zoals die mooie vrouw die haar kleine kinderen eten wil geven.. zou moeten gaan. Honger is gewoon niet nodig !!!

Coropa
Coropa6 jul. 2011 - 13:16

Ooit was er een man in India die de volgende legendarische woorden sprak. "Onze aarde heeft genoeg voor ieders behoefte maar niet voor ieders hebzucht." Helaas leidt hebzucht tot een maatschappij van materialisme en individualisme. Dus de hoogste tijd voor een maatschappij van idealisme en solidariteit.

eeweew
eeweew6 jul. 2011 - 13:16

En als deze mevrouw een keer ziek is, dan hebben de kinderen dus geen eten?

doeidoei
doeidoei6 jul. 2011 - 13:16

Wat een prutsers zijn dat toch, die Indiase regering. Ik las vorige week nog dat graan massaal ligt weg te rotten in de open lucht omdat de overheid het niet nodig vond om pakhuizen bij te bouwen. Het gaat kennelijk om een hoeveelheid graan die genoeg is om 100 miljoen mensen een jaar lang te voeden! http://www.thetimes.co.uk/tto/business/industries/naturalresources/article3078936.ece (betalen) http://www.theaustralian.com.au/business/world/indias-grain-stockpile-may-rot-as-state-warehouses-overflow/story-e6frg90o-1226084798839 (gratis)

Dehnus
Dehnus6 jul. 2011 - 13:16

It starts........

FritsGuevara
FritsGuevara6 jul. 2011 - 13:16

Mensen die dom worden gehouden van rechten en vrijheden, en bij wie ze alsmaar zijn gekortwiekt door allerlei overheden van heden en verleden, die zullen een risicogroep zijn om zich zowel door misstande van een overheid danwel bedrijven te laten slachtofferen. Het is in de eerste plaats belangrijk om je bewust te zijn van je onvervreemdbare mensenrechten, het is voor een liberaal uit den boze als wie dan ook (een medeburger, of een overheid) daar inbreuk op wil maken. Goed dat ook Joop hier media-aandacht aan besteed, jammer alleen van het alleen maar noemen van een symptoom, als een bedrijf gebruik maakt van een algehele malaise die mede door wanbeleid is ontstaan.

sjaakie2
sjaakie26 jul. 2011 - 13:16

In een woord: Verschrikkelijk.

leeuwenvanj
leeuwenvanj6 jul. 2011 - 13:16

De chips ,camera's en andere zaken om mensen te controleren zijn gewoon een financiele markt waar flink geld aan te verdienen valt. Zelfs op het jeugdjournaal liet men jaren geleden al de voordelen van een chip zien. Kinderen met een chip in hun arm waarmee ze de voordeur kunnen openen. Het voordeel is dan dat je nooit je sleutel kunt verliezen. Zo worden zij voorbereid op een onschuldige manier aan het accepteren van een chip. Walgelijk.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2011 - 13:16

Wel geld voor chippassen. Geen geld voor eten.

1 Reactie
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso6 jul. 2011 - 13:16

Dus eten ze chippassen.

TulayM
TulayM6 jul. 2011 - 13:16

Slim. Elke pilot om tot een optimale verdeling van voedsel te komen juich ik toe.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus6 jul. 2011 - 13:16

Ben je helemaal betoetert. Implanteren van chips om te kijken wie je bent? Het moet toch niet gekker worden, verplicht dan een paspoort of zo die ze mee moeten nemen als ze voedsel moeten. Maar het implanteren van dingen gaat gewoon te ver.

AE911TRUTH
AE911TRUTH6 jul. 2011 - 13:16

Op televisie hier werd al een hele tijd een Indische vrouw getoont met streepjescode op voorhoofd. Dit is dus pure chantage, bezig de armen aan het systeem aan het onderwerpen (en die mensen kunnen zich niet verzetten, wij straks ook niet meer als het zo doorgaat) De hele wereld gaat zo worden op een dag, en die dag komt er snel aan als niemand zich tegen dit soort totalitaire ontwikkelingen. Biometrisch paspoort met vingerafdruk, ov chipkaart met id, rfid in fiets, bank en creditscard met id chip erin (werd gewoon doorgevoerd), strak komt er hier elektronisch betalen in de winkels en supermarkten (dat gaat een foodpas worden, ook weer met id) Steeds meer mensen betalen al met een pinpas.

1 Reactie
TulayM
TulayM6 jul. 2011 - 13:16

Het chartaal geld wordt ook afgeschaft in Europa. Als eerste in Griekenland. Geen muntjes en biljetten meer maar alles met het elektronische pasje.