Joop

'Ik word straks misschien etnisch geregistreerd'

  •  
10-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
tan_300.jpg
Humberto Tan voelt zich persoonlijk geraakt door verkiezingsprogramma PVV
In Knevel & Van den Brink vertelde tv-presentator Humberto Tan hoe de maatregelen in het verkiezingsprogramma van de PVV hem persoonlijk raken.
Het verkiezingsprogramnma van de PVV biedt de lezer volgens Tan twee keuzes: de multiculturele afgrond of nieuwe normen en waarden in Nederland.
Ik maak ook deel uit van die ‘multiculturele afgrond’. Iedereen die een ouder heeft die niet in Nederland is geboren verklaart hij eigenlijk buitenspel in zijn programma. (…) Ik red me wel, maar ik maak me wel zorgen om mensen die dat wat minder kunnen.
Humberto Tan, zegt zich verder zorgen te maken over een aantal passages uit het PVV-verkiezingsprogramma. Hij is met name ongerust over de wens iedereen etnisch te registreren.
Hieronder de gewraakte passage uit het verkiezingsprogramma van de PVV:
Lees ook : Wet op registratie van allochtonen bestaat al lang (opinie Han van der Horst)

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (162)

Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

Afschaffen verjaring geweldsmisdrijven? Betekent dat dat de kelner van Nieuwspoort tot in lengte der dagen kan overwegen om aangifte te doen tegen Brinkman? En het betekent ook dat er geen taakstraf kan zijn voor hem?

Pietertje2
Pietertje210 jun. 2010 - 22:05

In dit Nederland van de PVV voelen veel Nederlanders zich niet meer thuis. Ik verwacht de VVD in zee gaat met de PVV en het CDA. Nu maar hopen dat dit kabinet binnen een paar maanden valt en alsnog Job Cohen onze MP kan worden.

MFEVANREENEN
MFEVANREENEN10 jun. 2010 - 22:05

Rond minuut 6 legt Humberto de vinger op de zere plek, wat mij betreft. Inderdaad. Zeg niet: "U moet eruit als u geen flikker uitvoert", maar zeg "U moet een baan hebben anders komt u er niet in".

Gerald2
Gerald210 jun. 2010 - 22:05

En dan moet ik zeker een niet-moslimverklaring gaan tekenen? Het was in de oorlog ook zo, ging in stappen: 1. registratie 2. uitsluiting 3. vervolging 4. deportatie 5. moord

Annemiek Onstenk
Annemiek Onstenk10 jun. 2010 - 22:05

Als PVV-stemmers nu zelf eens het goede voorbeeld geven van beschaafd gedrag en taalgebruik.

martijn13
martijn1310 jun. 2010 - 22:05

Zutphen 23-07-2013 Beste PVV stemmer, Bij deze schrijf ik u een brief ter opheldering van uw gedrag. Waarom u tijdens de Tweede Kamer Verkiezingen van 2010 op de PVV heeft gestemd is voor mij een groot raadsel. Dat er bij u onvrede heerste begrijp ik echter wel. De problemen die dhr. Wilders aandroeg- enigszins gechargeerd- waren destijds voor de meeste burgers herkenbaar en werden ook door de andere partijen niet meer gebagatelliseerd. Maar dat u destijds uw stem heeft gegeven aan een man die woorden als straatterrorist en kopvoddentax heeft geïntroduceerd getuigd van weinig intelligentie. Ik zie nog voor me hoe zijn aanhang luidkeels stond te zingen bij de Pier van Scheveningen. De tijd brak aan dat men zich niet meer schaamde voor een stem op de PVV en langzaam schoof het land naar rechts. Hier is na de verkiezingen veel over gediscussieerd maar helaas heeft het alleen geleid tot wetten waarvan wij nu weten dat ze desastreus zijn. Neem alleen al de op 15-07-2010 ingevoerde registratieplicht voor Moslims en de registratieplicht voor homoseksuelen van 20-01-2011. Beste PVV stemmer vond zelfs u toen niet dat het te ver ging? Maar in plaats van in opstand te komen stak u collectief de kop in het zand. En waarom zette u geen vraagtekens bij het overplaatsen van allochtone kinderen van de openbare basisscholen naar de heropvoedingskampen in Limburg. Zelfs niet toen bleek dat velen hun ouders nooit meer zouden zien. Vond u het niet frappant dat de straatcommando's 's nachts bij uw buren aan klopte en ze meenamen naar werkkampen, u liet dit gebeuren, luisterde u stiekem vanuit het raam en dacht u toen niet bij uzelf ?ik had toch niet op de PVV moeten stemmen.? Zelf ben ik meerdere malen bedreigd door uw vrienden van de PVV omdat ik sympathiseer met de onderdrukte moslim, de onderdrukte homoseksueel en de medeburgers die wel de moed hadden om op de bres te komen en onderdak te bieden aan voortvluchtige mannen en vrouwen die hun leven niet meer zeker zijn in dit land. Inmiddels is het Iranese gezin dat bij ons zat ondergedoken verraden door iemand uit de straat, sta ik onder streng toezicht van de straatcommando's en wordt ik over twee dagen gedeporteerd naar de werkkampen in de Limburgse heuvels. Zo ver laat ik het echter niet komen, ik vlucht. Maar beste PVV stemmer voor ik vlucht uit uw en mijn land en als medeburger van u als vluchteling de wereld in moet gaan wil ik u terecht wijzen op uw uitgebrachte stem. Hoe kon u in 2010, pas 65 jaar naar de Jodenvervolging niet zien dat het weer stond te gebeuren? En zeg nou niet dat u het niet wist.

ColorHugo949
ColorHugo94910 jun. 2010 - 22:05

Umberto Tan legt zeker de vinger op de zere plek als het klopt dat de PVV de etniciteit wil vastleggen. Welk doel dient dat? De PVV heeft ook herhaaldelijk gezegd dat criminele buitenlanders hun "boeltje moeten pakken en terug naar land van oorsprong gezet. Of dat staatsrechtelijk en dus praktisch kan is vers 2. Wilders roept maar wat en maakt overal een karikatuur van. De media prikken die karikaturen niet door en geven Geert daarmee extra exposure door die kariakturen eindeloos te herhalen zonder toetsing van de wet. Ik verwacht dat de PVV weinig gaat bereiken als ze überhaupt aan de macht komt.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort10 jun. 2010 - 22:05

Prima vent die Humberto. Sneu dat hij tegenwoordig bij boulevard zit, kansloos onder zijn niveau.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort10 jun. 2010 - 22:05

Hehehehe. Ik heb straks een probleem... ben niet in NL geboren. Etnische registratie vindt al plaats in Rotterdam op grote schaal.

PietPaaltjes
PietPaaltjes10 jun. 2010 - 22:05

Sta ook in het bevolkingsregister. Daar staat zelfs mijn geboorteplaats bij en dat ik een man ben. Nou als dat niet fout is dan weet ik het niet.

devben
devben10 jun. 2010 - 22:05

er is maar een conclusie mogelijk, Etnische registratie is RACISME..

SKDJ69NL
SKDJ69NL10 jun. 2010 - 22:05

Umberto 4 president! oeps....te laat.

BBerghuis
BBerghuis10 jun. 2010 - 22:05

Hulde voor Humberto!

Opinius
Opinius10 jun. 2010 - 22:05

ik snap de verontwaardiging hier niet,dit was toch allemaal allang bekend,overigens mis ik er een in de rij,.. afschaffing van art.1 in de grondwet. een partij die uit een moeras ontsteeg van een samenleving die ons allen behoort en nu 24 zetels heeft,boezemt mij geen angst in. uiteindelijk komt hij uit een samenleving die mijne ook is en ieders. De opstand over zwakzinnige agendap-regeringspunten nu? ,..geen een daarvan krijgt hij er door , daar moet je meer stemmen voor hebben dan 24. behalve dronkenschap achter het stuur die al bestond. alle punten zijn niet vatbaar voor uitvoering, welke partij stemt daar voor? volgende ,..

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag10 jun. 2010 - 22:05

Respect voor Umberto Tan zoals hij het verwoordde! Het is typisch PVV om de meest racistische onzin te roepen en te schrijven. Maar op het moment dat ze er op worden aangesproken dan is het altijd: Nee hoor wij zijn niet racistisch! Nee dit slaat niet op jou, etc. En Wilders had de hele campagne zijn vriendelijkste woorden en smoelwerk uit de kast gehaald. En ondertussen hebben ze al 24 zetels. Wanneer wordt dit land wakker? Wanneer zeggen tot hier en niet verder? Of roepen die PVVstemmers straks: Wir haben.... Wake up!

WilliamP
WilliamP10 jun. 2010 - 22:05

Wat mij zorgen baart is het feit dat er blijkbaar 1,5 miljoen mensen zijn die dit geen probleem vinden. Dat er 1 gek rondloopt met een paar discipelen, ala, maar 1,5 miljoen mensen?? Jammergenoeg is dit standpunt volledig onderbelicht gebleven tijdsn de campagne. Op het moment dat dit realiteit wordt, ben ik weg. Zelfs in Nigeria vragen ze niet naar mijn achtergrond, wel overigens naar een herkenbaar lichaamsdeel...

doeidoei
doeidoei10 jun. 2010 - 22:05

laten we het Google vragen. Die weten daar wel raad mee. Sterker nog, dikke kans dat ze ons die gegevens al lang kunnen leveren.

Opinius
Opinius10 jun. 2010 - 22:05

om mensen de deur te wijzen moeten er eerst tigggg wetten gewijzigd worden. Goed beschouwd ,bijna het hele wet stelsel. en dat kan ieder vergeten ,!!ook blondie Er blijft uitgerekend in een land als nederland dan ,wat allang een mengelmoes is van vermenging aan rassen nationaliteiten etc uit eeeeuwen geen mens meer over ,en wie moet dan de economie nog oppeppen,.? grinn Rutte en het blondie-gift kunnen de poort dan wel sluiten,trouwens als ik mij niet vergis gaat Wilders er dan ook uit,.. dus lig in een deuk ,om deze hele discussie die plaatsvindt in een land waar de bevolking vanaf 1300 nergens zich zo vermengde als in dit nederland .(omdat het het eigen doopceel werd áls land)dus licht maar een end voorstellen van dwazen vermaken mij enkel ,dat hele programma PVV heeft nergens voedingsbodem , je zou je eigen bodem daarmee zo onder je poten uit slaan , het reduceerd zich derhalve tot de voedingsbodem van consumptieve satire. Voor wie gaat kijken,.. De wetten en de velen sub. varianten intussen er op, liggen intussen al zo dat het nooit kán. wie zich verdiept, links te over. en die gaan die socialisten 50% en liberalen 30% nou even voor de dwaas afbreken??? kan men tellen? dan begin maar aan volkstelling en wat over blijft ? de man kan men niet serieus nemen ,de pech is enkel hoe krijg je zijn werkelijk probleem opgelost? zet daar de aandacht op ,dat schiet meer op als deze decadente penopticon van een waterstof pyridoxine hoofd,die nooit was en zal worden wat hij wil. en daaruit een volk intussen effe gek maakt.. daaruit wetten meent te kunnen veranderen die net zo opmvattend zijn als het omspttten van New York en zullen leiden tot destructie puinhoop. Onderschat Uw eigen kunnen, en partijen toch niet zo die deze net zo vertegenwoordigen! Het is een kort stupide tijds-verschijnsel van en dwaas voortkomend uit frustratie ,waarvan de vorm zich zal moeten veranderen ,alleen al uit overleving en uit natuurwetmatigheid zal dat ook gebeuren. Terug naar af ,gaat allang niet meer. ik hoop dat ,dít ook gezien kan.dat schiet meer op in de "paniek"

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 jun. 2010 - 22:05

Zeuren, zeiken en zanieken zijn Nederlandse woorden, maar Nederlanders hebben van deze ''leuker'' woorden een traditie van gemaakt, bewust of onbewust. Nederlanders hebben altijd een zondebok nodig om hen leuke traditie te gaan beoefenen, een paar voorbeelden hiervan: Indio. Nederlanders( voorouders van Wilders!!) werden hier genoemde , de ''blauwe mansen'' die hasj roken, Belgen waren ''dom'', Italianen die hier kwamen werken en wonnen werden genoemd als Maffialieden en Spaghettivreters, Turken waren ''vies', Nu de ''Kut Marokkanen'' straks Polen....' Beleidigen van een groep mensen schijnt hier een nationale sport.. Natuurlijk er zijn miljoenen menselijke beschaafde nederlanders die ik respecteer en waardeer.Leuke mensen zijn ze.

mees.
mees.10 jun. 2010 - 22:05

Ik vind het misselijkmakend,het gedachtengoed van de PVV. Kan er niets anders van maken. Dat je in dit land naar bed gaat en voor je in slaap valt je grote zorgen moet maken over wat er morgen te gebeuren staat,moet ik morgen niet ineens mijn huis uit omdat ze vinden dat ik hier niet hoor. Als je bij de multiculturele afgrond hoort dan ben je je de dag van morgen niet zeker. Die zaken staan niet voor niets in het programma van de PVV. Brinkman toch ook laatst...."Als jullie maar weten dat jullie hier te gast zijn" Als je hier geboren bent hoe kan je dan zo tegen iemand praten? Ik kan daar echt niet bij,blijkbaar vinden1,5 miljoen Nederlanders dat heel normaal. Ik zal wel vreemd zijn en het niet willen zien. In de meest multiculturele stad van Nederland,Amsterdam,duidelijk onder het landelijk gemiddelde op de PVV gestemd. PvdA van 30 naar 35% D66 van 4.5 naar 11.8 PVV van 4,5 naar 9.4% In Rotterdam de PVV van 8.5% naar 19.4% Hoezo heeft Job Cohen het niet goed gedaan dan? Daar waar geen allochtoon woont en te vinden is veel op de PVV gestemd. Tja.....wie kan en wil het nog begrijpen....

