Joop

‘Ik snap’ is het nieuwe fuck you

  •  
07-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
ANP-424842379
Bovendien snappen politici en hun adviseurs niets van wat een boetiekhouder of een kroegbaas dezer dagen overkomt
Deze zondag vloeiden de politici weer over van begrip. Zowel bij WNL op Zondag als in Buitenhof snapten zij de frustraties en het ongeduld. Bij iedereen die op het Binnenhof en in het OMT iets voorstelt liggen die uitdrukkingen in de mond bestorven: “Ik snap de zorgen van de kleine ondernemers”, “Ik begrijp hoe een  jongere zich moet voelen”. Daarna volgen wat onze oosterburen in een ander tijdsgewricht “ Durchhalteparole noemden”. Wij moeten nog even volhouden. De tanden op elkaar met  zijn allen. Tenslotte heeft dat communicatiewonder van de RIVM, Jaap van Delden beloofd dat we allemaal voor 1 juli in ieder geval een éérste prik in onze mik hebben, althans  als de beloofde bestellingen vaccin inderdaad volledig en op tijd worden geleverd.
De conclusie is niet te vermijden. Uit de mond van ministers, Kamerleden, virologen, microbiologen, artsen en aanverwante experts zijn het “Ik begrijp” en “Ik snap” het nieuwe fuck you. Zoek het zelf maar uit.
Bovendien snappen politici en hun adviseurs niets van wat een kleine ondernemer zoals een boetiekhouder of een kroegbaas dezer dagen overkomt. Dat zou pas gebeuren als die politici en hun adviseurs met onmiddellijke ingang 80% op hun netto inkomen werden gekort.
“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”, zei Johan Cruijff. Inderdaad. En je hebt de gevolgen van je beleid pas door als je ze zélf voelt.
I understand just how you feel. Freddy and the Dreamers:
Geen video? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Voor het overige ben ik van mening dat de toeslagenaffaire niet uit de publieke aandacht mag verdwijnen. En de zaak met het Groninger aardgas evenmin.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (42)

stokkickhuysen
stokkickhuysen8 mrt. 2021 - 19:07

Ik ben me door Christopher Lasch's 'The revolte of the Elites' aan het worstelen. Hij wijt het grote verschil tussen vertegenwoordigde en vertegenwoordiger aan de meritocratie (de 'getalenteerden van de arbeidersklasse gaan doorleren, en hebben opeens meer mert de bovenlaag dan met de onderlaag die ze vertegenwoordigen. Een aantal interessante observaties, maar helaas, geen oplossingen.

CharlesdeValois
CharlesdeValois8 mrt. 2021 - 9:26

Gelukkig is er uiteindelijk altijd bijstand.

2 Reacties
Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart8 mrt. 2021 - 9:47

Wakker worden!

LaBou
LaBou 8 mrt. 2021 - 11:51

Waar en welke?

Buitenstaander
Buitenstaander8 mrt. 2021 - 7:59

Mooi onderwerp Han, misschien ook nog leuk om een artikel te wijden aan 'eerlijk', ook zo'n modewoord in de verkiezingen, en dan blijven raden wat eerlijk dan is. En het verwarren van 'voor je uit dromen' met 'visie'

sjaak5
sjaak57 mrt. 2021 - 22:24

Politici en ondernemers. Ik zie niet zo heel veel verschil. Ze verkopen je iets met hun mooipraterij. Later blijkt het gebakken lucht.

Colin van Rooijen
Colin van Rooijen7 mrt. 2021 - 22:00

Mij is hiermee niet echt duidelijk wat meneer van der Horst met dat naar zijn ervaren duidelijk niet meer dan geveinsde invoelen van beleidsmakers, samen met de hen in adviezen bijstaande geleerden van het OMT, naar meer dan anderen door de lockdown getroffen burgers, hen dan precies verwijt of wat hij anders zou willen zien. Versoepelingen verdergaand dan de afgekondigde zoals steeds meer Nederlanders wensen? Of iets anders?

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen8 mrt. 2021 - 15:18

Iets anders. Geld voor hen die het moeilijk hebben, te financieren door verhoging van het 52% tarief voor inkomen boven de 100,000 tot 65%, de speciale Coronatax, zodra we Corona onder de knie hebben. Als Conora voorbij is, kunnen we de totale schade bepalen en dan kunnen we die schade gaan verhalen op de hoge inkomens en dat deel van het bedrijfsleven dat de grote steunbedragen heeft gekregen. Maar daar gaathan's column niet over, die gaat over de 'code' in de woorden die politici gebruiken. En voor politici is dat een doodzonde, omdat zij het volk representeren.

