Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Bye, bye!

Boris Johnson treedt af, kan zich nu volledig richten op carrière als clown
Joop

Illegale wintersporters doen zich in Oostenrijk voor als arbeidsmigranten

  •  
28-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geen video? Klik hier.
Tientallen, zo niet honderden, lockdown-ontwijkers uit Groot-Brittannië en Scandinavische landen hebben het reisverbod naar de skigebieden van Oostenrijk weten te omzeilen door zich voor te doen als arbeidsmigranten. Ze meldden zich in wintersportdorpen als Sankt Anton of Bad Gastein als seizoenswerker en kunnen daardoor een verblijf huren. Dat laatste is een bron van ergernis voor bewoners van de dorpen omdat het gaat om tweede huizen die door de bezitters worden verhuurd terwijl die zelf geen enkel risico op besmetting lopen. Oostenrijk vreest dat de reizigers mutaties met zich meebrengen.
De vakantievierders die zich aanmelden als seizoenswerkers werken helemaal niet maar skiën, snowboarden overdag en houden ’s avonds feestjes met grote groepen in onder meer hooischuren. De ski bums omzeilen politiecontroles door met de trein vanuit Zürich naar de wintersportgebieden te reizen. Oostenrijk verkeert in staat van lockdown als gevolg van het virus. Horeca en publieke gelegenheden zijn gesloten. De skiliften zijn alleen toegankelijk voor lokale bewoners maar die status hebben de illegale wintersporters dus weten te bemachtigen.
Het Tiroler skioord Ischgl was vorig jaar een van de belangrijkste bronnen voor de pandemie. Een barman besmette tal van wintersporters die het virus vervolgens bij terugkeer door heel Europe verspreidden.
Geen video? Klik hier.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Sikken Berend
Sikken Berend29 jan. 2021 - 9:20

Deze mensen moeten opgepakt, berecht en veroordeeld worden tot zware gevangenisstraffen.

1 Reactie
JanB2
JanB229 jan. 2021 - 22:21

Ze komen als arbeidimmigranten. Laat ze dat ook waarmaken dan. Werk genoeg. Ook werk waarbij ze geen besmettingsgevaar opleveren (verplicht 2 weken sneeuwruimen of zo).

Lilian Emma
Lilian Emma28 jan. 2021 - 23:16

Zielig vind ik deze illegalen. Wat een niveau.... De schaamte voorbij. De rest kan barsten.

Paul Spijkers
Paul Spijkers28 jan. 2021 - 22:17

Wat is de vrije markt toch lollig.

2 Reacties
Mark van S.
Mark van S.29 jan. 2021 - 14:40

@Paul Spijkers: Wat heeft het onderwerp van dit artikel te maken met de vrije markt?

Paul Spijkers
Paul Spijkers31 jan. 2021 - 22:47

Grenzen niet fatoenlijk sluiten en reguleren. Alleen individueel vraag en aanbod laten tellen, en niet het het publieke welzijn. Dat gaat in mensen zitten. En dan beleven die mensen de wereld als consumenten of arbeiders die zich als verkoopgoed gedragen ipv dat ze verantwoordelijke burgers mogen zijn.