Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

In Wallonië en Noord-Ierland verlengen ze de herfstvakantie wel

  •  
15-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Basisschool_Reigerlaan_-_gang_fröbelschool
In Nederland voelt het kabinet er niets voor om de herfstvakantie voor scholieren te verlengen om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Maar in Wallonië en Noord-Ierland denken ze wel dat het langer sluiten van de scholen zin heeft, schrijft De Morgen. In Noord-Ierland begint de herfstvakantie een week eerder, in Wallonië hebben de autoriteiten besloten de vakantie tot 11 november te verlengen.
De Vlaamse minister van Onderwijs, Ben Weyts, ziet een langere schoolsluiting daarentegen niet zitten. “In een gecontroleerde omgeving, zoals in de scholen, worden de veiligheidsmaatregelen beter nageleefd”, meent hij.
Ook Arie Slob wil dat de Nederlandse scholen openblijven, verklaart hij in het AD. “Als iedereen op school zich aan de maatregelen houdt – zoals het handen wassen, afstand houden en thuisblijven bij klachten – dan kan de onderwijssector dit volhouden, zegt hij.”
Zelfs in het zwartste scenario op de routekaart van het Nederlandse kabinet blijven de scholen open. Tot ongenoegen van SP-Kamerlid Peter Kwint, die er op Twitter op wijst dat veel ouders en leerlingen zich zorgen maken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.