Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Ik weet waar Trumps lijken liggen, want ik heb ze begraven’

  •  
14-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
cohen
“Trump is een bedrieger, een leugenaar, een oplichter, een pestkop, een racist, een roofdier en een oplichter.” In het online gepubliceerde voorwoord van zijn in september te verschijnen boek over de Amerikaanse president, houdt diens voormalige advocaat Michael Cohen zich bepaald niet in.
De veroordeelde raadsman belooft in zijn boek uit de school te klappen over alle schimmige praktijken waarbij Trump was betrokken. “Ik weet waar Trumps lijken liggen, want ik was degene die ze heeft begraven”, schrijft hij.
“Ik heb ervoor gezorgd dat hij aannemers niet hoefde te betalen, ik heb namens hem zijn zakenpartners opgelicht, gelogen tegen zijn vrouw Melania om zijn huwelijkse ontrouw te verbergen, en iedereen geïntimideerd die een bedreiging vormde voor Trumps pogingen om macht te verwerven.”
Cohen belooft in zijn boek ook in te gaan op de samenspanning tussen de Trump-campagne en de Russen, al is hij in zijn voorwoord nog weinig concreet. Hoewel hij de samenwerking met de Russen omschrijft als “minder geavanceerd dan zijn tegenstanders vermoeden”, schrijft hij ook: “Het Mueller-onderzoek was geen heksenjacht.”
“Trump speelde vals bij de verkiezingen, met medeweten van de Russen”, aldus Cohen. “Trump heeft altijd alles – en ik bedoel echt alles – gedaan om te ‘winnen’: dat is altijd zijn businessmodel en manier van leven geweest.”
Cohen werd in 2018 tot drie jaar celstraf veroordeeld , onder meer voor belastingontduiking en voor het betalen van zwijggeld aan twee vrouwen, zodat ze tijdens de verkiezingscampagne hun mond zouden houden over hun seksuele escapades met Trump.
In mei van dit jaar werd Cohen vrijgelaten vanwege Covid-19. In juli werd hij opnieuw opgesloten, nadat hij had getwitterd dat hij bijna klaar was met zijn boek. De nieuwe detentie duurde maar kort: een rechter oordeelde dat Cohen was vastgezet als wraak voor zijn boek en gaf opdracht om hem vrij te laten.
Witte Huis-woordvoerder Brian Morgenstern heeft geen goed woord over voor het boek van Cohen. “Hij geeft zelf toe dat hij om de haverklap liegt, maar verwacht dat mensen hem nu wel geloven zodat hij zijn boeken kan verkopen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (47)

OlavM
OlavM16 aug. 2020 - 23:25

Geen twijfel aan dat Cohen kan aantonen dat Trump "een bedrieger, een leugenaar, een oplichter, een pestkop, een racist, een roofdier en een oplichter" is. Het is alleen een wat erg late bekering van deze advocaat. Doordat hij volop heeft meegewerkt aan Trumps praktijken zet hij zichzelf als weinig minder afschuwwekkend neer. Als hij eerder opening van zaken had gegeven, had hij betere diensten bewezen aan de Amerikaanse samenleving. Maar goed, beter laat dan nooit. Want echt álles moet uit de kast worden gehaald om hervrekiezing van het monster Trump te voorkómen. Een straatvechter die zelf alle mogelijke middelen te baat neemt. Nu is hij weer actief bezig om veel mensen het stemmen onmogelijk te maken, door het stemmen per post - een al heel lang bestaande, nooit bestreden mogelijkheid- zo veel mogelijk tegen te gaan houden, omdat hij denkt dat de Democraten daarvan meer voordeel zouden hebben dan de Republikeinen. Alles onder het mom: het zou "frauduleus" zijn. (Dit terwijl hij zélf in Florida stemmen per post heeft aangevraagd voor hem zelf en Melania).