Sonic2
Sonic27 mrt. 2021 - 19:20

Ik verwacht niet dat peilingen er 50 of 75 % naast zitten. Het Corona beleid( voor zover je in verleden tijd kan spreken) was democratisch. Een overgrote meerderheid stond in de eerste golf achter Rutte. Wilders en Baudet wilde een STRENGERE lockdown. Dat vertelt Baudet er nu nooit meer bij. Waar hij een jaar geleden rond deze tijd stond. Ook in het najaar wilde de meeste mensen een strenger beleid. En het logische gevolg daarvan is dat je inderdaad vanaf het najaar tot diep in Maart in een lockdown zit. Als de pandemie er een jaar eerder was geweest dan hadden we pas in April naar de kapper gemogen. In December kon het iedereen hier niet streng genoeg zijn. Nu een week of 8 a 10 later moet alles weer open. Virologen krijgen overal een podium. Uiteindelijk kunnen we allemaal Rutte, De Jonge en de media de schuld geven.

2 Reacties
RaymondenJoop
RaymondenJoop7 mrt. 2021 - 21:25

Beste Sonic, Het gaat om het anticiperen op wat je weet en nieuwe kennis die je vergaard. De samenstelling vh OMT deugt niet, de visies en het tegengeluid cq alternatief is te beperkt en de overheid is te rigide. Daarmee is de logica vh beleid ver te zoeken op z’n tijd. Resultaat: een failliete horeca en middenstand. Van aerosolen tot hooikoorts en seizoensinvloeden tot doden agv uitgestelde zorg. Het blijft onduidelijk en alle deskundigen roepen wat, terwijl de info er wel is.

Sonic2
Sonic28 mrt. 2021 - 12:22

@ Raymondenjoop Erg goed verhaal. En dat meen ik ook volledig. Je doet het alleen als politicus nooit goed. En ik praat ook als stuurlui aan wal. We hadden ook alles in Januari open kunnen gooien en dan had Rutte weer bloed aan zijn handen gehad. En dan hadden Wilders en Baudet en ook Marijnissen weer lopen krijsen. Dit virus is onvoorspelbaar. Het is een virus wat exponentieel groeit. En de Britse mutant valt tot nu toe mee. Qua groei. Het is kiezen tussen een stukke horeca en kwetsbare mensen die het leven verliezen. Ik zou nu niet aan de knoppen willen zitten. En de makkelijkste weg is alles neersabelen. En beweren dat Rutte te veel heeft weg bezuinigd. Over tekort aan mondkapjes en IC capaciteit heb ik niemand in 2019 gehoord. Maar iedereen zijn mening.

Fredje3
Fredje37 mrt. 2021 - 17:43

@Han, kom op. Je bent intelligenter dan dat. Je weet dat politici maar 1 ding snappen en dat is IK. Al het andere is ze aangeleerd om uit te spreken, maar zeker niet om te begrijpen.

2 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander8 mrt. 2021 - 8:01

@Fredje Axh ja, de mens eigen, dat IK. Net als velen hier, vooral denken over 'oplossingen' die geld van anderen naar hen laten toestromen. Net mensen zijn we.

stokkickhuysen
stokkickhuysen8 mrt. 2021 - 17:02

@Norm 'die geld van anderen naar hen laten toestromen' Nee, die mijn geld (en dat van anderen) naar anderen laten stromen. Ga nou niet jouw manier van denken op anderen projecteren. Jij bent van de ikke,ikke, ikke?

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart7 mrt. 2021 - 17:27

De stukjes van HvdH wasemen een zekere mate van 'berustende wanhoop' uit, als ze over covid-19 gaan. Ik heb geen idee wat ik ermee moet. Dat medelijden met kroegbaas en boektiekhouder is niet verkeerd, alhoewel dat hardleerse VVD-spul - die grutters en schrapers en oplichters - zelf altijd de eerste is die met de vingertjes wijst .. Zeuren en steen-en-been-klagen dat is wat ze doen, da's hun raison d'etre, althans volgens die MKB-voorzitter, en daar gaan ze ook in deze crisis hartstochtelijk mee door ... Afijn, quiet desperation, het is een modus van zijn. (Ik mijd kroegen en boetieks als melaatsen, dus ik ben niet vrij van vooroordeel, hier. Maar zonder vooroordeel is het kwaad kersen eten, dan moet je elke keer weer opnieuw bewijzen dat de zwaartekracht (wel/niet) omgekeerd evenredig is aan de massa. Nee, met vooroordelen snijdt je bochten af, en ben je sneller thuis).