Qizilbash
Qizilbash10 jun. 2010 - 22:05

Je leest het altijd in de krant Het gaat niet goed met Nederland Want wie bezit is de sigaar Ze kraken al die huizen maar Dat tuig helpt Holland in het graf Stuur er de knokploegen op af De burgers van het gezond verstand De laatste hoop van Nederland Geef hen de macht, marcheren maar De laarzen staan al klaar De ww klopt van geen kant Het lijkt hier wel Luilekkerland Er is verdomme werk genoeg Maar iedereen zit in de kroeg Zij werken niet en ik betaal Naar een werkkamp allemaal Maar er is maar een manier Om het op te lossen hier Dan gaan ze best wel aan het werk En wordt ons vaderland weer sterk Het is zonde dat ik het zeg verdomd Het is tijd dat er weer oorlog komt Klein Orkest - De Laarzen

paulvr2
paulvr210 jun. 2010 - 22:05

Dat walgelijke lijstje gecombineerd met de schoten door de knieën, de stadscommando's en de heropvoedingskampen - en dan proberen ze me nog te vertellen dat het geen nazi's zijn ???? Wie zulke vreselijke dingen propageert mag zich niet beklagen dat hij dag en nacht bewaakt moet worden. Tenslotte wil hij dat als hij de kans krijgt wij allemaal bewaakt worden, maar niet voor onze veiligheid maar als subjecten van zijn heilstaat waar geen ruimte is voor naastenliefde en onderlinge behulpzaamheid, vergeving en geestelijke verzorging. Wat een verschrikkelijk figuur die dat opstelde, het woord "mens" verdient hij niet. En hoe onnozel om niet te zeggen imbeciel zijn kiezers!

ElChe
ElChe10 jun. 2010 - 22:05

Voor Humberto Tan heb ik diep respect. Overigens vind ik dat iedere pvv stemmer geregistreerd dient te worden, omdat ze een gevaar voor de mensheid en aldus staatsgevaarlijk kunnen zijn. In iedere pvv-er schuilt een potentiële tbs-er. Iedere pvv-er zou dus een pvv symbool op zijn jas moeten hebben, zodat iedere normale burger deze figuren kan herkennen en zijn veiligheidsmaatregelen kan treffen.

sjiht
sjiht10 jun. 2010 - 22:05

Iedereen op etniciteit laten registreren... lijst 0 wilde destijds iedereen in een dna databank. Wat betekent dit wel allemaal niet? Dan kun je het % criminelen tegen een etniciteit afzetten, vervolgens kun je genen aanwijzen die daarvoor verantwoordelijk zijn. Wetenschap steunt immers op hypothesen en daarvoor heb je met die gegevens voldoende bronmateriaal. En niks feillozer dam wetenschap natuurlijk, volledig belangeloos en geen last van ethische beperkingen. Volgens mij ben ik wel ergens etnisch frans en duits... voel ik me zo nu en dan een italiaan... dus bestaat er een gerede kans dat ik revolutionair ben, gevoelig ben voor grote leiders en me begeef in duistere kringen... een potentieel gevaar voor de samenleving. Waarschijnlijk zijn er wel genencombinaties die statistisch vaker voorkomen bij deze etnische samenstelling. Ze mogen wel eens preventief beleid gaan voeren op mijn soort. Of beter prenataal beleid. Vervang die risicogenen in mijn en mijn collega's voortplantingscellen met bijv. die van Brinkman's ... Ach misschien is dit wel allemaal te ingewikkeld, laten we gewoon beginnen met een extra heffing op braadworst, stokbrood en spaghetti... dan ga ik vanzelf wel weg. Inmiddels omarmen 1,5 miljoen etnische zuiverlingen deze programmapunten van de enige echte partij voor de vrijheid. En in ruil voor de aow en wat andere neoliberale depositos is deze maatregel nog wel rendabel te maken voor de vvd... hup holland hup.

Florian2
Florian210 jun. 2010 - 22:05

Euh.... "geen taakstraffen of TBS" .... We gaan vanaf nu IEDEREEN zo lang mogelijk opsluiten en dat geldt ook voor domme pubertjes die nog wel eens domme dingen doen? Klinkt als een waardeloos plan.

tonleeuwen
tonleeuwen10 jun. 2010 - 22:05

Ik ben blij met de vrijheid waarin ik leef. Als er een regering komt die aan "mijn" rechtstaat gaat komen zal ik naar alle mogelijke middelen gaan zoeken om actie te voeren. Wanneer er een etnische registratie komt zal ik m'n jodenster gaan dragen.

Antroewa
Antroewa10 jun. 2010 - 22:05

Als je het allemaal eens van een afstand bekijkt is het niet verwonderlijk dat Apartheid het meest bekende Nederlandse woord ter wereld is.... PVV, NSB.... waar gaat het naar toe met dit land? Het zijn niet de "buitenlanders die dit land naar de afgrond zullen brengen, maar de Hoeders van de Nederlandse cultuur, een goed begin is het halve werk jongens. Zet hem op!

window2
window210 jun. 2010 - 22:05

PvdA R'dam en Van der Laan wijzen PVV de weg voor etnische registratie: http://bit.ly/aTZk4R

bertje3
bertje310 jun. 2010 - 22:05

ik snap het niet, westerse mensen, blanken zijn het meest interraciale ras in de wereld, ik doe niet mee aan etnisch registratie, ik heb er niet om gevraagd om geboren te worden, waren jullie maar nooit naar indonesie geweest

keck66
keck6610 jun. 2010 - 22:05

Wat komt er eigenlijk in Geerts paspoort te staan: joods-indisch?

JanB2
JanB210 jun. 2010 - 22:05

Etnische registratie, knokploegen, een neerbuigende houding tegenover kunst en cultuur. Dit hebben we sinds de nazi-tijd niet meer gezien in West-Europa. En dan zijn er nog steeds verwarde geesten die boos reageren als de PVV met de NSB wordt vergeleken.

johnnysisko
johnnysisko10 jun. 2010 - 22:05

het doet me denken aan de tweede wereldoorlog toen joden vanwege hun geloof en om wat ze waren uitdrukkelijk moesten worden geregistreerd en met merken op hun moesten lopen zodat iedereen kon zien dat hij een jood was. We weten wat daar allemaal toe heeft geleid. Beschamend hoe ze hier alleen al over durven na te denken Je zag brinkman al reageren toen de andere gasten vroegen hoe moeten ze ons omschrijven als blanke dan? Kom nou! Men wil alleen maar meer stenen hebben om ergens tegenaan te gooien Als men echt iets aan de problemen wou doen dan keken ze naar de oorzaken.... Ik kan me hier zo kwaad over maken. Godver hebben we dan niks geleerd van het verleden?

JanvanBeek
JanvanBeek10 jun. 2010 - 22:05

Ik vind die Tan als sportpresentator hoogst irritant want schreeuwerig en die Boulevard waar hij ook aan meewerkt kijk ik niet naar. Met verbazing zat ik dan ook te kijken naar de heldere en rustig geformuleerde analyse in KvdB van deze man. Humberto Tan had 200% gelijk en als IETS munitie was geweest tijdens de campagne om Wilders de wind uit de zeilen te nemen dan was het deze belachelijke passage uit het partijprogramma wel geweest! Wat een gemiste kans om de PVV niet aan de hand van dit verwerpelijke standpunt onderuit te schoffelen!

Indisch4ever
Indisch4ever10 jun. 2010 - 22:05

@ Ines, Wordt Humberto Tan geregistreerd naar zijn werkelijke culturele identiteit ? Het lijkt zo logisch ... "Surinamer" Maar zo simpel ligt het niet... Hij is ook Nederlander . De registratie zou dan moeten zijn Surinaamse Nederlander. Of Nederlandse Surinamer. En er zijn ook mensen van Surinaamse afkomst die nog nauwelijks zichzelf Surinaams voelen ... En die worden dan ook in een hokje gestopt waar ze niet horen, niet willen zijn. Nu ben ik Nederlander ...specfieker te zijn... ik ben Indische Nederlander en ik noem me ook zo... Als ik die etnische registratie van iedereen bij naam/adres/geboortedatum en plaats zou goedkeuren dan had ik geen bezwaar tegen het etiketje "Indische Nederlander" .. Maar zovelen van Indische afkomst noemen zich niet zo, voelen zich ook nauwelijks Indisch. Ook al is een ouder in Indonesië geboren. Het CBS stopt hen in het hokje 'herkomstland Indonesië" maar hun culturele identiteit / etniciteit is dus NIET genoteerd zo... Ze krijgen een etniciteit opgedrongen.. Helemaal idioot is het als mensen Indisch gaan vertalen als "Indonesiër" Zelfs het CBS doet dat soms in publicaties.. En hoe wil je Prinses Amelia in welk etnisch hokje opbergen ? Naar de culturele identiteit van de vader ? is dat niet een sexistisch, ouderwets norm.. Naar die van de grootouders ? 2 Argentijnse 1 Duitse, 1 Nederlandse Doe maar Argentijns dan ? Is dat wel de werkelijke culturele identiteit van de kroonprinses ? Die hele registratie van iedere inwoner is flauwekul.. Er bestaan al genoeg statistieken naar etniciteit en waar het werkelijk nodig is zijn er andere methodes om die tabelletjes rond te krijgen. Het hele idee is meer idioot hokjesdenken als gevolg van xenofobie en bitter weinig noodzaak

Daviddeleeuw
Daviddeleeuw10 jun. 2010 - 22:05

Facebookpagina tegen etnische registratie: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=129706490386456

bewee
bewee10 jun. 2010 - 22:05

Ik ken het, weliswaar geen blauwe ogen en blond haar... Sinds +/- 1500 alle voorouders in NL geboren & autochtoon Opa's & oma's allen NL's: autochtoon. Vader in NL geboren, Moeder in Ned Indie geboren: beiden autochtoon. Zus in NL geboren: 2e generatie westerse allochtoon Ikzelf in de Antillen geboren: 1e generatie niet westerse allochtoon. Zelfde familie, zelfde bloed toch anders geclassificeerd. Wat "onschuldig" begon, mijn vader lachend om het feit dat ik opeens "allochtoon" was vind ik zelf inmiddels heel wat kwalijker. Voorstel VVD: http://www.vvd.nl/actueel/985/vvd-wil-toelatings-en-terugkeerregeling-antillen-en-aruba Voor mij houdt dat in dat ik, in tegenstelling tot de rest van mijn familie beter niet voor een internationale organisatie in het buitenland kan werken omdat ik dan opeens mijn "NL-se" rechten verspeel (10jaar regeling). In tegenstelling tot de rest van mijn familie moet ik opeens na een gevangenis straf het land uit - Ik ben NLder en wil dat graag blijven !! Ik zou zelfs zeker in NL moeten blijven tijdens een zwangerschap, omdat ik niet zou kunnen riskeren dat mijn kind in het buitenland zou worden geboren, omdat deze dan ook verspeend is van -volledig- NLse rechten.