Djennica
Djennica16 aug. 2020 - 7:44

Ah, de volgende Trump-insider die even alle 'beans gaat spillen' in een boek.

harmmeijer
harmmeijer15 aug. 2020 - 9:55

De kwaadaardigheid van het monster Trump kent geen grenzen. “De Democraten zijn ervan overtuigd dat de directeur van de posterijen, die in mei door Trump werd aangesteld, de vertraging expres verergert door bezuinigingsmaatregelen af te kondigen. Daardoor moeten postbodes zich bijvoorbeeld strikt aan hun werktijden houden in plaats dat ze blijven doorwerken totdat alle post bezorgd is.” https://nos.nl/artikel/2344146-obama-waarschuwt-snel-stemmen-per-post-want-trump-saboteert.html

2 Reacties
Reserve Bank
Reserve Bank15 aug. 2020 - 14:42

President Trump kan stemmen per post wel tegen willen houden omdat dat fraudegevoelig is maar daar heeft hij helemaal niets over te zeggen. Daar gaan de staten zelf over. Net zo min als hij er iets over te zeggen heeft of staten en/of burgemeesters racisme bestrijden in hun politiecorps en wat ze doen om te voorkomen dat hun kiezers besmet raken met corona.

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 aug. 2020 - 20:15

Yep en dus pakt hij de post office aan, want zo kan hij wel in de weg staan van eerlijke verkiezingen

Liquidfriend
Liquidfriend15 aug. 2020 - 8:57

Ik heb zo mijn twijfels over Cohen; een opportunist die even mee mocht rijden op het Trumptreintje en nu wel even gaat uitleggen hoe de politieke vork aan de steel zit. Vergis u niet, de Trumpcampagne naar het presidentschap werd al voor het Obama tijdperk voorbereid. Het is allemaal minder spontaan en roekeloos dan de pers doet voorkomen. Het Trumpbedrijf heeft een heel bataljon aan advocatenbureaus wat ingehuurd wordt voor van alles en nog wat, dat is typisch Amerikaans. De dossiers die Cohen kreeg toebedeeld vanuit de Trumptower hadden weinig juridische complexiteit. Cohen was een loopjongen, ingehuurd door Team Trump. Alle informatie uit zijn boek komt van wat hij heeft gehoord bij de koffieautomaat van het Trump secretariaat. Ik hoop dat die ie er nog een paar dollar aan verdient, verder zal de naam Michael Cohen verdampen in de krochten van de geschiedschrijving.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen16 aug. 2020 - 1:46

Vergis u niet, de Trumpcampagne naar het presidentschap werd al voor het Obama tijdperk voorbereid. Sterker nog, de hele campagne is voor het Obama tijdperk gevoerd! En Cohen was al ver voor de campagne T.'s bully.

P Haan
P Haan15 aug. 2020 - 7:24

Als er iets is waar Trump nooit geheimzinnig over heeft gedaan, is het over hoe ver hij bereid is om te gaan om dingen voor elkaar te krijgen. Zijn 'Art of the deal' uit 1987 beschrijft zo'n beetje in detail alles wat we de afgelopen paar jaar gezien hebben. Daarom verbaast de ophef me nog steeds, het komt nou niet echt als een verrassing. "I like to think that I have that instinct. That's why I don't hire a lot of number-crunchers, and I don't trust fancy marketing surveys. I do my own surveys and draw my own conclusions." Ik heb toch nog genoeg vertrouwen in het Amerikaanse rechtssysteem om er van uit te gaan dat strafbare feiten gewoon vervolgd en bestraft worden. Zeker met de hoeveelheid mensen die op zijn bloed uit is. De logische conclusie moet dan zijn dat er geen strafbare feiten te vinden zijn. Laakbaar, zeker. Onverwacht, ongewoon en ga maar door? Daar ben ik van overtuigd. Maar ze hebben heel diep gegraven en eigenlijk niks kunnen vinden. Zijn reactie is door hem zelf in 1987 alvast opgeschreven: "In most cases I'm very easy to get along with. I'm very good to people who are good to me. But when people treat me badly or unfairly or try to take advantage of me, my general attitude, all my life, has been to fight back very hard." Eentje toe dan? Voor mij is de grootste dreiging het ontbreken van overzicht. Hij heeft zich de meest vredelievende president van de VS ooit getoond, en heeft geen enkele vorm van interesse om elke negatief persbericht uit de krant te verjagen door een oorlog te starten. America first heeft meer om het lijf dan ik in eerste instantie verwacht had. Maar een hoop van die oorlogen hadden toch wel een reden. En wat de gevolgen van het Amerikaanse terugtrekken gaan worden? Dat zal de tijd leren. Vacuum moet gevuld worden. "Money was never a big motivation for me, except as a way to keep score. The real excitement is playing the game." Teksten uit The Art of the deal, Trump 1987.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen15 aug. 2020 - 20:26

