Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

IMF: Britse economie groeit het hardst, maar Brexit blijft gevaarlijk

  •  
04-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
27873621135_bad2b16cb0_k

© cc-foto: Ian

Feest voor de Brexiteers. Het IMF erkent dat de voorspellingen over de ernstige economische gevolgen te pessimistisch zijn geweest. In juni voorspelde het instituut nog dat op de Brexit een recessie zou volgen. Nu constateert het IMF dat Groot-Brittannië van alle G7-landen de snelst groeiende economie heeft. Voor dit jaar wordt een groei van 1.8% voorspeld.
Maar de Unie-brekers moeten niet te vroeg juichen. Het in Washington gevestigde IMF voorspelt nog steeds dat de economische gevolgen van een eenmaal doorgevoerde Brexit ernstig zullen zijn. De groei zal afnemen naar 1,1 procent en dat is lager dan het IMF eerder voorzag.
De Volkskrant schrijft:
"Ook de Nederlandse economie groeit volgend jaar waarschijnlijk minder sterk dan eerder werd verwacht. Het IMF raamt dat de groei dit jaar uitkomt op 1,7 procent en volgend jaar afzwakt naar 1,6 procent. (…) De nieuwe ramingen zijn ook minder positief over de werkloosheid, die minder sterk afneemt dan een halfjaar geleden werd verwacht. Het IMF voorziet nu een daling tot 6,5 procent van de beroepsbevolking in 2017, van 6,9 procent vorig jaar. Eerder werd een afname tot 6,2 procent voorspeld. De Volkskrant"
cc-foto: Ian

Meer over:

economie, nieuws, brexit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.