Trazer
Trazer10 jun. 2010 - 22:05

De enigste reden dat er in nederland zoveel joden vermoord zijn is omdat zonodig iedereen etnisch geregistreerd moest zijn. Standpunt: - heropvoedingskampen? - wat hebben die rechtse lui met kampen? - preventief fouilleren in het hele land -waarom heet de partij dan partij voor de vrijheid?? zowiezo zou je merken dat allochtonen en alternatieve mensen veel vaker gefoulieerd worden. Dit zijn vooroordelen ( discriminatie ) En dit lijdt tot agressie en haatzaaing ooit wel is opgevallen ? hij eindigt all zen zinnen met, imigratie beleid. ze kommen miljarden te kort door de crisis, elke partij wil bezuinigen alleen pvp niet(waardoor ze stemmen gekregen hebben) die denkt een paar miljard te kunnen vangen door wat allochtonen uit het land te zetten? en zowel waarom moeten mensen het slachtoffer zijn van geld? en crisis wat veroorzaakt word door banken waar voornamelijk de hoge witte heerdjes werken? ( ben zelf blank ) ik geloof zelf niet, maar als andere mensen dat wel doen en daar steun aan hebben moeten ze dat zelf weten zolang je er andere maar niet mee lastig valt. waarom zo heftig tegen de koran zijn? de meeste moorden die gepleegt en oorlogen die geweest zijn komt allemaal door het christendom. hij heeft het altijd over een sociaal nederland, ik heb meerdere malen gehoord dat ik in de koraan staat 'je mag niet gaan slapen als je buurman honger heeft, terwijl 9/10 nederlanders conflicten en ruzie hebben met hun buren.. waarom trouwens die vogel als logo.. dat had hitler ook al, niet erg orgineel... hee een fatsoenlijk standpunt: three strikes youre out veel te normaal standpunt voor hem, logisch niet zelf verzonnen dat is een wet in california geen taakstraffen meer? slimme zet hierdoor krijgen 13 jarige kinderen een strafblad wardoor ze zonder enige besef wat het leven inhoud hun toekomst al verspillen geen baan kunnen krijgen, ruzie krijgen met pap en mams en verkeerde vrienden krijgen op straat of uit geldprobleem/jalozie gaan stelen.. (als het dan allochtonen zijn kan je ze het land uit sturen ook! 2 vliegen in 1 klap slim voorbedacht sociaal, politiek, pedagogisch geen verantwoord standpunt. nu alleen nog maar meer autobanen maken en een volksauto voor iedereen en we kunnen naar 60 jaar weer eens meemaken hoe die 2e wereld oorlog weer eens was, na de oorlog roept iedereen weer nooit meer oorlog, nooit meer nazis en rascisme, en naar 60 jaar begint het weer, we hebben nu al 30 jaar geen links kabinet gehad.

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

Jij bent helaas niet de enige Humberto. Eén van mijn dochters, die schizofreen is én een paniekstoornis heeft én meervoudig en ernstig chronisch lichamelijk ziek én half Surinaams én bijzonder kwetsbaar én afhankelijk van professionele hulp én met een minimale uitkering van 330 euro per maand, heeft nog veel meer te duchten van wat nu aan de macht dreigt te komen. Ik kan knokken en me verweren en de weg vinden om m'n recht te halen. Zij niet! Over haar maak ik me nu ineens zoveel meer intense zorgen.

10 Reacties
Samanya
Samanya10 jun. 2010 - 22:05

Tomato, Ik voelde vandaag een beetje hetzelfde. Zoveel mensen in mijn woonplaats hebben hun stem gegeven aan de partij die mijn kinderen tuig noemt, de Koran gelijk stelt aan Mein Kampf, de hoofddoekjes Kopvodden, de vluchtelingen leugenaars en criminelen, etcetera. De haatzaaiende racisten die mij het liefst zien vertrekken. De buurman? de cassiere? en waarom dan? Het gemak waarmee mensen hun stem uitbrengen op de PVV ('we schudden Den Haag even wakker') en waarmee andere partijen met hen de coalitiebesprekingen beginnen, vind ik onbegrijpelijk! Maar van de andere kant, de meerderheid heeft het goed met ons, met uw dochter, voor! Succes.

FransGerard2
FransGerard210 jun. 2010 - 22:05

Ik voel met je mee, Tomato Soup. Sterkte ! Deze verkiezingsuitslag laat een bittere smaak achter in de mond. Voor velen die ernstig bezorgd zijn over de foute koers die teveel Nederlanders hebben gekozen. De xenofobe! Het is geen spelletje dat op een forum gespeeld kon worden. Het is bittere realiteit geworden.

Irmaatje
Irmaatje10 jun. 2010 - 22:05

Hetzelfde hier tomato. Mijn kinderen hebben een Engelse vader die nooit de Nederlandse nationaliteit heeft willen aannemen (inmiddels heb ik daar meer begrip voor). Mijn kinderen hebben dus, tot hun 18de, twee paspoorten. Ja, ja, ik weet het, een doodzonde in Nederland. Het idee alleen al dat mijn kinderen, hier geboren en getogen, etnisch geregistreerd moeten worden. En dat ze 'terug' moeten naar een land waar ze nooit gewoond hebben wanneer ze over de schreef gaan. Mijn kinderen worden dus anders behandeld dan andere kinderen, in mijn hart is dat pure discriminatie. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel PVV-stemmers zelf geregistreerd moeten worden. Laten we beginnen bij Wilders en zijn vrouw Krisztina: beide etnisch registreren.

Gerald2
Gerald210 jun. 2010 - 22:05

Ik begrijp je gevoel, Tomato. Door zo'n uitslag heb ik helemaal geen zin meer in voetbal. Dat huichelachtige "oranjegevoel" mag wat mij betreft gestolen worden.

brynnar
brynnar10 jun. 2010 - 22:05

Tomato, ik leef met je mee. Ook ik schaam me diep voor Nederland. In mijn gemeente heeft ook ruim 14% zijn steun uitgesproken voor deze partij, dat is 1 op de 7 stemgerechtigden! Ik woon in een relatief klein dorp, er staan 21 huizen in mijn straat, gezinnen allemaal, jong en oud, kinderloos, met kinderen of kleinkinderen. Het is een ons-kent-ons wijkje met elk jaar een straatbarbecue, buren die bij elkaar over de vloer komen. Ik heb jaren anoniem in een stad gewoont, dit was een warm bad toen ik hierheen verhuisde. 42 stemgerechtigde volwassenen in de straat. Statistisch gezien 6 mensen die hun steun hebben gegeven aan een partijprogramma dat openlijk discrimineert. Ik schaam me voor Nederland, maar het idee dat je buren hun stem geven aan een dergelijke partij, maar me ook angstig. Ik weet het, velen stemmen PVV uit protest. Maar zo'n proteststem kan wel eens verkeerd uitpakken als de PVV zou gaan regeren en we daar allemaal de consequenties van moeten gaan plukken. Tomato, ik wens je veel sterkte. Mvgr - B

Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

Normaal doe ik dat niet zo, reageren op een persoonlijke onthulling op een politiek forum. Maar in dit geval vind ik de onthulling wel gepast en on-topic. Omdat ik er kennis van heb kunnen nemen, wil ik dan ook tot uitdrukking brengen dat ik met mensen zoals je dochter meeleef, en een voor hun solidaire politiek aanhang. Maar dat was, denk ik wel, bekend.

Simbro
Simbro10 jun. 2010 - 22:05

Tomato, ik snap heel goed hoe ongerust jij je voelt. Wat mij beangstigt is het irrationele stemgedrag van al die mensen. Het is zo'n papegaaiengedrag, dat opgeklopte gewauwel over buitenlanders en islamieten, terwijl veel van die stemmers in hun dorp die mensen helemaal niet hebben wonen, alleen maar wijzen op de krant en 'Opsporing gezocht' als ze vertellen hoe erg het allemaal is. Irrationeel bovendien, omdat veel van die mensen er met het rechtse VVD en PVV programma er zelf financieel op achteruit zullen gaan. Een bekrompen, kleinburgerlijke mentaliteit en onbenoemde angst, dat is wat naar voren komt, als je de argumentatie aanhoort van veel van de stemmers. En dan die registratie van etniciteit ! Je krijgt ongemakkelijke déja vu-gevoelens en zou dit land eigenlijk het liefst willen verlaten. Laten we hopen, dat het verstand zegeviert bij het samenstellen van een nieuw kabinet. Sterkte !

WilliamP
WilliamP10 jun. 2010 - 22:05

Tomato, Ook al verschillen wij op sommige vlakken van mening, mensen die het echt nodig hebben moet je gewoon goed verzorgen als staat. Nu deze idioot zoveel stemmen heeft gekregen voel ik mij opeens ook een stuk minder thuis. Ik ben vaak in Afrika, in geen enkel land in Afrika (zelfs Zuid-Afrika) hoef ik mijn etniciteit door te geven als ik er aan kom of een visum aanvraag. Dat zegt volgens mij genoeg over de staat van ons land. Ik wens jou en je dochter alle goeds voor de toekomst. Laten we hopen dat de moraliteit regeert en dat er een mooie Paarse zomer aankomt.

Opinius
Opinius10 jun. 2010 - 22:05

die zorgen mag je hebben (als het naar de vvd gaat) let wel voor alle awbz mensen ,.meestal mensen die evenzo (ook blank) niet bij machte zijn zich te weren. sterkke tomaat ik weet waar je naar wijst ,.(.niet sprekend over mijn ervaringen) wakker blijven voor 3 soms 4 .... lieve groet.

janenalleman
janenalleman10 jun. 2010 - 22:05

je hebt gelijk, dit is een regressief verhaal, je hebt haar en je mag haar houden alle gewonnen zelfstandigheid down the drain jammer, heel jammer, vooral voor het kind

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

Humberto Tan Super gozer. Etnisch registreren mag nooit. Dus we moeten leren van deze heer.

2 Reacties
Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

De parallellen dringen zich toch op, ook toen werd etnische registratie ingevoerd.

Jan_E
Jan_E10 jun. 2010 - 22:05

Mag nooit. Inderdaad. Dat is typisch voor de PVV: dingen doen die niet mogen. Althans waarvan het weldenkende deel van de natie vindt dat ze niet mogen. Ik vind alleen dat het weldenkende deel van de natie sinds gisteren zo klein is geworden...

abelstaring
abelstaring10 jun. 2010 - 22:05

Wilders zegt dat hij niet racistisch is, maar waarom formuleert hij dan zo'n programmapunt? Hij wekt daarmee de schijn van racisme. Het schijnt momenteel niet politiek correct te zijn om een geheugen te hebben, maar ik kan het echt niet helpen dat etnische registratie mij aan onze eigen geschiedenis doet denken. Misschien is zijn volgende stap badges met bijvoorbeeld 'Antilliaan' erop verplicht te stellen. Dat zal ongetwijfeld helpen de criminaliteit te bestrijden. Maar hij is een groot opportunist. Na het kiezersbedrog van 'A.O.W. blijft op 65 jaar' en na de uitslag opeens toch weer niet, zal hij ongetwijfeld gaan wieden in het PVV-programma. Dat zal hij dan weer 'nuanceringen' noemen. Jan Marijnissen noemde hem bij K&B 'een wolf in schaapskleren' . Hij werkt aan zijn schaapskleren.