De logische conclusie moet dan zijn dat er geen strafbare feiten te vinden zijn. Nee, dat moet helemaal niet. https://theintercept.com/2019/12/19/a-z-trump-impeachment/ En deze wist ik nog niet: The very first article of impeachment against Nixon accused him of “making or causing to be made false or misleading public statements for the purpose of deceiving the people of the United States.” Die zijn er bij T toch ook wel wat te vinden.

Sonic2
Sonic214 aug. 2020 - 21:21

Ik geloof Cohen. Net als dat Floyd Landis en Tyler Hamilton eigenlijk los van hun eerste leugen over hun doping gebruik altijd de waarheid hebben verteld. Zeker over Armstrong. Cohen zijn taak was nu eenmaal om als "fixer" van Trump alles onder de tafel te houden. Om dingen stil te houden. Je zag het ook aan Trump. Alles doen om Cohen in diskrediet te brengen. Dat had slechts 1 doel. Hem ongeloofwaardig maken. Want Trump is eerlijk en Cohen is oneerlijk. De media liegt en Trump niet. Dus dan is het voor de Trump aanhangers weer duidelijk.

1 Reactie
Grozny
Grozny15 aug. 2020 - 6:16

Als hij zo geloofwaardig is, waarom had hij dan niet al dit verteld tijdens zijn impeachment verhoor. Hij kon toen alles vertellen? Trump en Cohen zijn beide pathologische leugenaren die alles doen om er zelf beter uit te komen.

Handige harry
Handige harry14 aug. 2020 - 20:23

Trump is ook al ben je geen Democraat gewoon een slecht mens. Ik neig normaal meer naar de republikeinen, al weet ik er niet genoeg van om te weten op wie ik zou stemmen. Toch een vreemde gedachte. Zowel Trump als Clinton in de lolita express

Harba Lorifa2
Harba Lorifa214 aug. 2020 - 15:39

Ik dacht dat in de USA de 'lawyer-client confidentiality' bij de wet was vastgelegd. Indien ik me daarin niet vergis, zou dat nogal een ernstige consequentie voor Cohen kunnen hebben. Misschien dat iemand hier daar meer vanaf weet. Ondertussen wacht ik af wat voor onthullingen er allemaal zullen komen. Voor de verkiezingen maakt t voor mij echter niets uit. Ik vind beide kandidaten niet goed. Zelfs de Democrats zijn rechtser dan de VVD.

1 Reactie
schylger
schylger15 aug. 2020 - 9:34

Ik vind het een leuke, het is de vraag of deze handelingen onder de werkzaamheden van een jurist vallen. Uiteindelijk vind ik het vooral jammer dat deze man heeft besloten dat het in zo'n laatste moment boek moet gebeuren, die informatie had allang naar buiten moeten komen en op waarheid beoordeeld.

Rechtse Bal5
Rechtse Bal514 aug. 2020 - 14:58

alles wat uit de duim en put gezogen kan worden is nu wel gebeurd. Het verdienmodel raakt uitgeput. Wie in shemelsnaam koopt dergelijke drek, of is het om de kaft te doen als kinderlijke demonstratie in de boekenkast ?

