Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

IMF gewaarschuwd voor seksueel wangedrag DSK

  •  
18-05-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
dsk_300.jpg
Slachtoffer wist niet wie haar aanrandde … Verdediging DSK: 'Ze wilde het zelf'
Het IMF is drie jaar geleden gewaarschuwd voor het seksueel wangedrag van topman Dominique Strauss-Kahn (DSK). Een medewerkster schreef het instituut in 2008 een brief waarin ze op basis van eigen ervaringen de geschiktheid van DSK voor zijn hoge functie ter discussie stelde. De vrouw van Hongaarse afkomst, die tientallen jaren aan het IMF verbonden was, had een kortstondige relatie met de topman.
In de brief, waarvan delen zijn gepubliceerd in de New York Times  deed ze verslag van de seksuele toespelingen en enorme druk die haar baas uitoefende. Uiteindelijk had ze een kortstondige affaire met de topman. De instemming had ze gegeven vanwege de grote druk, claimde ze. Een intern onderzoek van het IMF concludeerde dat DSK zich ‘ongepast’ had gedragen. Met excuses van de topman werd de zaak afgedaan. De vrouw verliet de organisatie met een gouden handdruk. De kwestie werpt nieuw licht op de bekendheid met een patroon van misdragingen. Eerder al heeft een schrijfster zich publiekelijk beklaagd over het wangedrag van DSK.
De schoonmaakster die door DSK zou zijn aangerand in een hotelkamer in New York is ondertussen ondergedoken. De vrouw, een weduwe uit Ghana, had geen idee wie de man was die haar te grazen nam en ontdekte dat pas later toen ze het televisienieuws zag. DSK zou haar hebben gedwongen tot orale en anale seks. Volgens bronnen rond de verdediging van DSK zal mogelijk bepleit worden dat de seks op vrijwillige basis plaatsvond. Eerder al stelde zijn advocaat dat de bewijzen voor dwang ‘niet overtuigend’ zijn. Er zou wel een video bestaan waar op te zien is hoe de schoonmaakster de hotelkamer uitvlucht, kort daarop gevolgd door DSK. 
Franse intellectuelen en prominenten van de socialistische partij spreken schande van de manier waarop DSK behandeld wordt. Onder hen de uiterst populaire Bernard-Henri Lévy, een vriend van de topman. Hij stelt in NRC Handelsblad  onder meer:
“Ik haat de New Yorkse boulevardpers. Een schande voor de beroepsgroep, die Dominique Strauss-Kahn zonder enig voorbehoud en zonder enige vorm van hoor en wederhoor heeft afgeschilderd als een zieke man, een perverseling, bijna een seriemoordenaar.”
RTEmagicC_5150137244_c1e10cde72.jpg
cc-foto: IMF

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.