1 Reactie
Charta46
Charta4610 jun. 2010 - 22:05

Even een greep uit het programma van wilders: - etnische registratie - verbieden van de koran - het sluiten van islamitische scholen - verbod op bouw nieuwe moskeen - kopvoddentax - hoofddoekjes verbod Deze maatregelen hebben betrekking op 1 bevolkingsgroep en zijn dus strijdig met onze grondwet. Dit noemen we de rascistische agenda van wilders.

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

"Heropvoedingskampen" is ook een beladen woord.

1 Reactie
Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

Dat is het meest onschuldige punt. Die hebben we allang, misschien dat er wat verbeterd kan worden. Wilders provoceert graag daarom zegt hij het zo. Hij had ook kunnen zeggen dat het opvoedingsaspect of correctief aspect in jeugddetentie-inrichtingen faalt, of zoiets. Maar dat bekt niet, voor die 48% laag-opgeleiden waar Wilders het van moet hebben.

Schaamharing
Schaamharing10 jun. 2010 - 22:05

Dat zijn mooie programmapunten. Ga ervoor, Geert!

2 Reacties
morks
morks10 jun. 2010 - 22:05

Jij mist waarschijnlijk nog de woorden interneren en concentratiekampen, Nelis. Wat een prachtige Nationale naam heb je toch, ik zou maar eens bij Wilders solliciteren, die heeft nog wat stoottroepers nodig met een 'blanke' ziel.

ReneeO
ReneeO10 jun. 2010 - 22:05

Van dik hout zaagt men nelis planken...

morks
morks10 jun. 2010 - 22:05

Ik weet dat ik het van rechts Nederland niet mag zeggen, maar doe het toch: wie nu nog geen parallellen ziet met de periode 1930-1945 (ook toen blies Nederland een aardig deuntje mee op dit gebied), is echt ziende blind. De eerste zware aanvallen gericht op moslims en moskeeen zullen niet lang op zich laten wachten. Limburg of West-Brabant zal het strijdtoneel worden. Het katholieke zuiden moet zich rot schamen. Helaas is vijf voor twaalf voorbij, het is nu ruim na middernacht. Slaap rustig verder Nederland.

1 Reactie
Schaamharing
Schaamharing10 jun. 2010 - 22:05

Welterusten! Ook namens Pim & Theo.

musicman2
musicman210 jun. 2010 - 22:05

Humberto Tan zou zo de politiek in kunnen. Hij weet precies aan te kaarten wat er precies mis is met de PVV, in een taal die voor letterlijk iedereen te begrijpen is. En hij weet aan "het weren van kansarme migranten" een verrassend positieve draai te geven. Mag ik drie hoeraatjes voor Humberto?

2 Reacties
Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

hoera hoera hoera

SirCharles
SirCharles10 jun. 2010 - 22:05

En niet in de laatste plaats drie hoeraatjes voor Humberto omdat hij altijd zo onberispelijk gekleed gaat. Daar houd ik ook van. :)

Jarig2
Jarig210 jun. 2010 - 22:05

Maar bedoelt Geert niet het volgende? Indien buitenlanders, die dus hier niet geboren zijn, Nederland binnenkomen, zijn ze in principe welkom. Gaan ze de fout in: hup! het land uit! Het land uit kan toch niet gelden voor in Nederland geborenen? En: het lijkt me dat punt 3 zwaar strafbaar is. Dus dat zal nooit gebeuren. Of ben ik wellicht een tikkeltje naief?

3 Reacties
Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

Raden wat hij bedoelt is niet handig. Gewoon lezen wat hij bedoelt.

Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

85% van Nederland stemt NIET op de PVV. Misschien dat de PVV ook enige bescheidenheid past.

Ennath
Ennath10 jun. 2010 - 22:05

--[Indien buitenlanders, die dus hier niet geboren zijn, Nederland binnenkomen, zijn ze in principe welkom. Gaan ze de fout in: hup! het land uit!]-- Dat bedoelt Geert inderdaad..... Met als deze toevoeging dat Geert dit ook vindt gelden voor tweede en derde generatie medelanders. Want in de visie van Geert zijn die niet "echt Nederlands" en kunnen dus uitgezet worden naar het land van hun voorouders.

musicman2
musicman210 jun. 2010 - 22:05

- minimum leeftijd prostitutie 21 jaar => hier kan ik niet echt moeite mee hebben als dit ingevoerd gaat worden. Naleven lijkt me lastiger, maar goed. - preventief fouilleren in het hele land. => Waarom, wat is daar überhaupt het nut van? Om maar niet te spreken over wat het waarschijnlijk met de reputatie van de politie doet. - etnische registratie => hier wil ik niet eens op ingaan. Wat een onzinnige regel. - geen alcohol achter het stuur. =>prima, ik zeg: doen - three strikes out => Zijn we er als samenleving niet veel meer bij gebaat om te voorkomen dat iemand aan three strikes komt? Oftewel reïntegratie. - geen taakstraffen => Niet mee eens, hoewel taakstraffen soms wel een beetje een lachtertje zijn. Zwaardere (langere) taakstraffen voor bepaalde misdrijven lijkt mij een betere zaak. - geen TBS => Inderdaad, we zetten alle mensen met een psychische stoornis weer gewoon in een gekkenhuis. In welke tijd leef je, Geert? - geen vervroegdi invrijheidsstelling bij goed gedrag => Het is al erg vaak bewezen het belonen van goed gedrag een positief effect heeft. Waarom zou je dit af willen schaffen? - bezuinigen op de reclassering => Als dit betekent: kijken of het efficienter kan vind ik het prima. Als het echter betekent: gewoon minder geld en verder aan laten modderen lijkt dit me een kwalijke zaak. - Afschaffen verjaring van gewelds- en zedenmisdrijven =>Inderdaad, moeten we doen. Dan hebben die 10k extra agenten tenminste wat om tot in den treure te onderzoeken. - heropvoedingskampen => Een behoorlijk fout gekozen naam voor iets dat misschien wel zou kunnen werken. Een disciplinaire opleiding voor jeugdige "criminelen". - versobering gevangenissen =>Tot op een bepaalde hoogte mee eens.

2 Reacties
Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

--[- versobering gevangenissen =>Tot op een bepaalde hoogte mee eens. ]--- Ik weet niet, stel je voor, je hebt wat gedaan wat niet mag, bijvoorbeeld een kelner van Nieuwspoort bedreigd, en dan moet je drie maanden de bajes in, want taakstraffen zijn afgeschaft. De kans is redelijk aanwezig dat je dan bij een met zweren bedekte psychopatische junk in de cel komt, die de hele dag loopt te roken, en die zichzelf niet verzorgt. Kan het nog soberder dan? Die junk zijn tv afnemen zodat die helemaal tegen de muren aangaat? Ik bedoel, sinds die gedeelde cellen heb ik geen kelner meer bedreigd.

Janssen3
Janssen310 jun. 2010 - 22:05

Kan het met de meeste redenaties van jou eens zijn. - three strikes out => Zijn we er als samenleving niet veel meer bij gebaat om te voorkomen dat iemand aan three strikes komt? Oftewel reïntegratie. Lijkt me niet al te onzinnig dit. Het gaat namelijk om 3 zware misdrijven (mishandeling, verkrachting). Het is van de zotte dat mensen na 3 van zulke misdrijven alsnog gestraft worden op basis van het feit dat ze wellicht gere-integreerd in de samenleving terecht komen. Zware gevangenisstraffen helpt hier inderdaad niet bij. Maar je kan je op een gegeven moment afvragen of het beschermen van de maatschappij tegen zulke figuren niet zwaarder moet wegen.

toshiba
toshiba10 jun. 2010 - 22:05

Qua formatie: Mark mag 1 kopje thee drinken met Geert, maar daarna snel aan de koffie met Job, Femke en Alexander. laten we wel wezen. 1 zetel verschil maakt de VVD niet de belangrijkste partij. Rutte moet even gaan beseffen dat zijn eigen programma te absurd is [ook volgens werkgevers] en de VVD water in de wijn moet gaan doen qua bezuinigen. Dan is Paars plus geen probleem meer.

2 Reacties
shoarmabakker
shoarmabakker10 jun. 2010 - 22:05

[...]laten we wel wezen. 1 zetel verschil maakt de VVD niet de belangrijkste partij. Rutte moet even gaan beseffen dat zijn eigen programma te absurd is [ook volgens werkgevers] en de VVD water in de wijn moet gaan doen qua bezuinigen. Dan is Paars plus geen probleem meer. [...] Zet die gekleurde bril even af zou ik zeggen.

musicman2
musicman210 jun. 2010 - 22:05

Dat geldt aan de andere kant echter ook voor de andere partijen. Zoiets heet coalitievormen en dat houdt in dat alle betrokken patijen nader tot elkaar moeten komen om een regeerakkoord te kunnen vormen.

Yggdrasil
Yggdrasil10 jun. 2010 - 22:05

Etnische registratie met vermelding "Antilliaan". Laat ik maar eens een Godwin doen, helemaal verkeerd natuurlijk want de zin waar ik mee begon heeft natuurlijk niets te maken met de registratie van Joden en een duidelijke vermelding "Jude". Ik vergelijk natuurlijk weer appels met peren want wat ik zeg kan Wilders nooit zo bedoelen want Wilders is een man die het beste met iedereen voor heeft. Wanneer ik Wilders extreem rechts en racistisch noem klopt dat ook al niet. Wilders discrimineert wel maar discriminatie is heel iets anders dan racisme. Nee, Wilders is een goede mens. En ik ben volslagen achterlijk.

2 Reacties
Opinius
Opinius10 jun. 2010 - 22:05

I have a dream !.. Als Wilders in dit tempo doorgaat, staat hij binnen drie maanden een lintje door te knippen bij de opening van een nieuwe moskee @Twitter I have a dream...! dat zou geweldig zijn!

bobbono
bobbono10 jun. 2010 - 22:05

"Ik vergelijk natuurlijk weer appels met peren want wat ik zeg kan Wilders nooit zo bedoelen want Wilders is een man die het beste met iedereen voor heeft." En wat heeft geert dan voor met onze medemens de moslims ?? Als we kijken naar de defintie van fascisme voldoet hij daar volmondig aan. Hij pakt in tijden van slecht economie een vreemde groep uit de samenleving aan als zijnde de oorzaak van alle problemen zoals Hitler deed mer de joden !!! Hij ruidt de boel op zoals Musslini deed in Italië door de grondbeginselen van onze samenleving te bedreigen (iedereen is gelijk ongeacht huidsleur, geaardheid of religie !). En ja je bent als je nu de ppv hebt gestemd omdat je zogenaamd wou dat de AOW-grens (verdienste verkregen door de PcdA !!) 65 jaar blijft !! In kleine plaatsjes als Rucphen waar geen allochtoon te bekennen is hebben ze meer dan 50% pvv gestemd omdat ze tegen de aanstormende moskeéen zijn ?! Hoe paranoide & achterlijk kun je want nu moeten al die Rucphense bouwvakkertjes lekker doorwerken tot hun 67, ha, ha, ha. In de 4 grote steden waar de verscillende culturen echt met elkaar leven heeft de pvv niet zoveel stemmen gekregen ?? Het is het grootste voorbeeld van hoe achterlijk & bekromepn je kunt zijn.....

CemileMerhamet
CemileMerhamet10 jun. 2010 - 22:05

Nou laat die etnische registratie maar komen hoor - ik heb (alleen) een Nederlands paspoort, en ik vind mezelf de laatste jaren wat vernederlandst. Ik ben trots op m'n Turkse achtergrond dus dat wil ik wel delen hoor. No problemo.