1 Reactie
Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart7 mrt. 2021 - 18:54

..snijd je...

Joop den Uil
Joop den Uil7 mrt. 2021 - 17:08

verdraaid scherp Han; het was me ook al opgevallen maar kon het niet goed plaatsen . Nu wel. Geen praatje is voor mij in toekomst nog hetzelfde ... dat wordt turven Wellicht kan er een commissie opgesteld worden die rode en gele kaarten uitdeelt aan politici met platitudes. Bovenaan in ieder geval weer die Kaag en Hoekie op de 2e plek als runner up. Marskramers zijn het ; garantie voor hun babbels en waren tot de dorpsgrens als ze weer verder trokken

Poeha
Poeha7 mrt. 2021 - 16:57

Wat een gezeur. Nederland staat in de top 10 ter wereld van uitgaven om de economie te redden! https://www.welingelichtekringen.nl/economie/1758599/corona-steunpakketten-welke-landen-geven-het-meeste-geld-uit-om-de-economie-te-redden.html De lonen worden Nagenoeg volledig door de overheid overgenomen, de omzetderving wordt flink gecompenseerd, etc. Het aantal faillissementen is lager dan ooit. Daarnaast is de verwachting dat 1 juli iedereen een prik heeft gehad. Top.

1 Reactie
Franciscus Borghwerf
Franciscus Borghwerf8 mrt. 2021 - 8:28

U bent geen ondernemer neem ik aan? De theorie klopt, de praktijk is dat slechts een fractie van de daadwerkelijke kisten worden vergoedt. Als de steunpakketten straks ophouden zal de gigantische verborgen werkloosheid blijken en gaan er faillisementen volgen. De voorstanders van dit beleid zijn vooral mensen die de 25e automatisch hun loon of uitkering krijgen: politici, journalisten, talkshowhosts, pensionado’s en dergelijke. Als die mensen ook een substantieel deel van hun inkomen moesten inleveren praatten ze wel anders.

Bert de Vries
Bert de Vries7 mrt. 2021 - 16:23

Je hoort mevrouw Kaag spreken en je weet dat zij de gemiddelde Nederlander niet bereikt. Je hoort Grapperhaus spreken en je weet dat hij niemand beteikt. Je hoort Hoekstra spreken en je weet dat hij buiten de samenleving staat. Je hoort Mark Rutte spreken en je weet dat hij een cursus heeft gevolgd. Politicus is een beroep geworden waarvoor je opleidingen kunt volgen. Opleiding is iets anders dan ervaring. In dit geval is opleiding hetzelfde als training in manipulatievaardigheid. Het zal niet anders worden.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin7 mrt. 2021 - 21:15

Inderdaad, manipulatievaardigheid! Retoriek en spin.

LBNB
LBNB7 mrt. 2021 - 16:17

Het is gewoon een misdaad wat deze ondernemers aan is gedaan. Honderd procent compensatie of gewoon open.

5 Reacties
Sonic2
Sonic27 mrt. 2021 - 19:11

De ondernemers weten nu hoe mensen met een uitkering, toeslagenouders zich voelen. Veel ondernemers hebben niets anders gedaan als dedain hebben voor mensen die PECH hebben in het leven. En met pech bedoel ik ook mensen die niet met een vijfvoudige dwarslaesie in een rol stoel zitten. Vreselijk inderdaad. Het lot van ondernemers, maar laat 1 ding voor hun een les zijn. Wat minder schelden op mensen die het niet getroffen hebben, want pech kan u ook overkomen. Natuurlijk is het virus rot voor hun. De lockdown is dat ook. Kappen met die totale achterlijke Stalinistische maatregelen in de Bijstand, WIA en Wajong. Groot excuus maken naar de mensen die uitkeringen hebben ontvangen. Kappen met die totale door neoliberaal rechts opgedrongen beleid. Weer terug naar een menselijk en sociale zekerheid. Waar rechts en ultra rechts met hun mega afbraak beleid maar met hun poten van af moeten blijven. En "linkse hervormers" ook. Ik heb medelijden met ondernemers. Maar laat ze eens wat minder schelden op mensen die afhankelijk zijn van de overheid.