2 Reacties
Vrije Geluiden
Vrije Geluiden15 aug. 2020 - 0:46

Nou, ik denk dat iemand zoals jij daar best wel wat opzien mee zou kunnen baren.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 aug. 2020 - 9:21

Ik zit even te wachten op uw bewijzen. Ik zie alleen maar een "nietes". Dat is niet voldoende. voor de draad met de onderbouwing van uw mening.

Le Chat Botté
Le Chat Botté14 aug. 2020 - 14:05

Genoeg geluld. Trump's primatengedrag is inmiddels het verdienmodel van diverse afvalligen geworden. Het resultaat: alweer een boek dat met veel bombarie en tromgeroffel roept dat T. een volstrekt chaotische, door zijn natuur en opvoeding sluwe misogyne psychopaat is. Dat weten we allang en voor wie het niet weet: dan wil je gewoon niet. Het wordt nu eindelijk de hoogste tijd dat al dat 'benoemen' (een woord voor onderontwikkelde sukkels die hun eigen zinloosheid kostte wat kost 'moeten kunnen' etaleren) ertoe leidt dat T. gehuld in dwangbuis afgevoerd wordt uit het Witte Huis en - met zijn getrouwe ja-knikkers - definitief achter de tralies verdwijnt. Make it happen!

jantje
jantje14 aug. 2020 - 11:21

Hij mag wel uitkijken met wat hij allemaal naar voren brengt .. Er staat al geschreven dat Trump er echt alles voor over heeft om weer de verkiezingen te winnen.. We weten allemaal, een ongeluk zit in een klein hoekje..

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 aug. 2020 - 11:21

Het Trumpkamp heeft als tegenaanval weer een oude koe uit de sloot gehaald, Obama én Biden die opdracht gaven de Trumpcampagne af te luisteren vanwege vermoedens van Russische inmenging. Opvallend is dat Trump daarbij wordt geholpen door Ken Starr, die eerder de aanklager van de Clintons was bij een vermeend vastgoed schandaal. Toen die aanklacht ongegrond werd verklaard betaalde hij de ambitieuze ambtenaar Linda Tripp om zich in te nestelen in de directe omgeving van Clinton. Daar stuitte zij op een niets vermoedend en tamelijk onschuldige stagiaire die dacht in Tripp een luisterend oor te vinden voor haar spannende Witte Huis avonturen. Want er moest hoe dan ook iets gevonden worden. Starr zelf moest in 2016 aftreden als hoofd van een universiteit omdat hij een verkrachtingszaak had geprobeerd onder het kleed te vegen. En alsof het niet nog erger kan, werkt Starr in deze zaak samen met Alan Derschowitz. Zowel Derschowitz als Starr maakten in 2008 deel uit van het team verdedigers van de miljardair Jeffrey Epstein tegen seksueel misbruik van minderjarigen. Derschowitz ligt zelf onder vuur vanwege aanhoudende beschuldigingen van een van Epsteins slachtoffers dat de man haar had verkracht. Een lekker stel dus. Om het geheel nog verdachter te maken ontsloeg Trump in juni hoofdonderzoeker Berman van het district New York die belast was met het onderzoek naar de Trump- en de Epsteinconnecties. Blijkbaar zat daar een overlap. En met iedere ontkenning van het WH dat het ontslag niets met die zaken te maken had is het vermoeden dat er wel degelijk een connectie was sterker geworden. Er is dus een directe relatie tussen Trump, zijn advocaten en Epstein. En om weer terug bij Cohen te komen, Cohen kent de mensen die in die netwerken zitten.