3 Reacties
Gavi5
Gavi510 jun. 2010 - 22:05

Etnische registratie gaat toch niet over je paspoort, of zie ik dat nu fout, het gaat over je etnische achtergrond en dat is iets anders!

brynnar
brynnar10 jun. 2010 - 22:05

Ik denk dat je straks wel anders piept als je halve maantjes op al je kleding moet gaan naaien. Mvgr - B

Gavi5
Gavi510 jun. 2010 - 22:05

Allemaal een beetje mosterd na de maaltijd, het is al te laat. Voor velen had het bovenstaande rijtje enge punten uit het PVV programma een hulp geweest bij het relativeren van een keuze. "Geen TBS"was een punt geweest, heeft iemand het daar over gehad? Betekent dat niet dat een psychiatrische patiënt die een misdrijf begaat gewoon de gevangenis in gaat en onbehandeld vrijkomt als hij of zij de straf heeft uitgezeten? En "Etnische registratie en Heropvoedingskampen", ik begrijp dat het woord Hitleriaans hier op Joop niet gebruikt wordt, maar als rebel verwijs ik toch maar even terug naar de tijd dat dat ook voor andersdenkenden gold, zo'n 70 jaar geleden. Ik heb mij vanmorgen heftig moeten verdedigen ( en met heel mijn ziel ook gedaan) op een Spaans blog: "Helaas de Lage Landen hebben nog nooit zo'n laag niveau gehad. De naar rechts verschuiving is een ding, het geld heeft de plaats van het brein ingenomen hier en daar. En de openlijke racistisch en hitleriaanse uitspraken van de ondemocratisch in elkaar stekende PVV , heeft weinig protest opgeleverd. Ik schaam mij diep!" Ik erken zelfs geen grenzen, heb lang buiten Nederland gewoond, her en der gewerkt, mijn kinderen hebben een vader die niet Nederlands is, misschien heb ik ook wel een niet Arische achtergrond, who knows? Die aardkloot is van ons allemaal! Gisteren bij het stembureau een groepje "puur" Hollandse hangjongeren met een grote PVV mond vol hardop uitgeproken Wilders uitspraakjes, ze hebben een vrijkaartje nu....voor vanalles! Beter onderwijs is een must, dat is duidelijk. Nu rest me nog de totale rebellie tegen dit soort enge zaken, nog steeds en toch weer!

hphilippens
hphilippens10 jun. 2010 - 22:05

Vanmorgen hoorde ik straatinterviews met PVV in Delfzijl (!) Waarom hadden ze Wilders gestemd: ja vanwege al die buitenlanders. Maar die zijn er niet in Delfzijl. Het is een schoolvoorbeeld van primitief zondebokzoeken. Nu hoor je ook voortdurend zeggen dat je de Wilders-stemmers serieus moet nemen. Laten we dat vooral niet zo direct doen. Ik denk dat er veel ongenoegen is over de (neo)liberale koers van de kabinetten Balkenende. Waarbij ook de PvdA zich aansloot toen Kok van de partij een kale kip maakte. Dat uit zich in ellende in de zorg, in de deregulering in het onderwijs (mede ook door het CDA streven om het maatschappelijk middenveld de macht te geven, lees: de bestuurders van mammoetscholen) en last but not least in de economie. Want daar komt de crisis vandaan. En dat daalt dan via ongenoegens neer in het nalopen van de rattenvanger van Hamelen die niet nalaat zijn haat te spuiten tegen alles wat "vreemd" is, niet joods of christelijk, of - en zo wordt dat ook vertaald - in mensen met een gezond kleurtje.

1 Reactie
brynnar
brynnar10 jun. 2010 - 22:05

"Waarom hadden ze Wilders gestemd: ja vanwege al die buitenlanders. Maar die zijn er niet in Delfzijl." Toch wel, eentje, Ahmed van de shoarmatent. En de Telegraaf wordt ook gelezen in Delfzijl, dus 1+1 is al gauw twee. Dus Ahmed van de shoarmatent zal wel drugs achter de toonbank verkopen, de sharia willen invoeren, buschauffeurs bedreigen. Ahmed van de shoarmatent is het toonbeeld van islamisereing in Delfzijl. Meuh....

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

Nodeloos kwetsende stemmingmakerij. De PVV is heel duidelijk wat zij willen; ga je hier bij herhaling zwaar de fout in ... en heb je een dubbel paspoort (wat vrijwel alle niet-Westerse allochtonen - al dan niet automatisch - hebben) mag je het in je andere vader/moederland nog een keer proberen. Over hun andere standpunt; dat van het verbod op immigratie uit moslimlanden daar denk ik iets anders over. Ik denk dat het in de praktijk op hetzelfde neerkomt als wat de VVD wil (stop van toestroom kansarme arbeidsmigranten) omdat immigrante uit moslimlanden als Turkije, Marokko, Algerije, Pakistan, Somalië (etc.) toch al kansarme arbeidsmigranten zijn. Kijk, het ontkennen van het gevaar van de orthodoxe/zuivere stroming binnen de Islam is onzinnig. Net zoals dat het onzinnig is te ontkennen dat het Islamitische geloof niet vrouwonderdrukkend is (zoals overigens ook het katholicisme dat was, en het strengere calvinisme -SGP iemand?- nog steeds is) en ondermijnend in de integratie omdat het de nadruk legt op de band tussen gelovigen en niet op de band tussen verschillende etniciteiten ... Nederland kan niet nog meer migranten aan zonder dat het dan eigen cultuur gaat inleveren. Maar de PVV-verwoording is zwak op z'n best; in ieder geval wat betreft een immigratiestop. Zoals gezegd de VVD-tactiek heeft hetzelfde resultaat; zonder de schijn van een zweem van discriminatie op basis van religie te geven.

3 Reacties
Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

---[Ik denk dat het in de praktijk op hetzelfde neerkomt als wat de VVD wil (stop van toestroom kansarme arbeidsmigranten) omdat immigrante uit moslimlanden als Turkije, Marokko, Algerije, Pakistan, Somalië (etc.) toch al kansarme arbeidsmigranten zijn.]--- Er zijn hoog ontwikkelde moslimlanden. We vergeten even voor het gemak dat Iran de wereld nummer 1 is op gebied van stamceltechnologie. Wilders wil Nederlandse bedrijven die Iraanse mensen willen aantrekken verbieden om dat te doen. De reden dat Iran zo ver hierin is, is omdat in het westen vanwege Christelijk religieuze dogma's verboden is om hieraan te werken. Toch zijn er soorten leukemie die dankzij deze techniek genezen kunnen worden. In Iran wordt van ieder pasgeboren kind stamcellen afgenomen, voor het geval dat dat later medisch toegepast kan worden. Maar ook andere Moslimlanden hebben hoogopgeleide mensen. Irak, Turkije, Pakistan, op allerlei gebied, ingenieurs, huisartsen, chirurgen... Als Wilders kansarmen bedoeld dan moet hij dat zeggen. Want zoals hij het nu formuleert mogen briljante mensen niet in Nederland werken omdat ze uit een Moslimland komen. De VVD bedoelt dit toch echt heel anders!!!!! In Nederland bestaat de kanjer van de vergissing dat Moslim een synoniem is voor achterlijk. Diegene die dat denkt is zelf achterlijk. Dit is werkelijk heel ernstig, en dat we nu zo'n idioot met een LOI-cursusje en een laag-opgeleid electoraat: vice-premier gaan maken die dan daar over gaat oordelen is heel onvergeeflijk. (We hebben al eens eerder een Böhmischer Gefreiter gehad die de wereld wilde veranderen.)

Gavi5
Gavi510 jun. 2010 - 22:05

[Nederland kan niet nog meer migranten aan zonder dat het dan eigen cultuur gaat inleveren.] Says who? Wat voor cultuur is dat dan wel helemaal? Klompen, tulpen en Oranjevoetbal? Of zijn er nog Nl. jongeren die lezen, goed schrijven of naar een museum gaan? In plaats van te focussen op inleveren van zou men eens kunnen focussen op wat we erbij geleerd hebben door onze multiculti samenleving! [VVD-tactiek heeft hetzelfde resultaat; zonder de schijn van een zweem van discriminatie op basis van religie te geven. ] Zonder de schijn? Van een zweem? Disciminatie op basis van religie? En op basis van inkomen dan? Wij, harde werkers in de gezondheidszorg kunnen best nog wat inleveren van onze flutsalarisjes, volgens de VVD...... Hoe heet dat dan? Nivellering naar beneden, in plaats van het discrimineren van een groep?

Joeri2
Joeri210 jun. 2010 - 22:05

" Nederland kan niet nog meer migranten aan zonder dat het dan eigen cultuur gaat inleveren. " Welke cultuur? Neo Liberalisme noemt alle culturele ondersteuning van de staat "linkse hobbies" waardoor op zondag alleen nog maar kan worden gevoetbald of worden "geshopped" op koopziek zondag. Of doelt u op de christen cultuur van zondags naar de kerk? Of na een week stof happen in de mijnen je zat zuipen in de kroeg? Of de cultuur van de grootste sport van Nederland waar je met je gezin niet meer naartoe kan omdat die Nederlandse spreekkoren toch niet echt voor de oren van mijn kinderen bedoelt zijn. Over welke Nederlandse 'cultuur' heeft u het nou? Het buurvrouwtje in de gaten houden zoals in de dorpen, of het buurvrouwtje in de gaten houden van strip tekeneaar de Jager in de familie doorzon? ( http://img.2dehands.be/f/normal/57975055-de-familie-doorzon-nr-7-1.jpg ) Muziek cultuur dan? Draaiorgel weer verplicht op school? Of toch maar het oerhollandse rock-en-roll? Lose kreten dus. Net doen alsof je zegt: "ik wil dat iedereen wordt zoals jij bent en jij het graag hebt." Daarbij totaal voorbij gaan aan dat iedereen anders is. Registratie van etniciteit dient geen enkel doel, behalve dan weer een ambtenaar meer met een dom baantje om van mensen weer een ander nummertje te maken.

div3rsion2
div3rsion210 jun. 2010 - 22:05

Hoe meer je hoort over het program van de pvv hoe meer ik moet denken aan de jaren 30 van de vorige eeuw bij onze oosterburen. Begon ook met op het oog goede ideeën. 15 jaar later, dachten ze ik heb het niet geweten. Agnes Kant werd het verweten dat ze dit zei. Als je nu dit hoort van Umberto, etnische registratie. Dat is volgens mij toch aardig vergelijkbaar met een Ariër-verklaring. En onze paspoorten met vingerafdruk beginnen alweer aardig op persoonsbewijzen te lijken. Bij deze combinatie hoor ik de politie alweer roepen, Ausweiss. We moesten ons schamen, blijkbaar is er weer weinig geleerd van het verleden. Ben idd benieuwd hoeveel van de pvv stemmers daadwerkelijk het program hebben gelezen. Verwacht eerder dat zij op basis van wat vd Brink zei hebben gekozen;"Daar heb ik niets van gehoord in de campagne". We staan op de rand van de afgrond ja idd als de pvv in de regering komt. Laten we maar hopen dat het CDA zijn wonden wil likken en goed nadenkt over hun christelijke achtergrond tov de pvv en niet gaan mee reageren in een rechts kabinet.

1 Reactie
Elfje2
Elfje210 jun. 2010 - 22:05

Ik denk dat de achterban van Geert Wilders geen flauw idee heeft wat er in zijn programma staat, zij zien bevestigt door hun leider wat zij willen horen. Maar ik onderschat de achterban niet, ze zijn levensgevaarlijk.

hopje01
hopje0110 jun. 2010 - 22:05

Etniciteit wordt al jaren vastgelegd. De Wet Arbeidsdeelname Allochtonen verplicht werkgevers om op te geven wat de achtergrond van de werknemers is.

2 Reacties
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort10 jun. 2010 - 22:05

Ja, maar die kon je weigeren in te vullen als werkgever. Zoals mijn vader destijds heeft gedaan.

omaoeverloos
omaoeverloos10 jun. 2010 - 22:05

- PVV mode on. We hebben het hier wel over de massa-immigratie van kansarme moslims, hoezo arbeidsdeelname .... - PVV mode off.

eddieharris
eddieharris10 jun. 2010 - 22:05

Geen alcohol achter het stuur is inderdaad wel een hele draconische maatregel.