poeslief
poeslief7 mrt. 2021 - 22:07

@Sonic de meeste ondernemers zijn niet rijk en al helemaal niet schatje hemelrijk. Mijn arbeidsongeschiktheidsuitkering wordt door ondernemers en hun personeel opgebracht net als alle salarissen van politici en ambtenaren. Op dit stuk toon jij je giga wereldvreemd en nog erger dan dat laat jij weer eens jouw absolute voorkeur zien voor absoluut groepsdenken. Jij beseft niet dat mensen gedefinieerd worden door hun karakter; volgens jou bepalen etiketjes - zoals huidskleur, sekse, seksuele voorkeur, inkomen/bezit, wel of geen religie en per religie een ander beleid - wie iemand is en dat soort walgelijke (neo)nazi onzin daarvan wist ik als heel jong kind - dankzij een heel schizofrene jeugd o.a. - al van dat daar geen bal van klopt en dat dit nimmer zo is. In iedere (referentie)groep ongeacht welke neemt het aantal klootzakken en klootzakinnen toe naarmate de groep groeit en alle andere archetypes idem dito. Zou fijn zijn als wij met zijn allen op joop.nl het goede voorbeeld zouden gaan geven Sonic. Ik ben voor en jij? ps. de nazi's en de rechtsfacisten deden ook aan dit soort absoluut groepsdenken net als ieder totalitair regime. Jij bedient je er evenzo constant van maat, je bent geen haar beter op dat vlak.

Franciscus Borghwerf
Franciscus Borghwerf8 mrt. 2021 - 8:32

@Sonic Pech hebben is iets anders dan door de overheid voor de bus worden gegooid. Verder proef ik veel frustratie bij u. Het zou beter zijn dit te uitten bij diegene die daar verantwoordelijk voor is in plaats van alle ondernemers op een hoop te gooien.

LBNB
LBNB8 mrt. 2021 - 9:30

@Sonic [De ondernemers weten nu hoe mensen met een uitkering, toeslagenouders zich voelen. Veel ondernemers hebben niets anders gedaan als dedain hebben voor mensen die PECH hebben in het leven. En met pech bedoel ik ook mensen die niet met een vijfvoudige dwarslaesie in een rol stoel zitten. ] De meerderheid van de ondernemers die door de regering , zonder geldige argumenten, gesloopt zijn en nog steeds worden komen uit o.a de horeca, retailsector en evenementenbranche. Dit zijn mensen die het, over het algemeen, niet heel rijk zijn. [Vreselijk inderdaad. Het lot van ondernemers, maar laat 1 ding voor hun een les zijn. Wat minder schelden op mensen die het niet getroffen hebben, want pech kan u ook overkomen. Natuurlijk is het virus rot voor hun. De lockdown is dat ook. ] Maar de ondernemers worden, net als de toeslagenouders, zonder geldige reden kapot gemaakt. Dit is ongekend onrecht en moet in beide gevallen bestreden worden. Niet het virus sloopt deze ondernemingen, maar regeringen die draconisch ingrijpen. [Weer terug naar een menselijk en sociale zekerheid. Waar rechts en ultra rechts met hun mega afbraak beleid maar met hun poten van af moeten blijven. En “linkse hervormers” ook. Ik heb medelijden met ondernemers. Maar laat ze eens wat minder schelden op mensen die afhankelijk zijn van de overheid.] Met de eerste drie zinnen ben ik het volledig eens. Over de vierde zin kan ik niet echt een oordeel vellen.

