Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

In de kladderadatsja

  •  
13-02-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
15732782261_329479a9c0_z
Sta je daar met je inmiddels lauwe bitterbal in een bek vol tanden. Poetin, zei ik toen. Heb ik ontmoet
Ja, zeg, verdomme, ik weet het ook wel. Dat had ik helemaal niet moeten doen natuurlijk, ik weet het, zeg ik toch. Ik weet het! Maar god, wat had ik dan moeten doen? Ik vertel ditzelfde verhaal al een dikke tien jaar op feestjes. Of nou ja, de borrels van de zaak. Kom, je weet hoe dat gaat. Sta je daar, biertje in de ene hand, in je andere hand jongleer je wat met zo’n nog net te hete bitterbal en dan hoor je de verhalen van de jongens, hè. Over hoe die ene net met z’n eigenste twee handen een complete sauna in de achtertuin heeft gebouwd. Helemaal zelf, van het houtwerk tot de leidingen. Of over hoe die ander tijdens zijn laatste sabbatical de Kilimon Klimiman Kikimo.. nou ja die berg dus heeft beklommen. Rugzakkie om en gaan. Hatsa. En dan wipt er opeens iemand z’n telefoon uit z’n zak en tovert een foto tevoorschijn van hem en Regilio Tuur. Machtig mooi natuurlijk. Was-ie zomaar tegengekomen.
En nou ja, dan kijken ze opeens allemaal naar jou zo van, heb jij nog wat. Sta je daar met je inmiddels lauwe bitterbal in een bek vol tanden. Poetin, zei ik toen. Heb ik ontmoet. Dus ik die bitterbal wegkauwen, teug pils erachteraan, rondkijken waar de schaal met vlammetjes is, voel je toch nog steeds al die ogen op je gericht, hè. Ja, stom natuurlijk, maar wat moet je dan. Dus ik verder vertellen van, nou ja, in de datsja. Mooi woord is dat eigenlijk, datsja. Maar goed daarin dus. Ik driftig knikken. Teug pils, geen vlammetjes, en dan hoor je ze zeggen: gelul. Nou dodelijk natuurlijk. Dus ik verder, zo van, nee echt, stond-ie dan, die Rus. En je weet hoe dat dan gaat, hè. Voor je het weet heb je zo een heel verhaal staan ophangen. Jongens onder de indruk natuurlijk, doe je het toch voor.
Maar ja, dat gaat dan zo’n beetje een eigen leven leiden, hè. Elke keer weer, willen ze het horen. En het was ook wel leuk hoor, hangen ze allemaal aan je lippen. Kom dan nog maar eens met iets als duivenmelken aankakken, nee, dat blieft niemand nog. En nou ja, dat groeit dan zo en dan sta je opeens op een podium datzelfde verhaal te oreren en in je hoofd gaat dan wel dat stemmetje van, joh, zou je dit nou wel doen, maar dat is dan rijkelijk laat en dus hoop je er maar het beste van. Maar goed, opeens zijn het dan niet meer gewoon je maten van op de zaak en dan gaan er mensen toch vragen stellen hè, dus ja, daar was ik toch ook niet helemaal op voorbereid. En ja, ik wist het dus allemaal wel, ik wist het! Maar hoe krijg ik dit nu nou toch nog allemaal rechtgeluld?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Hiltermann
Hiltermann15 feb. 2018 - 16:54

Vrouwen? Daarmee roep je een angstbeeld op. Niets tegen vrouwen maar in dit geval doemt de persoon Jeanine Hennis op. Ze werd al genoemd als mogelijke opvolger van Zijlstra. Hennis was een matige minister van defensie die bovendien moest vertrekken na de affaire met ondeugdelijke munitie in Mali. Voor BuZa is iemand nodig in de traditie van Max van der Stoel of Ben Bot. Geen eenvoudige opgave zo iemand bereid te vinden de post op zich te nemen.

Het zwarte Schaap
Het zwarte Schaap14 feb. 2018 - 18:58

Mooi dat deze walgelijke oorlogshitser en fantast weg is, maar onkruid vergaat niet bij de VVD en daar tiert het dan ook nog steeds welig, want Rutte zal op zoek gaan naar een vent van hetzelfde kaliber en daar zijn er zat van. Of vrouwen want die doen bij de VVD niet onder bij de mannen. Gasten die dergelijke leugens te verzinnen om de koude oorlog te promoten zijn levensgevaarlijk bezig voor de mensheid. In 1939 was er ook zo eentje die wat verzon om Polen binnen te kunnen vallen. En dan ook nog zon eerbetoon krijgen van die andere VVD malloot....hoe ver kan je zakken Rutte

Stientje2
Stientje214 feb. 2018 - 16:37

Prachtig verhaal. Mijn dag is weer goed! Alleen jammer dat je het verhaal niet even hebt afgemaakt met wat er daarna gebeurde met deze ijdeltuit. Hij stond n.l. wéér op het podium, maar dan om aan te kondigen dat hij de politiek niet meer ziet zitten, zelfs in tranen gebeurde dat! Ook Rutte kon zich niet meer beheersen, en dat voor een Minister President die het niet kan aanzien dat zijn "maatje" zijn aftreden aankondigt. En dan ook nog die emotionele knuffels? Ach, ook zij zijn maar hele gewone mensen, die hun leugens en verdriet niet kunnen verbergen. Waar blijft toch die € 1.000,00 die Rutte ons enkele jaren geleden beloofd had?

Karingin
Karingin13 feb. 2018 - 20:17

Haha hij is leuk!

OlavM
OlavM13 feb. 2018 - 20:08

[Mooi woord is dat eigenlijk, datsja.] Ja, het Russisch kent veel mooie woorden. Ook heel wat van Nederlandse herkomst trouwens, vooral in de scheepsbouw en -vaart. Erfenis van tsaar Peter de Grote, die een poosje in Zaandam heeft bijgeleerd. (Ik noem enkele: wacht, boei, achtersteven). Nu we het er toch over hebben: ik heb ook enkele beroemde Russen ontmoet en gesproken. Maar dan écht. Twee beroemde ruimtevaarders: Aleksej Leonow (de eerste ruimtevaarder ooit die los in de ruimte zweefde) en Valentina Teresjkowa (de eerste vrouwelijke ruimtevaarder ooit). Waar en wanneer dan wel? Tijdens het Wereldjeugdfestival in Sofia in 1968.