4 Reacties
Reserve Bank
Reserve Bank14 aug. 2020 - 12:24

En nu maar hopen dat er met Cohen ook eindelijk iemand is opgestaan die niet alleen met zieke verdachtmakingen komt maar ook met bewijzen die standhouden.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden15 aug. 2020 - 0:54

Over welke "zieke verdachtmakingen" heb je het nou? Hebben de fake-media weer eens fake-nieuws gepubliceerd, zoals gisteren, eergisteren, de dag voor eergisteren en de dag vóór..., nou ja..., enz?

Recht door Zee
Recht door Zee15 aug. 2020 - 8:51

Behalve dat er documenten naar boven zijn gekomen waaruit duidelijk blijkt dat Trump wel degelijk is afgeluisterd door de vorige administratie......

stokkickhuysen
stokkickhuysen16 aug. 2020 - 1:51

@Rechtdoor 'administratie' is een te brede term hier. Wie heeft waarom afgeluisterd, daar gaat het om. Lees het Mueller rapport

Joop den Uil
Joop den Uil14 aug. 2020 - 10:57

nog tot november de tijd om te scoren; maakt niet uit wat je schrijft als het maar vuil is en in de media komt. Na november is deze markt opgedroogd.

4 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot14 aug. 2020 - 11:35

'maakt niet uit wat je schrijft als het maar vuil is en in de media komt' Een treffende beschrijving van het motto van Trump!!

axetothehead
axetothehead14 aug. 2020 - 11:46

Daar ben ik nog niet zo zeker van, Trump geeft zich niet zomaar gewonnen. Daarnaast wekt Biden ook niet bepaald vertrouwen op.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden15 aug. 2020 - 0:59

Joop den Uil: " Na november is deze markt opgedroogd." Daar ben ik nog niet zo zeker van. We zullen op zijn minst tot 20 januari moeten blijven hopen dat de boel heel blijft. En als hij dan zo nodig toch nog de boel wil afbreken, dat hij dat dan wel thuis doet en niet in het buitenland.

stokkickhuysen
stokkickhuysen16 aug. 2020 - 1:52

@Joe Dus jij denkt dat T kan schrijven?

Kuifje3
Kuifje314 aug. 2020 - 10:21

Hij zal wel flink incasseren voor zijn boek.

3 Reacties
badgast
badgast14 aug. 2020 - 11:16

En dus?

Kuifje3
Kuifje314 aug. 2020 - 16:14

@badgast: wat denkt u zelf?

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2020 - 20:10

@Kapje Nee, de vraag is: wat denk jij zelf? Ik denk dat hij flink zal incasseren voor dit boek. En hopelijk T ook door dit boek.

Leyo
Leyo14 aug. 2020 - 10:00

Daar is Rutte en zijn "dwangarbeiders" een boy-scout bij.

prgrssf
prgrssf14 aug. 2020 - 9:07

Donald Trump is een voorbeeld voor velen.

Markzelluf
Markzelluf14 aug. 2020 - 9:05

Laten we wel wezen: of het nu waar is of niet, de karakteristieken die Cohen van Trump schetst, worden breed gedeeld, maar dat was ook al het geval VOOR de vorige verkiezingen. En toch stemden enorme aantallen op hem. Wat zegt dat? In elk geval dat ze liever een blaaskakende leugenaar hebben dan Hillary Clinton. Liever iemand die - hoe onrealistisch ook - ze iets van trots en hoop zou kunnen geven dan iemand die hen voor deplorables uitmaakt. De vraag is nu: kan de hoogbejaarde Biden de strijd met Trump wel winnen? Maar ook: hoe kan het dat zo’n rijk land met zoveel zeer intelligente en innovatieve mensen het voor elkaar krijgen dat dit de twee overgebleven kandidaten zijn?

5 Reacties
badgast
badgast14 aug. 2020 - 11:20

De hoogbejaarde Joe Biden is minder dan vier jaar ouder dan Donald Trump. Er zijn mensen die voor hun vijftigste dement raken. Er zijn mensen die in de negentig nog scherp genoeg zijn om bedrijven te leiden. Denk aan Waren Buffet. Denk aan wijlen Rep. Cummings. Wat Trump ongeschikt maakt is niet zijn fysieke leeftijd.