Sonic2
Sonic28 mrt. 2021 - 12:15

@ Poeslief Laat nu een keer( net als een aantal andere hier) uw volstrekt niet op feiten gebaseerde persoonlijke weerzin tegen mij eens varen. En kijk eens OBJECTIEF naar wat ik te zeggen heb. In plaats van altijd maar dat intens zielige gebash. Op niets af. Voor de rest bestrijdt ik hier de fascisten en rechts nationalisten. U doet niets. Nog nooit een fatsoenlijk weerwoord op al die complot denk bagger van Baudet gelezen van u. Maar wel laf mij bashen. U denkt dat u scoort, maar het is laf en oppervlakkig. En voor de rest weten ondernemers nu in welke situatie mensen met een uitkering of toeslag zitten. En voor de rest betalen we allemaal wel belasting voor iets waar we nu niet direct gebruik van maken. Voor de rest klopt je betoog voor geen ene meter. Want u heeft de totaal dwaze gedachte dat belasting betaling vrijwillig is. Het betalen van belasting is niet vrijwillig. U voelt zich daarom misplaatst schuldig tegen ondernemers. Ondernemers gaan ondernemen om heel veel dingen, maar niet zozeer om de maatschappij overeind te houden. Meer op winst te maken of om zich te ontwikkelen. Of omdat ze een ergens met hun motivatie heen moeten. Zou een leuk experiment zijn. Kijken hoeveel ondernemers vrijwillig belasting gaan betalen. Zou uw betoog nog verder over te halen. @Franciscus Borghwerf Fatsoenlijke reageerders hier weten dat ik niet gefrustreerd ben. Als het aan u ligt, mag iedereen me hier van alles verwijten( op de meest grove en onbeschofte toon) en mag ik dus geen weerwoord leveren. Poeslief verwijt me dezelfde denk methodes als rechts fascisten. En als ik daar dan op reageer dan ben ik gefrustreerd? Dat ben ik niet, maar ik ben wel klaar met hoe slecht ik hier wordt neergezet door een aantal mensen. En hoe een doodnormale alinea weer eens uit hun verband wordt gerukt. Ook ondernemers hebben pech ja. Ook je goedlopende restaurant kan dicht gaan. Het zou ze sieren eens heel erg anders tegen sociale zekerheid aan te kijken. En dat geldt niet voor de ondernemers die geen dedain hebben, maar wel voor degene die dat wel hebben. @ LBNB U moet wat minder naar Baudet luisteren. Ik vind het een goedkoop en makkelijk verhaal van u. Laten we er een willekeurige dag in volledige lockdown in Januari uitpakken. Op 22 Januari waren er 5406 besmettingen. Misschien waren het er ook 5406 geweest met de kappers, horeca, winkels open. Misschien waren het er 7500 geweest. Misschien waren het er 10000 geweest. Misschien waren het er 15.000 geweest. Wellicht hadden we het dan ook gered met de IC capaciteit. Met die compensatie heeft u wellicht wel een punt. En daar heeft u wel een goed punt. Maar u moet dan met gewoon open eens het eerlijk verhaal gaan vertellen. Leugenaar Baudet en van Haga moeten dat OOK eens gaan doen. Dat open gooien ook duizenden doden tot gevolg kan hebben. Een ziekenhuis zorg die implodeert. Dat zult u wel bangmakerij gaan noemen, maar op een gegeven moment is het niet meer houdbaar. Ook alles gewoon open laten heeft enorme gevolgen. Personeel wat ziek is. Al dan niet zorgpersoneel. Makkelijk scoren dus. Ik had u wat hoger ingeschat als dit soort gemakkelijk scoren. Sorry.

WeesGeenKees
WeesGeenKees7 mrt. 2021 - 16:10

Ze hebben werkelijk geen idee hoe het is om als kleine ondernemer al maanden geen oog dicht te doen, al je spaargeld er doorheen gejaagd te hebben, om je pensioen opgesoepeerd te hebben, je huis verkocht te hebben..... Ik ken er velen in mijn omgeving. En voor juli iedereen de eerste prik gehad? Ik heb 34 jaar op medische research laboratoria gewerkt en weet als geen ander hoe uitgebreid nieuwe medicijnen en vaccins getest (horen te!) worden. Dat is nu dus overgeslagen door alle farmaceutische bedrijven die een corona-vaccin ontwikkeld hebben. Suc6 met je vaccinatie maar deze jongen neemt 'm dus ECHT niet! Mijn zussen, schoonzus en zwager die nog wel in de Gezondheidszorg werken ook niet en zo ken ik nog veel meer ziekenhuismedewerkers die 'm ook absoluut niet nemen!

8 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter7 mrt. 2021 - 17:22

Ik ken veel verpleegkundigen waaronder die op het ic werken die hem wel hebben genomen zo ook veel artsen , meer dan 80% die in de zorg werkzaam zijn staan er positief tegenover . Hoop voor je dat je het virus niet tot je krijgt dan piep je wel anders ....

