Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Inauguratie ademde hoop, menselijkheid en eenheid’

  •  
21-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dolf Jansen keek naar de inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris. “De hele bijeenkomst in DC ademde hoop, menselijkheid, samenzijn en eenheid. En dat op de trappen en het bordes waar de zurige geur van nationalisten en racisten met meer wapens dan kledingsmaak nog maar net was weggespoeld.”
“De boodschap van gisteren en de afgelopen weken was: democracy, don’t take it for granted. Simpel vertaald: een democratie zíjn is niet voldoende, je moet ervoor werken, je moet haar beschermen, je moet je betrokken voelen bij dat systeem en wat het oplevert. En de mensen die zich ‘patriots’ noemen, zouden moeten begrijpen dat patriottisme juist gaat over het grote geheel: over een land, een maatschappij waarvan iedereen onderdeel uitmaakt. Waar iedereen kansen krijgt en gelijk wordt behandeld.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Babette4
Babette422 jan. 2021 - 12:38

Nee, dan Nederlanders. Bij het minste of geringste tekentje van schoonheid ("The Hil we climb") komt het cynisme boven drijven. De heer van Rossum is een zure mopperkont, en het is maar helemaal de vraag of hij objectief is. Je moet tenslotte wel je status in stand houden. Zijn we eindelijk verlost van die fascistische T****, is het weer niet goed. Laten we vooral eerst bij onszelf beginnen. Een deel van ons kan het niet eens opbrengen om gedurende een wereldwijde pandemie rekening met een ander te houden...

1 Reactie
P Haan
P Haan22 jan. 2021 - 17:42

Er is geen enkele twijfel over de objectiviteit van de heer van Rossum.

LogicaalPersoon
LogicaalPersoon22 jan. 2021 - 6:16

Gelukkig maar dat de racisten en nationalisten verslagen zijn. Nu wordt alles beter. Biden zal alle problemen wel eens even oplossen.

korheiden2
korheiden221 jan. 2021 - 23:11

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Waar 40 miljoen mensen onder de armoedegrens leven. Ze zijn erg goed in optimistische, patriottische toespraken. Ik denk dat ze beter af zijn met Biden, maar dat zal nog wel moeten blijken.

1 Reactie
Loek Zopfi
Loek Zopfi28 jun. 2021 - 17:42

Helaas kerel.

The Apple
The Apple21 jan. 2021 - 20:52

Ik moest wel lachen om de karakterisering die Maarten Van Rossum gisteravond bij Op1 gaf van die inauguratie. Gelukkig zijn er in Nederland nog wel wat mensen over die de realiteit achter beeldvorming niet uit het oog verliezen. Wat een kitsch.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin22 jan. 2021 - 3:05

The Apple "Dan ben ik niet de enige". Dat was wat ik dacht!

Aart van de aap
Aart van de aap21 jan. 2021 - 15:22

je moet je betrokken voelen bij dat systeem en wat het oplever hahahahaha In Amerika hebben mensen drie banen, maar kunnen ze de huur niet betalen. De straten liggen vol met daklozen. Hele kampementen, van mensen die dakloos zijn, omdat ze ontslagen zijn en er nul sociale zekerheid is. Maar, het Amerikaanse systeem doet veel voor je hoor hahaha kom nou zeg. Mensen die in Amerika tot hun zestigste door werken, in de Macdonalds, full time en geen zorg kunnen betalen. Kom nou zeg...

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin22 jan. 2021 - 3:12

Aart Aap Ik begrijp ook niet waarom Nederlanders daar zo lyrisch over zijn. Tenzij ze de eigen verantwoordelijkheid omarmen. En nog veel meer......

Aart van de aap
Aart van de aap22 jan. 2021 - 13:38

Mensen willen in sprookjes geloven hahaha Heel schattig eigenlijk