Elias Unique
Elias Unique14 aug. 2020 - 12:00

@Markzelluf: Die laatste vraag is inderdaad wel interessant. Ik kan wel een poging doen om die te beantwoorden, maar wat denk je zelf?

Markzelluf
Markzelluf14 aug. 2020 - 13:06

Badgast, Biden zal 78 zijn als hij aan zijn termijn kan beginnen. In Nederland hanteren we bijvoorbeeld voor rechters een leeftijdsgrens van 70. Daarna vinden we het niet meer verantwoord belangrijke beslissingen te laten nemen.

Markzelluf
Markzelluf14 aug. 2020 - 13:11

Elias, ik weet het echt niet. Geld kan het niet helemaal verklaren: Bloomberg - erg rijk - werd snel afgeserveerd. Het is ook niet zo dat alleen heel oude mensen in de race zijn of gekozen worden; Clinton en Obama waren beduidend jonger. Het hebben van een netwerk binnen de partij speelt een rol, maar Trump was/is buitenstaander. Nee, de goede ideeen moeten van jou komen????

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2020 - 13:35

Dat heb ik me ook afgevraagd. Ik denk dat dat komt vanwege het feit dat de presidentskandidaat (zowel voor Reps and Dems) een compromis is. De Dems hebben mensen van free healthcare, free schools, fogivve student debts, tot aan mensen die bijna niet van Reps zijn te onderscheiden. Om dan iemand te vinden waar al deze groepen zich achter kunnen scharen is lastig. Zelfs de inleidende beschietingen van AOC ovef haar grotere doelen (bijv New Green Deal) een paar jaar terug dreef de conservatieve vleugel in de armen van de Reps.

MrIvez
MrIvez14 aug. 2020 - 9:03

Ironisch dit soort figuren eerst volledig achter zijn eigen beleid staan en wanneer het hem niet uitkomt 180 graden draaien om er ook nog geld aan te verdienen. Ja Trump zal alles doen om te winnen, dat is al vrij grimmig, maar deze man doet blijkbaar alles om geld te verdienen, hij is geen haar beter.

2 Reacties
Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg14 aug. 2020 - 11:55

Ik vind dit wel hard geoordeeld. Natuurlijk: hoge bomen vangen veel wind, en dus kan hij excht wel wat snoeven verwachten. Maar deze man is door zijn eigen blindheid voor het psychopathische karakter van Trump, wel zo'n beetje alles kwijtgeraakt. En hij waarschuwt voor het gevaar. Wie ooit met psychopathie geconfronteerd is in zijn leven weet hoe het komt dat mensen bijkans gehypnotiseerd worden door dit soort figuren, hoe groot het gevaar is, en hoezeer mensen de impact van psychopathie op de omgeving niet willen geloven. Welnu: het is het Kwaad. En in 'de duivel doet de wereld geloven dat hij niet bestaat', schuilt daarom een lugubere waarheid.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden14 aug. 2020 - 13:24

Hanneke Kouwenberg: "Welnu: het is het Kwaad. En in ‘de duivel doet de wereld geloven dat hij niet bestaat’, schuilt daarom een lugubere waarheid." En een hoop bijgeloof, want het gaat natuurlijk gewoon om geld en macht en geld en macht zijn gewoonlijk juist het uithangbord van succes in onze maatschappij.

Frits Frotlip
Frits Frotlip14 aug. 2020 - 7:56

Zal andermaal met een sisser aflopen, zoals iedere keer.

2 Reacties
Zandb
Zandb14 aug. 2020 - 8:06

Frits Dat zal dan wel. Maar moeten we daar dan blij mee zijn?

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2020 - 13:39

Me dunkt, hij is impeached vanwege zijn aanhoudend corrumperend gedrag, dat zou ik geen sisser willen noemen.