Joop

In Indonesië aangespoelde walvis heeft zes kilo plastic in zijn maag

  •    •  
20-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sperm-whale-1629484_960_720
In Indonesië is een potvis aangespoeld met bijna zes kilo plastic in zijn maag. Dat bleek na onderzoek. In de maag van het dode dier werden onder andere 25 plastic zakken, 115 plastic bekers, vier flessen en twee paar slippers aangetroffen.
De potvis spoelde aan bij het eiland Kapota, aan de zuidoostkant van het eiland Sulawesi. Indonesië produceert 3,2 miljoen plastic afval per jaar. 1,29 miljoen ton daarvan belandt in de oceanen, zo bleek in januari van dit jaar uit een in Science gepubliceerd onderzoek.
In een rapport uit 2015 van de McKinsey Center for Business and Environment stond dat vijf Aziatische landen, namelijk China, Indonesië, de Filipijnen, Vietnam en Thailand, verantwoordelijk zijn voor 60 procent van de plasticvervuiling in de oceanen. In juni van dit jaar spoelde in Thailand een ander soort walvis, een griend, aan met acht kilo plastic in zijn maag.
Bron: De Standaard / cc-foto: imbault
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Jan_Modaal
Jan_Modaal20 nov. 2018 - 18:19

Iemand al de schuld gegeven aan Rutte/Wilders/Baudet?

Jannis2
Jannis220 nov. 2018 - 16:43

Sorry, even geen tijd voor dit soort issues, we zijn te druk met voor of tegen Zwarte Piet zijn.

1 Reactie
Tom5
Tom520 nov. 2018 - 17:52

Mijn hoofd staat hier ook hemaal niet naar, laatst ook al 1 item over ziekehuizen die hun deuren sloten en patienten die van de IC , of vol met chemo op konden hoepelen. Hoe ken je voor zulke flut feitjes nu plaats in ruimen, terwijl notabene hordes met Nazis voor de deur staan. Wij hebben toch zeker niet om al die Nazis gevraagd, sterkte Nederlande met deze inkt zwarte tijden. Houd moed.????