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil10 jun. 2010 - 22:05

In het verkeer van tegenwoordig en met de automobilisten van tegenwoordig durf ik niet meer achter het stuur zonder alcohol. Ik heb zelfs al een klein koelkastje ingebouwd.

hopje01
hopje0110 jun. 2010 - 22:05

is dat geen knieval voor de islam van Wilders? Geen alcohol drinken? :-)

Hofman2
Hofman210 jun. 2010 - 22:05

Hoewel het erg streng klinkt (en tegenwoordig mogen willen we niet meer "streng" zijn en vooral oog hebben voor de redenen van de dader), ben ik het met de meeste dingen wel eens. Afschaffen taakstraffen: voor Strenger regime in gevangenissen: voor (straf hoeft niet leuk te zijn) etc En over het etnisch registreren: lijkt me goed. Dan weten we hoeveel homo's zijn aangevallen door Marokkanen, en dan weten we hoeveel lesbo's zijn weggepest door Groep-X. Meer informatie geeft ons ook betere mogelijkheden om de problemen aan te pakken.

2 Reacties
keck66
keck6610 jun. 2010 - 22:05

De samenleving verhardt alleen maar verder als we mensen in groepen onderbrengen. Ben jij Marokkaan trouwens, als ik naar je foto kijk... zou kunnen... of Irakees... zo'n gelukszoeker? Laat je paspoort 'ns zien. Nee Wim, die kant moeten we echt niet op, dat heeft de geschiedenis wel bewezen. De onrust die bij sommige Marokkanen groeit omwille van de PVV vind ik zeer begrijpelijk.

Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

Voor het doel, onderzoek, is geen etnische registratie nodig, en zeker niet etnische registratie van alle burgers, zoals Wilders voorstelt. Bij bekende daders is de nationaliteit bekend, en bij onbekende daders helpt een etnische registratie niet. Etnische registratie is dus een zwaar middel dat geen enkel probleem oplost. ---[Dan weten we hoeveel homo's zijn aangevallen door Marokkanen, en dan weten we hoeveel lesbo's zijn weggepest door Groep-X.]--- Een onderzoek naar aanvallen op homo''s in Amsterdam is al geweest, in 2008. Etnische registratie zou niet geholpen hebben want de meeste daders zijn nooit gepakt. Van alle aanvallen op homo's in de eerste helft van 2008 bleek 14% op met zekerheid conto van allochtonen te staan. Hierbij werd afgegaan op wat het slachtoffer vermoedde wat de etniciteit was. De overige 86% werden door de slachtoffers niet herkend als allochtoon, er kunnen er natuurlijk wel een paar tussen gezeten hebben. Gezien het feit dat deze 14% een lager percentage is dan het percentage allochtonen in Amsterdam kun je stellen dat ze relatief onder vertegenwoordigd zijn. Zelfs als je uitgaat van een ruime foutmarge blijft deze conclusie gerechtvaardigd.

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

Het wordt tijd om Burgerlijke Ongehoorzaamheid te gaan organiseren. Als de politiek dit accepteert hebben weldenkende mensen geen andere keuze dan burgerlijk ongehoorzaam te worden.

1 Reactie
omaoeverloos
omaoeverloos10 jun. 2010 - 22:05

Goed idee, Zjen, Ik roep iedereen die van staatswege een financieele bijdrage krijgt deze terstond te weigeren en terug te storten. Dat zal ze leren. Bloedgeld, bah!

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

Dit wordt dan dus straks normaal. Gewoon.L egaal. Moslims met een rood half maantje op de kleding? http://www.nu.nl/economie/2267443/managers-ah-to-go-vervolgd-wegens-discriminatie.html AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie vervolgt drie filiaalmanagers van Albert Heijn to go vanwege discriminatie. De drie zouden hebben geprobeerd medewerkers van Marokkaanse afkomst buiten de deur te houden. © ANP Dat meldt een woordvoerder van het parket Den Haag vrijdag aan het AD Na een strafrechtelijk onderzoek concludeert de officier van Justitie dat de filiaalmanagers -twee mannen van 28 uit Haarlem en een man van 50 uit Den Haag- zich schuldig hebben gemaakt aan 'beroepsmatige discriminatie'. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal een jaar. Commotie Vorig jaar veroorzaakte de kwestie nog de nodige commotie, nadat een e-mailcorrespondentie aan het licht kwam tussen enkele filiaalmanagers van AH to go en de afdeling personeelszaken van Servex, de franchisenemer van alle AH to go's op stations. Marokkanen De AH to go winkels hadden dringend extra personeel nodig. Daarbij werd door de leidinggevenden van station Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Centraal en Den Haag wel een voorwaarde gesteld. 'Geen Marokkanen!', viel in de mail te lezen.

1 Reactie
Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

Nederland stevent op een ramp af onder leiding van een vice-premier met een LOI-cursusje.

mevr.bloem
mevr.bloem10 jun. 2010 - 22:05

Ik vind dat er een enorme nationale beweging op gang gebracht moet worden als de PVV in de regering komt. We gaan allemaal met halve maantjes op lopen, grote demonstraties organiseren. Waar ethniciteit geregistreerd wordt, gaan we sabotage toepassen, zodat de computers vastlopen en alle gegevens verdwijnen. We doen allemaal een hooddoekje op of trekken een burka aan. We laten de samenleving gewoon vastlopen, eens kijken hoe gauw er nieuwe verkiezingen zijn. De eerste winkel waar een bordje hangt: voor PVV-ers verboden is al gesignaleerd.

1 Reactie
eeweew
eeweew10 jun. 2010 - 22:05

Ik denk dat de jongerenorganisaties van politieke partijen hier voldoende voor zullen gaan zorgen.

StanB.
StanB.10 jun. 2010 - 22:05

Ik zag gisteren wat PVV stemmers hun motivatie om op die 'partij' te stemmen uitleggen bij 1vandaag. Het varieerde van: de buitenlanders moeten weg, de grenzen moeten dicht, tot geen zwarten meer erbij. Maar je mag natuurlijk niet zeggen dat de kiezers van de PVV racisten zijn, want dan misken je het belangrijke signaal dat die mensen willen afgeven.

2 Reacties
ikbenhorkie
ikbenhorkie10 jun. 2010 - 22:05

Het pvv-verkiezingsprogramma was natuurlijk allang bekend. Het treurige is dat de politieke partijen zozeer op het winnen van een extra stem uit waren, dat ze zich niet tegen deze punten durfden uit te spreken. Voor CDA/PvdA wordt het nu tijd om te erkennen dat de Balkenendeopstelling met betrekking tot extreem rechts de maatschappij geen goed heeft gedaan. PVV heeft 25 zetels, en nog groeipotentieel. Ondertussen ziet een grote groep niet-PVV-stemmers het verwerpelijke van de aard van de beweging niet eens meer, en heeft het LPF/PVV-denken belangrijk aan respect gewonnen in de samenleving. Pechtold heeft hier tenminste het goede voorbeeld gegeven.

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag10 jun. 2010 - 22:05

Ja en dat in het spierwitte Rucphen!! What's in a name?

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete10 jun. 2010 - 22:05

Gut Gut.... Al sinds jaar en dag wordt iemands geloofsovertuiging in het paspoort gezet....bij mijn weten heeft dat niet tot nare situaties geleid. Bovendien is de kans dat deze registratie er komt nihil, want CDA en VVD zullen altijd tegen stemmen. Jammer voor al die mensen die staan te popelen om tegen de "nazi's" te strijden. We leven echt in een andere tijd nu.

2 Reacties
ReneeO
ReneeO10 jun. 2010 - 22:05

Dat zijn ideeën uiteindelijk geen doorgang zullen vinden in de politieke praktijk, maken ze toch niet minder kwalijk? Iedere partij streeft er in principe toch naar zijn ideeën wél verwezenlijkt te zien.

Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

---[Al sinds jaar en dag wordt iemands geloofsovertuiging in het paspoort gezet....bij mijn weten heeft dat niet tot nare situaties geleid.]--- Wanneer heb jij voor het laatst een Nederlands paspoort gezien?

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

Wat een sellectieve verontwaardigingen weer hier. Maar als Guusje het is het natuurlijk wel goed.http://www.parool.nl/parool/nl/7/Misdaad/article/detail/32527/2008/09/16/Misdaad-ook-etnisch-registreren.dhtml

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort10 jun. 2010 - 22:05

Gezien het feit dat je nul reacties krijgt is het inderdaad wel goed als Guusje het roept.

KlaasKlasbak
KlaasKlasbak10 jun. 2010 - 22:05

In Rotterdam gebeurt dit al een aantal jaren. http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1168163.ece/GroenLinks_R_dam_stop_etnische_registratie http://www.elsevier.nl/web/10230208/Nieuws/Nederland/CBP-Stop-direct-met-onwettige-etnische-registratie.htm?rss=true http://www.radar-rotterdam.nl/read/rotterdam_blijft_etnisch_registreren

1 Reactie
Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

--[In Rotterdam gebeurt dit al een aantal jaren.]--- Dat toon jij niet aan. Je toont aan dat het het vorige jaar in tot april gebeurde, maar of het nu nog gebeurt toon je nergens aan. Ik ben benieuwd naar meer informatie. Zelf heb ik gevonden dat de Raad van State beoordeeld heeft dat etnische registratie in strijd is met de grondwet. (juni 2009) In april 2009 oordeelde het CBP al dat dit niet mocht.

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

Nou, ik heb net even "ethnic group" opgezocht in de wikipedia, maar dat begrip is zo idioot veel omvattend en vaag. Krijg de indruk dat de geleerden er niet uit zijn. Ik weet wel dat "ethnic minority" in Australië een heel gewoon woord is als ze het b.v. hebben over Grieken of Libanezen, maar ook als ze het over Nederlandse immigranten hebben. En dat op zich zegt genoeg over de vaagheid want in hoeveel smaken bestaan die wel niet "de Nederlanders" ? Vraag me trouwens net af hoe ik dan geclassificeerd moet worden. Ik ben hardstikke blank, maar mijn zuster en moeder zijn heel donker. (vanwege mijn Brits-Indische Maleise oma) Hoe lossen ze dat dan op ?

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil10 jun. 2010 - 22:05

Ik ben hardstikke blank, maar mijn zuster en moeder zijn heel donker. (vanwege mijn Brits-Indische Maleise oma) Hoe lossen ze dat dan op ? .................. Volgens Wlders is de vraag niet hoe hij dat oplost maar hoe je dat zelf oplost. Dus ga je uit jezelf of moeten we je wegsturen. Van mij mag je trouwens blijven.

Hofman2
Hofman210 jun. 2010 - 22:05

Als je als politicus iets wil doen aan de criminaliteit, en wilt weten welke groepen welke misdrijven plegen, dan gaat half Nederland roepen "Tweede Wereldoorlog", "Derde Rijk", "NSB-er", "Aufmachen". Ik word er een beetje moe van. De overheid moet het zwaard niet tevergeefs dragen. De politie is niet je beste kameraad, maar een instantie waar je ontzag voor moet hebben.

2 Reacties
Glorious
Glorious10 jun. 2010 - 22:05

Het etnisch registreren van criminelen lijkt me niet dezelfde discussie als het etnisch registreren van een heel land. Maar goed, zolang 'wij' niet bestempeld worden is er natuurlijk niets aan de hand. Blijf vooral rustig verder slapen...

Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

---[en wilt weten welke groepen welke misdrijven plegen, dan gaat half Nederland roepen "Tweede Wereldoorlog", "Derde Rijk", "NSB-er", "Aufmachen".]--- Er is geen politicus die meer het derde rijk in de mond neemt dan jouw vriendje wilders. Ik heb je gisteren een aantal voorbeelden gegeven, die negeer je dan weer. Waarom? ---[Ik word er een beetje moe van.]--- Wij allemaal worden moe van zich herhalende discussies.

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

Staat mij bij dat ik een 10 jaar geleden van mijn werkgever een formulier kreeg waar ik mijn afkomst en die van mijn ouders moest invullen. Werkgever was hier toe verplicht door de staat, of die regeling nog bestaat weet ik niet. maar het was er volgens mij voor om als werkgever aan te tonen in hoeverre je diversiteit toe pastte . Heb destijds een bezwaarschift bij mijn directie ingediend en het formulier niet ingevuld en zou dat weer doen.

1 Reactie
Opinius
Opinius10 jun. 2010 - 22:05

en ,ben je vervolgd geworden toen? onslagen? op basis van dat je dat niet gedaan hebt. wel,ik neem aan van niet. dus waar gaat het over? belachelijke vragen ,hoeft men niet in te vullen. ps ik zou wel willen weten waar omschreven staat in welk wetsvoorstel dat aangenomen was ,waar bepaald is,óm deze vragen te moeten beantwoorden wat je hier ieder wil laten geloven,.. ik wil de wetsvoorschrijving tegenwoordig daar liever van zien.en wie die daar vóór gestemd heeft eerder ik bedoel maar.

