Joop

Ikea koopt gebruikte meubels terug, verkoopt ze tweedehands

  •    •  
13-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
ikea

© cc-foto: mastrminda

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunnen mensen die zijn uitgekeken op hun Billy-boekenkast of hun Klippan-bank, hun meubels vanaf eind november weer terugbrengen naar Ikea. De Zweedse meubelgigant koopt ongewenste spullen terug om ze vervolgens tweedehands weer van de hand te doen, meldt The Guardian. Tweedehands artikelen die niet worden verkocht, worden gerecycled.
Voor Ikea-meubels die er nog als nieuw uitzien, krijgen klanten vouchers ter waarde van 50 procent van de aanschafprijs. Als er gebruikssporen zijn, biedt Ikea tegoedbonnen voor 30 procent van de oorspronkelijke prijs.
De meubelketen heeft in Schotland al ervaring opgedaan met het terugkopen van meubels. Het bedrijf dat via Nederland belastingen ontwijkt , wil op die manier groener worden. Ikea heeft zichzelf ten doel gesteld in 2030 CO2-neutraal te zijn.
cc-foto: mastrminda
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 okt. 2020 - 19:43

Ikea is weer eens het sloomste jongetje van de klas maar weet toch publiciteit te generen. De betere merken doen dit al langer.

GoudenBergen
GoudenBergen13 okt. 2020 - 18:47

Ik heb Billy's die 23 jaar oud zijn en nog prima zijn. Je moet ze niet te vaak uit elkaar halen en weer in elkaar zette, Daar kunnen ze niet goed tegen.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe14 okt. 2020 - 9:15

Ik heb lundia. Een deel is geerfd en ouder dan 30 jaar. Geen problemen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 okt. 2020 - 15:19

Mosterd na de maaltijd - die troep valt van ellende uitelkaar dus meeste is al bij grof vuil terecht gekomen . Op een of andere manier heb ik toch nog een paar kleine dingetjes zoals een kinderstoeltje met een poes erop die eruit gegaan is wegens dat ikeadingen dat altijd doen en nog een kast die niet goed sluit .

2 Reacties
Karingin
Karingin13 okt. 2020 - 17:27

Valt tegenwoordig erg mee hoor, er is veel verbeterd...inclusief het in elkaar zetten, is goed te doen en je houdt geen onderdelen meer over :)

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 okt. 2020 - 18:03

nu moet je zeker de ontbrekende onderdelen bijhalen?