HappyBuddha
HappyBuddha7 mrt. 2021 - 17:27

deze jongen neemt ‘m dus ECHT niet! Mijn zussen, schoonzus en zwager die nog wel in de Gezondheidszorg werken ook niet en zo ken ik nog veel meer ziekenhuismedewerkers die ‘m ook absoluut niet nemen! Er is ook niemand die je dat verplicht. Het is jouw feestje

LaBou
LaBou 7 mrt. 2021 - 17:42

"Suc6 met je vaccinatie maar deze jongen neemt ‘m dus ECHT niet!" Er is dan ook niemand die zegt dat dat zou moeten, integendeel. Maar dan ook niet komen miepen als het volgens geenkees onmogelijke onverwacht toch in alle hevigheid toeslaat.

The Apple
The Apple7 mrt. 2021 - 18:20

WeesGeenKees is amanuensis: hij mag de reageerbuisjes schoonmaken.

Henri Zwols
Henri Zwols7 mrt. 2021 - 20:06

Dus je maakt je zorgen over ondernemers die niet open kunnen vanwege Coronamaatregelen en je neemt het vaccin tegen Corona niet. Wat stel jij dan voor?

Minoes&tuin
Minoes&tuin7 mrt. 2021 - 21:21

Ik neem hem wel, heb de laatste tijd ineens wel wat bedenkingen gekregen i.v.m. mijn medische status. Ik vind dat ik er recht op heb in de bijsluiter te kunnen lezen welke vaccinaties hoeveel doden hebben veroorzaakt en welke onderliggende aandoeningen de overledenen daarbij hadden, dat hoort in de bijsluiter vermeld te worden, maar gebeurt nog steeds niet. Ik vind dat mensen daar wel recht op hebben.

Paul Spijkers
Paul Spijkers8 mrt. 2021 - 8:27

Dat is niets overgeslagen. Het is gewoon zo dat men het niet rond hoefde te shoppen. Iedereen wist dat er een afzet markt voor zou zijn, dus waren er geen van de gebruikelijke vertragingen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen8 mrt. 2021 - 15:25

@The Apple mocht, hij is er al weer een tijdje uit.

ton14024
ton140247 mrt. 2021 - 16:06

In juli of 1 juli? Nou maakt mij dat niets uit maar het klootjesvolk is een beetje gevoelig, weet je. En als dat het koppie er niet bij kan houden raakt mij dat ook.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde7 mrt. 2021 - 15:58

Nogal kort door de bocht, Han. Het is niet het een of het ander, hoewel er smalle marges zijn waarbinnen je kunt manoeuvreren. Ik denk dat iedereen weet welke economische problemen er zijn maar daar gaat het niet om. Er zullen in wo 2 ook mensen zijn geweest die de verduistering onzin vonden want hoe groot is nu de kans op een bombardement? Toch kwamen ze of we dat nu wilden of niet. Bovendien kan iedere ondernemer een deel van zijn schade verhalen. En klagen hoort bij de middenstand.

4 Reacties
WeesGeenKees
WeesGeenKees7 mrt. 2021 - 17:21

U is raamstaarder van beroep neem ik aan?

Joe Speedboot
Joe Speedboot7 mrt. 2021 - 18:08

Ik vermoed dat je wel anders zou piepen als het jezelf betrof. Ook is het flauwekul dat iedere ondernemer zijn schade kan verhalen. Bijvoorbeeld ondernemers die nog in de start-up fase zitten mogen kunnen niet of nauwelijks hun schade verhalen.

Nejras
Nejras7 mrt. 2021 - 19:08

@ MartinvanderLinde Vind u het niet ironisch dat u uw reactie begint met: "Nogal kort door de bocht, Han" om vervolgens te eindigen met: "En klagen hoort bij de middenstand." Een deel van de schade verhalen? Je mag je hand ophouden voor een bijdrage in de vorm van belastinggeld. Dat is natuurlijk prachtig. Mits je even vergeet dat het de overheid is die je sector op slot heeft gedaan. Daar heeft die overheid natuurlijk enorm goede redenen voor. Maar dat je dan blij moet zijn met een aalmoes terwijl je spaargeld alsnog verdampt, zou je ook anders kunnen bekijken.

Robert022
Robert0227 mrt. 2021 - 19:28

De verduistering in wo2 was door de bezetter opgelegd om te voorkomen dat de geallieerde bommenwerpers zich konden oriënteren op weg naar nazi-Duitsland. Het verzet probeerde soms met lichtsignalen de piloten te helpen en negeerden dus de verduistering. Welk punt probeert Martin te maken? En als je maar een deel van de schade kunt verhalen komt ooit de bodem van je eigen vermogen in zicht. En dat is dus ook je pensioen, je huis, je toekomst, je levenswerk.