Irmaatje
Irmaatje10 jun. 2010 - 22:05

Wat gaat er trouwens gebeuren met de rechtzaak tegen Wilders als hij vice-premier wordt? Is het de immuniteit die hij zo graag wil?

1 Reactie
Nikos2
Nikos210 jun. 2010 - 22:05

immuniteit? Als (vice-)premier kan je nog steeds berecht worden in Nederland.

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

Dit vond ik online en ik plaats het hier. Ik kan het ook overschrijven maar dat duurt me te lang. Van: jos boersema Eerst kwam de EU voor de communisten, de Tjechische communisten jeugd organisatie moest verboden worden omdat ze voor klassenstrijd zijn. Toen kwamen ze voor de Moslims, het lag allemaal aan de Moslims, de hoofddoeken moesten verboden worden, dan zou alles beter worden. Toen kwamen ze voor de uitkeringsgerechtigden, ze moesten allemaal de deur open doen voor controleurs ook al hadden ze nooit wat misdaan. Toen kwamen ze voor christelijk gereformeerd, ze moesten hun partij programma aanpassen aan wat de wet bepaalde, anders zwaaide er wat. De bankiers, de speculanten, de rijken, die werd geen duimbreed in de weg gelegd, in tegendeel ze mochten snoepen uit de staatsruif ter waarde van bijna een heel jaarbudget van het land. * Kleine groepen / minderheden: communisten, moslims, uitkeringsgerechtigden, gereformeerden. Voorstellen ertegen: verbieden, verbieden, huisvredebreuk, conformeren onder dwang. Grote groepen: midden groepen jesusreligie, niet-religieuzen, Nederlandse voorouders, arbeid in het algemeen. Voorstellen ertegen: reduceren lonen, opgeven sociale vangnet rechten, flexibeler inzetten in de arbeidsmarkt, hogere belastingen, slechtere gezondheidszorg, duurdere verzekeringen, verlies van macht over publieke diensten en instellingen ... Dit is een operatie naar fascistisch model. Ik las laatst dat dit een stap-model (step operation) wordt genoemd door de geheime diensten (of zo iets). Stap voor stap de hel in. Kleine stapjes dat het niet opvalt, eerst de zwakkeren aanvallen, pas later de grote groepen. Ook bekend onder de term salami tactiek. Elke stap is zo klein dat het op zich weinig indruk maakt; vervelende is alleen dat het duizenden keren in de verkeerde richting gaat, tot het volk ineens wakker wordt in een nachtmerrie (oorlog in de regel.)

1 Reactie
FrankS2
FrankS210 jun. 2010 - 22:05

Wilders beschuldigt islamisten van de salamitechniek (islamisering). Kom jij met PVV gebruikt salamitechniek. Dat schiet lekker op.

Maarten1984
Maarten198410 jun. 2010 - 22:05

Wie zich identificeert met Nederland voelt zich niet aangesproken door deze punten. Ook in de verenigde staten doen ze aan etnische registratie. Zelfs bij de aangifte van een diefstal vul je in wat je huidskleur is. Of het nut heeft weet ik niet, maar het voorkomt wel dat andere clubs kunnen sjoemelen met gegevens over criminaliteit. Jarenlang werd het percentage criminaliteit onder Marokkanen laag gehouden, door de derde generatie onder 'autochtonen' te registreren. Deze maatregel maakt het onmogelijk. En wat kan er in hemelsnaam tegen het 3 strikes, out principe zijn. Mensen moeten van elkaar en elkaars goederen afblijven. Wie dat tot driemaal toe niet kan, die gaat eruit. Ergo: diens nationaliteit wordt afgepakt. Wie geen dubbele nationaliteit heeft, die gaat voor ten minste 20 jaar de petoet in. Wel zo helder. - Het enige slechte in dit rijtje vind ik de bezuiniging op de reclassering en het afschaffen van de TBS. Dat zijn waardevolle instituten die de recidive aantoonbaar doen afnemen. Enfin, al dat emotionele gezever over de PVV. Wees sportief en accepteer gewoon dat steeds meer mensen er zo over denken.

2 Reacties
Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

Je doet alsof etnische registratie noodzakelijk is om "three strikes out" te kunnen invoeren. Dat is gewoon grote onzin, het een heeft niets met het ander te maken.

ikbenhorkie
ikbenhorkie10 jun. 2010 - 22:05

Een probleem met het V.S.-argument (als het daar mag, is het niet slecht) is dat je op die manier alle vervelende kantje van de Amerikaanse maatschappij importeert, zonder dat je er de compenserende goede kantjes bij krijgt. Het is het totaalpakket dat van belang is. Een ander probleem met het argument is, dat je een element uit zijn context haalt (de amerikaanse geschiedenis, bv.). In oude artikelen kan je lezen over VVD-er Bolkestein die in de jaren negentig poneerde dat het politieke debat hier veel feller en gepolariseerder moest kunnen. Als voorbeeld haalde hij ook de Amerikaanse politiek aan. Hij vertelde er natuurlijk niet bij, dat er in de V.S. ook veel meer mensen met een lijfwacht lopen, politici meer beveiligingskosten hebben, er meer geprocedeerd wordt, en er meer geweld is. Het is nooit uitgesloten dat het een met het ander samenhangt. Verder snap ik niet hoe "identificatie met Nederland" zou moeten betekenen dat je je niet "aangesproken" voelt door de punten. Kun je niet vinden dat er zo een nare sfeer in het land komt ? Kun je niet vinden dat mensen op hun kwaliteit moeten worden beoordeeld in plaats van op hun etniciteit ? Kun je niet kritisch zijn op dit soort politieke programma's uit het oogpunt dat er heel goed dingen in kunnen staan die dienen om stemming te maken, zonder ooit serieuze kans op invoering te hebben? Of dat er zo langzaam gewenning optreedt aan tweedeling in de samenleving ? Ik denk overigens niet dat de heer Tan het bestaan van mensen met deze ideeën niet accepteert, en emotioneel zevert. We weten allemaal dat deze ideeën leven. Hij wijst er gewoon op dat het erin staat en dat het eventueel vervelende gevolgen kan hebben.

joriekijkduin2
joriekijkduin210 jun. 2010 - 22:05

Ik heb het item toevallig live gezien. Hopelijk een eye-opener voor velen. Het gevaar van racisme loert altijd en overal. Mijn advies aan alle politici, links van de PVV. Niets tolereren, en veel minder begrip hebben voor de 1.5 miljoen wilders-stemmers. Confronteren en indammen. Discriminatie en belediging zijn strafbare feiten. Er moet gehandhaafd worden, ook in dit opzicht. Zeker in tijden van economische neergang is ontevredenheid en de schuld bij anderen leggen altijd meer aanwezig. Na de moord on Fortuin durfde niemand meer stelling te nemen, daardoor heeft Wilders zich vrijelijk kunnen misdragen. Het is nu echt tijd om grenzen te stellen. Ik zou het liefst op dit moment een grote handtekening-aktie willen starten waarin wij onze excuses aanbieden aan alle Nederlanders met een kleurtje, en nieuwe nederlanders over het gedrag van Wilders,en het feit dat zo'n 1, 5 miljoen landgenoten op hem gestemd hebben, de Limburgers daarbij ook met nadruk genoemd.

3 Reacties
blootje58
blootje5810 jun. 2010 - 22:05

Jos je eerste handtekening heb je van mij, ik ben het helemaal met je eens. Hier moeten wij ons collectief voor schamen, dat er slechte moslims, donkere mensen, of wat iets dergelijks zijn is absoluut waar maar ik wou de slechte 'van der blanke top der duinen' Nederlanders ook liever niet op de kost willen hebben. Dus maak maar snel een site ik teken direct !

Leodeondernemer
Leodeondernemer10 jun. 2010 - 22:05

Heerlijk, die Erfzonde.

FrankS2
FrankS210 jun. 2010 - 22:05

Hallo over racisme gesproken. In Amsterdam zijn het juist de PVDA en GroenLinks die willen dat bepaalde functies alleen door niet blanken worden ingevuld. Zo bont heb ik de PVV nooit gehoord.

Jeffry2
Jeffry210 jun. 2010 - 22:05

Na de schending van de mensenrechten tijdens de koloniale periode, slavernij (1juli) en apartheid is Nederland niet veranderd en blijft een racistisch land. Een Wolf in Schaapskleren. Nederlands-Indsiche wet. Het Nederlands-Indische rechten kende voor de verschillende bevolkingsgroepen (Europeanen, Chinezen, andere Vreemde Oosterlingen en Inlanders) verschillende rechtsstelsels. In art. 131 van de Indische Staatsregeling uit 1938 is hierover het volgende bepaald: ?1. Het burgerlijk- en handelsrecht en het strafrecht, zoomde de burgerlijke rechtsvordering en de strafvordering worden, onverminderd de bij of krachtens deze wet aan anderen toegekende strafwetgevende bevoegdheid, geregeld bij ordonnantie. De regeling geschiedt hetzij voor alle of eenige bevolkinggroep of onderdeelen daarvan of gebiedsdeelen gezamenlijk, hetzij voor een of meer drie groepen of deelen afzonderlijk. 2. In de ordonnanties regelende het burgerlijk- en handrecht worden: a. voor de Europeanen de in Nederlands geldende wetten gevolgd, van welke wetten echter mag worden afgeweken zooveel wegens de bijzondere toestanden in Nederlands-Indië, als om hen met een of meer der overige bevolkingsgroepen of onderdelen daarvan aan dezelfde voorschriften te kunnen onderwerpen; (?)? Nederland heeft zijn onrechtmatig verkregen rijkdom vergaard dankzij de Islam te onderdrukken. http://www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen/7854/Geert+Wilders+wil+regeren# bekijk van vanaf 29 minuten en 38 seconden.

3 Reacties
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort10 jun. 2010 - 22:05

Wat een suffe bijdrage. De Tibetaanse geestelijke adel onderdrukte hun volk in een grijs verleden ook. Dat maakt de huidige Dalai Lama geen facistische dictator. Zulke zwartgalligheid, aannames en 1 kam's retoriek is niemand bij gediend. Als je alleen maar kijkt naar het verleden, dan is er geen toekomst denkbaar.

Leodeondernemer
Leodeondernemer10 jun. 2010 - 22:05

Bijna alle landen hebben racistische trekjes. Neem Indonesië en zie eens wat ze met de Papoea's hebben gedaan.

JanVG2
JanVG210 jun. 2010 - 22:05

zoals de meeste islamitische rijken in het verleden ook verschillende rechtssystemen voor verschillende groepen kenden ... Het idee dat alle mensen gelijk zijn is misschien oud, maar de toepassing daarvan op alle mensen (los van gender, ras, sexualiteit etc) is vrij nieuw ... om niet te zeggen .. er zijn EINDELIJK een paar landen die het proberen toe te passen (de meerderheid van de door de VN-erklende landen doen het NIET!!) en Nederland - met alle gebreken - behoort tot de landen die daarin het verst gevorderd zijn. Totale gelijkheid in behandeling hebben we nog niet bereikt!!, maar we behoren tot de kopgroep op weg daar naartoe (zelfs met een PVV in de kamer!)

Antroewa
Antroewa10 jun. 2010 - 22:05

Ik ben benieuwd hoeveel van de 1,5 miljoen Wilders aanhangers het partij programma daadwerkelijk hebben gelezen? Ik namelijk wel en kom tot de conclusie dat de PVV een racistische partij is of minstens racistische ideologieën aanhangt. Een kenmerkende opmerking van dhr. De Brink: ?ik heb dat niet gehoord?!! niet gehoord?? Misschien had je dan het programma moeten lezen. Dit kan 2 dingen betekenen; 1. Men heeft het programma echt niet gelezen en gaat voor het blonde haar en blauwe ogen van Wilders of 2. Men is het totaal eens met de ideeën van Wilders die gestalte hebben gekregen in het programma. Zeg maar welke van de 2 opties de meeste angstige is. Hoe tolerant is Nederland eigenlijk en komen de ware gevoelens en ideeën nu bovendrijven??? Een donkere man die beter de Nederlandse taal beheerst dan mening autochtoon. En toch niet echt welkom is!

1 Reactie
ikbenhorkie
ikbenhorkie10 jun. 2010 - 22:05

3 Men weet het wel, maar blijft doen of iedereen beschaafd is

[verwijderd]
[verwijderd]10 jun. 2010 - 22:05

Ach... zelfs Peter van Heemst is er voorstander van: http://www.radar-rotterdam.nl/read/rotterdam_blijft_etnisch_registreren

2 Reacties
sjiht
sjiht10 jun. 2010 - 22:05

En dan zeg je ach?

Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

Heb je de datum gezien van dat artikeltje, Aert? 13 april 2009 slordig ..... Na deze datum zijn er belangrijke gebeurtenissen geweest in deze context

shoarmabakker
shoarmabakker10 jun. 2010 - 22:05

Dit (extreem slechte) plan is niet nieuw. Guusje ter Horst (PvdA) opperde in 2008 al registratie van de etniciteit: http://pauwenwitteman.vara.nl/Archief-detail.113.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=1291&tx_ttnews[backPid]=116&cHash=4d45272360

1 Reactie
sjiht
sjiht10 jun. 2010 - 22:05

Daarom heeft ze ook de bbaward gewonnen. Zij hoeft wat mij betreft ook niet terug te komen.

skinnyvinnie
skinnyvinnie10 jun. 2010 - 22:05

Ik vind het maar een naar idee dat de PVV in de coalitie zou kunnen komen. Mochten ze het registratie punt erdoor krijgen dan is zeker de volgende stap dat de bruinhemden door de straten komen marcheren? Het is niet voor niks dat de jodenvervolging in Nederland zo lekker makkelijk ging!

2 Reacties
Klaas2
Klaas210 jun. 2010 - 22:05

---[Het is niet voor niks dat de jodenvervolging in Nederland zo lekker makkelijk ging! ]--- Nergens ter wereld zijn Joden zo succesvol vervolgd als in Nederland. 95% van de Joden is vergast. Dit had redenen, die kun je zien op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Holocaust_in_Nederland#Specifieke_Nederlandse_omstandigheden Een aantal redenen kun je de Nederlanders niet aanwrijven, ze hebben te maken met, bijvoorbeeld het landschap. Een van de redenen van deze effectieve Jodenvervolging is: Nederland had een van de modernste bevolkingsregisters in de wereld waar voor de oorlog al bijna iedere Nederlander met naam, adres en religie vermeld stond. ----------------- Met de identificatie-plicht en de vermelding van etniciteit in het paspoort is er geen ontsnappen meer mogelijk. Een Marokkaan met een onduidelijk uiterlijk kan gewoon op basis van zijn paspoort een baan worden geweigerd of toegang tot een discotheek. Dat zijn beiden dingen die verboden zijn maar toch veel voorkomen. En dat is een stap van de "Verelendung", het wachten is natuurlijk totdat er iets ergs gebeurd, waardoor er een Kristallnacht kan plaatsvinden. Dat is waar extreem rechts op aan stuurt. ------------------- "1000 Euro, elk jaar even aftikken, de vervuiler betaalt"

maclofty
maclofty10 jun. 2010 - 22:05

Ik heb gisteravond Brinkman horen zwetsen over de registratie en ik dacht even dat ik onze buurman hoorde spreken in 1938, ja ik ben al een beetje oud ;-) Ik zal mijn commentaar hier even onder zetten en het sluit naadloos aan bij die van U. "Ik kan me herinneren dat onze PVV aanhangers kwaad werden als vergelijkingen getrokken werden met een Nazi-partij. Ik heb dat nooit gedaan maar wist dat etnische registratie in hun programma stond en juist daarom zweeg ik. Ik ben van voor de oorlog en de "J" op het legitimatiebewijs niet vergeten. Dat was ook etnische registratie, dus maak zelf maar uit in welke hoek je de PVV moet zoeken. Ook "aanhoudingen" en fouilleren was in die tijd de gewoonste zaak van de wereld. Het ontbreekt er nog maar aan dat het woord razzia niet in het programma staat, alhoewel men wel jacht wil maken op illegalen en het land uitzetten. Bij mij speelt dan toch dat woord door mijn geest. Ik sluit mij aan bij Jan Marijnissen: 'Een wolf in schaapskleren'." Ik was er bij en zag het geuren want in Brinkman zijn verdediging komt de "j" als etniciteit wel heel dicht bij. Ik hoop als het zover komt er voor mij de pil van Drion is, want ik wil het niet nog een tweede keer meemaken.

ReneeO
ReneeO10 jun. 2010 - 22:05

http://weblogs.nrc.nl/youp/ Verder niets aan toe te voegen :(

1 Reactie
Elfje2
Elfje210 jun. 2010 - 22:05

Ik ook niet.:( Thnx

aleksanders
aleksanders10 jun. 2010 - 22:05

Het moet een heerlijke tijd zijn geweest voordat de Turken, Marokanen, Antillianen, Molukkers, Indo's, gastarbeiders, moslims en al die andere vreemdelingen naar nederland kwamen om de boel hier te verzieken. De gevangenissen leeg, geen potenrammers, vrouwen konden ongehinderd op straat lopen, geen "loverboys", politie had geen werk te doen en was een ieders vriend, er werd niets gestolen of geroofd en alles was zo gezellig knus met koffie en een kaakje, op een tafel met een pluche kleed en een worteldoek tegen de wand boven de schoorsteenmantel. Oh, wat was dat een heerlijke simpele tijd zo tussen al die vredige inboorlingen zonder de vreemdeling. Maar het is toch totaal overbodig om ons te registreren, je kan het toch zo wel aan mij zien dat ik een vreemdeling en geen inboorling ben Kijk naar mijn haar, mijn neus, de kleur van mijn ogen en huid, mijn wit gepoetste tanden, de manier van lopen en of mijn kleren. Daar ben ik toch mijn hele leven door een klein deel van de nederlanders op beoordeelt en veroordeelt. Lui, indolent, een vijfde kolonne, te lange tenen, ze konden aan mij niet zien dat ik kon blozen, uit respekt keek ik in een gesprek geen volwassene aan, maakte geen geschenk direkt open en waste mijn kont en handen na een grote boodschap. Maar gelukkig heb ik me weten te ontworstelen aan die vooroordelen en voel me gesterkt door al die andere nederlanders die wel open staan voor de vreemdeling en met hen wensen samen te leven. Ik dank hen daarvoor want Nederland is mijn vaderland, terwijl mijn moederland Indië is en heb ik de driekleur, net zoals mijn overleden ouders, hoog in het vaandel staan.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO10 jun. 2010 - 22:05

LOL, @Alexander! Inderdaad, toen was geluk nog doodgewoon. ;-)

robheus2
robheus210 jun. 2010 - 22:05

Ik heb het PVV programma erop nagezocht, maar de passage die ik in dit artikel lees, vindt ik niet terug in het PVV programma. Zou de PVV dat onderdeel nu opeens snel geschrapt hebben? Graag zag ik een bronvermelding van de passage, ik kan het helaas niet terug vinden in het verkiezingsprogramma van de PVV.

1 Reactie
bewee
bewee10 jun. 2010 - 22:05

http://pvv.nl/images/stories/Webversie_VerkiezingsProgrammaPVV.pdf

janenalleman
janenalleman10 jun. 2010 - 22:05

ooit ging ik in Duitsland wonen en om geregistreerd te worden moest ik eerst medisch gekeurd worden en moest niet alleen mijn eigen nationaliteit opgeven, maar ook die van mijn ouders dat was in de jaren zestig of valt dat niet onder etnische keuring? je moet toch ook altijd je identiteitsbewijs bij je dragen? toen ik later met mijn duitse man terugkwam naar NL moest ik voor huisvesting en werk voor hem zorgen en kreeg hij ALLEEN ONDER DIE VOORWAARDEN een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd is er zoveel veranderd sindsdien?

2 Reacties
keck66
keck6610 jun. 2010 - 22:05

nee, etniciteit is iets anders dan nationaliteit. Etnische verschillen hebben betrekking op ras (afkomst) en cultuur...

JanB2
JanB210 jun. 2010 - 22:05

Ja, er is een hoop veranderd in Duitsland sinds de jaren 60. Ik hoefde alleen een paspoort en een werkgeversverklaring te laten zien. De verblijfvergunning was verder een formaliteit. Geen vragen over familiaire achtergrond etc.

Qizilbash
Qizilbash10 jun. 2010 - 22:05

Hoor je de laarzen? De laarzen marcheren op en neer. Gekleed in rood en zwart marcheren de rechtsen weer. Jagen op joden dat is allang passe. Ditmaal jagen de PVV'ers op ieder uit de moskee. In de winkels waren moslims al niet meer welkom. Op de scholen draaien zij nu voor moslims ook de neus om. De straten staan vol borden met "Niet voor moslims" erop. Want moslims zijn gevaarlijk en moeten worden gestopt Nog even en de kampen worden weer opgebouwd En elke moslim wordt er dankzij de registratie ingedouwd. En dan hebben de rechtsen in hun weldenkendheid Nederland weer van een eng gevaar bevrijd.

3 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 jun. 2010 - 22:05

omdat je al met reanimeren bezig bent, probeer het anders: 30 keer met je rechter voet hart massage geven en 2 keer in de mond blazen met een fietspomp. Misschien krijgt je hem aan het praat!!

Gelijkhebber
Gelijkhebber10 jun. 2010 - 22:05

Zeer overdreven en bovendien niet echt. Wel echt is dat Joden zich zorgen moeten maken. Hun gebedshuizen moeten al jaren worden beveiligd. Zo juist nog door Jaffe Vink in Buitenhof bevestigd. Joden kunnen zich in Amsterdam op straat niet meer als Jood manifesteren. Dat is de realiteit.

maccus
maccus10 jun. 2010 - 22:05

Kan iemand het partijprogramma van Milosevic even vertalen en vergelijken met dat van de PVV? Wat daar gebeurd is is nog veel relevanter, en bovendien nog veel recenter.

HenkJansen2
HenkJansen210 jun. 2010 - 22:05

Het etnisch registreren van mensen geeft alleen maar meer inzicht in onze statistieken. Je sekse, nationaliteit, geloof en inkomen is immers ook bekend bij de overheid. Ik denk dat wel meer mensen in ons land willen weten hoeveel etnische minderheden hier nu eigenlijk wonen. Waarom worden mensen meteen bang als ze "etnisch geregistreerd" staan? Zou het misschien toch zijn dat ze "bang" zijn dat hun etnische minderheid oververtegenwoordigd is in de verkeerde statistieken? Dit is immers wat Wilders wil weten, en meer niet.

1 Reactie
RICX1
RICX110 jun. 2010 - 22:05

Beste Henk, duidelijk dus dat jij geen allochtoon bent. Als het aan de PVV ligt is dit alleen maar het begin. Als dit eenmaal doorgevoerd is, is er geen terugdraaien meer mogelijk. Wat is dan het gevolg? Een echte tweederangs burgerschap voor de gelijken van Humberto? Het idee van een Jodenster komt wel erg dichtbij zo.

Dr.Piepie
Dr.Piepie10 jun. 2010 - 22:05

Ik vind ook dat Humberto Tan geregistreerd moet worden. Hij moet zo snel als mogelijk opgenomen in het Groot Register der Metroseksuelen. Een register van ijdele mannen. Tan verdiend zelfs een speciale registratie, sterretje voor BN-ers. En die krijgen dan aanbiedingen thuis, voor mooie pakken met bijpassende schoenen en ceintuur. Uiteraard moet Andries Knevel ook geregisteerd. Maar ik moet nog even nadenken over de categorie.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO10 jun. 2010 - 22:05

[...] Uiteraard moet Andries Knevel ook geregisteerd. Maar ik moet nog even nadenken over de categorie [...] Als een bible belt boy? :)